Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI267
Retete

Desert tort cu ciocolata si mascarpone

In Torturi la 5 Apr 2020

Blat: Batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea. Punem sarea peste gălbenușuri, le mixem cu uleiul (punem treptat), apoi punem treptat apa. Compoziția de gălbenușuri punem în trei tranșe peste...

Friptura marinata la cuptor

In Pui la 5 Aug 2019

Se amestecă cel două tipuri de ingrediente, uscate și lichide, se masează foarte bine bucățile de pui. Se lasă puiul la frigider pentru 8 ore. Așezăm bucățile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem tava în cuptorul preâncălzit la 230 de grade C....

Ciorba de burta

In Ciorbe la 5 Aug 2019

Spălăm burta și rasolul cu apă rece, apoi le punem la fiert. Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată. Lăsăm să fiarbă la foc mic 30 de minute(burta este prefiartă) Adăugăm morcovul și țelina tăiate în bucăți mai mari, ceapa rămâne...

Desert chec pufos cu model

In Prajituri la 5 Aug 2019

Batem albușurile cu un praf de sare, după ce spuma este de o consistență mai tare adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat, trebuie să obținem o bezea fermă. Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu uleiul. Turnăm gălbenușul peste bezea și cu mișcări de jos în...

Desert prajitura cu rubarba

In Prajituri la 1 Aug 2019

Curățăm rubarbara, îndepărtăm coaja exterioară roșiatică-verzuie, se îndepărtează în fâșii. Feliem tijele de rubarbă în bucăți de 2 cm. Blatul Omogenizăm ingredientele, untul se topește și se adaugă rece la componenetele blatul....

Desert strudel cu mere

In Prajituri la 1 Aug 2019

Curățăm merele de coajă, le răzuim pe o răzătoare cu ochiuri mari, stoarcem zeama destul de bine. Amestecăm merele cu zahărul și scorțișoara. Călim merele 15 minute până când se topește zahărul. Adăugăm coaja de la lămâie, zeama și punem o esență de rom....

Desert gogoasa infuriata

In Dulciuri la 29 Iul 2019

Într-un bol punem zahărul, laptele și drojdia proaspătă. Amestecăm bine de tot și lăsăm 15 minute pentru a se activa. Într-un bol amestecăm toate ingediente, adăugăm și drojdia activată. Omogenizăm foarte bine totul, compoziția este mai moale și este în...

Aperitiv oua umplute – buburuze

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2019

Fierbem ouăle bine. Le curățăm, le tăiem în două, scoatem gălbenușul și le punem într-un bol. Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu pateul/lebărul, adăugăm 2 linguri de smântână, 1 lingură maioneză, 1 lingură muștar, sare și piper după gust....

Aperitiv colorat cu branza aromata

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2019

Omogenizăm foarte bine toate ingredientele și lăsăm compoziția la frigider pentru 30 de minute. Apoi formăm bile de mărimea unei prune și le dăm prin condimentel de mai sus, pătrunjel, susan, mac etc. Pentru un plus de farmec se pot introduce în mijlocul bilelor alune de...

Conservarea tarhonului

In Conserve la 29 Iul 2019

Perioada cea mai bună pentru conservare este primăvara, dar nici recoltarea de toamnă nu este greșită, singura diferență este că, frunzulițele de primăvară sunt mai finuțe, crenguțele mai subțirele. Din 10 legături (mici) de tarhon proaspăt se pun 2 borcane de 800 ml. Sare...

Desert chec cu mere

In Dulciuri la 28 Iul 2019

Curățăm merele de coajă, le răzuim, le stoarcem de zeamă și apoi le cântărim pentru a avea 500 g de mere. Batem albușurile și adăugăm treptat zahărul împreună cu zahărul vanilinat până când obținem o spumă fermă tip bezea. Frecăm gălbenușurile...

Desert tort de ciocolata si zmeura

In Torturi la 28 Iul 2019

Blatul de cacao (pregătesc blatul cu o zi mai repede, se păstreaza foarte bine și se poate tăia mai ușor) Vom pune la mixat albușurile, le batem spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea. Punem sarea peste...

Pizza italiana adevarata

In Pizza la 14 Apr 2018

Punem drojdia făramițată într-un castron de lut, omogenizăm cu zahărul și jumătate din cantitatea de apă caldă. De fapt este maiaua. Lăsăm să fermenteze 15 minute. Amestecăm făina cu sarea. După cele 15 minute, punem într-un bol maiua fermentată, apa rămasă și...

Desert bomboane raw

In Dulciuri la 12 Apr 2018

Punem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată puțin câte puțin pentru a subția compoziția, consistența trebuie să fie destul de moale pentru...

Desert tort de ciocolata Alexia

In Torturi la 12 Apr 2018

 Vom pune la mixat albusurile, le batem spuma si adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana cand se face ca o bezea. Punem sarea peste galbenusuri, le mixem cu uleiul (punem treptat), apoi punem treptat apa. Compozitia de galbenusuri punem in trei transe peste albusurile batute....

