Pulpa de porc se spala sub jet de apa rece si se taie felii de grosimea unui deget.
Mustarul se amesteca cu ketchupul,uleiul si cimbrul,sarea si piperul.
Feliile de carne se pun la marinat in sosul format timp de o ora in frigider.
Se pun feliile in tava,peste sosul ramas se pune apa se...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
Adaugam condimentele,morcovul taiat rondele si ardeiul kapia taiat cuburi.
Intr-un vas de lut se pune fasolea pastai si ciuperciile scurse de zeama,legumele calite,se amesteca putin.
Peste fasolea...
Se pune rucola intr-un castron se stropeste cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Castravetele si ridichile se clatesc sub jet de apa si se taie rondele(nu se curata de coaja).
Rosiile cherry le taiem in doua,iar ceapa o taiem julien.
Se amesteca toate ingredientele,asezonam cu sare si...
Prazul se curata si se taie rondele.Se pune la calit in uleiul de masline.
Pulpele de curcan se pun intr-o craticioara,adaugam 1 pahar de apa si vinul si lasam la foc mic sa fiarba.
Se adauga si cartofii si prazul calit si apa cat sa acopere.
La final se pune si usturoiul taiat...
Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua zi se pune la fiert,dupa ce a dat in clocot se scurge de apa si se pune la fiert din nou in apa fierbinte cu putina sare,morcovul si ardeiul taiat rondele.
Cand legumele sunt fierte se scurg de apa si se pun in blender pana rezulta...
Intr-un bol se cerne faina,pudra de cacao,sarea si zaharul vanilat.
Se face o gaura in mijloc,se adauga ouale batute,untul topit,laptele si esentele.
Se amesteca totul foarte bine pana cand se omogenizeaza ingredientele.
Compozitia se lasa la temperatura camerei timp de 30 minute....
Pastele se pun la fiert in apa clocotita si sarata.
Pieptul de pui il taiem cuburi si il punem la calit in unt.Adaugam si dovlecelul spalat si taiat in patru si feliute subtiri.Se stropeste cu vinul alb si se lasa pana scade zeama.
Se pune si usturoiul taiat feliute si condimentele....
Se amesteca piureul cu busuioc,sare,patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras.
Se adauga si pesmet cat sa nu se mai lipesca piureul de maini.
Formele se ung cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Se pune piure in forme in strat destul de gros,lasam loc pentru ou.
Se sparge cate un ou in...
Nautul se clateste sub jet de apa si se lasa sa se scurga zeama.
Rosia o taiem cuburi,ceapa julien,iar castravetele rondele.
Amestecam toate ingredientele,adaugam si sfecla rosia taiata cubulete,sarea si piperul uleiu si zeama lamaie.
Se decoreaza cu castravete taiat rondele.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in pachetul de unt.Adaugam si condimentele.
Ficatul de pui se curata de pielite si se clateste sub jet de apa.Se pune si ficatul peste ceapa calita impreuna cu rozmarinul.
Cand ficatul este gata se pune in blender impreuna cu sosul format....
Pentru nuci:
Ouale se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga untul topit si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune treptat pana cand se incorporeaza.Se obtine un aluat neted usor de modelat.
Forma de nuci se unge cu ulei si se pune pe foc sa...
Ciuperciile se curata de pielita de deasupra,se clatesc in apa rece si se pun la fiert intregi.
Castravetii se taie cubulete si se pun intr-o sita sa se scurga zeama.
Intre timp se prepara si maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud,cu ulei si 1 lingurita de mustar.
Ciuperciile cand...
Ungeti niste forme cu ulei,puneti mamaliga si modelati-o dupa forma.
Cabanosul se taie feliute si se pune intr-o tigaie la prajit fara ulei.
Dupa cateva minute se scot si se pun in cosuletele de mamaliga.
Cascavalul il taiem feliute mici sau il dam pe razatoare si punem deasupra...
Ceapa o tocam marunt si o punem intr-un ceaun cu ulei la calit.
Adaugam si ardeiul rosu taiat cuburi si lasam la foc mic cateva minute.
Punem si morcovul taiat rondele.
Dovlecelul se spala bine si se taie feliute sau cuburi cum doreste fiecare,cartofii ii taiem cuburi,iar ciuperciile le...
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se pune intr-un vas inalt, adaugam zaharul si galbenusurile si amestecam cu mixerul. Adaugam smantana, laptele, faina si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul se lasa la dospit (cald) timp de 1 ora si 30 minute.
Intre timp se...
Pulpele de pui se pun la fiert in apa cu sare si optional se poate pune si un morcov intreg(doar pentru gust).
Ceapa se pune la calit in ulei de masline,cu boia dulce,ghimbir si piper.
