epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI170
Retete / Aperitive / Garnituri

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2016

Prima data se pregateste aluatul amestecand toate ingredientele intr-un castron. Aluatul trebuie sa iasa de consistenta moala si modelabila a unei plastiline, iar culoarea este un galbui placut ca puiul de gaina. Se lasa un sfert de ora la rece si apoi se intinde intr-o tava rotunda de tarta cu...

Egg rolls

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2013

Luam foile de placinta si le portionam in fasii late de un lat de palma si lungi de aprox.20 cm.Le ungem cu ulei, presaram mix China si chimen macinat.Calim in wok ardeii cu sare si putin mix China si presaram si semintele de dovleac. Luam cu o lingura apoi si umplem foile , asezam...

Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2013

Se da pe razatoare branza tare si se amesteca cu unsoarea de cocos si cu taratele  adaugand faina alba in completare pana ce nu mai este lipicios. Coca asta se intinde pe o tava rotunda in strat subtire (a mea cred ca are marimea clasica de vreo 25 cm ).Se coace putin inainte de a pune...

Zucchini cheese balls

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

Combina toate ingredientele intr-un castron și se amestecă bine. Formati cu mana chiftelute si le tavaliti fie prin putina faina si le prajiti in putin ulei, la foc mediu pana se rumenesc,  aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. fie le tavaliti prin fulgi de porumb maruntiti si le...

Placinta cu branza si iaurt

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2013

Se desfac cu grija foile decongelate si se ung cu pensula de silicon inmuiata in untul moale topit putin la microunde.Faceti asta cu primele 3 foi si puneti una peste alta.Apoi adaugati cateva linguri de umplutura (ouale batute(2) si amestecate cu branza sfaramitata si iaurtul). Apoi iar 2 foi...

Pernute din mamaliga ramasa

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2013

Mamaliga rece, am amestecat-o cu faina si putina branza rasa din aceea foarte tare si sarata si apoi am framanatat la ea pana ce a iesit un aluat nelipicios. Intr-un minut a fost gata toata operatiunea. Am intins subtire o foaie si am decupat triunghiuri. Am incins putin ulei in tigaie si am...

Rulouri olandeze

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2013

Luam feliile de toart si de taiem marginile.Miezul fiind moale ca un buretel se poate rula dupa ce-l umplem cu fasiute de cascaval, ardei rosu si verde si bastonase de branza. Ruloul se da prin ou batut cu putina sare si apoi prin pesmetul amestecat cu ierbuir aromate.Se prajesc in ulei...

Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2011

Se amesteca toate ingredientele astfel: branza si margarina/untul date pe razatoare, fisticul curatat de coaja si taiat in 2,stafidele intregi, si prafurile.Miezul de nuca se macina marunt si se foloseste la sfarsit pentru a tavali biscuitii prin el inainte de a-i coace. Se fac diverse...

Pufoase sarate cu mijloc cremos

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2011

Se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare .Apoi se adauga si galbenusurile si se omogenizeaza totul cu grija. Adaugam si o lingurita de malai amestecat cu un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar(puteti folosi in loc un pliculet de praf de...

Cornete umplute cu branza si verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2011

Se rade cascavalul pe razatoare mica si se amesteca cu untul si cu verdeturile, apoi se presara susanul.Se incinge cuptorul si se coc la foc mediu in tava de silicon 2 buline turtite facute din amestecul mentionat.Cam dupa 10- 15 minute la un cuptor normal cu gaz sunt gata, depinde cat de...

Mini tarte cu urzicute

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2011

Se pune la fiert cam 800 ml apa cu o lingurita de sare si cand clocoteste opraim urzicutele si le lasam acoperite cateva minute.Apoi le scurgem de apa.Intr-o craticioara topim 40 g unt si adaugam 2 linguri faina , ametscema rapid, dupa care adaugam si smanatana si iaurtul si amestecam energic si...

Salata de ciuperci cu masline

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2011

Pentru cosulete amestecam malaieul cu untul moale si cu o psata din miezul de masline mixat la robot. Apoi rasnim putin din cele 2 rasnite Kotanyi. Luam pasta formata si o presam cu degetele pe o forma de tarta ondulata si apoi o bagam la cuptorul incins si lasam cateva minute la foc mare. Apoi...

Sufleu de dovlecel cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2011

Se toaca cubulete cascavalul si dovelcelul curatat de coaja.Apoi se bat ouale cu un praf de sare pana se dubleaza volumul lor.Se adauga smantana amestecata cu iaurtul, untul moale si tarhonul, se rasneste piperul cu lamaie si se amestca usor. Apoi adaugam faina cate putin si ultima data...

Clatite Red Velvet

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Se pun in robot sfecla fiarta si taiata cuburi, oul, uleiul,laptele, sare , usturoiul si se mixeaza. Apoi se adauga si faina si se mixeaza din nou. Eu am rasnit si piper cu lamaie de vreo 2 ori. Apoi am pus un strop de ulei de masline cu aroma de rozmarin in tigaia de teflon si am incins-o...

Aperitiv cu branza si nuci-reteta nr.400! :)

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2011

se face un aluat elastic nelipicios din ingredintele mentionate si se intinde o bila de aluat subtire .Se decupeaza bentite scurte din care se fac mici rulouri.Eu ca sa se coaca asa si s ale pot umple apoi neavand forme speciale am folosit cateva nuci mici intrtegi, in coaja pe care dupa ce s-au...

