dakris

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 23.01.2012

RETETE156
PRIETENI150
Retete

Rulada cu gem si glazura de ciocolata

In Prajituri la 4 Apr 2012

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si esenta, apoi se varsa peste albusurile batute spuma. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se incorporeaza faina, praful de copt si cacaoa. Se varsa compozitia intr-o tava mare (35 X 42) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15...

Supa crema de legume cu crutoane

In Supe la 4 Apr 2012

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta (eu le tai bucati mari) si se fierb (impreuna cu carnea) in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa la racorit.Se mixeaza in blender cu putina zeama in care au fiert pana se formeaza o crema groasa pe care, apoi, se varsa peste zeama in care...

Chec

In Dulciuri la 31 Mar 2012

Ouale se separa. Peste albusurile batute spuma cu zaharul se varsa galbenusurile amestecate cu ulei si coaja rasa de lamaie. Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se adauga esenta de rom. 2/3 din compozitie se varsa in tava tapetata cu hartie de copt ori unsa cu ulei si...

Spaghete cu sos Bolognese

In Sosuri la 30 Mar 2012

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg. Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat felii subtiri si, dupa cca 5 min, carnea tocata....

Mancare de fasole galbena (de post)

In Mancaruri de post la 29 Mar 2012

Ceapa si ardeiul l-am taiat cubulete, morcovul l-am ras prin ochiurile mici ale razatorii si le-am pus impreuna cu uleiul si 1 cana de apa intr-o cratita acoperita cu un capac. Cand apa s-a evaporat am lasat legumele cateva minute sa se caleasca in uleiul ramas dupa care am adaugat fasolea, am...

Salata orientala cu muraturi

In Salate la 29 Mar 2012

Cartofii se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb in apa cu sare, apoi se scurg.  Dupa ce s-au racorit se adauga muraturile, maslinele (de data asta eu nu am pus) ceapa si ouale taiate dupa preferinta. Se asezoneaza cu ulei si otet si se sareaza dupa gust.

Desert chec zebra de post

In Prajituri la 28 Mar 2012

Intr-un castron se pun zaharul, uleiul, apa, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana se topeste zaharul. Compozitia rezultata se imparte in doua. Astfel, intr-una se pune cacaua si dulceata, in cealalta nuca de cocos, amestecandu-se fiecare pana se omogenizeaza....

Ciulama cu piept de pui

In Pui la 28 Mar 2012

Pieptul de pui se fierbe in apa cu putin delikat. Ceapa taiata cubulete cu ulei si o ceasca de apa se pune intr-o cratita acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana se evapora apa si ceapa s-a inmuiat. Daca mai este necesar se mai adauga putina apa fierbinte. Dupa ce s-a evaporat toata...

Pulpe de curcan cu mix de legume la cuptor

In Curcan la 28 Mar 2012

Pulpele le-am fiert pe jumatate in apa cu putina sare. Le-am scurs si le-am asezat intr-un vas termorezistent cu vin, ulei, condimente si 1 ceasca de apa. Legumele, taiate dupa preferinta, le-am asezat, de asemenea, intr-un vas termorezistent uns cu ulei, le-am condimentat cu sare, piper,...

Varza cu pulpa de porc la cuptor

In Mancaruri cu carne la 26 Mar 2012

Se toaca ceapa si ardeiul si se pun la calit in 100 ml ulei pentru cateva minute. Se adauga varza tocata si se lasa sa se caleasca cca 15 min apoi se adauga cca 500 ml apa fiarta si se introduce in cuptorul preincalzit. Carnea se pune intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei si 1 ceasca apa pe foc...

Choix a la creme

In Prajituri la 26 Mar 2012

Apa, zaharul, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incep sa fiarba se pune faina toata odata si se amesteca rapid cu un tel. Se mai mentine pe foc inca cca 3 min si se lasa sa se racoreasca. Peste aluatul racorit   (poate fi si caldut) se pune un ou si se mizeaza pana...

Cornulete fragede (de post)

In Dulciuri la 22 Mar 2012

Zaharul se dizolva in borsul caldut. Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se pun drojdia uscata, borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min. Aluatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare...

Prajitura la metru

In Prajituri la 21 Mar 2012

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare peste care se adauga galbenusurile frecate cu ulei si un praf de sare, iar apoi se incoporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se varsa in doua boluri, in cantitati egale. Intr-unul din boluri...

Ciorba de loboda rosie

In Ciorbe la 19 Mar 2012

Se rup coditele la firele de loboda astfel incat sa ramana numai frunzele care se spala cu apa din abudenta. Intr-o tigaie cu capac in care se pun 80 ulei se adauga loboda tocata pentru a se cali pret de cateva minute (pana se inmoaie). Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta....

Salata bulgareasca

In Salate la 19 Mar 2012

Am spalat salata si legumele si le-am taiat dupa preferinta. Oul l-am fiert si l-am taiat felii, iar branza am taiat-o cubulete. Le-am pus pe toate intr-un bol, le-am amestecat si le-am asezonat cu ulei si zeama de lamaie.

Briose cu cacao si visine

In Prajituri la 19 Mar 2012

Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se inglobeaza uleiul putin cate putin, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie si esentele. Faina se amesteca cu praful de copt intr-un bol si se incorporeaza in compozitie, apoi se adauga cacaoa. Compozitia astfel...