Cand pulpele sunt aproape fierte se pune peste ceapa calita ,adaugand cate un polonic de zeama in care au...
Pieptul de curcan se feliaza,se pune in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti.
Se condimenteaza fiecare bucata.
Ouala se amesteca bine,se toarna faina pana devine un aluat potrivit prin care sa trecem bucatiile de piept de curcan.
Dupa ce am trecut fiecare...
Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert circa 5-10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca.(nu trebuie sa fie fierti).
Pastarnacul se curata de coaja si se taie fasii,se pune la fiert la fel cum am pus cartofii,la fel si durata de timp.
Cartofii se pun...
Faina se amesteca cu zaharul,oul, si laptele.
In functie de cat de goasa este compozitia se adauga apa minerala cat sa fie compozitia potrivita pentru clatite.
Se adauga si esenta de portocala si uleiul.
Halvaua se da pe razatoarea mica.
Incingem o tigaie,punem aluat cu un polonic si...
Se pune o cratita cu apa si sare la foc,cand incepe sa fiarba apa se adauga pastele.Se lasa cat scrie pe punga.
Ceapa o taiem julien si o punem in ulei de masline la calit cu busuioc si ghimbir.
Se adauga tonul scurs de ulei ,condimentele si vinul alb.
Cand zeama a scazut punem...
Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei,punem si usturoiul zdrobit si condimentele.
Ficatul de pui se curata de pielite,se spala bine si se pun intr-un wok cu putin ulei.
Se intorc pe ambele parti,cand sunt aproape facuti se pune ceapa deaupra,vinul si rosiile cuburi.
La sfarsit...
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare.Se curata de coaja si se taie cuburi.
Pieptul de pui se fierbe impreuna cu morcovii.
Conopida si broccoli se fierb impreuna 5-10 minute.
Gogosarii se taie cuburi,iar castravetii feliute subtiri,se pun intr-o sita la sa se scurga zeama....
Se amesteca ouale cu zaharul si esentele.
Se adauga laptele,stafidele si coaja de portocala.
Merele se decojesc de coaja si se taie feliute subtiri.
Intr-o oala cu pereti dubli punem cele 4 linguri de zahar la foc mic.Se tapeteaza toata cratita cu zaharul topit.
Punem compozitia de...
Morcovii se curata de coaja ,se taie fasii potrivite si se pun in apa cu sare intr-o craticioara.
Se lasa sa dea un clocot,se scot cu o strecuratoare si se pun intr-un vas termorezistent sau o tava tapetata cu hartie de copt.
Intr-un castronel punem uleiul,mierea,susanul si le amestecam....
Conopida si broccoli se rup in buchetele mai mici si se clatesc sub jet de apa rece.
Punem o oala cu apa pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga buchetelele de conopida si broccoli la oparit. Se lasa 5-10 minute, se scot si se pun intr-un vas termorezistent sau de ceramica.
Ardeiul...
Costita afumata se taie in bucati,se pune intr-o oala mare la fiert.
Ceapa se taie marunt,morcovul si pastarnacul rondele,rosile cuburi,telina se da pe razatoarea mare,ciuperciile se curata bine si se taie feliute.
Toate legumele se pun intr-o tigaie mare la calit in ulei de masline...
Cartofii se curata se coaja si se taie felii,la fel si dovlecelul.
Intr-un vas de ceramica sau termorezistent se stropeste cu putin ulei de masline,se aseaza cartofii iar deasupra punem dovlecelul taiat.
Ceapa se taie feliute subtiri,la fel si morcovul,se aseaza deasupra in vas.
Punem si...
Galbenusurile se separa de albusuri.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,laptele,iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
In compozitia de galbenusuri se pune cascavalul ras,maslinele taiate marunt si ceapa verde taiata feliute subtiri.
Se adauga si faina amestecata cu praful de copt...
Se prepara aluatul:
Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la frigider.
Pentru umplutura:
Se taie ceapa feliute subtiri si se pune la calit in ulei de...
Ceapa se taie feliute subtiri,se pune la calit in ulei de masline,se pune putin busuioc si piper si se stinge cu vinul rose.
Crevetii se clatesc sub jet de apa si se adauga peste ceapa inmuiata in vin,se stoarce zeama de lamaie ,se adauga condimentele si se amesteca bine.
Usturoiul se...
Pulpa de porc in sos de mustar la cuptor
Pulpa de porc se spala sub jet de apa rece si se taie felii de grosimea unui deget. Mustarul se amesteca cu ketchupul,uleiul si cimbrul,sarea si piperul. Feliile de carne se pun la marinat in sosul format timp de o ora in frigider. Se pun feliile in tava,peste sosul ramas se pune apa se...
