adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI171
Retete / Aperitive / Garnituri

Crocantele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Cartofii se curata si se dau pe razatoarea mica, se scug de zeama. La fel si cascavalul se rade marunt( 2 linguri). Se pun intrun castron, se adauga si oul si o lg-ita de marar verde, una de patrunjel tocat, un praf de cimbru si unul de oregano,sare si piper dupa gust. Se amesteca...

Oua umplute cu crema de branza si sos de iaurt - Reteta numarul 400

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2013

Ouale se fierb tari, se racesc,se cojesc, apoi se taie jumatati. Se scoate galbenusul. Intr-un bol se pune feta, galbenusurile, smantana, patrunjel si marar verde si putin piper. Sare nu mai necestita ca e destul de sarata feta. Taiem marunt gogosarul si ceapa verde si -le amestecam in...

Cartofi copti cu sos alb

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2013

Cartofii se curata de coaja si se cresteaza felii mai grosute, pe lungimea cartofului, dar nu pana jos,asa ca la cartofii acordeon. Se presara cu sare, piper, cimbru uscat,praf de curry si condimente, se pune ulei peste ei sau margarina taiata cubulete si se asaza in tigaie cu putin...

Sufleu cu ciuperci si carne

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2012

Ciupercile le-am curatat de pielita , le-am presarat cu sare si le-am lasat asa peste noapte. A doua zi se scurg bine ciuepercile de apa sarata pe care o lasa, se sterg usor si se taie felii,  si coditele. Se incinge uleiul si se calesc cepele tocate , pana devin sticloase, se adauga...

Salata de Boeuf

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2012

Cartofii , telina si morcovii se curata si se fierb in apa sarata. , apoi se scot in strecuratoare, se lasa la racit. Se toaca apoi marunt, se taie si castravetii si se pun intr-un castron, se adauga si mazarea. Se face maioneza din ou, mustar si ulei. Se ia o lg  de maioneza...

Vinete prajite

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2012

Vinetele se scot la decongelat la temperatura camerei, se toaca putin apoi. Se caleste ceapa taiata marunt in ulei, la foc iute, apoi se adauga rosiile maruntite, dar nu pasirate, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa vreo 4-5 minute la foc mic. Se pun si vinetele, se amesteca bine si se...

Mic dejun de duminica

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2012

Se incinge uleiul in tigaie si se prajesc feliile de paine,. Se dau apoi cu usturoi, se pune branzica, feliile de bacon usor prajite. Se stropeste cu ketchup, se pun feliute de gogosar si  si se presara oregano. Se papa cu multa placere.

Placinta cu branza sarata si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2012

Ingredientele se scot si se lasa toate la temperatura camerei. Drojdia se dizolva in 50 ml lapte caldut cu 2 lingurite de zahar, se amesteca bine, se pun 2 lingurite de faina, se omogenizeaza bine si se toarna in castronul cu faina, in mijloc. Se lasa 15 minute sa dospeasca maiaua. Se pune apoi...

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2012

Se pun intr-un castron branza razuita, ouale, iaurtul, smantana, mararul tocat si piperul. Se omogenizeaza foarte bine. Foile se decongeleaza la temperatura camerei si se desfac . Se ia o tava de marimea foilor, se unge cu ulei si se infaineaza bine, apoi se incepe asamblarea placintei: se...

Zucchini si flori de zucchini pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2012

Zucchini se curata, in sensul ca daca sunt mai maricei se curata de coaja, sau daca sunt juliti, loviti...Daca sunt foarte cruzi se lasa cu coaja. Se taie pe lung in doua, daca sunt mici, daca sunt mai mari se taie in felii de 1-2 cm. Se sareaza si se lasa 10-15 minute. Se scurg apoi de apa bine...

Chiftelute de zucchini cu sos de smantana si marar

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2012

Zucchini se curata doar partial, daca sunt loviti sau juliti, daca nu se lasa cu coaja, fiind cruzi. Se dau pe razatoarea mica, se pune sare si piper, si se lasa macar jumatate de ora , sa lase apa. Se stoarce apoi bine in pumni si se pune intr-un bol, se adauga oul, parmezanul ras, marar si o...

Naut picant prajit

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2012

Boabele de naut se scurg si se spala in sita. Se stropesc cu ulei de masline si se amesteca bine, sa se unga boable toate. Se pune sare, piper, boia, boia iute, chili. Eu turmenic n-am pus ca  nu am asa ceva...da cica se foloseste mai mult pt culoare acest condiment...Se amesteca apoi foarte...

Omleta cu marar - Micul meu dejun

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2012

Sunculita se prajeste in putin ulei, nu foarte tare, cat sa se rumenesasca putin. Oul se bate bine, se adauga sare, piper, lingura de branza. Se omogenizeaza bine, apoi se pune mararul tocat marunt. Se toarna omleta peste sunculita in tigaie, se pun deasupra feliile de salam si se pune capac. Se...

Tarta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2012

Foaia de aluat o lasam sa se dezghete si apoi o punem in tava, cu hartia ei. O intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle la copt. Feliile de vinete le saram, piperam si le lasam putin sa se inmoaie. Le zvantam si le punem pe gratar sau intr-o cratita antiaderenta, le prajim pe ambele...

Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2012

Apa se pune la foc si cand incepe sa fiarba se pune o lingurita de sare, uleiul. apoi se toarna malaiul in ploaie, amestecandu-se de zor, la foc potrivit spre mic. Se taie mozzarella cubulete si se adauga in mamaliga, se amesteca bine sa se topeasca. Spre sfarsit cand e gata mamaliga, eu nu o...

