Nu ma asteptam sa iasa asa delicios;)am intrebat si pe bucataras pentru ca nu eram sigura de crema Ganache;) ascultasem cum se face in spaniola si speram sa nu gresesc.
Rapid de facut, daca se cumpara blaturile asa cum am facut eu, dar se poate face din 6 oua un blat de pandispan (se bat albusurile cu 6 lg zahar,se adauga 6 lg faina si galbenusurile si 2 lg praf de copt, putina vanilie sau lamaie)
Pentru crema "Nocciola"
Pentru crema "Ganache"
Se face intai crema "Ganache",caci trebuie pusa cateva ore la rece.
Se pune frisca intr-o oala la foc apoi se lasa pana ce fierbe ,se da la o parte si se pune ciocolata de menaj dupa cateva min.Asteptati aprox. 4 min. pana ce puneti ciocolata.Se omogenizeaza.
Se pune in frigider cateva ore apoi daca vreti se poate orna tortul cu ea, ca si glazura, asa cum e crema scoasa de la rece, sau, in cazul meu am batut-o cu mixerul pana ce s-a ingrosat.
Crema "nocciola" am folosit-o sa umplu tortul.Am batut frisca, apoi am pus mascarponele iar la urma amestecand de jos in sus cu o lingura am pus nutella.
Daca nu va place nutella sunt diferite creme de "alune" la magazin de cumparat in borcanase;).
Am umplut tortul,l-am ornat, l-am lasat la rece si l-am servit.
Tare gustos!