Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa rece cu putina sare,circa 15 minute.
Intr-un castronel se amesteca mustarul cu uleiul,punandu-se putin cate putin.
Se pun si condimentele si se amesteca bine.
Cartofii se scurg de zeama si se amesteca cu sosul format....
Se unge o tava cu ulei. Punem murele intregi (daca sunt prea mari le taiem in doua). Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, punem faina si laptele putin cate putin. Se adauga si esentele. Se toarna rezultatul in tava peste mure. Se da la cuptor pentru 20-25 minute se scoate se presara...
Fasolea galbena se scurge de zeama,parizerul se taie cubulete mici,la fel si mozzarella.
Rosiile cherry se taie in 4,se amesteca toate ingredientele,se pune si porumbul scurs de zeama.
Se pun condimentele dupa gust si smantana amestecata ci maioneza.
Se serveste ca pranz sau cina.
Cartofii se pun la fiert in coaja cu apa si sare pentru 20-30 minute.
Se curata de coaja cat sunt inca calzi,se taie rondele si se aseaza un strat de cartofi intr-o tava termorezistenta,se pune sare,piper si busuioc deasupra.
Ceapa se taie jullien,se pune la calit in ulei de masline pana se...
Nautul se scurge de zeama si se pune intr-un castron.Deasupra punem tonul scurs de ulei,ridichiile taiate feliute subtiri,oul si sfecla cubulete.
Punem condimentele,zeama de lamaie,amestecam bine.
Se lasa la frigider pentru 15 minute ,se serveste la micul dejun sau chiar la cina.
Ceapa se pune la calit in ulei de masline cu putina vegeta.
Pulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se pun putin la calit in ulei de masline dupa care se pune apa si se lasa sa fiarba acoperite cu capac.
Peste ceapa adaugam bulionul,condimentele si lasam la foc mic sa fiarba si sa...
Ceapa se taie marunt si se freaca cu putina sare si otet.
Mozzarella se scurge de zeama si se taie cuburi la fel si sfecla rosie.
Frunzele de salata se spala bine si se rup cu mana sau se taie fasii cu un cutit.
Se amesteca toate ingredientele,se adauga si tonul scurs de ulei,se pun...
Se pune pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga.
Ciuperciile se taie feliute subtiri,se pun la calit in ulei de masline pentru cateva minute impreuna cu mazarea congelata.Se pun si morcovii taiati rondele .
Se adauga in oala de supa,pieptul de pui cand sa fiert se...
Pastele se pun la fiert cand apa incepe sa clocoteasca.Se lasa timpul scris pe cutie.
Ceapa se taie marunt,se pune la calit in ulei de masline,se adauga si mazarea congelata si tonul scurs de ulei.
Se pun condimentele,se lasa la foc mic,amestecand des.
Pastele fierte se scurg de apa si...
Ouale se bat bine cu sare si piper.
Porumbul se scurge bine de zeama,iar cabanosul se taie feliute subtiri si se pun peste oua.
Cascavalul se taie buculete mici,amestecam cu compozitia de oua si se pun intr-o tigaie incinsa cu ulei.
Se intoarce cu grija pe partea cealalta.
Se serveste...
Ceapa rosie se tocata marunt si se pune la calit cu morcovii taiati rondele.Se adauga si carnea tocata,se stinge cu vinul rose.
Punem apa si lasam la fiert la foc mic 15 minute.
Adaugam dovlecelul taiat rondele,nautul scurs de zeama si ceapa verde taiata marunt.
Se mai completeaza cu apa...
Carnea se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline,se pune vinul si se lasa la marinat 24 ore.
Intr-o tava punem carnea cu sosul format de la marinare,taiem prazul rondele,punem deaspura si dam la cuptor pentru 1 ora(daca mai este nevoie se mai adauga apa).
Carnea se intoarce pe ambele...
Ceapa se pune la calit in ulei de masline,se adauga orezul clatit in apa rece si scurs,si adaugam cate o cana de apa.
Dovlecelul se curata de seminte si se taie feliute,se adauga peste orez,impreuna cu condimentele.
Se lasa la foc mic si timp de 11 minute se mesteca frecvent si se...
Pentru marinat:
Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi.
Pentru preparare:
Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat.
Rata se cresteaza si se...
Ciolanul afumat se pune in apa rece la fiert,pentru circa 30-40 minute.
Morcovul il taiem rondele,ceapa verde o tocam marunt,ardeiul kapia cubulete si le calim in uleiul de masline.
Legumele calite se pun in oala de ciorba,iar ciolanul il scoatem si il taiem bucati mici si le punem inapoi...
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare.
Pieptul de pui se taie cubulete si se pune impreuna cu ceapa tocata marunt la calit in unt si uleiul de masline.
