Denissa

1

Bucataras
incepator

Rasnov, jud. Brasov

Bucataras din 20.02.2011

RETETE67
PRIETENI305
Retete

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2012

Se fierb ouale tari si se pun apoi sub jet de apa rece . Dupa ce s-au curatat de coaja se taie in jumatate pe lung si se scoate galbenusul. Toate galbenusurile se pun intr-un castron si se faramiteaza cu o furculita, se adauga 2 -3 linguri de maioneza si se potrivesc de sare si piper. Cu...

Creier pane

In Porc la 14 Sep 2012

Creierul de porc se spala si se curata de eventualele bucatele de os ramase. Se pune la fiert in apa cu putin otet (sa se dizolve sangele ramas) si sare. Dupa ce s-a fiert, circa 5 minute, se scoate si sa lasa sa se racoreasca. Apoi se da prin faina, oua si pesmet (in ordinea asta) si se...

Pricomigdale

In Prajituri la 24 Feb 2012

Migdalele se prajesc putin in cuptorul incins, amestecand din cand in cand. Se scot se racesc si se macina prin masina de nuca. Albusurile se amesteca cu migdalele macinate si se mixeaza adaugand putin cate putin din zaharul pudra. Cand spuma s-a intarit se adauga vanilia si esenta de migdale....

Pastrama de pui cu legume la tigaie

In Pui la 24 Feb 2012

Pulpele de pui se portioneaza si se pun in tigaie la prajit.Vor fi gata intrun timp scurt. Separat legumele congelate (morcovi, conopida, brocolli, fasole verde, porumb) se pun intr-o tigaie la calit cu putin unt. Se potrivesc de sare. Se servesc calde.

Muschi de porc afumat

In Porc la 24 Feb 2012

Muschiul de porc se curata de grasimea in exces. Se freaca bine cu sare si usturoi pisat bine. Se pune intr-un loc racoros sa stea 2 zile dupa care se afuma. Este bun atat prajit in tigaie cat si pe gratar. Acompaniat bineinteles de o mamaliguta aburinda si muraturi puse asta-toamna. Pofta...

Pastrama de pui

In Pui la 24 Feb 2012

Pulpele de pui se oparesc in apa cu putina sare. Se curata de pene si tulei. Se cresteaza apoi pe fata pulpei. Separat se face un mujdei de usturoi (eu am facut mult pentru ca am facut pastrama din 10 kg de pulpe). Intr-un vas incapator de pun pulpele peste care s-a presarat sare (atentie...

File de pangasius cu capere

In Pangasius la 23 Feb 2012

Pestele se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu salvia maruntita (eu am avut salvie uscata de mine) . Se condimenteaza cu sare si piper. Se pune in tigaie adaugandu-se vinul deasupra si putina apa acoperindu-se cu capacul. Cand este gata se adauga caperele taiate deasupra.  ...

Varza dulce cu carnati de casa

In Mancaruri de legume la 23 Feb 2012

Varza se toaca marunt si se freaca cu putina sare sa se inmoaie. Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Apoi se adauga bulionul si varza tocata. Se toarna circa 1 cana cu apa si se acopera cu capacul, lasandu-se sa fiarba la foc mic. Cand este aproape gata se potriveste de sare,...

Mancare de mazare cu carnati

In Mancaruri de legume la 23 Feb 2012

Uleiul se pune la incins intr-o cratita incapatoare. Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la prajit in uleiul incins. Mazarea se scurge de zeama si se clateste cu putin apa apoi se adauga peste ceapa calita. Se adauga bulionul si apa cat sa acopere mazarea. Se lasa sa fiarba...

Foi Lica (reteta mamei)

In Prajituri la 23 Feb 2012

Margarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta). Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia apoi se adauga nucile taiate. Intr-o alta craticioara se pune si cealalta cana de...

Rulada Moni

In Prajituri la 23 Feb 2012

Laptele se pune la incazit cu zaharul si cacaua si se lasa pana da intr-un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Separat biscuitii se macina fin peste care se adauga compozitia de lapte care s-a racit. Se amesteca bine. Separat untul se freaca bine cu zaharul pudra si se pune apoi si nuca de...

Tort de 3 ani

In Torturi la 23 Feb 2012

Blat Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, apa si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema pufoasa. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Separat se bat albusurile spuma tare (sa se tina...

Piftie de cocos

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2011

Se spala bine carnea si se portioneaza. Se pune la fiert in apa rece impreuna cu morcovii si ceapa si putina sare sau vegeta. Se lasa sa fiarba si se spumeaza. Carnea se fierbe pana cand se desprinde cu usurinta de pe oase. Apoi se scoate carnea si legumele din oala si se ia carnea de pe...

Supa de pui

In Supe la 20 Noi 2011

Se spala bine carnea si se pune la fiert in apa rece. Se adauga legumele si putina sare sau baza de alimente (vegeta). Se spumeaza cu grija. Cand este gata fiarta carnea si legumele se scot si zeama se strecoara. Separat se fierb taiteii dupa indicatiile de pe ambalaj. Cand sunt gata fierti...

Peste la cuptor

In Peste la 20 Noi 2011

Pestele se curata si se aseaza in tava,  se unge cu uleiul de masline, se condimenteaza cu sare,piper si salvie. Se adauga deasupra ,in tava in care vom pregati peste la cuptor, ceapa taiata pestisori, foi de dafin si ketchup-ul. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce...

Bulgarasi de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2011

Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Se storc de zeama lasata. Se amesteca cu ouale, sare si piper. Se formeaza bilute mici si se prajesc in uleiul bine incins. Se pot servi ca si garnitura sau ca atare.

