adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete

Placinta cu branza sarata si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2012

Ingredientele se scot si se lasa toate la temperatura camerei. Drojdia se dizolva in 50 ml lapte caldut cu 2 lingurite de zahar, se amesteca bine, se pun 2 lingurite de faina, se omogenizeaza bine si se toarna in castronul cu faina, in mijloc. Se lasa 15 minute sa dospeasca maiaua. Se pune apoi...

Prajitura cu branza de vaci

In Prajituri la 13 Noi 2012

Blat: se lasa untul la temperatura camerei, sa fie moale, apoi se freaca cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine, se poate folosi mixerul. Adaugam si iaurtul si amestecam, apoi adaugam praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie sau apa...

Pateuri cu mar (reteta de la mama)

In Dulciuri la 11 Noi 2012

Se face un aluat din faina, sare si apa, potrivit de tare, care se intinde foarte bine si cat de cat uniform pe masa de lucru. Se unge foarte bine cu untura de porc si se ruleaza sul. Se intinde usor in maini, sa se intinda bine si sa devina elastic, usor de lucrat. Se taie apoi in...

Clatite cu nuca si crema de alune

In Dulciuri la 11 Noi 2012

Ouale se bat cu zaharul si vanilia bine, se adauga praful de copt stins cu apa minerala, coaja de vanilie si scortisoara, apoi 3 lg de faina. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga laptele si alte 3 lg de faina, se subtiaza treptat cu apa minerala si se adauga si restul de faina. La...

Foietaj cu prune

In Dulciuri la 31 Oct 2012

Aluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom, cam 15 minute, sa se hidrateze. Prunele se spala, li se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara si se lasa si ele asa 15 minute.  Se desface aluatul cu grija...

Reteta de preparare a papanasilor ca la mama acasa

In Dulciuri la 31 Oct 2012

Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul ,sarea si vanilia. Se omogenizeaza bine. Se pune la foc o oala mare cu apa, destul de incapatoare. Cand da in clocot se formeaza cu mana papanasii si se dau la fiert, nu prea multi deodata sa nu stea lipiti. Se...

Gomboti cu prune

In Dulciuri la 30 Oct 2012

Cartofii se fierb in coaja apoi se cojesc si se faramiteaza cu o furculita  marunt. Se pun ouale intregi si cele 3 linguri de zahar, scortisoara, sarea  si  grisul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se adauga faina si se amesteca iar pana se omogenizeaza bine totul. Se...

Tarta Caprese

In Prajituri la 30 Oct 2012

Se freaca margarina/untul cu zaharul pudra, apoi se adauga cate un ou pe rand, mixandu-se foarte bine. Ciocolata se topeste cu o lingura de lapte, se amesteca cu nuca data la robot, care in prealabil a fost putin prajita, apoi se adauga lingura cu lingura la compozitia initiala. Se mixeaza in...

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2012

Se pun intr-un castron branza razuita, ouale, iaurtul, smantana, mararul tocat si piperul. Se omogenizeaza foarte bine. Foile se decongeleaza la temperatura camerei si se desfac . Se ia o tava de marimea foilor, se unge cu ulei si se infaineaza bine, apoi se incepe asamblarea placintei: se...

SPAGHETE CU SOS DE ROSII

In Spaghete la 29 Iul 2012

punem o oala  cu apa la foc si cand clocoteste punem rosiile si le lasam la oparit 30 sec.  le scoatem intr-o sita , apoi punem sita 5 min in apa rece, intr-un vas. apoi le scurgem. unem o alta oala cu 3 l apa  pt paste. cand clocoteste adaugam o l-ita de sare, apoi punem...

Prajitura la minut

In Prajituri la 13 Iul 2012

Blatul de biscuiti: biscuitii se baga la robot si se maruntesc, se adauga margarina topita la temperatura camerei, crema de alune, zaharul si esenta de rom. Se omogenizeaza totul foarte bine. Se pune blatul intr-o tava sau o cutie de plastic, cum am facut eu, din lipsa se tava cu cerc care se...