Dupa cateva minute se stinge cu vinul rose,si se lasa la foc potrivit pana scade zeama.
Se adauga si mazarea scursa de zeama...
Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua,ceapa tocata marunt,paine inmuiata in lapte,stoarsa si faramitata,mararul tocat marunt,condimentele.
Se amesteca bine compozitia si se da la frigider pentru 30 minute.
Se formeaza chiftelute potrivite se dau prin faina si se pun intr-un ceaun cu ulei...
Ceapa se toaca marunt,un morcov l-am dat pe razatoarea mica,iar celalalt l-am taiat rondele,iar telina se taie cubulete si se pun toate la calit in ulei de masline.
Rasolul de vita se pune la fiert cam 30 minute,se scoate din oala si se taie cubulete.
Se adauga legumele calite,impreuna...
Faina(punem 500 g) se pune intr-un castron,in mijloc facem o gaura,punem sare,zaharul si drojdia.
Turnam putin apa calduta in mijloc,amestecam si lasam cateva minute sa creasca.
Se toarna apa treptat,se amesteca cu o lingura si se mai adauga faina daca mai este nevoie.
Cu...
Ceafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele,uleiul de masline si vinul alb,se lasa 1 zi la marinat in frigider.
Frunzele de leurda,,impreuna cu nuciile se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza bine pana se maruntesc.
Se pune cateva linguri din compozitia mixata pe o folie de...
Ceapa se toaca marunt,ardeiul kapia se taie cuburi,se pun la calit in ulei de masline.
Dupa cateva minute adaugam si pieptul de curcan taiat bucati potrivite.
Se stinge cu vinul alb si se lasa la foc mic sa scada zeama.
Se pune si fasolea pastai scursa de zeama,se pune putina apa si se...
Faina se pune intr-un bol,in mijloc punem sare,zaharul si drojdia,turnam putin din apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia.
Untul se topeste,se adauga peste faina si treptat adaugam si apa calduta si incepem sa framantam aluatul.
Se lasa 30 minute la loc cald.
Crenvustii se pun...
Rabarba se curata de pielite,se clateste bine si se taie cuburi.
Afinele le-am lasat congelate.
Intr-o tava am pus hartie de copt iar pe margini am uns cu ulei,se pun fructele,zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se...
Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline la calit.
Orezul (eu l-am clatit sub apa rece) se pune peste ceapa,se lasa cateva minute si se stinge cu vinul alb.
Cand a inceput sa scada se adauga pe rand cate un pahar de apa,condimentele si cubul maggi.
Se adauga apa pana cand...
Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace.
Se intorc pe toate partiile pana cand sunt facute.
Se curata de coaja si se lasa la scurs 10-15 minute.
Ceapa rosie se toaca marunt,se pun si vinetele scurse,frunzele de leurda taiate fasii si se dau...
Ceapa se toaca marunt.
Ouale,branza si castravetele le taiem cuburi.
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron,punem sare si piper dupa gust si adaugam smantana.
Se amesteca totul bine si se serveste cu paine prajita.
Pipotele se pun in apa rece cu sare la fiert,cam 30-40 minute.Se spumuieste din cand in cand.
Ficateii de pui se pun in ulei la calit pana se rumenesc usor.
Se scot ficateii se lasa la racit,la fel si pipotele de pui.
In uleiul unde am prajit ficateii se pune ceapa tocata marunt,se lasa...
Fasolea rosie se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga zeama,dupa care o punem in blender,adaugam patrunjelul tocat marunt,zeama de lamaie si 3 linguri de uleiul scurs de la ton.
Se mixeaza bine,se adauga condimentele ,ceapa verde taiata marunt si tonul scurs de ulei.
Se...
Faina se amesteca cu praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar.
Cealalta jumatate de cantitate de zahar se amesteca cu ouale,esenta de vanilie,coaja de portocale,dupa care adaugam branza de vaci si merisoarele.
Peste faina se adauga untul topit,laptele si compozitia de branza,se...
Bucatiile de pui se pun in apa rece cu sare la fiert.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se taie rondele si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si condimentele.
Se adauga cate un polonic din supa pana se inmoaie ceapa si morcovul.
Cand sunt fierte bucatiile de pui se pun in...
Cartofi in crusta de mustar
Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa rece cu putina sare,circa 15 minute. Intr-un castronel se amesteca mustarul cu uleiul,punandu-se putin cate putin. Se pun si condimentele si se amesteca bine. Cartofii se scurg de zeama si se amesteca cu sosul format....
Clafoutis cu mure
Se unge o tava cu ulei. Punem murele intregi (daca sunt prea mari le taiem in doua). Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, punem faina si laptele putin cate putin. Se adauga si esentele. Se toarna rezultatul in tava peste mure. Se da la cuptor pentru 20-25 minute se scoate se presara...
