dantes

5

Bucataras
senzational

Lupeni

Bucataras din 17.05.2011

RETETE263
PRIETENI358
Retete

Aperitiv frittata cu sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2017

Curatam sparanghelul, taiem baconul cuburi, punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul de masline si baconul taiat cuburi si il lasam sa se rumeneasca usor, adaugam deasupra usturoiul tocat marunt, sparanghelul si cimbru dupa gust. Lasati la prajit totul, circa 4 minute, pana cand sparanghelul...

Desert prajitura cu unt de arahide

In Dulciuri la 4 Mai 2017

Mixam untul de arahide cu ouale intregi, zaharul, vanilia si bicarbonatul de sodiu. Adaugam ciocolata maruntita (tocata grosier cu cutitul) si o omogenizam cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava mica de chec sau o forma rotunda, cu diametrul de 16 - 18 cm. Coacem in cuptorul...

Desert cozonac Floare

In Dulciuri la 29 Apr 2017

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, timp de 15-20 minute si se lasa la dospit circa o ora, apoi se imparte in 4 bile. Se intinde fiecare bila si se ia o farfurie, se asaza peste blatul intins si se taie coca ramasa in exterior, se asaza blatul pe o foaie de copt, se unge cu...

Desert prajitura Acoperis

In Prajituri la 27 Apr 2017

Pentru foi Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, se imparte aluatul in 2 bucati, o bucata se imparte in doua si se intind 2 foi; foile se vor taia in 3 parti, pe lungime, pe dosul tavii si se coc. Cealalta bucata de coca se amesteca cu cacaua si se fac 12 betisoare de lungimea...

Desert briose cu vanilie

In Dulciuri la 22 Apr 2017

Intr-un vas, amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si esenta de vanilie si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfaramicios, deoarece este o cantitate mica de unt. Puneti ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si...

Drob de miel

In Oaie la 20 Apr 2017

Se spala organele de miel si se pun la fiert. Cand au dat in clocot, schimbam apa si continuam fierberea. Dupa ce au fiert, le lasam la racit si le dam prin masina de tocat carne. Separat fierbem si 3 oua. Amestecam organele tocate cu patrunjelul si usturoiul verde tocat marunt, adaugam 2 oua...

Desert briose cu morcovi

In Dulciuri la 19 Apr 2017

Se pregatesc 3 amestecuri 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2.Faina + praful de copt + sarea + scortisoara 3. Zaharul + uleiul + ouale adaugate unul cate unul. Peste amestecul 3 se adauga amestecul 2, se omogenizeaza, apoi se adauga amestecul 1 si se incorporeaza...

Ied la cuptor

In Oaie la 18 Apr 2017

Spalam bine carnea de ied, o transam, o impanam cu usturoiul taiat in doua. Condimentam cu sare, piper, cimbru, boia afumata dupa gust si masam putin, sa intre aromele in carne.Taiem subtire usturoiul verde si frunzele de patrunjel si le presaram peste carne. Asezam carnea in tava si adaugam un...

Mancare de fasole verde

In Mancaruri de post la 12 Apr 2017

Rupem fasolea in bucati mici si o punem la fiert in apa cu sare; cand este gata, o scurgem de apa, intr-o strecuratoare. Punem uleiul la incalzit si calim in el usturoiul taiat marunt si rosia curatata de coaja si pasata; cand este gata, adaugam fasolea pastai, amestecam bine si mai adaugam...

Chiftelute din naut

In Mancaruri de post la 7 Apr 2017

Punem in vasul de la blender: nautul scurs de zeama, patrunjelul, usturoiul, faina, praful de copt si condimentele. Mixam pana cand obtinem o pasta; daca este prea moale compozitia, mai adaugam faina. Presaram pe un fund de lemn susanul; cu mainile umede, modelam chiftelutele de marimea unei nuci...

Ciorba de gulii

In Mancaruri de post la 6 Apr 2017

Telina, morcovul si gulia se curata si se dau pe razatoarea mare. Punem in oala, uleiul la incins, calim morcovul si telina putin, apoi adaugam si gulia la calit. Cand sunt toate calite, adaugam circa 1,5 litri de apa si lasam sa fiarba circa 30 de minute. Cand este gata, adaugam mararul tocat...

Pui de balta pane

In Mancaruri cu carne la 3 Apr 2017

Spalati bine picioarele de broasca si treceti-le prin faina si oua batute si condimentate cu sare si piper dupa gust. Incingem uleiul in tigaie si prajim picioarele pana devin aurii. Le scoatem pe o hartie absorbanta si le stropim cu zeama de lamaie. Se pot servi ca atare, cu mujdei sau...

Iahnie de fasole picanta

In Mancaruri de post la 31 Mar 2017

Fasolea o punem la inmuiat, cel putin 12 ore si apoi o fierbem, schimband de doua ori apa si, cand se inmoaie, o scurgem bine. Cand este gata fasolea, punem la prajit in ulei, faina, pasta de ardei iute si adaugam sucul de rosii, fasolea si usturoiul pisat. Lasam totul pe foc inca cateva...

Placintele cu loboda si leurda

In Mancaruri de post la 30 Mar 2017

Spalam bine frunzele de loboda si leurda, apoi le taiem marunt. Punem uleiul si cateii de usturoi la incins, apoi adaugam frunzele de loboda si leurda si amestecam pana cand se inmoaie bine si le saram, dupa gust. Intindem foaia de placinta si o taiem in patrate de circa 8 cm. Pe fiecare...

