publicat la 07.02.2022
publicat la 06.01.2022
publicat la 22.09.2021
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki
Intr-un castronel, punem apa, 1 lingurita de zahar si drojdia, amestecam si tinem la cald pentru circa 10 minute, pana se umfla. Intre timp amestecam faina, zaharul si sarea, apoi adaugam amestecul de drojdie, untul topit, laptele si oul si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia....
Tortilla cu peste afumat si samburi de rodie
Mai intai, scoatem samburii rodiei si ii punem la scurs, apoi tocam macroul cubulete, somonul fasii si prazul rondele. Spalam frunzele de salata si le scuturam de apa. Incalzim cateva secunde, circa 20, foaia de tortilla si ne apucam de montat. Peste foaia de tortilla, asezam cateva frunze de...
Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane
Eu am avut ardei copti la congelator. I-am decongelat, i-am curatat de seminte si cotoare si i-am taiat fasii. Apoi am pregatit restul legumelor: am tocat morcovii, apio si ceapa (mirepoix), cubulete, cartofii i-am taiat cuburi, usturoiul l-am curatat si feliat. Am pus la...
Chec cu branza de vaci si samburi de rodie
Tocam prunele marunt si curatam rodia. Mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul topit si apoi branza de vaci. Faina combinata cu amidonul si praful de copt le adaugam in compozitie si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam prunele...
Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa
Pregatim dovleceii: ii radem sau ii taiem rondele. Eu am avut dovlecei rasi la congelator si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea sa se rumeneasca usor. Asezonam cu sare si piper. Cand se schimba carnea la culoare, adaugam prazul rondele si lasam la calit, apoi...
Gogosi pripite
Punem la fiert apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa clocoteste, dam focul mic, adaugam toata faina, esenta de rom si coaja de portocala, amestecand bine, pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului. Lasam sa se racoreasca 5-10 minute. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare....
Salata de linte verde, macrou afumat si pak choi
Punem lintea la fiert, cu semintele de fenicul macinate si cu usturoiul. Cat asteptam sa fiarba, pregatim celelalte ingrediente: tocam prazul rondele, pak choi-ul si ardeiul cubulete, dezosam, desfacem pielita si maruntim macroul. Dupa ce fierbe lintea, o trecem prin jet de apa rece si o lasam...
Pate de linte rosie si ciuperci
Punem lintea la fiert ( am pus apa in cantitate dubla fata de linte). Adaugam o frunza de dafin si 2 catei de usturoi. Intre timp, tocam prazul, ardeiul si apio. Incingem un pic de ulei, intr-o tigaie si punem prazul la calit. Dupa cateva minute, adaugam ardeiul, apoi apio si, la sfarsit,...
Budinca de paste cu legume coapte si mezeluri de casa
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp fierb pastele, pregatim ingredientele: tocam cubulete mezelurile, radem branza si amestecam zacusca (reteta de zacusca o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-dovlecei-79760.html) cu salata de legume...
Chec cu banane, arahide si fulgi de chili
Intr-un bol incapator, pasam bananele si le mixam cu untul topit. Adaugam ouale, zaharul si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt si sarea si amestecam. Adaugam faina, omogenizam, apoi punem scortisoara si fulgi de chili. Adaugam si arahidele, mai amestecam...
Salata de peste, arahide si kiwi a la Diana
Eu am avut sfecla coapta si rasa si nu a mai fost nevoie sa coc. Punem ouale la fiert si pregatim celelalte ingrediente; radem 1 morcov mic, tocam prazul si ceapa verde, indepartam pielea de la burta de somon si o tocam cubulete. Dupa ce au fiert outele de prepelita, le lasam sa se raceasca, apoi...
Branza de capra afumata
As putea sa va spun sa incepeti cu inceputul, adica sa mulgeti capra/caprele, dar va iert :P. Intr-o galeata de 10 l, punem laptele si peste lapte cheagul ( din 8 l mie imi iese 1,2 -1,3 kg de branza). Eu fac branza cu laptele de la frigider, mai ales vara. Cand este mai racoare afara, tin...
Bors de casa
Mai intai, preparam hustile: punem 1/2 kg de tarate intr-un castron si le acoperim cam de un deget cu apa calduta. Amestecam pana obtinem un terci, acoperim si punem castronul intr-un loc caldut pentru 3 zile. Amestecam in terci cam de 2, 3 ori pe zi. Cand sunt gata hustile, le punem intr-un vas...
Shaorma de rata
Curatam, taiem cartofii pai si ii punem la prajit in untura de rata. Cat se prajesc cartofii, curatam si zdrobim usturoiul, taiem friptura fasiute, tocam prazul rondele, tocam varza si daca nu am pregatit maioneza dinainte, acum este momentul sa o pregatim asa:...
