In ziua de 24 decembrie am facut baitul pentru carnea de iepure. Spalata si transata in bucati mai mici am sarat si piperat si in acest timp vinul cu legumele pe care le-am curatat si feliat destul de mare le-am pus la fiert impreuna cu mirodeniile si au clocotit timp de 15 minute. Cand acesta...
Ceapa se curata si se taie marunt apoi se pune intr-o cratita la calit cu 3 linguri de ulei.Cand a inceput sa se prajasca se adauga 2 linguri cu apa si imediat carnea care se lasa la calit pana scade apa.Se lasa la rece si se adauga oul batut.Foile cumparate se intind pe masa si cu o pensula se...
Pieptul de curcan se spala bine si se portioneaza in cuburi mici.Se pune tigaia la incins se adauga apoi uleiul iar pieptul de curcan se pune cand uleiul este bine incins,se amesteca bine pe toate partile sa scada de tot apa din el.Ceapa se curata si se toaca marunt adaugandu-se peste carne,se...
Carnea se bate intre 2 folii de plastic ca pentru snitele. Peste ea se pun (pe fiecare) feliile de sunca, omleta taiata ca taieteii si morcovul (1) taiat fasii cu cutitul de curatat legume. Se ruleaza strans si se prind cu scobitori.
Intr-o farfurie se pun semintele de dovleac si se tavalesc...
Carnea spalata si taiata in 10 bucati aproximativ. Ceapa se curata se spala si se taie julien, cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi. Rosiile din cutie se faramiteaza in bucati mai mici si toate aceste se pun in oala sub presiune, peste ele se adauga uleiul, condimentele si cam...
Din pieptul de curcan am ales 5 bucati maricele pentru snitele pe care le-am batut cu ciocanul in folie alimentara de plastic si bucatile de carne care au mai ramas aproximariv 200-250 g carne am taiat-o bucati si am calit-o cu prazul taiat marunt .Am tocat carnea dupa ce s-a racit putin,...
Pieptul de pui se pune la fiert cu un cub de supa de legume.Intr-un bol se pune branza,mararul tocat fin,ouale sparte,ardeiul capia taiat cuburi mici,150g cascaval,sare si piper.Ciupercile se spala si se scurg bine apoi se vor taia julien dupa care se pun in tigaie cu uleiul la prajit se tin pe...
Ciocanelele spalate si curatate se pun pe hartie prosop. Intr-un castron se vor amesteca toate ingredientele enumerate mai sus mai putin pesmetul si uleiul. Intr-o farfurie intinsa se pune pesmetul. Intr-o tava se pune ulei si se pune in cuptor pentru a fi incins uleiul in momentul cand se vor...
In prima faza se bate cu ciocanul de snitele carnea se da cu sare si piper si se da deoparte.
Acum se pregateste sosul bechamel din ou, faina si apa, evident sare si piper. Sosul nu trebuie sa fie prea gros sau prea subtire cum este compozitia de clatite(de care presupun ca stie toata...
Creierul se curata de pielita aceea de deasupra si se spala bine. Se pune o oala cu apa la fiert in care se pune sare si otet, cand a clocotit se pune creierul la fiert, se lasa 15 minute si se scurge imediat intr-o sita.
Intr-un castron se pune creierul si cu furculita se zdrobeste. Se...
Pieptul de miel spalat si sters cu hartie de bucatarie se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si se da cu piper, cimbru si busuioc. Ficatul se taie fasii subtiri la fel si kaizerul. Se condimenteaza. Ceapa se curata si se taie rondele subtiri si se pune peste ficat. Oul se bate cu furculita...
Cele 6 oua se pun la fiert dupa ce au fost spalate si stau la fiert 5 minute dupa care se dau in jet de apa rece.Pieptul de pui eu l-am pregatit la gratarul de aragaz peste care am pus sare si piper.Intr-o cratita se pune uuntul si se topeste la foc domol se adauga si cele 3 linguri cu faina si...
Carnea spalata si tamponata cu hartie de bucatarie se portioneaza ca pentru gratar la 2-2,1/2cm grosimea.Pulpele de pui le-am dezosat ca sa se patrunda mai usor si mai repede.Toate acestea le-am asezonat dupa cum urmeaza;ceafa de porc am dat cu sare,piper si cimbru,pieptul de porc am dat cu...