Salata de fasole galbena cu parizer de pui si rosii cherry
Fasolea galbena se scurge de zeama,parizerul se taie cubulete mici,la fel si mozzarella. Rosiile cherry se taie in 4,se amesteca toate ingredientele,se pune si porumbul scurs de zeama. Se pun condimentele dupa gust si smantana amestecata ci maioneza. Se serveste ca pranz sau cina.
Cartofi cu ceapa si kaizer la cuptor
Cartofii se pun la fiert in coaja cu apa si sare pentru 20-30 minute. Se curata de coaja cat sunt inca calzi,se taie rondele si se aseaza un strat de cartofi intr-o tava termorezistenta,se pune sare,piper si busuioc deasupra. Ceapa se taie jullien,se pune la calit in ulei de masline pana se...
Salata de naut cu ton si sfecla rosie
Nautul se scurge de zeama si se pune intr-un castron.Deasupra punem tonul scurs de ulei,ridichiile taiate feliute subtiri,oul si sfecla cubulete. Punem condimentele,zeama de lamaie,amestecam bine. Se lasa la frigider pentru 15 minute ,se serveste la micul dejun sau chiar la cina.
Pulpe de pui cu sos de rosii,usturoi si patrunjel
Ceapa se pune la calit in ulei de masline cu putina vegeta. Pulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se pun putin la calit in ulei de masline dupa care se pune apa si se lasa sa fiarba acoperite cu capac. Peste ceapa adaugam bulionul,condimentele si lasam la foc mic sa fiarba si sa...
Salata cu sfecla rosie si porumb
Ceapa se taie marunt si se freaca cu putina sare si otet. Mozzarella se scurge de zeama si se taie cuburi la fel si sfecla rosie. Frunzele de salata se spala bine si se rup cu mana sau se taie fasii cu un cutit. Se amesteca toate ingredientele,se adauga si tonul scurs de ulei,se pun...
Supa de pui cu legume
Se pune pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga. Ciuperciile se taie feliute subtiri,se pun la calit in ulei de masline pentru cateva minute impreuna cu mazarea congelata.Se pun si morcovii taiati rondele . Se adauga in oala de supa,pieptul de pui cand sa fiert se...
Fusilli cu mazare si ton
Pastele se pun la fiert cand apa incepe sa clocoteasca.Se lasa timpul scris pe cutie. Ceapa se taie marunt,se pune la calit in ulei de masline,se adauga si mazarea congelata si tonul scurs de ulei. Se pun condimentele,se lasa la foc mic,amestecand des. Pastele fierte se scurg de apa si...
Omleta cu cabanos si porumb
Ouale se bat bine cu sare si piper. Porumbul se scurge bine de zeama,iar cabanosul se taie feliute subtiri si se pun peste oua. Cascavalul se taie buculete mici,amestecam cu compozitia de oua si se pun intr-o tigaie incinsa cu ulei. Se intoarce cu grija pe partea cealalta. Se serveste...
Mancare de naut cu legume si carne tocata
Ceapa rosie se tocata marunt si se pune la calit cu morcovii taiati rondele.Se adauga si carnea tocata,se stinge cu vinul rose. Punem apa si lasam la fiert la foc mic 15 minute. Adaugam dovlecelul taiat rondele,nautul scurs de zeama si ceapa verde taiata marunt. Se mai completeaza cu apa...
Ceafa de porc cu sos de portocale si praz
Carnea se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline,se pune vinul si se lasa la marinat 24 ore. Intr-o tava punem carnea cu sosul format de la marinare,taiem prazul rondele,punem deaspura si dam la cuptor pentru 1 ora(daca mai este nevoie se mai adauga apa). Carnea se intoarce pe ambele...
Orez Basmati cu Zucchini
Ceapa se pune la calit in ulei de masline,se adauga orezul clatit in apa rece si scurs,si adaugam cate o cana de apa. Dovlecelul se curata de seminte si se taie feliute,se adauga peste orez,impreuna cu condimentele. Se lasa la foc mic si timp de 11 minute se mesteca frecvent si se...
Rata la cuptor
Pentru marinat: Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi. Pentru preparare: Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat. Rata se cresteaza si se...
Ciorba de varza cu broccoli
Ciolanul afumat se pune in apa rece la fiert,pentru circa 30-40 minute. Morcovul il taiem rondele,ceapa verde o tocam marunt,ardeiul kapia cubulete si le calim in uleiul de masline. Legumele calite se pun in oala de ciorba,iar ciolanul il scoatem si il taiem bucati mici si le punem inapoi...