Tarta cu ceapa rosie

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2011

Se framanta un aluat la rece din ingredinetele mentionate.Se intinde o foaie pe o tava dreptunghiulara si pe margine se fac mici rotocoale din bentite de aluat pe care le invartim ca o cochilie de melc.Se lipesc usor presand cu degetele.Se unge cu bulionul, se presara cu verdeturi deasupra si se...

Rulada din omleta

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2011

Se bat ouale bine si se adauga un varf de cutit de unt, o lingura de malai, un praf de piper si branza si cascavalul, se pune in tigaia Doubletta unsa cu ulei si se acopera cu capacul pana ce se coace pe o parte, deasupra se pun frunzele de patrunjel intregi.Apoi se intoarce usor si pe partea...

Cosulete Kotanyi

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2011

Se framanta un aluat rece din untul razuit rece, branza sfaramata, uleiul cu aroma de trufe albe, galbenusul si faina.Se intinde o foaie din care decupam buline mari si mici.Folosim tava de briose. Nu se unge. Se pune o bulina mai mare pe fundul fiecarei forme(mie mi-au iesit cam 6 cosulete si...

Galusti de orez cu crema de branza cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2011

Orezul alb fiert lipicios se amesteca cand e rece cu crema de unt si apoi se formeaza galustile in podul palmei.Sunt lipicioase deci e cam neplacut la mana dar efectul final merita.:) Pentru a realiza crema facem intai un fel de sos Bechamel, topim untul in tigaia incinsa , adaugam faina si...

Chiftelute de orez salbatic cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2011

Am fiert orezul inabusit cu capac si la mult abur pana ce s-a evaporat toata apa si el a devenit usor lipicios.L-am lasat sa se raceasca si apoi l-am amestecat cu oul batut, cascavalul razuit sare si piper.Am lasat un pic la rece la frigider ca sa fie mai usor de modelat.daca vi se pare...

Tarta umpluta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2011

Am pregatit intai aluatul amestecand bine ingredientele, untul trebuie scos din timp pe masa sa fie moale moale si la framantare puneti faina pana ce se face un aluat elastic dar nu lipicios. Il asezati in tava de silicon presand cu degetele si dati la rece pana preparati umplutura. Puneti...

Omleta cu ciuperci si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2010

Deea harnicuta a batut ouale, apoi a rasnit piperul in ele, am dat si un praf de sare, am uns cu unt o tava de silicon margareta, am asezat ciupercile si kaizrul pe fundul tavii si am turnat ouale batute cu piper si cascaval deasupra. Bagam la cuptorul incins cateva minute si gata! Servim cu...

Pogacele cu jumari afumate, praz si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2010

Drojdia proaspata se inmoaie in putina apa calduta cu zahar si apoi se adauga alaturi de celelate ingrediente faina, untura/margarina, galbenusurile, smantana.Se amesteca bine si se face un aluat pufos ce se va izbi de cateva ori de masa, se mai framanta un pic cu manile curate si apoi se lasa sa...

Platou taranesc

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2010

Carnatii proaspeti se ia cate o bucata si se incovoaie ca o acadea pe un bat de bambus de frigaruie.Se prajesc asa pe o tigaie de teflon fara ulei. Crema de branza: se razuieste branza si se amesteca cu unt si verdeturi tocate fin. Se servesc cu ridichii si ardei verde alaturi. Ciupercile...

Curatenia de toamna

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2010

Se prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura. Separat curatam dovlecaul copt si il mixam intr-un blender cu o lingura de zahar.Piureul obtinut se va...

Cosulet crocant de cascaval cu buline colorate

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2010

am ras marunt branza si cascavalul, am amestecat cu pesmetul si untul,am dat un praf de curry.Am lasat putin la rece si apoi am strans cu degetele faramitele pana ce s-au tasat pe o forma ondulata de mini tarta.Am repetat operatiunea si mi-au iesit 2 forme.Le-am dat la cuptorul incins si le-am...

Mini cupe cu branzica

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2010

Se freaca branza cu smantana, untul si crema de branza si se adauga cubulete mici de ardei rosu si praz verde.Apoi se umplu mini forme;e de briose colorate si se ortneaza deasupra cu alte bucatele de ardei rosu, praz verde sifiricele de marar.Se pot pune si bucatele de masline negre sau icre...

Rosii umplute si bruschetti

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2010

am preparat o maioneza clasica din un galbenus de ou fiert tare , un galbenus crud, mustarul, uleiul si un praf de sare.Apoi am fiert fasolea verde , am scurs-o si am lasat-o la rece.Am amestecat fasolea verde cu smantana rece si cu usturoi pisat.Ciupercile le-am calit cu putina ceapa si le-am...

Platou Epurasha

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2010

Ficateii se spala si se tin in lapte putin timp in frigider.Batem 2 oua cu putina sare.Scoatem ficateii si-i zdrobim cu instrumentul de zdrobit cartofii.Apoi radem cascavalul.Amestecam cascavalul ras cu ficateii zdrobiti si cu ouale batute.Adaugam faina, sare si patrunjel tocat fin.Mai...

Vaza cu floricele

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2010

Se dau pe razatoare branza, cascavalul si untul si se amesteca cu faina.Se face un aluat din ele si se da la rece.Atentie, la inceput par niste faramite pur si simplu dar presandu-le cu degetele se vor lipi datorita untului si incet incet cu multa rabdare se face aluatul.Se da la rece macar o...

Afisate 1 - 30 din 90 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]