Desert tort de vara

In Torturi la 22 Iul 2017

Spălăm fructele cu un jet rapid de apă rece și le lăsăm la scurs pe un șervet. Punem deoparte câteva fructe pentru decor. Fructele rămase le zdrobim parțial cu o furculiță, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr pudră, zahăr pudră vanilinată și zeama de la o...

Dobos din biscuiti

In Dulciuri la 14 Apr 2017

Se bat cele două ouă și un praf de sare cu mixerul până când încep să se deschidă la culoare, apoi adăugăm treptat zahărul pudră.Mixăm totul câteva minute, crema de ouă trebuie să devină spumoasă și foarte deschisă la culoare. Punem crema de ouă...

Rulada din piscoturi

In Dulciuri la 12 Feb 2017

Topim ciocolata cu 85% cacao, la bain-marie și apoi o lăsăm la răcit. Topim zahărul vanilinat în lapte. Înmuiem fiecare pișcot în lapte și le așezăm pe rând pe o tavă sau un fund de lemn pe care punem o folie alimentară transparentă. Punem două...

Salata Coleslaw

In Salate la 12 Feb 2017

Tocăm mărunt varza și o frecăm cu puțină sare. Tocăm mărunt mărarul verde, morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, iar ceapa o tăiem mărunt. Amestecăm toate legumele, adăugăm oțetul sau zeama de lămâie. Omogenizăm maioneza, muștarul și smântâna...

Tort Tiramisu reteta cu aroma de trufe

In Torturi la 28 Ian 2017

Tiramisu reţetă originală Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească.  Topim ciocolata și o lăsăm la răcit. Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata topită și răcită. Batem frișca și o adăugăm la crema de mascarpone. Așezăm un...

Placintele din legume

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2017

Tocăm varza mărunt și o frecăm cu puțină sare pentru a se înmuia. Morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, ceapa verde și pătrunjelul verde le tocăm mărunt. Adăugăm totul peste varză și amestecăm foarte bine. Mai adăugăm piper, puțină sare (nu prea multă, pentru...

Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana

In Prajituri la 7 Ian 2017

Tiramisu reţetă originală Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom. Batem frișca naturală cu mixerul până când devine pufoasă și are o tărie destul de consistentă, aproape 10 minute, apoi adăugăm 2 linguri zahăr...

Gratar de pui cu sos Satay

In Sosuri la 13 Noi 2016

Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare, piper şi cimbru mult. După pregătirea grătarului, lăsăm carnea să se odihnească. Sosul...

Salata de fasole pastai

In Salate la 13 Noi 2016

Fasolea verde se alege, se spală bine în mai multe ape reci, se scurge și se rup capetele. Punem fasolea la fiert în apă cu sare.După ce fasolea a fiert o strecurăm şi lăsăm să se răcească de tot. Fasolea rece o tocăm mărunt, adăugăm sare, piper, usturoi pisat şi...

Paste cu creveti

In Paste la 12 Noi 2016

Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute. Creveţii îi trecem printr-un  jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă. Adăugăm creveţii la untul topit cu usturoi şi ceapă. Călim creveţii 10-12 minute la foc...

Gogoşi cu lingura

In Dulciuri la 10 Aug 2016

Omogenizăm foarte bine iaurtul cu ouăle, esenţele, zahărul vanilinat şi puţină sare. Adăugăm făina şi praful de copt, amestecăm totul foarte bine. Punem ulei într-o tigaie şi cand uleiul este fierbinte cu ajutorul unei linguri punem din aluat la prăjit....

TORT DE BISCUITI – ciocolatos

In Dulciuri la 8 Aug 2016

Omogenizăm gălbenuşurile, zahărul, pliculeţele de zahăr vanilinat cu cacao şi 100 ml cafea şi fierbem o cremă consistentă la bain-marie. Timp de fierbere 8-10 minute. Lăsăm crema să se răcească complet. În final omogenizăm foarte bine cu untul. Pe tavă...

Vita in unt cu paste

In Paste la 8 Aug 2016

Tăiem carnea de vită în bucăţi mai mici(3-4 cm-2-3 cm). Curăţăm, spălăm şi tăiem ceapa verde în rondele mici(obligatoriu să folosim ceapa verde). Curăţăm usturoiul şi feliem căţeii de usturoi în bucăţi mai măricele. Călim ceapa şi usturoiul în...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 3 Aug 2016

Curăţăm şi spălăm legumele, le tăiem în cubuleţe.Tocăm ceapa mărunt şi o călim în 5-6 linguri de ulei şi adăugăm 3 linguriţe de boia dulce. Punem toate legumele la fiert împreună cu o cană de apă, cu excepţia orezului şi a bulionul. Adăugăm sare şi...

Cheesecake cu brânză Ricotta

In Dulciuri la 30 Iul 2016

Batem frişca naturală şi o lăsăm la rece în frigider.  Omogenizăm ricotta cu zahărul pudră, iaurtul de fructe. Spălăm şi scurgem de apă căşunile.Mărunţim jumătate din căpşuni pentru a le omogeniza în cremă, cealaltă jumătate de căpşuni le tăiem doar...

Afisate 1 - 30 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Vrei sa mai postezi o reteta, dar ti-e lene s-o prepari.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]