Feliile de ceafa de condimenteaza,punem frunzele de rozmarin,se stropesc cu ulei de masline si se pun la prajit pe ambele parti cateva minute.Se adauga vinul,iar dupa ce a scazut se pune apa si se lasa la foc mic.
Pentru sos:
Se pune pe foc sucul de portocale si vinul alb,se adauga praful...
Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline la calit.Se adauga morcovul taiat rondele si usturoiul strivit.
Dupa cateva minute se pun pulpele de pui crestate pe ambele parti si vinul alb.
Vanata se taie rondele si se adauga peste pulpele de pui,dovlecelul zucchini se curata de...
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si un strop de ulei.
Ceapa o taiem marunt o punem in putin ulei de masline la calit,dupa cateva minute adaugam si pancetta si stingem cu vinul rosu.
Usturoiul il taiem feliute subtiri,il punem in tigaie impreuna cu condimentele lasam cateva...
Ceapa se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la calit in ulei de masline.
Se adauga si feliile de carne,se pune apa si se lasa acoperite cu un capac sa fiarba.
Cand zeama a scazut se adauga vinul,condimentele si usturoiul strivit.
Carnea se intoarce pe ambele parti.
Se...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,se adauga dupa cateva minute
si tonul scurs de ulei.
Se pune vinul rose,se lasa pana scade,punem nautul scurs de zeama,bulionul
si lasam la foc mic sa fiarba pana scade putin sosul.
Adauga si usturoiul taiat feliute subtiri si...
Se pun bucatile de pui la fiert in apa cu sare.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
Cartofii se taie cuburi si se adauga in oala peste pui impreuna cu ceapa.
Buchetelele de conopida se rup in bucati mici se clatesc sub jet de apa si se adauga spre final, cand...
Cartofii se curata de coaja si se taie felii mai grosute,se clatesc sub jet de apa si se pun intr-un castron.
Punem ulei de masline si condimente deasupra si ii amestecam cu mana.
Patrunjelul se toaca marunt,iar rosiile cherry se taie in 4 (daca sunt prea mici se taie doar in 2).
Se...
Carnea de porc se taie cuburi se clateste sub jet de apa si se pune intr-un ceaun impreuna cu ceapa tocata marunt si ulei de masline.
Se lasa la foc mic sa se caleasca dupa care se adauga vinul.
Morcovul se taie rondele,cartofii ii taiem cuburi iar conopida se rupe in buchetele mici.
Se...
Pieptul de pui se curata de pielite, se taie bucati potrivite (nu foarte mici), la fel si carnea de porc.
Ceapa si ardeiul se taie in bucati mari iar rosiile cherry se lasa intregi.
Se pune pe rand pe betele de frigarui, ardei kapia, piept de pui, ceapa rosie, carne de porc, rosii cherry,...
Sfecla se curata de coaja si se taie cuburi sau fiecare cum doreste.
Se pun in borcane curate, spalate si uscate in cuptor.
Intre sfecla se pun si feliile de hrean, boabele de mustar si piper.
Intr-o cratita se pune otetul, apa, zaharul, sarea si foile de dafin la fiert.
Cand da in...
Intr-o cratita punem pulpele de pui (curatate de pielite )si ceapa intrega la fiert.
Morcovul il taiem rondele il calim in putin ulei de masline si il adaugam in supa.
Pastele care le folosim la supa se pun la fiert separat in apa cu sare.
Se scurg se dau sub jet de apa si se adauga...
Iepurele se pune la marinat peste noapte in ulei de masline,vin si condimente.Se lasa in frigider.
Ceapa se tocata marunt se pune la calit ,se adauga si ardeiul kapia taiat cuburi si bucatiile de iepure cu sosul format.
Dupa cateva minute se pune apa si se lasa la foc mic sa fiarba.
Se...
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa la fiert timpul care scrie pe punga.
Ceapa se taie solzisori,se pune intr-un castron.