Mușchiul se spala si se sterge cu hartie de bucatarie. Se indeparteaza pielitele groase de pe suprafata lui si se portioneaza la o grosime de 2-3 cm pe traversala muschiului ca sa poata fi taiata fibra. Se sareaza, pipereaza si se mai da si cu cuisoare pudra si cimbru. Asa se poate...
Mai intai se spala osul si se pune la fiert cu o ceapa si cu un morcov. In acest timp se se toaca carnea si seul daca se poate cu o sita mai mica. Se curata usturoiul si se piseaza ca si mujdeiul cu un pic de sare. Carnea se amesteca in prima etapa cu sare, cimbru, piper si se da la...
Se pune intr-o oala potrivita ca dimensiune (eu folosesc de 4l), apa o treime din cantitatea oalei. Legumele toate se spala, se curata si apoi se toaca marunt cu cutitul. Cand a clocotit apa se pun legumele la fiert.
Acum se pregatesc perisoarele avand carnea tocata de cu seara si se pune...
Cele 4 bucati de prepelite le-am curatat si spalat bine si am pus peste ele sare ,piper si ulei am pus in tava cu cele 100ml.vin si am dat la cuptor pana s-au rumenit bine la foc potrivit adica 180 grade.Intre timp am pregatit si o garnitura de sparanghel si cartofi taranesti cu sos de usturoi cu...
Ficatul se taie bucati ceva mai mici ,se spala si se pune intr-o sita la scurs. Legumele se curata si se toaca julienne, ceapa, morcovul, telina, ardeiul si se pun in uleiul incins din wok. Se lasa la calit, se adauga sare si putin piper. Cand legumele sunt putin moi se pune ficatul peste ele...
Cu o zi inainte am pregatit carnea pe care am spalat-o si am curatat coastele de carne. Am condimentat si am pus ulei peste ea, am dat la frigider si a doua zi seara am pus la cuptor cu vin si apa. Am acoperit cu folie si am dat la cuptor pentru o ora, dupa care am scos si am pus restul de...
Am curatat legumele si le-am taiat mai mare, asezandu-le pe toata suprafata tavii. Deasupra am asezat iepurele pe care l-am taiat in trei bucati mai mar,i dupa ce l-am spalat bine si s-a scurs de apa. Am pus mirodenii, piper, sare, cimbru si boia, de asemeni am pus si vinul iar deasupra peste...
Curatat de pielite si spalat muschiul se sareaza si se pipereaza apoi cu un cutit facem crestaturi in diverse locuri mai groase si in locul lor introducem usturoiul curatat,deasupra am pus kaizerul taiat felii atat cat am putut de subtire ca a fost bucata cam mica si le-am prins cu scobitori. Am...
Am spalat si taiat marunt ceapa si ardeiul gras,limba am taiat-o rondele de 1cm.si le-am pus pe toate si inca 150ml vin alb in oala sub-presiune pentru 20 de minute.Am ales sa fac acest lucru deoarece limba nu era chiar moale si bine am facut ca acum este exact asa cum am vrut si apoi...
Carnea se toaca si se amesteca impreuna cu sarea si piperul.Ceapa se curata si ea si se toaca la masina de tocat carne.Mararul se spala si se toaca cu cutitul marunt ,orezul se spala si se pune peste carne impreuna cu celelalte ingrediente mai putin bulionul care se dizolva cu apa si se pune la...
Am spalat si maruntit ficatul si bojogul peste care apoi am pus apa clocotita lasand asa 10 minute si dupa aceea am pus in oala sub presiune la fiert pentru 20-30 de minute.In acest timp am maruntit toate zarzavaturile si le-am pus in oala cu putina apa sa fiarba
cand ficatul si bojogul a...
Carnea se toaca impreuna cu cartoful curatat si ceapa la fel. Felia de paine se pune la inmuiat in apa rece si apoi se stoarce si se pune in bol peste carne. Toate ingredientele se amesteca bine, mai putin uleiul care este pentru prajit. Cand totul este omogenizat se fac in maini dreptunghiuri...
