dakris

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 23.01.2012

RETETE156
PRIETENI153
Retete

Ardei pentru umplut, in saramura

In Conserve la 21 Sep 2012

Ardeii se curata de cotoare, seminte si nervuri, se spala, se pun la scurs, se presara sare pt muraturi in fiecare si se mentin in acest fel 24 ore pana se inmoaie. Sucul rezultat se varsa in borcanele in care se aseaza ardeii si se completeaza cu saramura (1 lingura sare pt muraturi la 1 l apa)....

Sandvisuri pt copilasi

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2012

Ardeiul taiat, curatat de samburi si spalat l-am umplut cu crema de branza si am decupat rosia si castravetele incercand sa realizez niste vaporase. Castravetele l-am taiat si l-am scobit cu o lingurita, l-am umplut cu pate de ficat, am decupat un dreptunghi din rosie si 2 fasii de ardei si am...

Gogosari in otet

In Muraturi la 30 Aug 2012

Gogosarii se curata de seminte, se spala si se taie la dimensiunea dorita. Morcovii si telina se decojesc, se spala si se taie felii.Hreanul se curata, se spala si se taie bucatele de 2-3 cm.  Intr-o cratita se face o solutie din otet, apa, sare si zahar, peste care adaugam boabe de...

Pasta de ardei

In Conserve la 30 Aug 2012

Ardeii se trec prin masina de tocat ori se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita incapatoare cu sare si se fierb 2 ore la foc mic. Se amesteca de mai multe ori pe timpul fierberii sa nu se lipeasca de cratita. Pasta rezultata se pune in borcane de 370 ml, se capseaza...

Castraveti in otet (bulgaresti)

In Muraturi la 30 Aug 2012

In fiecare borcan se pun: 1 lingurita cu varf sare pt muraturi, 1 lingurita cu varf zahar, 1/3 lingurita piper boabe, 1 frunza de dafin mica, 4-5 linguri otet (dupa gust), marar uscat, 5-6 rondele morcov, 1-2 rondele ceapa, 8-9 castraveti, apa pana la filet. Se capseaza borcanele si se...

Lamingtons (Tavalite)

In Prajituri la 22 Aug 2012

Siropul Ingredientele se pun intr-o craticioara pe foc, se amesteca si se lasa sa dea 1-2 clocote, timp in care se topeste si untul, apoi se lasa la racit. Esenta de rom se pune dupa ce s-a racorit siropul.   Blatul Ouale se separa: albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...

Chiftelute de legume

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2012

Dovlecelul, se decojeste, se spala, se razuieste prin ochiurile mari ale razatorii, se sareaza si se pune intr-o strecuratoare la scurs cca 30 min. Cartofii si morcovii decojiti se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert. Cand s-au fiert pe jumatate se scurg si se lasa la racit. Dupa ce...

Vinete si ardei in suc de rosii, pt iarna

In Conserve la 19 Aug 2012

Vinetele se decojesc cu ajutorul curatitorului de legume, se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Cat se scurg vinetele, spalam ardeii si le scoatem samburii si ii taiem felii ori cubulete, dupa preferinta. Pregatim 2 tigai cu strat antiaderent, una...

Compot de piersici

In Sirop / Compot la 19 Aug 2012

Piersicile bine spalate, decojite sau nu (dupa prefereinta) se taie felii si se pun in borcane cat sa ocupe 2/3 din volumul acestora. Se adauga 2 linguri zahar in fiecare borcan, se umplu cu apa pana la nivelul filetului si se  capseaza. Se agita putin borcanele sa se mai topeasca din zahar...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 19 Aug 2012

Prunele le spalam, le scoatem samburii, le taiem in 4, le punem intr-o cratita incapatoare   si le acoperim cu zahar. Amestecam si le lasam de pe o zi pe alta la frigider pt a-si lasa zeama. Eu le-am lasat doar 3 ore caci isi lasasera suficient suc. Punem cratita pe aragaz, la foc mediu,...

Papricas de pui smantana si galuste de faina

In Pui la 16 Aug 2012

Galustele de faina 1 ou il batem spuma cu putina sare, adaugam uleiul treptat, apoi incorporam faina “in ploaie”. Se obtine o compozitie lipicioasa ceva mai consistenta decat o smantana grasa. O craticioara o umplem pe jumatate cu apa si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa...

Omleta de vara cu miez de lapte Delaco

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2012

Intr-o tigaie cu strat ceramic punem 1 lingurita ulei si 5-6 rondele carnati si ii lasam sa se prajeasca un pic la foc mic, apoi adaugam ardeiul taiat felii subtiri si 1/2 rosie taiata cubulete. Lasam sa se calesca un pic legumele peste care varsam ouale batute, condimentate, dupa gust si...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2012

Catofii intregi (fie in coaja, fie curatati) se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie rondele. Intr-un bol se bat ouale, se amesteca cu smantana, laptele, 80 g cascaval ras si condimentele. Feliile de cartofi se aseaza straturi in vasul...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 6 Aug 2012

Prunele se spala bine, se desamburesc, se taie jumatati ori felii, dupa preferinta, apoi se amesteca cu zaharul vanilat si 1-2 linguri de zahar tos, functie de dulceata fructelor. Ouale se separa: albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cateva minute pana rezulta o crema....

