
publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Fructe de mare cu noodles de orez
Legumele se curata si se spala . Ceapa taiata pestisori si usturoiul tocat se calesc usor in ulei . Adugati rosiile decojite tocate ghimbirul si ardeiul . Sarati .Piparati . Dupa ce puneti scoicile si fructele de mare stingeti cu vin . Dupa 2-3 minute adaugati taiteii de orez ....
Tartine cu branza pufoasa cu somon
Se feliaza bagheta in felii subtiri . Feliile de bagheta se rumnesc usor intr-o tava la cuptorul incins . Se unge fiecare felie cu branzica pufoasa cu gust de somon . Pe fiecare felie se pune putin somon afumat . Se stropesc usor sandvisurile cu zeama de lamaie . Se decoreaza cu...
Pipote de curcan cu sos de lapte
Se curata , se spala si se feliaza pipotele . Se fierb in apa cu sare . Se curata , se spala si se toaca marunt legumele -ceapa, usturoiul si gogosarul . Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura , adugati faina alba si amestecati . Turnati laptele cate putin amestecand . Adugati...
Tartine cu Branza pufoasa cu verdeata
Bagheta se taie in felii subtiri . Daca doriti ca acestea sa fie mai mari , taiati putin pe diagonala . Feliati salamul subtire . Spalati rosiile si le taiati in doua . Spalati codite de ceapa verde si le taiati marunt . Ungeti feliile de bagheta cu branzica pufoasa . Pe fiecare...
Salau cu sos picant de saramura
Salaul curatat , spalat , taiat rondele se sareaza , se unge cu putin ulei si se da prin faina alba . Se pune la copt pe folie de hartie 30 minute pana devine rumen-crocant . Spalati si curatati legumele . Ardeii se taie cubulete marunte si se calesc usor in restul de ulei . Adaugati...
Supa de porc cu conopida si cartofi
Fierbeti osul cu carne pe jumatate si aruncati apa . Conopida se desface bucatele , si se opareste in apa clocotita . Aruncati aceasta apa .[ Prin aceasta operatiune conopida va fi suportata si de cei mai sensibili ]. Spalati si curatati legumele . Spalati din nou . Tocati...
Spanac cu seminte
Spanacul se spala bine din mai multe ape si se scurge . Rupeti usor cu mana frunzele de spanac . Curatati usturoiul si-l taiati feliute . Infierbantati tigaia turnati uleiul . Adugati usturoiul si spanacul si jumatate din seminte .Amestecati pana cand spanacul...
Crap la tava cu ceapa verde si bacon
Pestele curatat si feliat se sareaza si se aseaza intr-o tava in care ati pus o foaie mare de hartie de copt . Se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline . Taiati ceapa verde rondele . Presarati cu fulgi de chili , boia, ardeiul iute si ceapa verde. ...
Spadellata cu maruntaie
Organele se curata de zgarciuri . Rinichii se taie in doua si se curata in interior de partile albicioase si pielite. Maruntaiele se tin in apa rece pentru ca sa iasa sangele din ele [ eu le tin macar 2 ore si din cand in cand schimb apa ]. Se arunca apa si se taie bucati ....
Tagliatelle cu Brie
Pastele se fierb in multa apa cu sare . Se scurg . Pastrati putin lichid ramas de la fierbere [ 100 ml ] Taiati carnaciori rondele si ii prajiti pana devin crocanti . Turnati pastele in tigaie cu lichidul ramas si branza Brie rupta bucatele . Amestecati pana cand branza se topeste si...
Vitel cu trio de ardei
Ceapa se curata , se spala si se marunteste . Caliti usor ceapa in untura. Adugati carnea spalata si taiata bucati potrivite [ cat o imbucatura ]. Curatati , spalati si taiati ardeii . Adaugati-i la calit . Sarati . Puneti apa calda cat sa acopere carnea si fierbeti la foc potrivit ....
Ciorba de varza cu praz si carnati afumati
Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in patru pe lungime apoi marunt . Morcovul se toaca bucatele . Se calesc in ulei usor . Rosiile se decojesc , se toaca si se pun si ele la calit . Adaugati 3-4 l apa peste legumele calite .Puneti si mararul + foia de dafin . In momentul...
Salsa de rosii a la Gino
Rosiile se spala se taie felii , . Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc verde ,spalate . Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si maslinele contin sare], zeama de lamaie si ulei de masline . Se amesteca salata si se serveste si...