Mazarea si porumbul se scurg de zeama,la fel si ciupercile.
Cascavalul se taie cuburi potrivite.
Pastele fierte se clatesc sub jet de apa rece...
Ananasul se pune la scurs.
Cocosul se amesteca cu zaharul in robotul de bucatarie.
Se adauga ouale,praful de sare si esenta de rom.
Punem iaurtul si untul topit,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Se pun si bucatiile de ananas scurse,se amesteca bine compozitia...
Bucatile de carne se clatesc sub jet de apa rece si se pun pe un servet de hartie sa absoarba apa.
Se bat cu un ciocan de snitele,se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper si se lasa deoparte .
Ouale se amesteca bine intr-o farfurie,iar faina in alta farfurie se amesteca cu...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza cu zaharul,esenta ,coaja de lamaie si portocala si ouale.
Se pune grisul ,praful de copt, sarea si faina treptat si se amesteca, daca nu este nevoie nu puneti toata faina.
Pe masa de lucru se presara putina faina si se intinde...
Bucatiile de ceafa se pun intr-o folie alimentara si se bat cu un ciocan de snitele,pe ambele parti.Se condimenteaza si se pun la prajit in ulei de masline.
Intr-o alta tigaie punem ceapa tocata marunt cu putin busuioc si ulei de masline,adaugam vinul si ceafa de porc,cand incepe sa scada...
Ciuperciile se curata de coaja se dau sub jet de apa si se taie feliute.
Intr-un ceaun se pun ciuperciile ,lapte cat sa acopere, si se lasa la foc potrivit sa fiarba,cand laptele a scazut se mai adauga pana cand sunt fierte ciuperciile.
Inainte cu 15 minute sa fie gata se adauga ceapa...
Iaurtul se pune intr-o sita sa se scurga excesul de zer cam 30 min-1 ora.
Morcovii se dau pe razatoarea mare si se pun la calit cateva minute in ulei de masline.
Dupa ce s-au racit se amesteca cu iaurtul si usturoiul ras pe razatoarea mica.
Condimentam dupa gust.
Se da la frigider 30...
Ananasul se pune intr-o sita sa se scurga zeama.
Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu pastarnacul curatat de coaja 15-20 minute dupa care le taiem cuburi.
Castravetii ii taiem cuburi mici,amestecam cu bucatiile de pui,porumbul scurs de zeama si ananasul.
Se adauga...
Intr-o tigaie se pune ulei de masline si bucatiile de peste,impreuna cu condimentele.Se lasa acteva minute pe fiecare parte,iar cand e gata se scoate pe o farfurie sa se raceasca.
Cartofii se taie cuburi,se pun intr-o cratita,se adauga laptele ,smantana si usturoiul taiat felii, se...
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, sare si oregano. Dupa cateva minute se adauga carnea si vinul si se lasa la foc mic sa fiarba. Se adauga si rosiile cuburi facute pasta in robotul de bucatarie si usturoiul pisat. Se lasa la foc mic sa fiarba.
Cartofii se taie...
Intr-un vas se pune pepenele galben taiat cuburi impreuna cu zaharul,se stropeste cu zeama de lamaie si esenta de valinie si se lasa peste noapte.
A doua zi se amesteca usor si se pune la fiert.
Se lasa pe foc pana cand siropul se incheaga.
Se toarna dulceata in borcanele sterilizate,se...
Drojdia se pune la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lingura de zahar.
Faina se amesteca cu praful de sare si coaja de lamaie si portocala.
Se adauga drojdia dospita ,se amesteca cu mana si restul de lapte cald amestecat cu restul de zahar.
Se pun si ouale amesteca si esenta...
O craticioara cu apa si sare se pune la foc.Cand incepe sa fiarba apa se adauga pastele.
Intr-o tigaie punem crevetii clatiti sub jet de apa,uleiul de masline si condimentele.
Lasam cateva minute sa se faca crevetii dupa care ii scoatem pe o farfurie.
