Bucataras Diana

4

Bucataras
grozav

com. Copaceni, jud. Ilfov

Bucataras din 18.04.2015

RETETE205
PRIETENI305
Retete

Chec cu scortisoara

In Dulciuri la 2 Ian 2017

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul, il adaugam, apoi punem in compozitile zaharul vanilat si esenta de vanilie. Oprim o treime din compozitie pe care o amestecam cu scortisoara. Tapetam o tava de...

Bomboane de pom dulci a la Diana

In Dulciuri la 2 Ian 2017

    Curatam si taiem banana feliute. Punem ananasul la scurs (am avut rondele de ananas , asa ca l-am taiat cubulete). Taiem foaia de aluat in dreptunghiuri, pe care le intindem cu sucitorul. Jumatate din dreptunghiuri le-am umplut cu crema de ciocolata, banana si alune, iar...

Bomboane cu alune

In Dulciuri la 2 Ian 2017

Amestecam untul cu galbenusul, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat pe care il dam la rece pentru circa 15 minute, apoi il impartim in bucatele mici de aceeasi marime. In mijlocul fiecarei bucatele punem cate o arahida, le modelam in forma de bilute si le asezam pe o...

Omleta cu spanac si seminte de dovleac

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2016

Taiem ardeiul si kaizerul cubulete, iar prazul rondele. Batem ouale cu sare, piper si o lingura de iaurt. Incingem o tigaie cu putin ulei, punem kaizerul si dupa cateva minute, adaugam ardeiul si prazul. Lasam cateva minute, avand grija sa amestecam, apoi adaugam amestecul de spanac, branza de...

Bomboane de pom cu carne tocata si mar

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2016

    Radem marul si il stoarcem bine. Tocam prazul si patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu marul, prazul si patrunjelul, pana se omogenizeaza. Asezonam cu sare, piper si cimbru. Taiem foaia de aluat in dreptunghiuri pe care le intindem cu sucitorul. In mijlocul fiecarui...

Bomboane de pom cu spanac cu seminte

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2016

    Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit, amestecam branza de capra maruntita, cu iaurtul, pana devine o crema. Punem crema de branza peste spanac, omogenizam si adaugam semintele de chia si de dovleac. Foaia de aluat o taiem dreptunghiuri pe...

Ciorba de porc acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 27 Dec 2016

Spalam oasele si le punem la fiert, spumunind de cate ori este cazul. Pregatim legumele: radem morcovii, pastarnacul si telina, tocam ceapa si prazul, taiem ardeiul cubulete (am avut congelat), cartofii, dovlecelul si napii le taiem cubulete mai mari, varza o tocam fideluta. Cand sunt fierte...

Caltabos a la Costi

In Mezel de casa la 27 Dec 2016

Punem matele in apa rece cu otet. Tocam carnea impreuna cu slanina. Curatam si dam morcovul pe razatoarea mare. Curatam si tocam ceapa grosier. Spalam orezul si il scurgem. Amestecam intr-un castron ceapa, morcovul, carnea si le omogenizam. Adaugam orezul si ketchup-ul diluat cu apa si amestecam....

Turta dulce rapida si pufoasa

In Dulciuri la 22 Dec 2016

Ideal ar fi sa preparam noi amestecul de condimente din condimente proaspat rasnite. Eu le-am avut pe toate macinate deja, mai putin cuisoarele, pe care le-am pisat cu ciocanul pentru snitele. Am preparat amestecul de mirodenii astfel: am pus intr-un castron 1 lingurita rasa de scortisoara, 2...

Fursecuri cu kaki II

In Dulciuri la 19 Dec 2016

Dizolvam bicarbonatul in pulpa de kaki. In alt bol, amestecam faina, scortisoara si sarea. Frecam untul cu zaharul, până se topeste acesta din urma, adaugam ouale si pulpa de kaki si mixam. Apoi adaugam esenta de rom si de migdale si amestecam. Incorporam faina si semintele de...

Navarin de tap a la Diana

In Mancaruri cu carne la 19 Dec 2016

Spalam carnea si o punem la fiert. O spumuim bine, mai adaugam apa rece si sare si o lasam sa fiarba bine.Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din oala si o lasam se se racoreasca. Intre timp, pregatim legumele: morcovul, prazul si apio le taiem rondele, rosiile si feniculul, le taiem cubulete mici,...

Salata de mere, napi si iaurt

In Salate la 17 Dec 2016

Spalam legumele si merele. Curatam morcovul si napii, morcovul il dam pe razatoare, napii si merele le taiem cubulete, prazul si apio le taiem rondele. Amestecam toate legumele si merele intr-un castron, adaugam si iaurtul, omogenizam compozitia si potrivim gustul de sare. Punem semintele de...

Ketchup cu mere

In Conserve la 16 Dec 2016

    Taiem rosiile si le blenduim. Ceapa o curatam si o taiem julien, merele cubulete, iar usturoiul il zdrobim. Intr-o oala incapatoare, incingem uleiul, punem ceapa, un praf de sare si calim circa 20 de minute la foc mediu, apoi adaugam sucul de rosii, merele, usturoiul,...

Mancare de fasole verde si tartite de curcan

In Curcan la 16 Dec 2016

    Punem tartitele de curcan (spalate si curatate in prealabil) la fiert, in apa cu sare, spumuindu-le bine. Intre timp, pregatim legumele: radem morcovii, tocam prazul si usturoiul, taiem ardeii cubulete (eu am avut de la congelator gata taiati :P ), tocam patrunjelul (si din...

