adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI171
Retete

Inghetata de mango

In Dulciuri la 1 Iun 2012

Am curatat fructul de coaja si l-am taiat de pe cotor...daca exista o modalitate anume de a curata mango, va rog sa-mi spuneti...eu m-am cam chinuit sa-i scot imensul sambure... Bucatelele de mango le-am pus in blender si le-am facut pasta. Le-am lasat intr-o sita mai deasa sa se scurga...

Farfalle cu ton

In Farfalle la 31 Mai 2012

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 14 minute. Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei de masline, apoi se adauga busuiocul verde maruntit si  o cescuta de apa si se lasa vreo 10 minute sa fiarba domolit. Se adauga apoi tonul...

Tarta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2012

Foaia de aluat o lasam sa se dezghete si apoi o punem in tava, cu hartia ei. O intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle la copt. Feliile de vinete le saram, piperam si le lasam putin sa se inmoaie. Le zvantam si le punem pe gratar sau intr-o cratita antiaderenta, le prajim pe ambele...

Salata orientala cu prosciutto si mozzarella

In Salate la 24 Mai 2012

Cartofii se curatata si daca sunt mari se taie in doua, se fierb in apa sarata cam pe 3 sferturi. Se scot apoi si se scurg intr-o sita. Ouale se fierb tari, cam 7-8 minute, apoi se lasa in apa rece 5 minute. Cartofii se taie bucati mai mici si se prajesc in ulei de porumb, apoi se pun intr-un...

Ciorba de cartofi cu leustean

In Ciorbe la 14 Mai 2012

Se pune apa la foc, cam 2 litri. Se taie sunculita cubulete mici si se adauga in oala. Se lasa sa dea un clocot-doua. Se taie ceapa, telina si ardeiul marunt si se pun in oala. Se adauga putina sare, nu multa, sunculita afumata si leusteanul. Se lasa sa fiarba zarzavatul. Se taie si morcoveii...

Iinghetata de capsuni si smochine

In Dulciuri la 13 Mai 2012

frisca se bate cam pe jumatate. se iau 2  treimi din ea si se amesteca cu iaurtul( sa fie cremos). capsunele  se baga la robot si se fac pasta, dupa ce au fost lasate cateva ore bune cu zahar la rece. sucul lasat se scurge apoi se zdrobesc capsunile se pastreaza 100 g,...

Spaghete cu parmezan si carciofi

In Spaghete la 11 Mai 2012

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fac conform instructiunilor. Separat intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc foarte bine carciofii...acestia se curata mai intai, daca sunt proaspeti, se taie apoi in 5-6 buc. Asta e partea mai neplacuta., curatatul carciofilor...dar merita ....

Covrigei dulci

In Piine la 11 Mai 2012

Facem o maia din lapte, drojdie si putina faina si lasam la dospit, apoi turnam peste faina, adaugam si un pic de sare si framantam un aluat ca pt paine, cu apa cat e necesar. Lasam la dospit ,macar o ora, sa creasca frumos. Punem o oala cu apa la foc si adaugam zaharul ( cam 2 l de apa)....

Ficatei de pui la cuptor cu cartofi aromati

In Ficat la 10 Mai 2012

Ficateii ii spalam bine si curatam, ii lasam intregi, doar ii crestam putin. Aprindem cuptorul la 200 g. intr-o tava punem putin ulei de masline, asezam apoi ceapa taiata fideluta si nu foarte marunt, apoi punem ficateii pe care i-am codimentat cu sare, piper, oregano si cimbru din belsug si i-am...

Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale

In Prajituri la 10 Mai 2012

untul si margarina, la temperatura  camerei,se freaca spuma cu zaharul( se poate pune si zahar normal, ca oricum se topeste, nu e nevoie de praf neaparat). apoi se adauga cate un galbenus pe rand si se mixeaza iar  bine. se stoarce sucul de la portocala si se adauga mai mixam...

Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare

In Dulciuri la 9 Mai 2012

Amidonul se dilueaza in lapte si se pune pe foc impreuna cu zaharul pana se ingroasa. Se da la rece. Frisca se bate cam pe jumatate, sa fie asa ca o ciulama  doar, nu foarte tare. In laptele racit se adauga pe rand iaurturile si se amesteca bie, apoi dulceata si pe urma frisca. Se pune...

Chifle cu seminte

In Piine la 8 Mai 2012

Mai intai am facut o maia din apa calduta, drojdie, zahar si 2 linguri de faina. Am amestecat bine si am lasat sa creasca 5 minute. Intr-un vas mare am pus faina, sarea pe margine, am turnat maiaua dospita in mijloc, am pus margarina topita si uleiul de masline, 50 g seminte, oregano si cimbru....

Bors de pastai cu pancetta afumata

In Ciorbe la 7 Mai 2012

Mai intai alegem pastaile si le rupem bucatele mai mici. Punem la foc o oala cu apa si cand clocoteste turnam peste pastaile si lasam asa vreo 15 minute. Luam o alta oala si punem la foc 3 l de apa si cand clocoteste adaugam pastaile scurse. Lasam sa fiarba cam 15-20 minute, depinde cat de crude...

Mancare de cartofi cu pulpe de pui si ciuperci

In Pui la 6 Mai 2012

carnita se spala bine si se pune intr-o oala cu apa sa dea in clocot. se aduna frumusel toata spuma care iese, apoi se scoate carnita pe farfurie. intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa, telina si ardeiul taiate cubulete si calim vreo 5-6 min, apoi adaugam carnita si foile de dafin,...

Fasole verde cu maioneza

In Salate la 4 Mai 2012

Mai intai fasolea se curata, daca e luata varsata, daca e gata curatata se trece direct la oparit...Eu intotdeauna oparesc fasolea verde inainte  de a o pune la fiert. Asta de la mama  am pastrat...asa va fierbe sigur chiar daca e mai trecuta...si mult mai repede. Deci se pune fasolea...

Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2012

Apa se pune la foc si cand incepe sa fiarba se pune o lingurita de sare, uleiul. apoi se toarna malaiul in ploaie, amestecandu-se de zor, la foc potrivit spre mic. Se taie mozzarella cubulete si se adauga in mamaliga, se amesteca bine sa se topeasca. Spre sfarsit cand e gata mamaliga, eu nu o...

Spaghete cu sos de rosii si parmezan

In Spaghete la 2 Mai 2012

Spaghetele se pun la fiert in 3 l apa ( un litru la fiecare 100 g paste) . Cand da in clocot se adauga o linguritata de sare si o lingura de ulei, apoi se adauga spaghetele. Se fierb conform indicatiilor. Iintr-o cratita se incinge uleiul de maline. Ceapa se taie marunt si se pune la calit,...

Prajitura " 1 MAI ! "

In Prajituri la 2 Mai 2012

Blatul: Ouale se separa. galbenusurile se freaca spuma cu 6 lg de zahar , pana se topeste zaharul si ouale devin albicioase. Albusurile se bat spuma cu alte 3 lg de zahar. In galbenusurile frecate se adauga uleiul si se mai freaca putin , apoi cacao, apoi iaurtul si mai apoi...

Tiramisu reţetă reinterpretata

In Prajituri la 28 Apr 2012

Tiramisu reţetă reinterpretata Mai intai am facut cafeluta si am lasat la racit. Dupa ce s-a racit am pus esenta de rom in ea. Gelatina am pus-o in apa rece la hidratat in frigider. Astfel se topeste fff repede, imediat ce se incalzeste nitel. Stafidele le-am pus in apa calduta sa se...

Placinta cu ricotta, mere si stafide

In Dulciuri la 26 Apr 2012

Drojdia se inmoaie in 50 ml lapte caldut si se amesteca cu o limgura de zahar, apoi se adauga 3-4 lingurite de faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. In max 45 min dospeste . Intr-un vas mai mare se pune faina  si in mijloc se toarna maiaua, se adauga putina sare, ouale la temperatura...