Punem in aceiasi tigaie tonul scurs...
Ouale se pun la fiert pentru 4-5 minute in apa cu sare.
Tonul se scurge de zeama se amesteca cu ceapa tocata marunt.
Ouale se taie cubulete,se amesteca bine cu tonul,crema de branza si mustarul.
Se adauga condimentele dupa gust.
Se taie prazul rondele,pastarnacul si morcovii se taie in doua si rondele.Se pun la calit in uleiul de masline pentru cateva minute.
Osul de vita se pune la fiert,se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scoate iar zeama se strecoara.
Se pun peste zeama si legumele calite,adaugam condimentele si...
Se taie prazul rondele si se pune la calit in ulei de masline.
Se adauga si cartofii taiati cuburi si nautul scurs de zeama.
Se condimenteaza,se adauga vinul alb,iar cand scade zeama de adauga apa cat sa acopere.
Se lasa la foc mic sa fiarba.
Cand e aproape gata se adauga rosiile...
Taiem pieptul de pui felii potrivite.
Le condimentam,si pe punem la prajit in unt intr-o tigaie de ceramica.
Se intorc pe ambele parti,se pune si vinul si se lasa pe foc pana scade sosul format.
Se servesc cu salata orientala
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si zaharul tos.
Dupa ce incepe sa clocoteasca se adauga grisul,coaja de lamaie si portocala si esentele.
Se amesteca frecvent pentru a nu se face cocoloase,se lasa cam 15 minute pe foc pana se ingroase.
In forme punem cate o lingurita...
Ceafa de porc cu sos de rodii
Feliile de ceafa de condimenteaza,punem frunzele de rozmarin,se stropesc cu ulei de masline si se pun la prajit pe ambele parti cateva minute.Se adauga vinul,iar dupa ce a scazut se pune apa si se lasa la foc mic. Pentru sos: Se pune pe foc sucul de portocale si vinul alb,se adauga praful...
Mancarica de legume cu pulpe de pui
Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline la calit.Se adauga morcovul taiat rondele si usturoiul strivit. Dupa cateva minute se pun pulpele de pui crestate pe ambele parti si vinul alb. Vanata se taie rondele si se adauga peste pulpele de pui,dovlecelul zucchini se curata de...
Paste cu pancetta si smantana
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si un strop de ulei. Ceapa o taiem marunt o punem in putin ulei de masline la calit,dupa cateva minute adaugam si pancetta si stingem cu vinul rosu. Usturoiul il taiem feliute subtiri,il punem in tigaie impreuna cu condimentele lasam cateva...
Carne de porc in sos de vin
Ceapa se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la calit in ulei de masline. Se adauga si feliile de carne,se pune apa si se lasa acoperite cu un capac sa fiarba. Cand zeama a scazut se adauga vinul,condimentele si usturoiul strivit. Carnea se intoarce pe ambele parti. Se...
Mancare de naut cu ton si rosii cherry
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,se adauga dupa cateva minute si tonul scurs de ulei. Se pune vinul rose,se lasa pana scade,punem nautul scurs de zeama,bulionul si lasam la foc mic sa fiarba pana scade putin sosul. Adauga si usturoiul taiat feliute subtiri si...
Ciorba de pui cu legume (2)
Se pun bucatile de pui la fiert in apa cu sare. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Cartofii se taie cuburi si se adauga in oala peste pui impreuna cu ceapa. Buchetelele de conopida se rup in bucati mici se clatesc sub jet de apa si se adauga spre final, cand...
Cartofi cu rosii cherry si patrunjel la cuptor
Cartofii se curata de coaja si se taie felii mai grosute,se clatesc sub jet de apa si se pun intr-un castron. Punem ulei de masline si condimente deasupra si ii amestecam cu mana. Patrunjelul se toaca marunt,iar rosiile cherry se taie in 4 (daca sunt prea mici se taie doar in 2). Se...