Placinta cu mere

In Prajituri la 20 Noi 2011

Se amesteca margarina, apa minerala, praful de copt stins si faina. Se framanta un aluat care se da la rece pentru 2 ore. Intre timp facem umplutura de mere rase la care adaugam zahar, zahar vanilat, scortisoara. Scoatem aluatul de la rece si intindem 2 foi. Asezam o foaie intr-o tava peste...

Macrou impachetat

In Peste la 20 Noi 2011

Se curata pestele se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si salvie. Ceapa, ardeiul se taie julienne. Pe o folie de aluminiu unsa cu ulei se pun ceapa, ardeii, masline si in mijloc pestele. Se repeta operatiunea pana terminam de impachetat tot pestele. Pachetelele se aseaza...

Placinta cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 20 Noi 2011

Se amesteca  untura cu ouale zaharul, amoniacul stins in cele 12 linguri de lapte. Se adauga faina si se framanta in continuare. Se da aluatul la rece pentru circa 2 ore. Intre timp se pregateste umplutura de branza. Se pune branza intr-un castron, se adauga ouale, stafidele...

Ostropel de pui

In Pui la 22 Oct 2011

Carnea de pui se spala si se pune la rumenit intr-o tigaie, condimentata cu sare si piper. Separat de pune in ulei usturoiul, bulionul si rosiile decojite si se calesc cateva minute. Se stinge totul cu putina apa. Cand sosul este omogen se toarna peste carnea rumenita, se pune foaia de dafin si...

Ciulama de pui

In Pui la 22 Oct 2011

Se pune la fiert puiul impreuna cu morcovii, telina si putina sare. Cand este carnea fiarta se scoate separat. Intr-o cratita de pune la incins untul peste care se adauga usturoiul taiat marunt. Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu zeama in care a fiert puiul turnandu-se peste...

Ciorba cu carne de porc si cartofi

In Ciorbe la 22 Oct 2011

Se pune carnea de porc la fiert in apa cu putina sare. Cand fierbe se ia spuma de deasupra. Separat de curata legumele, ardeii si dovlecelul se taie cubulete, morcovii si telina se dau pe razatoarea mica. Cand carnea este aproape fiarta se scoate si se taie cubulete, se adauga zarzavatul,...

Ciorba de leurda

In Ciorbe la 22 Oct 2011

Se pune leurda intr-o oala cu apa (leurda pe care am avut-o eu era deja oparita). Separat se sparg ouale (eu am folosit 4) si se bat bine. Intr-o tigaie se pune slanina taiata cubulete mici si se lasa pana iese toata grasimea din ea. Se pun peste ouale batute (ca la omleta). Cand este gata se...

Spaghete cu fructe de mare

In Spaghete la 22 Oct 2011

Se pune la fiert apa cu sare, pentru spaghete. Atunci cand apa fierbe se pun si spaghetele, pe care le lasam la fiert in functie de indicatiile de pe ambalaj (unele fierb mai mult, altele mai putin). Separat se pune intr-o tigaie untul la incins, si se adauga usturoiul taiat feliute subtiri....

Ficatei cu smantana

In Ficat la 21 Oct 2011

Ficateii se spala bine in mai multe ape, se scurg si se oparesc in apa cu sare. Uleiul se pune la incins, ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Dupa ce s-a calit se adauga ficateii, se inabusa se condimenteaza si se stropesc cu putin vin. Cand sunt gata se dau deoparte sa se...

Sarmale

In Porc la 19 Oct 2011

Se pune carnea intr-un castron, se adauga orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, cimbrul, pasta de rosii, sarea (Daca folositi varza murata sau foi de vita tinute in saramura mai bine nu puneti sare deoarece sarmalele vor mai trage sare din frunze) Se amesteca bine si se trece la impaturit...

Savarine

In Prajituri la 19 Oct 2011

Se face intai maiaua. Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar , lapte cald si 50 gr. faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte cald se dizolva 150 gr. zahar si 1 plic de zahar vanilat. Intr-un vas se pun faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut amestecat cu zaharul. Se...

Tocanita de pipote de pui

In Pui la 19 Oct 2011

Se curata bine pipotele de pui. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se pune la calit in ulei. Dupa ce ceapa este calita se adauga ardeiul taiat cubulete si se calesc impreuna, dupa care se adauga bulion. Se adauga pipotele si se pune apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba bine...

Pateu de peste

In Conserve la 9 Oct 2011

Cele 5 kg de peste se taie de-a lungul si apoi in felii late de 2 degete. Se pune intr-o oala inpreuna cu apa, otetul, foile de dafin, sare si zahar. Se lasa la fiert pana se sfarma oasele. Dupa ce s-a fiert se scot bucatile de peste si se pun la racit. In zeama care a ramas se pune ceapa...

Ciorba de fasole cu tarhon (CA-N ARDEAL)

In Mancaruri de post la 8 Oct 2011

Se fierbe fasolea ( avand grija sa surgem apa in care a fiert de cateva ori). Separat se curata si se caleste in ulei ceapa, la care se adauga ardeiul tocat, morcovul si telina date pe razatoarea mica. Dupa ce s-au calit toate se adauga bulionul si fasolea fiarta. Se toarna apa, se...

Afisate 31 - 60 din 67 retete    

Postari recente

publicat la 17.01.2014

Raffaello

publicat la 17.01.2014

Boccacio

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Petreci momente minunate alaturi de cei dragi

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]