Salata de fasole boabe cu ravioli

In Salate la 23 Feb 2012

Ravioli se fierb in apa sarata, conform indicatiilor de pe pachet, in medie 6-7 min. Fasolea se fierbe sau se poate folosi din conserva, gata fiarta. Mie mi-a ramas de la borsul de fasole, era prea multa, asa ca le-am fiert separat, dupa ce au stat o noapte la inmuiat. Intr-un castron se...

Sufleu de mere

In Dulciuri la 20 Feb 2012

Mai intai alegeti tava in care vreti sa faceti sufleul. Curatati merele si apoi le taiati in doua, curatati casuta de seminte. Asezati merele cu scobitura in sus in tava. Daca va intra 5 mere asa, mai curatati unul, fiindca la fiert se vor inmuia si devin mai mici. Eu am folosit vas cu diametrul...

Bruschete cu ton, rosii si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2012

feliile de paine prajita se ung bine bine cu usturoi, cu mare grija sa nu se rupa, caci sunt foarte casante. rosia se taie cubulete, mozzarella de asemenea. se pun intr-un castron, se adauga tonul cu tot cu ulei, sare, piper dupa gust, oregano uscat si  busuioc. eu din pacate nu am...

Placinta cu ricotta de oaie

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2012

Aluatul: am facut o maia din drojdie, zahar si apa calduta, am turnat peste faina, am adaugat sarea si untura topita, dar numai putin caldutra si am framantat un aluat normal, ca la paine. Am lasat la dospit cam 2 ore. Am impartir aluatul in 2, am intins o  foaie dreptunghiulara la nivelul...

Tort Diplomat aniversar

In Torturi la 16 Feb 2012

blatul: ouale se bat f bine cu zaharul si vanilia , se adauga apoi amidonul , uleiul si cacao. Se omogenizeaza bine si la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade, cam 20 minute, cand...

Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune

In Dulciuri la 15 Feb 2012

Aluatul: se dizolva drojdia in lapte caldut si o lg de zahar si se lasa 5 minute la dospit. Se pune faina intr-un vas larg, in mijloc se toarna maiaua dospita, restul de zahar ,coaja de lamaie, un praf de sare si ouale. Se omogenizeaza si se transfera aluatul pe masa, unde se framanta fff bine,...

Paste cu sos Amatriciana

In Penne la 15 Feb 2012

Pancetta se taie feliute subtiri si se pune la prajit in putin ulei. Se scoate apoi si se pun la calit in aceeasi tigaie ceapa taiata marunt si telina. Se lasa sa se inmoaie frumos, apoi se adauga rosiile taiate marunt si pasta de rosii. Se sareaza, pipereaza si se adauga o cana de apa de la...

Hot Mikshake de banane cu vanilie si frisca

In Bauturi la 1 Feb 2012

Se pune laptele pe foc cu vanilina si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se pun in blender bananele decojite, iaurtul si cele 2 piscoturi, se toarna laptele fierbinte si se mixeaza totul ff bine. O sa iasa o spuma densa. Se toarna in 2 pahare inalte si se  distribuie deasupra frisca...

Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta

In Porc la 31 Ian 2012

Feliile de carne se ung bine cu un amestec facut dintr-o lg de ulei de masline si jumatate lingurita de condimente. Se incinge apoi putin ulei in tigaie si se pun bucatile de carne, se adauga felii de usturoi subtiri si se lasa sub capac sa se rumenesasca pe ambele parti. Se adauga apoi crenguta...

Costita cu legume gratinate

In Mancaruri cu carne la 29 Ian 2012

Costitele se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o ramurica mica de rozmarin. Se fierb cam pe trei sferturi; se scot apoi intr-o strecuratoare si se lasa un pic sa se raceasca. Se scot apoi oasele, cele tari...ca sa se poata taia eventual mai mic, daca sunt prea...

Afisate 91 - 120 din 436 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]