Floricele mini-pizza

In Pizza la 14 Dec 2016

Intindem aluatul si il taiem patratele, pe care le mai intindem un pic cu sucitorul. Pe fiecare patrat, punem o felie sau jumatate de felie de salam, in functie de diametru. Fiecare patrat il taiati pe la colturi, dar fara a taia marginea laturii din mijloc, apoi punem o feliuta subtire de...

Biscuiti din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2016

Fierbem cartofii in apa, cu putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale si putina sare. Urmeaza telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il...

Ciorba de ardei umpluti

In Ciorbe la 13 Dec 2016

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele, pregatim legumele si compozitia de carne tocata. Curatam si radem morcovii si telina, tocam marunt prazul si ceapa. Am avut ardeii cubulete, patrunjelul si ardeii pentru umplut congelati, asa ca doar i-am...

Chiftelute de soia si sfecla

In Mancaruri de post la 13 Dec 2016

Modul de preparare al compozitiei de lasagna il gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/lasagna-de-post-80248.html Compozitia de lasagna o amestecam cu pesmet si cu tofu, potrivim gustul de sare si piper si formam chiftelute. Incingem ulei intr-o tigaie, dam chiftelutele prin pesmet si le...

Lasagna de post

In Lasagna la 13 Dec 2016

Intr-un castron, punem soia acoperita cu apa calduta pentru cca. 20 de minute (sau o pregatim conform instructiunilor de pe pachet). Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: curatam si spalam legumele, radem morcovii, dovlcelul si sfecla, tocam marunt prazul, usturoiul,  ardeiul si...

Tuslama

In Vita la 11 Dec 2016

Spalam burta bine in apa cu otet. O punem la fiert, cu osul de vaca. Spumuim bine si lasam sa fiarba la foc mic. Cand se inmoaie carnea, adaugam morcovul si ceapa, intregi. Cat timp fierbe carnea, curatam usturoiul si il pisam. Cand este fiarta carnea, o scoatem si o lasam la racorit. Morcovul il...

Bruschete de secara cu crema de somon si capere

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2016

Tocam ceapa, somonul si burta de somon marunt. Amestecam cu crema de branza si cu caperele. Pregatim toastul pentru prajit: daca avem forme pentru aluat si rabdare :P taiem feliile de toast in forme, le punem pe gratarul cuptorului si le dam pentru 5-7 minute la cuptorul preincalzit. Daca nu avem...

Tortilla de luni sau omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2016

Punem la fiert cartofii in coaja. Cand au fiert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa si ardeiul, taiem mezelul cubulete si maruntim branza. Curatam si taiem si cartofii cubulete. Incingem putin ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa,...

Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana

In Salate la 1 Dec 2016

Fierbem ouale de prepelita si le lasam sa se racoreasca. Intre timp curatam napii si ii taiem cubulete. Curatam si outele si le taiem in forma dorita. Punem napii intr-un bol, adaugam zacusca, amestecam si adaugam ouale de prepelita. Asezonam de sare, decoram in functie de imaginatie si servim o...

Pastrama de rata

In Mezel de casa la 26 Noi 2016

Spalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea in vas si o dam la rece cca. 24 h. Dupa cele 24 de ore, scoatem carnea, o spalam un pic si o lasam la scurs....

Omleta cu loboda a la Diana

In Mancare copii la 25 Noi 2016

Spalam loboda si o taiem marunt, o punem intr-o tigaie la prajit, fara ulei, doar cu putina sare si piper. Dupa ce se inmoaie, punem putin ulei si adaugam pe rand prazul tocat marunt, ardeii cubulete, kaizerul si pastrama de pui, taiate marunt si lasam pe foc cca. 5 minute, amestecand...

Salata de legume coapte

In Mancaruri de post la 25 Noi 2016

Coacem legumele (pe tabla), mai putin usturoiul. Curatam dovleceii si ii punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Ardeilor le indepartam cotoarele si semintele si ii taiem cubulete mici. Le fel si prazul. Blenduim dovleceii si prazul, cu ulei si sare, adaugam usturoiul...

Fursecuri sarate cu seminte de chia

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2016

Amestecam faina cu untul moale si framantam pana obtinem un aluat faramicios. Adaugam restul ingredientelor si framantam pana se incorporeaza toate. Acoperim aluatul si il dam la frigider pentru o ora. Dupa o ora, scoatem aluatul, il impartim in bucati mai mici si intindem pe masa de lucru...

Ciorba de rata si pui cu zer

In Ciorbe la 24 Noi 2016

 Spalam carnea si o punem la fiert. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le tocam in forma dorita (sau le dam pe razatoare). Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam apa rece (daca este cazul) si sare. Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si dupa aceea o...

Micul dejun al campionilor

In Mancare copii la 23 Noi 2016

Amestecam intr-un bol toate cerealele, adaugam fructele uscate, laptele caldut, chia si rondele de banana. Decoram cu cateva bombonele si gata micul dejun. :) Pofta buna!  

Tagliatelle cu dovlecei, ciuperci si carne tocata de tap

In Mancaruri cu carne la 22 Noi 2016

Pregatim ingredientele: tocam carnea, curatam dovleceii, ii radem si ii punem la scurs cu un pic de sare, feliem ciupercile, radem branza, tocam marunt prazul si ceapa, curatam si pisam usturoiul, tocam patrunjelul si fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei, conform instructiunilor de pe...

Afisate 151 - 180 din 205 retete    

Postari recente

publicat la 06.01.2022

Desert budinca reciclata

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Cere și ți se va lua!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]