Am spalat bucata de carne si am tamponat-o cu hartie de bucatarie, i-am dat cu sare si restul de mirodenii si am asezat-o in tava de cuptor alaturi de rulada de curcan.
Am tinut la cuptor aproximativ o ora la 200 de grade.
Pofta buna.
Am portionat pieptul ca pentru snitele mai mari si le-am subtiat cu ciocanul de snitele, apoi le-am sarat si piperat pe fiecare.
Am pus pe fiecare bucata de piept felii de sunca apoi cascaval ras si deasupra ardeiul taiat felii subtiri pe lungime,am rulat apoi si le-am fixat cu scobitori....
Carnea se trece printr-un jet de apa se tamponeaza cu hartie prosop apoi se condimentaza si se asaza in vas (eu am folosit vasul de ceramica din care apoi am scos intr-o cratita pentru ca s-a strans friptura la cuptor si asa a avut loc in frigider)cartofii curatati si taiati cuburi mai...
Se pregateste carnea mai intai: curatata, spalata, tamponata cu hartie prosop si taiata cuburi de dimensiunea unei nuci normale. Dupa aceea curatam si ceapa si prazul si le taiem rondele.
Uleiul il punem in wok apoi adaugam carnea pe care o amestecam tot timpul pana se prajeste pe toate...
Carnea se spala sub jet de apa si se pune pe hartie de bucatarie si se usuca.
Pe o tava se pun condimentele, faina, pesmetul, sare si piper si se vor amesteca bine. Oul se bate intr-un castron cu putina sare, apoi se ia carnea si se tavaleste pe toate partile in ou dupa care se pune in tava...
Iepure de camp cu masline si garnitura de legume
In ziua de 24 decembrie am facut baitul pentru carnea de iepure. Spalata si transata in bucati mai mici am sarat si piperat si in acest timp vinul cu legumele pe care le-am curatat si feliat destul de mare le-am pus la fiert impreuna cu mirodeniile si au clocotit timp de 15 minute. Cand acesta...
Invartita cu carne
Ceapa se curata si se taie marunt apoi se pune intr-o cratita la calit cu 3 linguri de ulei.Cand a inceput sa se prajasca se adauga 2 linguri cu apa si imediat carnea care se lasa la calit pana scade apa.Se lasa la rece si se adauga oul batut.Foile cumparate se intind pe masa si cu o pensula se...
Piept de curcan cu fussili
Pieptul de curcan se spala bine si se portioneaza in cuburi mici.Se pune tigaia la incins se adauga apoi uleiul iar pieptul de curcan se pune cand uleiul este bine incins,se amesteca bine pe toate partile sa scada de tot apa din el.Ceapa se curata si se toaca marunt adaugandu-se peste carne,se...
Rulouri din carne de porc
Carnea se bate intre 2 folii de plastic ca pentru snitele. Peste ea se pun (pe fiecare) feliile de sunca, omleta taiata ca taieteii si morcovul (1) taiat fasii cu cutitul de curatat legume. Se ruleaza strans si se prind cu scobitori. Intr-o farfurie se pun semintele de dovleac si se tavalesc...
Tocana din carne de porc
Carnea spalata si taiata in 10 bucati aproximativ. Ceapa se curata se spala si se taie julien, cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi. Rosiile din cutie se faramiteaza in bucati mai mici si toate aceste se pun in oala sub presiune, peste ele se adauga uleiul, condimentele si cam...
Rulada de curcan
Din pieptul de curcan am ales 5 bucati maricele pentru snitele pe care le-am batut cu ciocanul in folie alimentara de plastic si bucatile de carne care au mai ramas aproximariv 200-250 g carne am taiat-o bucati si am calit-o cu prazul taiat marunt .Am tocat carnea dupa ce s-a racit putin,...
Tarta cu pui si branza
Pieptul de pui se pune la fiert cu un cub de supa de legume.Intr-un bol se pune branza,mararul tocat fin,ouale sparte,ardeiul capia taiat cuburi mici,150g cascaval,sare si piper.Ciupercile se spala si se scurg bine apoi se vor taia julien dupa care se pun in tigaie cu uleiul la prajit se tin pe...