Pulpe de curcan cu fasole pastai si ciuperci
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Adaugam condimentele,morcovul taiat rondele si ardeiul kapia taiat cuburi. Intr-un vas de lut se pune fasolea pastai si ciuperciile scurse de zeama,legumele calite,se amesteca putin. Peste fasolea...
Salata de rucola cu ridichi si rosii cherry
Se pune rucola intr-un castron se stropeste cu ulei de masline si zeama de lamaie. Castravetele si ridichile se clatesc sub jet de apa si se taie rondele(nu se curata de coaja). Rosiile cherry le taiem in doua,iar ceapa o taiem julien. Se amesteca toate ingredientele,asezonam cu sare si...
Mancarica de cartofi cu praz si pulpe de curcan
Prazul se curata si se taie rondele.Se pune la calit in uleiul de masline. Pulpele de curcan se pun intr-o craticioara,adaugam 1 pahar de apa si vinul si lasam la foc mic sa fiarba. Se adauga si cartofii si prazul calit si apa cat sa acopere. La final se pune si usturoiul taiat...
Fasole batuta cu legume
Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se pune la fiert,dupa ce a dat in clocot se scurge de apa si se pune la fiert din nou in apa fierbinte cu putina sare,morcovul si ardeiul taiat rondele. Cand legumele sunt fierte se scurg de apa si se pun in blender pana rezulta...
Clatite de cacao cu crema
Intr-un bol se cerne faina,pudra de cacao,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc,se adauga ouale batute,untul topit,laptele si esentele. Se amesteca totul foarte bine pana cand se omogenizeaza ingredientele. Compozitia se lasa la temperatura camerei timp de 30 minute....
Spaghete cu zucchini si pui
Pastele se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Pieptul de pui il taiem cuburi si il punem la calit in unt.Adaugam si dovlecelul spalat si taiat in patru si feliute subtiri.Se stropeste cu vinul alb si se lasa pana scade zeama. Se pune si usturoiul taiat feliute si condimentele....
Cuiburi de piure cu oua
Se amesteca piureul cu busuioc,sare,patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras. Se adauga si pesmet cat sa nu se mai lipesca piureul de maini. Formele se ung cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se pune piure in forme in strat destul de gros,lasam loc pentru ou. Se sparge cate un ou in...
Salata de naut cu sfecla rosie si ceapa
Nautul se clateste sub jet de apa si se lasa sa se scurga zeama. Rosia o taiem cuburi,ceapa julien,iar castravetele rondele. Amestecam toate ingredientele,adaugam si sfecla rosia taiata cubulete,sarea si piperul uleiu si zeama lamaie. Se decoreaza cu castravete taiat rondele.
Terina de ficat
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in pachetul de unt.Adaugam si condimentele. Ficatul de pui se curata de pielite si se clateste sub jet de apa.Se pune si ficatul peste ceapa calita impreuna cu rozmarinul. Cand ficatul este gata se pune in blender impreuna cu sosul format....
Nuci umplute
Pentru nuci: Ouale se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga untul topit si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune treptat pana cand se incorporeaza.Se obtine un aluat neted usor de modelat. Forma de nuci se unge cu ulei si se pune pe foc sa...
Salata de ciuperci cu castraveti si maioneza
Ciuperciile se curata de pielita de deasupra,se clatesc in apa rece si se pun la fiert intregi. Castravetii se taie cubulete si se pun intr-o sita sa se scurga zeama. Intre timp se prepara si maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud,cu ulei si 1 lingurita de mustar. Ciuperciile cand...
Cosulete de mamaliga cu cabanos si cascaval
Ungeti niste forme cu ulei,puneti mamaliga si modelati-o dupa forma. Cabanosul se taie feliute si se pune intr-o tigaie la prajit fara ulei. Dupa cateva minute se scot si se pun in cosuletele de mamaliga. Cascavalul il taiem feliute mici sau il dam pe razatoare si punem deasupra...
Ghiveci de legume
Ceapa o tocam marunt si o punem intr-un ceaun cu ulei la calit. Adaugam si ardeiul rosu taiat cuburi si lasam la foc mic cateva minute. Punem si morcovul taiat rondele. Dovlecelul se spala bine si se taie feliute sau cuburi cum doreste fiecare,cartofii ii taiem cuburi,iar ciuperciile le...
Rulada cu mac - baigli
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se pune intr-un vas inalt, adaugam zaharul si galbenusurile si amestecam cu mixerul. Adaugam smantana, laptele, faina si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul se lasa la dospit (cald) timp de 1 ora si 30 minute. Intre timp se...
Ciulama de pui
Pulpele de pui se pun la fiert in apa cu sare si optional se poate pune si un morcov intreg(doar pentru gust). Ceapa se pune la calit in ulei de masline,cu boia dulce,ghimbir si piper. Cand pulpele sunt aproape fierte se pune peste ceapa calita ,adaugand cate un polonic de zeama in care au...