Limonada cu sirop de nuci verzi si esenta de menta

In Bauturi la 10 Iul 2012

Punem apa intr-o carafa, stoarcem lamaia si punem sucul peste apa. Adaugam mierea, esenta de menta si siropul, amestecam bine si gata (eu am un borcan de dulceata de nuci verzi cica...de vreo 2 ani...numai ca s-a facut sirop...si cum nucile nu le folosesc, iar ca dulceata e prea...lichida...o...

Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii

In Penne la 5 Iul 2012

Se pun pastele la fiert in 3 litri de apa cu sare. Intr-o cratita se incinge ceapa taiata marunt si usturoiul pisat sau taiat marunt, se calesc putin, dar nu se prajesc. Se adauga putina apa si se lasa 2-3 minute sa fiarba. Se adauga ciupercile maruntite, se sareaza putin si se calesc cateva...

Milkshake de banane cu dulceata de mure

In Bauturi la 5 Iul 2012

Banana se pune in blender cu dulceata de mure, laptele si mierea si se mixeaza foarte bine. Se pune in pahar si se serveste cu 2 cuburi de gheata si foarte multa placere.

Crostata cu ricotta

In Prajituri la 2 Iul 2012

Intai punem stafidele la inmuiat si umflat in suc de ananas...sau apa, daca nu folositi ananas din conserva. Facem apoi aluatul : eu am folosit margarina vegetala. Se lasa la temperatura camerei sau se pune la microunde la temperatura mica sa se inmoaie, apoi se freaca bine cu zaharul si...

Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune

In Dulciuri la 2 Iul 2012

Ouale se separa.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si amidonul. Laptele se pune pe foc cu 2 lg zahar si se lasa pana da in clocot. Se ia de pe foc si se toarna in fir  subtire peste galbenusuri, amestecand mereu, pana se incorporeaza laptele,se trece apoi intr-o cratita si se pune...

Budinca aperitiv din paste

In Penne la 27 Iun 2012

Intai punem la fiert pastele cu multa apa, 1 l apa la 100 g paste e proportia corecta. Cand da in clocot punem o lingurita de sare, apoi pastele. Lasam sa fiarba 11 minute. Intre timp preparam compozitia astfel: parizerul se da pe razatoarea mare, se pune intr-un bol. Se rad 100 g parmezan...

Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat

In Dulciuri la 23 Iun 2012

caisele se spala bine, se scot samburii si se baga la blender, se fac pasta. se amesteca cu 2 lg de zahar, frisca se bate atat cat sa fie ca o ciulama , nu foarte groasa, se adauga smantana si iaurtul, cele 2 lg de miere si se omogenizeaza totul bine, apoi se amesteca cu caisele...

Pastai cu rosii si chiftelute

In Mancaruri cu carne la 23 Iun 2012

pastaile se aleg, se rup bucati si se oparesc bine in apa sarata. se lasa asa cu apa  pe ei vreo 10-15 min. se ia o tigaie si se pune la calit ceapa, telina si ardeiul( de data asat nu am pus ca nu aveam in casa)si cand s-au inmuiat bine ( nu prajit) se adauga pasta   de...

Tort aniversar pentru Bia

In Torturi la 22 Iun 2012

Blatul e un pandispan obisnuit: am copt pe rand doua blaturi, fiecare din 7 oua. Ouale se separa, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu praf de copt. Jumatate din compozitie am amestecat-o cu cacao. Compozitia am turnat-o in tava...

Pulpe de pui cu legume sotate

In Pui la 19 Iun 2012

Pulpele se spala, eu le-am curatat de pielita, ca sotul nu gagreeaza piela, si le-am pus la fiert cu apa si sare cam 15-20 minute. Le-am spumuit bine. Le-am scurs apoi si le-am pus intr-o cratia cu putin ulei si 2 catei de usturoi, curry, sare, piper si o cescuta de apa si le-am lasat sub capac...