Ciocanele de pui cu pesmet la cuptor
Ciocanelele spalate si curatate se pun pe hartie prosop. Intr-un castron se vor amesteca toate ingredientele enumerate mai sus mai putin pesmetul si uleiul. Intr-o farfurie intinsa se pune pesmetul. Intr-o tava se pune ulei si se pune in cuptor pentru a fi incins uleiul in momentul cand se vor...
Rulouri din piept de curcan cu prosciutto
In prima faza se bate cu ciocanul de snitele carnea se da cu sare si piper si se da deoparte. Acum se pregateste sosul bechamel din ou, faina si apa, evident sare si piper. Sosul nu trebuie sa fie prea gros sau prea subtire cum este compozitia de clatite(de care presupun ca stie toata...
Creier cu lamaie si oua
Creierul se curata de pielita aceea de deasupra si se spala bine. Se pune o oala cu apa la fiert in care se pune sare si otet, cand a clocotit se pune creierul la fiert, se lasa 15 minute si se scurge imediat intr-o sita. Intr-un castron se pune creierul si cu furculita se zdrobeste. Se...
Piept de miel umplut cu ficat si kaizer afumat
Pieptul de miel spalat si sters cu hartie de bucatarie se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si se da cu piper, cimbru si busuioc. Ficatul se taie fasii subtiri la fel si kaizerul. Se condimenteaza. Ceapa se curata si se taie rondele subtiri si se pune peste ficat. Oul se bate cu furculita...
Tarta cu piept de pui si prosciutto
Cele 6 oua se pun la fiert dupa ce au fost spalate si stau la fiert 5 minute dupa care se dau in jet de apa rece.Pieptul de pui eu l-am pregatit la gratarul de aragaz peste care am pus sare si piper.Intr-o cratita se pune uuntul si se topeste la foc domol se adauga si cele 3 linguri cu faina si...
Gratar din carne de porc ,pui si ciuperci
Carnea spalata si tamponata cu hartie de bucatarie se portioneaza ca pentru gratar la 2-2,1/2cm grosimea.Pulpele de pui le-am dezosat ca sa se patrunda mai usor si mai repede.Toate acestea le-am asezonat dupa cum urmeaza;ceafa de porc am dat cu sare,piper si cimbru,pieptul de porc am dat cu...
Snițele vieneze
Mușchiul se spala si se sterge cu hartie de bucatarie. Se indeparteaza pielitele groase de pe suprafata lui si se portioneaza la o grosime de 2-3 cm pe traversala muschiului ca sa poata fi taiata fibra. Se sareaza, pipereaza si se mai da si cu cuisoare pudra si cimbru. Asa se poate...
Mici cu ganitura de cartofi cu branza si parmezan
Mai intai se spala osul si se pune la fiert cu o ceapa si cu un morcov. In acest timp se se toaca carnea si seul daca se poate cu o sita mai mica. Se curata usturoiul si se piseaza ca si mujdeiul cu un pic de sare. Carnea se amesteca in prima etapa cu sare, cimbru, piper si se da la...
Ciorba de perisoare din carne de vita
Se pune intr-o oala potrivita ca dimensiune (eu folosesc de 4l), apa o treime din cantitatea oalei. Legumele toate se spala, se curata si apoi se toaca marunt cu cutitul. Cand a clocotit apa se pun legumele la fiert. Acum se pregatesc perisoarele avand carnea tocata de cu seara si se pune...
Prepelite la cuptor
Cele 4 bucati de prepelite le-am curatat si spalat bine si am pus peste ele sare ,piper si ulei am pus in tava cu cele 100ml.vin si am dat la cuptor pana s-au rumenit bine la foc potrivit adica 180 grade.Intre timp am pregatit si o garnitura de sparanghel si cartofi taranesti cu sos de usturoi cu...
Rulada cu ficat de curcan
Ficatul se taie bucati ceva mai mici ,se spala si se pune intr-o sita la scurs. Legumele se curata si se toaca julienne, ceapa, morcovul, telina, ardeiul si se pun in uleiul incins din wok. Se lasa la calit, se adauga sare si putin piper. Cand legumele sunt putin moi se pune ficatul peste ele...