Tocanita de cartofi cu conopida si carne de porc
Carnea de porc se taie cuburi se clateste sub jet de apa si se pune intr-un ceaun impreuna cu ceapa tocata marunt si ulei de masline. Se lasa la foc mic sa se caleasca dupa care se adauga vinul. Morcovul se taie rondele,cartofii ii taiem cuburi iar conopida se rupe in buchetele mici. Se...
Frigarui mixte
Pieptul de pui se curata de pielite, se taie bucati potrivite (nu foarte mici), la fel si carnea de porc. Ceapa si ardeiul se taie in bucati mari iar rosiile cherry se lasa intregi. Se pune pe rand pe betele de frigarui, ardei kapia, piept de pui, ceapa rosie, carne de porc, rosii cherry,...
Sfecla rosie in otet
Sfecla se curata de coaja si se taie cuburi sau fiecare cum doreste. Se pun in borcane curate, spalate si uscate in cuptor. Intre sfecla se pun si feliile de hrean, boabele de mustar si piper. Intr-o cratita se pune otetul, apa, zaharul, sarea si foile de dafin la fiert. Cand da in...
Supa de pui cu zucchini
Intr-o cratita punem pulpele de pui (curatate de pielite )si ceapa intrega la fiert. Morcovul il taiem rondele il calim in putin ulei de masline si il adaugam in supa. Pastele care le folosim la supa se pun la fiert separat in apa cu sare. Se scurg se dau sub jet de apa si se adauga...
Iepure cu mazare si broccoli
Iepurele se pune la marinat peste noapte in ulei de masline,vin si condimente.Se lasa in frigider. Ceapa se tocata marunt se pune la calit ,se adauga si ardeiul kapia taiat cuburi si bucatiile de iepure cu sosul format. Dupa cateva minute se pune apa si se lasa la foc mic sa fiarba. Se...
Salata de paste cu mazare,ciuperci si smantana
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa la fiert timpul care scrie pe punga. Ceapa se taie solzisori,se pune intr-un castron. Mazarea si porumbul se scurg de zeama,la fel si ciupercile. Cascavalul se taie cuburi potrivite. Pastele fierte se clatesc sub jet de apa rece...
Chec Pina Colada
Ananasul se pune la scurs. Cocosul se amesteca cu zaharul in robotul de bucatarie. Se adauga ouale,praful de sare si esenta de rom. Punem iaurtul si untul topit,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se pun si bucatiile de ananas scurse,se amesteca bine compozitia...
Snitele de porc aromate
Bucatile de carne se clatesc sub jet de apa rece si se pun pe un servet de hartie sa absoarba apa. Se bat cu un ciocan de snitele,se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper si se lasa deoparte . Ouale se amesteca bine intr-o farfurie,iar faina in alta farfurie se amesteca cu...
Reteta de preparare a papanasilor by Dia
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu zaharul,esenta ,coaja de lamaie si portocala si ouale. Se pune grisul ,praful de copt, sarea si faina treptat si se amesteca, daca nu este nevoie nu puneti toata faina. Pe masa de lucru se presara putina faina si se intinde...
Ceafa de porc in sos de smantana cu capere
Bucatiile de ceafa se pun intr-o folie alimentara si se bat cu un ciocan de snitele,pe ambele parti.Se condimenteaza si se pun la prajit in ulei de masline. Intr-o alta tigaie punem ceapa tocata marunt cu putin busuioc si ulei de masline,adaugam vinul si ceafa de porc,cand incepe sa scada...
Ciuperci cu broccoli in sos de smantana
Ciuperciile se curata de coaja se dau sub jet de apa si se taie feliute. Intr-un ceaun se pun ciuperciile ,lapte cat sa acopere, si se lasa la foc potrivit sa fiarba,cand laptele a scazut se mai adauga pana cand sunt fierte ciuperciile. Inainte cu 15 minute sa fie gata se adauga ceapa...