Salam de biscuiti reteta cu nuca

In Dulciuri la 16 Mar 2012

Salam de biscuiti reteta Biscuitii si nucile se rup bucatele. Rahatul se taie cubulete. Stafidele se pun intr-un bol, se oparesc cu apa si se tin in apa fierbinte cca 15 min. Apoi se scurg si se stropesc cu esenta rom. Intr-o craticioara se pune laptele, zaharul si cacaoa. Dupa ce da...

Chiftelute marinate

In Mancaruri cu carne la 16 Mar 2012

Chiftelele Ingredientele pt chiftele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se umezesc mainile cu apa sau se ung cu ulei (dupa preferinta) si formeaza chiftelutele in forma dorita. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru cca...

Budinca cu paste si spanac

In Penne la 16 Mar 2012

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg. Ouale se bat si se amesteca cu laptele si mararul tocat. Ceapa tocata julienne se pune intr-o tigaie cu ulei si 1 ceasca de apa si se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba pana scade apa si ceapa s-a inmuiat moment in care se adauga pasta de...

Pariziene cu cascaval si sunca

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2012

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc caldut. Pe planseta de lucru infainata se mai framanta o data aluatul si se imparte in 12 parti egale....

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 13 Mar 2012

Legumele se curata, se spala, se taie dupa preferinta, se pun intr-o cratita (exceptand fasolea si mazarea care se vor pune dupa ce restul legumelor au fiert 20 min.) si se acopera cu apa si 100 ml ulei. Se sareaza dupa gust si se introduce in cuptorul incins la foc potrivit. Cand legumele sunt...

Prajitura frageda cu mere

In Prajituri la 13 Mar 2012

Merele se spala, se curata de coaja si se razuiesc. Se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si se mentine pe foc pana scade zeama din mere si acestea s-au inmuiat. Se inlatura de pe aragaz, se incorporeaza 4 linguri pesmet si se pune la racit. Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu...

Prajitura din piscoturi cu crema de cacao

In Prajituri la 12 Mar 2012

Intr-un ibric am ars 2 linguri de zahar si le-am stins cu o cana de apa. Am lasat pe foc pana s-a topit tot zaharul, apoi l-am pus la racit. Dupa ce s-a racorit un pic am pus cateva picaturi de esenta de rom. Crema am preparat-o conform indicatiilor de pe pachet. Pe o tava am asezat 12...

Pulpa de porc in sos

In Porc la 12 Mar 2012

Intr-un vas se pun 2 cani de apa si putin ulei si se pune pe foc. Cand apa incepe sa fiarba adaugam carnea taiata cubulete si o lasam sa fiarba luand spuma formata deasupra. Dupa ce a scazut apa se lasa carnea sa se rumeneasca un pic in uleiul ramas. Ceapa si ardeiul taiate marunt se pun...

Tochitura

In Mancaruri cu carne la 9 Mar 2012

Carnea se sareaza si se prajeste in putin ulei. Cand e apropae prajita adaugam vinul, iar cand acesta s-a evaporat se pune si carnatul taiat felii si lasam sa se prajeasca impreuna pana se rumenesc un pic. Ceapa, ardeiul si ciupercile se inabuse intr-o tigaie cu putin ulei si 1 ceasca de apa....

Mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2012

Mucenicii se fierb intr-o oala cu 1,5 l apa conform timpului indicat pe ambalaj cu un praf de sare. Adaugam zaharul si, cand se topeste, punem nuca macinata si oprim focul. Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala, scortisoara si esenta de rom si acoperim cu un capac. Se servesc dupa cca 2...

Mucenici moldovenesti ("Sfintisori")

In Dulciuri la 8 Mar 2012

Siropul Intr-un ibric se toarna apa si zaharul si se fierbe pe foc pana se topeste zaharul. Cand siropul s-a racorit un pic se pune coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie. Aluatul Mai intai se face o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte....

Budinca cu branza dulce si stafide

In Paste la 7 Mar 2012

Pastele se fierb conform timpului indicat pe ambalaj si se trec sub un jet de apa rece. Stafidele se oparesc si se mentin in apa fiarta cateva minute cat sa se inmoaie, apoi se stropesc cu putina esenta de rom. Intr-un castron amesteca branza rasa, ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie,...

Budinca cu pui si legume

In Paste la 6 Mar 2012

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet si se scurg. Pieptul de pui se spala, se taie cubulete mici, se condimenteazaa cu sare si piper si se prajeste in 30 ml ulei. Ouale se bat si se amesteca cu smantana si laptele.Ceapa tocata si morcovul ras se inabuse...

Saleuri

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2012

Aluatul se lasa la dezghetat, conform indicatiilor de pe pachet. Apoi se intinde, se unge cu galbenus de ou, se sareaza dupa gust si se presara semintele. Eu am facut cateva si cu branza ca imi plac... :). Se taie aluatul in doua jumatati, pe lungime,  si apoi in fasii de cca 1 cm latime. Se...

Afisate 91 - 120 din 156 retete    

Postari recente

publicat la 07.06.2013

Dulceata de nuci verzi

publicat la 01.06.2013

Tort Arici

publicat la 04.04.2013

Mancare de spanac

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]