Friptura de miel
Cu o zi inainte am pregatit carnea pe care am spalat-o si am curatat coastele de carne. Am condimentat si am pus ulei peste ea, am dat la frigider si a doua zi seara am pus la cuptor cu vin si apa. Am acoperit cu folie si am dat la cuptor pentru o ora, dupa care am scos si am pus restul de...
Friptura de iepure la tava
Am curatat legumele si le-am taiat mai mare, asezandu-le pe toata suprafata tavii. Deasupra am asezat iepurele pe care l-am taiat in trei bucati mai mar,i dupa ce l-am spalat bine si s-a scurs de apa. Am pus mirodenii, piper, sare, cimbru si boia, de asemeni am pus si vinul iar deasupra peste...
Friptura din muschiulet de porc
Curatat de pielite si spalat muschiul se sareaza si se pipereaza apoi cu un cutit facem crestaturi in diverse locuri mai groase si in locul lor introducem usturoiul curatat,deasupra am pus kaizerul taiat felii atat cat am putut de subtire ca a fost bucata cam mica si le-am prins cu scobitori. Am...
Limba de porc afumata cu masline
Am spalat si taiat marunt ceapa si ardeiul gras,limba am taiat-o rondele de 1cm.si le-am pus pe toate si inca 150ml vin alb in oala sub-presiune pentru 20 de minute.Am ales sa fac acest lucru deoarece limba nu era chiar moale si bine am facut ca acum este exact asa cum am vrut si apoi...
Sarmalute in foi de vita
Carnea se toaca si se amesteca impreuna cu sarea si piperul.Ceapa se curata si ea si se toaca la masina de tocat carne.Mararul se spala si se toaca cu cutitul marunt ,orezul se spala si se pune peste carne impreuna cu celelalte ingrediente mai putin bulionul care se dizolva cu apa si se pune la...
Ciorba de bureti
Am spalat si maruntit ficatul si bojogul peste care apoi am pus apa clocotita lasand asa 10 minute si dupa aceea am pus in oala sub presiune la fiert pentru 20-30 de minute.In acest timp am maruntit toate zarzavaturile si le-am pus in oala cu putina apa sa fiarba cand ficatul si bojogul a...
Chiftele din carne de porc
Carnea se toaca impreuna cu cartoful curatat si ceapa la fel. Felia de paine se pune la inmuiat in apa rece si apoi se stoarce si se pune in bol peste carne. Toate ingredientele se amesteca bine, mai putin uleiul care este pentru prajit. Cand totul este omogenizat se fac in maini dreptunghiuri...
Friptura de porc la tava
Am spalat bucata de carne si am tamponat-o cu hartie de bucatarie, i-am dat cu sare si restul de mirodenii si am asezat-o in tava de cuptor alaturi de rulada de curcan. Am tinut la cuptor aproximativ o ora la 200 de grade. Pofta buna.
Rulada din piept de curcan
Am portionat pieptul ca pentru snitele mai mari si le-am subtiat cu ciocanul de snitele, apoi le-am sarat si piperat pe fiecare. Am pus pe fiecare bucata de piept felii de sunca apoi cascaval ras si deasupra ardeiul taiat felii subtiri pe lungime,am rulat apoi si le-am fixat cu scobitori....
Pulpa superioara de curcan la cuptor cu ganitura de cartofi
Carnea se trece printr-un jet de apa se tamponeaza cu hartie prosop apoi se condimentaza si se asaza in vas (eu am folosit vasul de ceramica din care apoi am scos intr-o cratita pentru ca s-a strans friptura la cuptor si asa a avut loc in frigider)cartofii curatati si taiati cuburi mai...
Carne de porc cu ananas
Se pregateste carnea mai intai: curatata, spalata, tamponata cu hartie prosop si taiata cuburi de dimensiunea unei nuci normale. Dupa aceea curatam si ceapa si prazul si le taiem rondele. Uleiul il punem in wok apoi adaugam carnea pe care o amestecam tot timpul pana se prajeste pe toate...
Friptura de porc cu crusta de condimente
Carnea se spala sub jet de apa si se pune pe hartie de bucatarie si se usuca. Pe o tava se pun condimentele, faina, pesmetul, sare si piper si se vor amesteca bine. Oul se bate intr-un castron cu putina sare, apoi se ia carnea si se tavaleste pe toate partile in ou dupa care se pune in tava...