Maioneza rapida
Punem in bol, uleiul, mustarul, oul, zeama de lamaie si sare. Blenduim pana se formeaza maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie, dublati, triplati... cantitatile. Asta este tot. :D
Omleta la cuptor cu sfecla, seminte de in si fulgi de ovaz
Punem sfecla in cuptor sa se coaca (am copt-o pe jumatate) si pregatim celelalte ingediente: dam morcovul pe razatoare, tocam prazul, ceapa si ardeiul, taiem carnatii si branza cubulete. Dupa ce s-a racorit sfecla, o dam si pe aceasta pe razatoare. Incingem putin ulei intr-o tigaie incapatoare si...
Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir
Topim untul si il amestecam cu bananele pasate cu furculita, intr-un vas incapator. Adaugam zaharul, oul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt, amestecam iar, apoi faina si omogenizam compozitia. Adaugam fulgii de porumb, scortisoara si ghimbirul si mai mixam...
Tort din salata de boeuf light
Punem la fiert carnea si cartofii intregi si curatati in oale diferite. Dupa ce luam toata spuma de la carne, adaugam ceapa, morcovii si telina. Cand sunt fierte carnea si legumele, le scoatem intr-un castron si le lasam sa se racoreasca (ceapa o aruncam). Cartofii ii scurgem si ii lasam si pe...
Cadouri cu ciuperci si muguri de pin
Eu am avut ciuperci conservate de mine, la sare. Le-am pus la desarat si apoi la scurs. Curatam prazul si ardeiul si le tocam marunt. Incingem putin ulei intr-o tigaie si calim 2-3 minute prazul, apoi ardeiul. Adaugam sare (eu nu am mai pus fiind ciupercile cam sarate) si piper, apoi ciupercile....
Tarte umplute cu humus cu avocado, seminte de dovleac si chia
Daca aveti naut din conserva cum am avut eu, il puneti la scurs, pana pregatiti celelalte ingrediente. Daca aveti crud, il fierbeti din timp si il lasati sa se raceasca si sa se scurga. Curatam usturoiul si avocado si ii scoatem samburele. Punem intr-un bol, nautul, avocado, usturoiul taiat...
Sarmale in cuib
Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si adaugam sare, piper si cimbru si omogenizam. Punem lecio si 1 lingura de bulion si amestecam din nou. Eu am avut foi de vita congelate si nu a fost nevoie sa le oparesc. Pregatim foile de varza mici si...
Prajitura sarbeasca, Tunischi
Ungem o tava patrata (eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile de galbenusuri si preparam aluatul pentur blat din cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam 8 linguri de zahar si 2 linguri de gem de caise, amestecam si turnam compozitia obtinuta peste nuci. Dam...
Rata la cuptor
Se ia ratoiul, se scapa de fulgi si tuleie si se parleste. Il crestam pe piept si pe spate, cu un cutit cu lama subtire si il frecam bine cu sare. Introducem in ratoi o lamaie, o crenguta de cimbru si usturoiul curatat si il asezam intr-o tava inalta, in care am pus sucul de mere, marul ras,...
Toba de pasare
Dezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc, sare si piper dupa gust. Adaugam usturoiul pisat si pudra de gelatina si amestecam bine. Punem compozitia intr-o punga pentru friptura, o legam la gura si o asezam intr-o tava de cozonac. Dam la...
Piure de napi, cartofi si morcovi
Punem napii la fiert in coaja, in apa rece cu putina sare. Curatam cartofii si morcovul, ii taiem cum dorim si ii punem la fiert si pe acestia in apa rece cu sare. Cand sunt fierti napii ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii taiem bucati mai mici. Punem intr-un castron napii, cartofii si...
Tarte cu zacusca de ciuperci si bacon
Taiem feliile de bacon pe jumatate. Tapetam fiecare tarta cu cate jumatate de felie de bacon si o umplem cu zacusca. Decoram cu frunze de patrunjel si servim. Pofta buna!
Zacusca de ciuperci
Coacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt. Curatam morcovul si il radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o cratita cu fundul gros pe foc, adaugam uleiul, punem ceapa si prazul si lasam 2-3 minute, amestecand tot timpul,...
Piftie curcan
Punem carnea la fiert in apa rece cu sare. Spumuim bine pana nu se mai formeaza spuma, apoi adaugam frunzele de dafin, piperul boabe, morcovii si ceapa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand cade carnea de pe oase. Scoatem carnea si legumele din oala si o lasam sa se racoreasca, iar intre timp,...
Traistute sarate umplute cu crema de somon
Tocam ceapa, somonul si burta de somon marunt. Amestecam cu crema de branza si cu caperele.Taiem aluatul in patratele pe care le intindem cu sucitorul. Punem 1/2 lingurita de umplutura, apoi unim marginile opuse ale patratului si presam bine sa stea lipite. Unim si celelalte doua margini si le...
Traistute dulci umplute cu ciocolata cu menta si seminte de dovleac
Taiem aluatul in patratele pe care le intindem cu sucitorul. Punem cateva bucatele de ciocolata cu menta si cateva seminte de dovleac, apoi unim marginile opuse ale patratului si presam bine sa stea lipite. Unim si celelalte doua margini si le strangem ca si cum am strange gura unei traistute :)...