Ciorba taraneasca de porc
Curatati si spalati legumele . Taiati rondele morcovii si patrunjelul radacina . Tocati ceapa , prazul si ardeiul . Caliti usor aceste legume impreuna cu carnea de porc taiata bucati mai mici . Tocati marunt rosiiile si le adugati la calit . Turnati 3-4 l apa . Sarati si fierbeti....
Salata de broccoli si conopida
Puneti stafidele si merisoarele uscate in putin vin cald sa se hidrateze . Fierbeti in apa cu sare ,conopida[care fierbe mai greu].Puneti conopida la scurs . In aceiasi apa opariti brocolli . Scoateti...
Snitel crocant
Carnea de porc feliata se bate bine , se sareaza si se pipareaza . Bateti spuma ouale adugand sare si putin lapte . Intr-un bol incapator puneti faina alba si intr-altul pesmet omogenizat cu faina de malai . Impanati snitelele dandu-le prin faina alba , ou batut si amestecul de...
Tocanita ungureasca cu piept de curcan
Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul . Spalati si taiati fasii pieptul de curcan . Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata . Cand legumele devin sticloase se adauga carnea . Fierbeti pastele in multa apa cu sare . Aceasta rapid prin prajire...
Salata de sfecla rosie cu nuci si porumb
Sfecla se taie cuburi. Porumbul se scurge de lichid . Nuca se inmoaie in apa din timp sau se fierbe un clocot, se scurge, se raceste . Ouale fierte se curata de coaja si se feliaza . Amestecati sfecla , porumbul, nuca , sunca , maioneza , smantana cu sare...
Salata de ridichi rosii murate
Ridichile se curata usor si se spala . Se taie rondele . Ardeiul iute si usturoiul curatat se feliaza . Se umple fiecare borcan cu rondele de ridichi . Se pune in fiecare borcan ardei iute usturoi ,codite de ceapa si restul ingredientelor . Adugati apa pana se acopera...
Salata de telina cu ardei si ridichi
Spalati si curatati legumele . Taiati legumele rondele sau cuburi dupa cum doriti . Asezonati salata cu sare , ulei de masline si zeama de lamaie . Serviti salata ca atare sau langa o bucata de friptura . Eu am servit aceasta salata langa snitel crocant de porc.
Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac
Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in jumatate din ulei . Ardeii spalati si taiati cuburi se aduga la muschiulet si se lasa cateva minute pana se patrund .Se sareaza si secondimenteaza cu fulgi de chili . Pastele se fierb in multa apa sarata clocotinda respectand...
Otet de afine si merisore cu ierburi
Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor . Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul . Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la bucatarie . Se strecoara lichidul obtinut . Intr-o sticla se introduce cate o crenguta de ierburi...
Salata de brocolli cu pui si alune
Am fiert usor brocolli in apa clocotita sarata 3 minute si l-am scos in apa rece . Am scurs brocolli . Am dezosat carnea de pui , am tait-o fasii si am prajit-o in ulei . Am condimentat cu piper de Szechuan aromatizat cu oregano si rozmarin . Rosiile le-am taiat de asemenea fasii ....
Mreana la tava
Pestele curatat si spalat l-am crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata . Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul . Am sarat pestele , l-am uns cu pasta Harissa si in fiecare crestatura am pus o feliuta de usturoi , una de gogosar si una de slaninuta...
Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice
Curatati si spalati legumele . Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati . Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet , piper ,sare + ceapa , patrunjel , gogosar tocate marunt. Intr-un bol mic puneti putin ulei . Va...
Gogosari in otet
Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata . Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala . Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si...
Costita cu cartofi ( la cuptor )
Se prepara marinata amestecand toate ingredientele . Bucatile de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum . Cartofii , usturoiul si morcovii se curata , se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tava teflonata impreuna cu 500 ml apa .Sarati ....
Felii de vinete cu cas de oaie .
Spalati si stergeti vinetele .Spalati rosiile Feliati vinetele , sarati si lasati sa se scurga de zeama . Bateti spuma 3 oua . Adugati pesmet , sare , piper , oregano . Fiecare felie de vinete se da prin amestecul cu ou . Puneti feliile impanate in tava cu folie de copt ....
Otet de zmeura
Zmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra . Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ]. Lasati sa se macereze doua saptamani . Scurgeti zeama rubinie cu ajutorul unei site . Puneti intr-o sticluta si...
Clatite cu branza de vaca si zmeura
Ouale se sparg pe rand si se pun in vasul de mixer .Se mixeaza im preuna cu zaharul si putina sare . Cand ouale sunt batute spuma se adauga in fir subtire uleiul,ca la maioneza . Pe rand se pune cate putin lapte , faina. Din nou se repeta operatia, mixand , pana se termina ingredientele . La...