Salata turceasca de morcovi
Iaurtul se pune intr-o sita sa se scurga excesul de zer cam 30 min-1 ora. Morcovii se dau pe razatoarea mare si se pun la calit cateva minute in ulei de masline. Dupa ce s-au racit se amesteca cu iaurtul si usturoiul ras pe razatoarea mica. Condimentam dupa gust. Se da la frigider 30...
Salata de pui cu ananas
Ananasul se pune intr-o sita sa se scurga zeama. Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu pastarnacul curatat de coaja 15-20 minute dupa care le taiem cuburi. Castravetii ii taiem cuburi mici,amestecam cu bucatiile de pui,porumbul scurs de zeama si ananasul. Se adauga...
Brandada pe paine prajita cu usturoi
Intr-o tigaie se pune ulei de masline si bucatiile de peste,impreuna cu condimentele.Se lasa acteva minute pe fiecare parte,iar cand e gata se scoate pe o farfurie sa se raceasca. Cartofii se taie cuburi,se pun intr-o cratita,se adauga laptele ,smantana si usturoiul taiat felii, se...
Musaca de cartofi cu vinete si carne de vita
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, sare si oregano. Dupa cateva minute se adauga carnea si vinul si se lasa la foc mic sa fiarba. Se adauga si rosiile cuburi facute pasta in robotul de bucatarie si usturoiul pisat. Se lasa la foc mic sa fiarba. Cartofii se taie...
Dulceata de pepene galben
Intr-un vas se pune pepenele galben taiat cuburi impreuna cu zaharul,se stropeste cu zeama de lamaie si esenta de valinie si se lasa peste noapte. A doua zi se amesteca usor si se pune la fiert. Se lasa pe foc pana cand siropul se incheaga. Se toarna dulceata in borcanele sterilizate,se...
Gogosi super pufoase
Drojdia se pune la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lingura de zahar. Faina se amesteca cu praful de sare si coaja de lamaie si portocala. Se adauga drojdia dospita ,se amesteca cu mana si restul de lapte cald amestecat cu restul de zahar. Se pun si ouale amesteca si esenta...
Spaghete cu ton si creveti
O craticioara cu apa si sare se pune la foc.Cand incepe sa fiarba apa se adauga pastele. Intr-o tigaie punem crevetii clatiti sub jet de apa,uleiul de masline si condimentele. Lasam cateva minute sa se faca crevetii dupa care ii scoatem pe o farfurie. Punem in aceiasi tigaie tonul scurs...
Salata de oua cu ton
Ouale se pun la fiert pentru 4-5 minute in apa cu sare. Tonul se scurge de zeama se amesteca cu ceapa tocata marunt. Ouale se taie cubulete,se amesteca bine cu tonul,crema de branza si mustarul. Se adauga condimentele dupa gust.
Ciorba de praz cu cartofi si os de vita
Se taie prazul rondele,pastarnacul si morcovii se taie in doua si rondele.Se pun la calit in uleiul de masline pentru cateva minute. Osul de vita se pune la fiert,se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scoate iar zeama se strecoara. Se pun peste zeama si legumele calite,adaugam condimentele si...
Mancarica de naut cu cartofi si praz
Se taie prazul rondele si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si cartofii taiati cuburi si nautul scurs de zeama. Se condimenteaza,se adauga vinul alb,iar cand scade zeama de adauga apa cat sa acopere. Se lasa la foc mic sa fiarba. Cand e aproape gata se adauga rosiile...
Piept de curcan tras in unt
Taiem pieptul de pui felii potrivite. Le condimentam,si pe punem la prajit in unt intr-o tigaie de ceramica. Se intorc pe ambele parti,se pune si vinul si se lasa pe foc pana scade sosul format. Se servesc cu salata orientala
Gris cu lapte
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si zaharul tos. Dupa ce incepe sa clocoteasca se adauga grisul,coaja de lamaie si portocala si esentele. Se amesteca frecvent pentru a nu se face cocoloase,se lasa cam 15 minute pe foc pana se ingroase. In forme punem cate o lingurita...