Bruschete cu ton, rosii si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2012

feliile de paine prajita se ung bine bine cu usturoi, cu mare grija sa nu se rupa, caci sunt foarte casante. rosia se taie cubulete, mozzarella de asemenea. se pun intr-un castron, se adauga tonul cu tot cu ulei, sare, piper dupa gust, oregano uscat si  busuioc. eu din pacate nu am...

Placinta cu ricotta de oaie

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2012

Aluatul: am facut o maia din drojdie, zahar si apa calduta, am turnat peste faina, am adaugat sarea si untura topita, dar numai putin caldutra si am framantat un aluat normal, ca la paine. Am lasat la dospit cam 2 ore. Am impartir aluatul in 2, am intins o  foaie dreptunghiulara la nivelul...

Mic dejun de duminica

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2012

eu am facut portiile pe rand, astfel; un cartof se taie frumos ca pt cartofi pai, se prajeste in ulei, apoi se adauga 50-60 g sunca taiata cubulete si se lasa si sunca sa se prajeasca putin apoi se scot pe o farfurie. se pune painea taiata cubulete in tigaie si se prajeste usor pe toate...

Hamburger de pui

In Aperitive / Garnituri la 21 Dec 2011

Carnita de pui se dezoseaza si impreuna cu pancetta se macina la robot. Se sareaza, pipereaza, se pune un pic de apa minerala in care s-a dizolvat si amidonul si se framanta bine. Se fomeaza doua bucatele rotunjoare si de taseaza bine cu dosul unei linguri, si marginile, pt a iesi cat mai...

Pariziene cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2011

Acu'  cica ies 8 bucati...da' eu am intins bucatile astea cam mult si mi-au iesit niste pariziene...Kilometrice...asa ca la sfarsit le-am taiat pe fiecare in doua. Aluatul e cel facut de Dia, doar ca eu am renuntat la cele 70 g zahar, dat fiind ca am facut cu umplutura sarata, si am...

Bruschete cu somon afumat, mozzarella si rosii

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2011

Mozzarella , maslinele si rosia se taie cubulete mici. Somonul se taie fasiute. Painea se prajeste in tigaie de teflon cu putin ulei de masline, apoi se unge bine ( sau mai putin bine, dupa gust) cu cateii de usturoi. Rosia, mozzarella, maslinele se amesteca cu o lingura de ulei de masline...

Placinta cu mix de branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2011

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se amesteca bine cu zaharul apoi se lasa putin la dospit la loc cald. Faina se pune intr-un castron, se adauga in mijloc drojdia dospita, se adauga sare, ulei si laptele amestecat cu apa , calduta.se framanta bine de tot  aluatul, apoi se lasa...

Omleta de cartofi cu pui

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2011

Cartofii se curata si se taie ca pt cartofi pai, se prajesc in ulei de masline si se scot pe o farfurie. Se sareaza dupa preferinte, apoi in ulei prajim putin carnita taiata cubulete, care a fost in prealabil fiarta ( mie mi-a ramas mai multa carnita de la supica de ieri...). Dupa ce s-a prajit...

Risotto cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2011

Se taie ceapa si se caleste in uleiul de masline pana devine sticloasa, dar sa nu se prajeasca, doar sa se inmoaie. Se pun ciupercile si se calesc vreo 5-6 minute cu ceapa impreuna, se adauga sare...Vor lasa apa asa ca nu e problema ca nu se ard, totusi invartiti in cratita mereu...Lasati focul...

Crochete de cartofi cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2011

Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se dau pe razatoare. Ciupercile se calesc in 3 linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa pana se inmoaie bine ciupercile, se sareaza putin, se pune patrunjel verde tocat si se dau la racit. Peste cartofii razuiti se adauga...

Mozzarella in crusta de fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2011

Eu am folosit o bucata de  mozzarella de 125 g pe care am taiat-o in 8 felii, asa ca i-au iesit 4 bucati la final...Numai ca sigur o bucata nu o sa va ajunga, caci este superbuna. Asa deci...mozzarella se feliaza si se presara cu sare si piper. Se lasa vreo 10 minute, timp in care se taie...

Risotto al pomodoro

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2011

Mai intai se taie ceapa foarte marunt si se caleste in ulei  la foc  foarte mic pana devine transparenta, cam 10 min. Se adauga orezul apoi si se amesteca bine, se pune un polonic de supa si se  continua calirea inca 5 min. Se adauga apoi rosiile intregi, se...

Pachetele cu carne si branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2011

Se framanata un aluat moale care nu se mai lipeste de mana si se lasa vreo 2-3 ore la dospit... Intre timp se pregateste umplutura de carne : se taie marunt ceapa si ardeiul si se calesc in ulei, se adauga carnea, se amesteca bine, apoi se adauga si rosiile maruntite cu suc de rosii, se...

Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2011

Zucchini se curata de coaja doar daca sunt loviti, juliti...etc...ai mei erau mai naspeti, asa...deci trebuiau curatati bine. Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Dupa aia se scurg foarte bine in pumni  si se pun intr-un castron, se adauga restul...

Rulouri cu mozzarella, prosciutto si mortadella

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2011

Cum am preparat rulourile cu mozzarella, prosciutto si mortadella Am feliat mozzarella si rosiile. Pe fiecare felie de mezel am pus  felii de mozzarella si rosie si 2 frunzulite de busuioc ( am facut si fara ), le-am rulat bine si le-am prins cu scobitori. Am batut ouale bine bine,...

Afisate 1 - 30 din 60 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]