Farfalle cu mazare si pui
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se taie cubulete si se pune impreuna cu ceapa tocata marunt la calit in unt si uleiul de masline. Dupa cateva minute se stinge cu vinul rose,si se lasa la foc potrivit pana scade zeama. Se adauga si mazarea scursa de zeama...
Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa
Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua,ceapa tocata marunt,paine inmuiata in lapte,stoarsa si faramitata,mararul tocat marunt,condimentele. Se amesteca bine compozitia si se da la frigider pentru 30 minute. Se formeaza chiftelute potrivite se dau prin faina si se pun intr-un ceaun cu ulei...
Ciorba de vacuta cu broccoli
Ceapa se toaca marunt,un morcov l-am dat pe razatoarea mica,iar celalalt l-am taiat rondele,iar telina se taie cubulete si se pun toate la calit in ulei de masline. Rasolul de vita se pune la fiert cam 30 minute,se scoate din oala si se taie cubulete. Se adauga legumele calite,impreuna...
Placinte Ardelenesti
Faina(punem 500 g) se pune intr-un castron,in mijloc facem o gaura,punem sare,zaharul si drojdia. Turnam putin apa calduta in mijloc,amestecam si lasam cateva minute sa creasca. Se toarna apa treptat,se amesteca cu o lingura si se mai adauga faina daca mai este nevoie. Cu...
Ceafa de porc in crusta de nuci si leurda -reteta nr 600
Ceafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele,uleiul de masline si vinul alb,se lasa 1 zi la marinat in frigider. Frunzele de leurda,,impreuna cu nuciile se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza bine pana se maruntesc. Se pune cateva linguri din compozitia mixata pe o folie de...
Fasole pastai cu carne de curcan
Ceapa se toaca marunt,ardeiul kapia se taie cuburi,se pun la calit in ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam si pieptul de curcan taiat bucati potrivite. Se stinge cu vinul alb si se lasa la foc mic sa scada zeama. Se pune si fasolea pastai scursa de zeama,se pune putina apa si se...
Crenvusti in aluat
Faina se pune intr-un bol,in mijloc punem sare,zaharul si drojdia,turnam putin din apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Untul se topeste,se adauga peste faina si treptat adaugam si apa calduta si incepem sa framantam aluatul. Se lasa 30 minute la loc cald. Crenvustii se pun...
Prajitura cu rabarbar si afine
Rabarba se curata de pielite,se clateste bine si se taie cuburi. Afinele le-am lasat congelate. Intr-o tava am pus hartie de copt iar pe margini am uns cu ulei,se pun fructele,zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se...
Risotto cu leurda si mazare
Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline la calit. Orezul (eu l-am clatit sub apa rece) se pune peste ceapa,se lasa cateva minute si se stinge cu vinul alb. Cand a inceput sa scada se adauga pe rand cate un pahar de apa,condimentele si cubul maggi. Se adauga apa pana cand...
Salata de vinete cu leurda si maioneza
Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc pe toate partiile pana cand sunt facute. Se curata de coaja si se lasa la scurs 10-15 minute. Ceapa rosie se toaca marunt,se pun si vinetele scurse,frunzele de leurda taiate fasii si se dau...
Salata de oua
Ceapa se toaca marunt. Ouale,branza si castravetele le taiem cuburi. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron,punem sare si piper dupa gust si adaugam smantana. Se amesteca totul bine si se serveste cu paine prajita.
Drob de pui
Pipotele se pun in apa rece cu sare la fiert,cam 30-40 minute.Se spumuieste din cand in cand. Ficateii de pui se pun in ulei la calit pana se rumenesc usor. Se scot ficateii se lasa la racit,la fel si pipotele de pui. In uleiul unde am prajit ficateii se pune ceapa tocata marunt,se lasa...
Salata de ton cu fasole rosie
Fasolea rosie se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga zeama,dupa care o punem in blender,adaugam patrunjelul tocat marunt,zeama de lamaie si 3 linguri de uleiul scurs de la ton. Se mixeaza bine,se adauga condimentele ,ceapa verde taiata marunt si tonul scurs de ulei. Se...
Pasca cu visine si merisoare
Faina se amesteca cu praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar. Cealalta jumatate de cantitate de zahar se amesteca cu ouale,esenta de vanilie,coaja de portocale,dupa care adaugam branza de vaci si merisoarele. Peste faina se adauga untul topit,laptele si compozitia de branza,se...
Pui in sos de mustar si capere
Bucatiile de pui se pun in apa rece cu sare la fiert. Ceapa se taie marunt, iar morcovul se taie rondele si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si condimentele. Se adauga cate un polonic din supa pana se inmoaie ceapa si morcovul. Cand sunt fierte bucatiile de pui se pun in...