Spaghete cu avocado si rosii

In Mancaruri de post la 28 Mar 2017

Punem spaghetele la fiert, in apa cu sare, circa 8 minute.Taiem avocado in doua, scoatem samburele si miezul pe care il pasam si il stropim cu suc de lamaie sa nu se oxideze. Curatam rosiile de coaja si le taiem in cubulete si le amestecam cu pasta de avocado, uleiul de masline si frunzele de...

Spuma de gris

In Mancare copii la 25 Mar 2017

In 500 ml de apa, fierbem grisul, amestecand in continuu, pana devine de consistenta unei smantani. Adaugam zaharul si sucul de la o lamaie si lasam la racit. Cand s-a racit, mixam sau batem cu telul pana devine spuma. Turnam compozitia in boluri si dam la frigider circa trei ore.

Iahnie de naut

In Mancaruri de post la 22 Mar 2017

Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte, apoi se fierbe 2-3 ore, pana cand se inmoaie si se scurge bine de apa. Punem intr-o oala uleiul, faina si usturoiul pisat; cand incep sa se prajeasca putin, adaugam nautul si sucul de rosii si lasam sa fiarba pana scade lichidul....

Pastravi cu orez si legume

In Pastrav la 16 Mar 2017

Curatam pastravii, ii spalam si stergem de apa, apoi ii condimentam dupa gust cu sare, piper si ii punem la prajit in ulei. Pentru orez, taiem ardeiul si morcovul in bucatele mici (morcovul se poate da si prin razatoare) si se pun la calit in putin ulei, apoi adaugam orezul si 500 ml de apa si...

Sarmale cu pleurotus

In Mancaruri de post la 14 Mar 2017

Se opareste varza in apa sarata, circa 3-5 minute si se desface in foi. Ciupercile pleurotus se spala bine si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga pasta de rosii, ciupercile taiate marunt, orezul. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca bine.   Se...

Salata de naut cu urda

In Salate la 3 Mar 2017

Nautul il clatim cu apa si il scurgem bine de apa.Taiem cubulete rosia, ardeiul gras, ceapa si urda, amestecam bine toate cu nautul, condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam sucul de lamaie si uleiul de masline.

Salata de fructe

In Salate la 25 Feb 2017

Spalam, curatam si taiem fructele in bucati mici, le amestecam cu doua linguri de miere, le asezam in boluri si punem deasupra boabe de struguri.

Salata de vara

In Salate la 23 Feb 2017

Rosiile cherry le taiem in doua, castravetele in felii subtiri, ardeiul gras il taiem in bucati mici. Amestecam toate legumele, adaugam putin sos de soia si o lingura de ulei de susan. Mozzarella o rupem in bucati mici si o amestecam cu legumele.

Salata de primavara

In Salate la 22 Feb 2017

Mai intai, pregatim dressingul: amestecam apa cu otetul balsamic, uleiul de masline si putin sos de soia.  Spalam bine frunzele de salata, le zvantam bine de apa si le rupem in bucati cu mana, taiem ridichiile si ceapa verde in bucati si le amestecam intr-un bol, apoi adaugam dressingul...

Chec de carne

In Porc la 11 Feb 2017

Spalam carnea, o portionam si o dam prin masina de tocat. Taiem in bucati mici ciupercile, ardeiul gras si frunzele de patrunjel. Amestecam totul, adaugam ouale, pesmetul si patrunjelul. Punem compozitia in doua tavi de chec, unse cu putin ulei si le introducem la cuptor, circa o ora.

Ciorba de cartofi

In Ciorbe la 10 Feb 2017

Ciolanul sau alta afumatura se taie in cubulete si se pune la fiert in un litru de apa. Cand este fiert pe jumate, adaugam morcovul si patrunjelul taiat rondele si cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert pana se inmoaie cartofi. Se adauga patrunjelul verde taiat marunt si, cine doreste, o...

Pak choi cu creveti si taitei

In Fructe de mare la 9 Feb 2017

Spalam pak choiul si il taiem in fasii, pe lung. Topim jumatate din unt intr-o tigaie, adaugam 3 catei de usturoi si ii lasam  sa se inmoaie, dupa care ii scoatem si punem pak choiul impreuna cu putina apa si il lasam sa fiarba inabusit, pana se inmoaie frunzele. Separat, punem la topit...

Chec simplu

In Dulciuri la 29 Ian 2017

Se foloseste acelasi tip de cana pentru a masura ingredientele (250 g). Se sparg ouale intregi si se adauga zaharul, se mixeaza putin si se adauga laptele, apoi uleiul, faina cu praful de copt si se amesteca bine. Se toarna compozitia in tavile de chec tapetate cu hartie de copt sau faina. Se...

Chec cu kiwi

In Dulciuri la 26 Ian 2017

Separam albusul de galbenusuri, mixam bine albusurile impreuna cu zaharul pana devine o bezea tare. Amestecam treptat cu galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in doua tavi de chec, tapetate cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Curatam kiwi si il taiem...

Desert Mov

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Se spala cartofii si se pun la fiert circa 50 de minute, pana se inmoaie (acesti cartofi fierb mai greu). Se lasa sa se raceasca, ii decojim, ii taiem cubulete si ii dam prin blender. Adaugam laptele de cocos, untul, mierea si scortisoara si amestecam pana devine o pasta omogena, daca este...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2017

Dam branza telemea pe razatoare si o amestecam cu 2 oua, faina, unt si smantana.Se framanta pana devine omogena si se intinde in foi subtiri de cca. 5 mm si se taie in fasi late de 1 cm. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi presaram deasupra chimen. Se coc la 180...

Afisate 121 - 150 din 263 retete    

Postari recente

publicat la 22.10.2022

Reteta de zacusca de hribi

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Daca azi toate par sa-ti mearga struna, sigur ai uitat sa iei ceva in calcul.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]