Fasole galbena la congelator, pt iarna

In Conserve la 16 Iul 2012

Fasolea se curata, taindu-i capetele, se spala bine, se taie la dimensiunea dorita. Intr-o oala se pune apa, cand incepe sa fiarba se adauga fasolea si se mentine 5 min pe foc. Se scurge si se lasa la racit, apoi se pune in pungi, portionandu-se dupa necesitati si se introduce in congelator....

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 16 Iul 2012

Caisele bine spalate si fara samburi  se taie la dimensiunea dorita (se pot lasa jumatati ori se taie in 4), se pun intr-o cratita si se acopera cu zahar. Se lasa cca 2 ore sa isi lase zeama, apoi se fierbe cca 2,5 ore la foc mic, in functie de consistenta dorita.  Pentru a testa...

Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine

In Torturi la 15 Iul 2012

Crema ganaj Intr-o craticioara se pun 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute,...

Compot de caise

In Sirop / Compot la 8 Iul 2012

Caisele (de preferat mai pitin coapte) bine spalate se rup jumatati si se pun in borcane cat sa ocupe 2/3 din volumul acestora. Se adauga 3 linguri zahar in fiecare borcan, se umplu cu apa pana la nivelul filetului si se  capseaza. Se agita putin borcanele sa se mai topeasca din zahar si se...

Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa

In Mancaruri de post la 8 Iul 2012

Cum se prepara Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa Pastaile se spala si se taie la dimensiunea dorita. Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune intr-o cratita cu 1 cana apa si ulei. Cand s-a inmuiat se adauga pastaile si se acopera cu un capac...

Visine pentru prajituri, la borcan

In Sirop / Compot la 8 Iul 2012

Visinele se spala bine, se scot samburii cu grija sa ramana visinele, pe cat posibil, intregi. Se aseaza intr-un vas incapator si se acopera cu zahar. Se mentin 24 ore, amestecand din cand in cand pentru a se topi zaharul, apoi se pun in borcane sterilizate si se acopera cu sirop. Se capseaza si...

Tocana de ardei copti

In Mancaruri de post la 8 Iul 2012

Ardeii proaspeti se spala si se aseaza in tava in cuptorul preincalzit. Se intorc pentru a se coace pe toate partile, apoi se aseaza intr-o cratita, se presara sare si se acopera cu un capac. Dupa ce s-au racorit, se curata de coaja, se rup fasii de cca 1 cm indepartandu-se semintele. Rosiile...

Dulceata de zmeura

In Dulceata / Gem la 21 Iun 2012

Zmeura se spala si se scurge. Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba si zaharul s-a topit, se adauga zmeura. Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn, cu grija sa nu se sfarame zmeura. Dupa 30 min se testeaza consistenta punand...

Chec aperitiv, o reteta gustoasa si economica

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2012

Iata cum se prepara Chec aperitiv, o reteta gustoasa si economica Ouale se mixeaza pana devin o spuma. Se adauga uleiul, putin cate putin, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, apoi se adauga sunca si ardeiul taiate cubulete, telemeaua rasa, maslinele feliate si mararul tocat....

Dovlecei umpluti

In Mancaruri cu carne la 21 Iun 2012

  Sosul de rosii 1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si cca 70 ml ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 7 rosii rase prin ochiurile mari ale razatorii. Se mentine pe foc pana cand capata consistenta unui bulion. Dovleceii se spala, se taie...

Pasta de leustean pt iarna

In Conserve la 12 Iun 2012

Alegem leusteanul cat sa ramanem doar cu frunzele :). Le spalam bine si le lasam intr-o strecuratoare sa se zvinte. Dupa ce s-a uscat, il punem in robotul de bucatarie impreuna cu uleiul si sarea si il maruntim pana devine o pasta. Se varsa intr-un borcan de 400 g spalat si uscat si, deasupra se...

Panna cotta cu visine si ciocolata

In Prajituri la 11 Iun 2012

Gelatina se pune intr-un castronel cu 3-4 linguri sirop sau apa pentru a se hidrata (cateva minute sunt suficiente). Smantana lichida, laptele, zaharul vanilat si cacaoa (dizolvata in putin lapte) se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta bucatele si...

Tort de ciocolata

In Torturi la 6 Iun 2012

Ornamentele Pt ursuleti : 30 g ciocolata amaruie se topesc la microunde ori la baie de aburi, se varsa in forme de briose, si se introduc la congelator pana se intaresc. Melcii, floricelele si puiul : caramelele se incalzesc cateva secunte la microunde cat sa se inmoaie si sa se poata...

Cartofi noi la cuptor cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2012

Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa preferinta. Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu condimentele, apoi se adauga cartofii taiati si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce acestia se acopera complet cu sos. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se varsa cartofii impreuna...

Somon cu cartofi noi la cuptor

In Somon la 6 Iun 2012

 Fileul de somon se curata de pielita, se spala bine, se sterge, se sareaza si se presara piper, dupa gust. Intr-un bol se pun 50 ml ulei, zeama de la 1/2 lamaie, rozmarin. Se amesteca si varsa intr-un vas termorezistent. Se tavalesc fileurile in aceasta solutie, apoi se introduce vasul...

Ciorba de fasole boabe

In Ciorbe la 31 Mai 2012

Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data procedura. Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga...

Afisate 31 - 60 din 156 retete    

Postari recente

publicat la 07.06.2013

Dulceata de nuci verzi

publicat la 01.06.2013

Tort Arici

publicat la 04.04.2013

Mancare de spanac

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]