Zucchini si flori de zucchini pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2012

Zucchini se curata, in sensul ca daca sunt mai maricei se curata de coaja, sau daca sunt juliti, loviti...Daca sunt foarte cruzi se lasa cu coaja. Se taie pe lung in doua, daca sunt mici, daca sunt mai mari se taie in felii de 1-2 cm. Se sareaza si se lasa 10-15 minute. Se scurg apoi de apa bine...

Desert cu orez in lapte, fructe si caramel

In Dulciuri la 19 Iun 2012

Orezul se pune la fiert cu apa, se lasa sa dea in clocot vreo 5 minute, apoi se scugre si se pune intr-o cratita cu laptele. Se adauga 3 linguri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara si un praf de nucsoara, vanilia si se lasa la foc mic pana fierbe. 2 linguri de zahar se caramelizeaza, apoi...

Foietaj umplut cu sos de banane si crema de alune

In Dulciuri la 19 Iun 2012

Foietajul se decongeleaza la temperatura camerei (pe caldura asta, pana am ajuns acasa s-a decongelat deja...) si se intinde usor pe masa. Se lasa cu hartia in care este, se taie in forma dorita (eu am facut cateva trigoane si cateva dreptunghiuri) si se umplu cu crema de alune si sos de banane....

Chiftelute de zucchini cu sos de smantana si marar

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2012

Zucchini se curata doar partial, daca sunt loviti sau juliti, daca nu se lasa cu coaja, fiind cruzi. Se dau pe razatoarea mica, se pune sare si piper, si se lasa macar jumatate de ora , sa lase apa. Se stoarce apoi bine in pumni si se pune intr-un bol, se adauga oul, parmezanul ras, marar si o...

Naut picant prajit

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2012

Boabele de naut se scurg si se spala in sita. Se stropesc cu ulei de masline si se amesteca bine, sa se unga boable toate. Se pune sare, piper, boia, boia iute, chili. Eu turmenic n-am pus ca  nu am asa ceva...da cica se foloseste mai mult pt culoare acest condiment...Se amesteca apoi foarte...

Omleta cu marar - Micul meu dejun

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2012

Sunculita se prajeste in putin ulei, nu foarte tare, cat sa se rumenesasca putin. Oul se bate bine, se adauga sare, piper, lingura de branza. Se omogenizeaza bine, apoi se pune mararul tocat marunt. Se toarna omleta peste sunculita in tigaie, se pun deasupra feliile de salam si se pune capac. Se...

Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat

In Curcan la 4 Iun 2012

Carnea de curcan se spala si se pune intr-o oala la pe foc. Cand da in clocot se spumeaza bine, apoi se pune sare si se mai lasa vreo 10 minute la fiert. Se scoate apoi pe o farfurie, se portioneaza si se pune intr-o tigaie cu ulei de masline, se presara cu condimente pt carne, se pune jumatate...

Ciorba de curcan

In Ciorbe la 4 Iun 2012

Osul de curcan se pune la fiert, se spumeaza bine, apoi se adauga putina sare si se lasa sa fiarba cam pe jumatate. Se adauga apoi ceapa si telina taiate marunt, lustean maruntit. Se mai lasa sa fiarba vreo 10 minute, apoi se adauga morcovii taiati rondele, rosiile tocate, cu putin suc si...

Chefal la gratar cu saramura

In Peste la 4 Iun 2012

Pestii intregi i-am spalat bine si curatat de solzi, le-am taiat capetele si apoi i-am taiat bucati in trei pe fiecare( erau destul de marisori). I-am codimentat pe interior cu condimente de peste, ulei de maline si suc de lamaie, i-am lasat vreo 10 minute intr-un vas cu capac, timp in care am...

Afisate 61 - 90 din 436 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]