Snitele de curcan
Pieptul de curcan se feliaza,se pune in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Se condimenteaza fiecare bucata. Ouala se amesteca bine,se toarna faina pana devine un aluat potrivit prin care sa trecem bucatiile de piept de curcan. Dupa ce am trecut fiecare...
Cartofi si pastarnac cu crusta de parmezan
Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert circa 5-10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca.(nu trebuie sa fie fierti). Pastarnacul se curata de coaja si se taie fasii,se pune la fiert la fel cum am pus cartofii,la fel si durata de timp. Cartofii se pun...
Clatite cu halva
Faina se amesteca cu zaharul,oul, si laptele. In functie de cat de goasa este compozitia se adauga apa minerala cat sa fie compozitia potrivita pentru clatite. Se adauga si esenta de portocala si uleiul. Halvaua se da pe razatoarea mica. Incingem o tigaie,punem aluat cu un polonic si...
Paste cu ton si broccoli
Se pune o cratita cu apa si sare la foc,cand incepe sa fiarba apa se adauga pastele.Se lasa cat scrie pe punga. Ceapa o taiem julien si o punem in ulei de masline la calit cu busuioc si ghimbir. Se adauga tonul scurs de ulei ,condimentele si vinul alb. Cand zeama a scazut punem...
Ficatei de pui cu ceapa si nuci
Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei,punem si usturoiul zdrobit si condimentele. Ficatul de pui se curata de pielite,se spala bine si se pun intr-un wok cu putin ulei. Se intorc pe ambele parti,cand sunt aproape facuti se pune ceapa deaupra,vinul si rosiile cuburi. La sfarsit...
Salata de boeuf cu broccoli si conopida
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare.Se curata de coaja si se taie cuburi. Pieptul de pui se fierbe impreuna cu morcovii. Conopida si broccoli se fierb impreuna 5-10 minute. Gogosarii se taie cuburi,iar castravetii feliute subtiri,se pun intr-o sita la sa se scurga zeama....
Crema de zahar ars cu mere
Se amesteca ouale cu zaharul si esentele. Se adauga laptele,stafidele si coaja de portocala. Merele se decojesc de coaja si se taie feliute subtiri. Intr-o oala cu pereti dubli punem cele 4 linguri de zahar la foc mic.Se tapeteaza toata cratita cu zaharul topit. Punem compozitia de...
Morcovi rumeniti cu susan
Morcovii se curata de coaja ,se taie fasii potrivite si se pun in apa cu sare intr-o craticioara. Se lasa sa dea un clocot,se scot cu o strecuratoare si se pun intr-un vas termorezistent sau o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castronel punem uleiul,mierea,susanul si le amestecam....
Broccoli si conopida la cuptor
Conopida si broccoli se rup in buchetele mai mici si se clatesc sub jet de apa rece. Punem o oala cu apa pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga buchetelele de conopida si broccoli la oparit. Se lasa 5-10 minute, se scot si se pun intr-un vas termorezistent sau de ceramica. Ardeiul...
Ciorba de legume cu afumatura
Costita afumata se taie in bucati,se pune intr-o oala mare la fiert. Ceapa se taie marunt,morcovul si pastarnacul rondele,rosile cuburi,telina se da pe razatoarea mare,ciuperciile se curata bine si se taie feliute. Toate legumele se pun intr-o tigaie mare la calit in ulei de masline...
Pulpe de curcan pe pat de cartofi si dovlecel
Cartofii se curata se coaja si se taie felii,la fel si dovlecelul. Intr-un vas de ceramica sau termorezistent se stropeste cu putin ulei de masline,se aseaza cartofii iar deasupra punem dovlecelul taiat. Ceapa se taie feliute subtiri,la fel si morcovul,se aseaza deasupra in vas. Punem si...
Briose cu masline si ceapa verde
Galbenusurile se separa de albusuri.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,laptele,iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. In compozitia de galbenusuri se pune cascavalul ras,maslinele taiate marunt si ceapa verde taiata feliute subtiri. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt...
Tarta cu ciuperci si nuci
Se prepara aluatul: Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la frigider. Pentru umplutura: Se taie ceapa feliute subtiri si se pune la calit in ulei de...
Creveti in sos de ceapa cu lamaie
Ceapa se taie feliute subtiri,se pune la calit in ulei de masline,se pune putin busuioc si piper si se stinge cu vinul rose. Crevetii se clatesc sub jet de apa si se adauga peste ceapa inmuiata in vin,se stoarce zeama de lamaie ,se adauga condimentele si se amesteca bine. Usturoiul se...