nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI249
Retete / Aperitive / Garnituri

salata de cartofi cu sunca si castraveti murati

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2010

Se fierb cartofi in coaja cu sare.Dupa ce au fiet se trec prin apa rece dupa care se curata si se taie cubulete. Se pregateste maioneza (din ou ,ulei si mustar) Se taie cubulete sunca Castravetele se taie foarte subtire sau cubulete. Se amesteca toate cartofi raciti cu sunca...

ciuperci umplute cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2010

Se curata ciupercile si se scot picorusele Piciorusele se toaca marunt  si 5-6 palarioare.Plarioarele se condimeteaza bine cu sare si piper dupa care se prajesc intr-o tigaie de gratar cu putin  ulei sau untpe ambele parti. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei 5 minute dupa...

Gratin de conopida

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2010

Se decface conopida buchetele mici si se fierbe(eu le fierb pe aburi). Se unge bine un vas cu unt se presara pesmet foarte fin se pun buchetele de conopida se condimeteaza cu sare si piper.Se bat ouale cu un praf de sare se pune 150 smantana se amesteca bine dupa care se pun 2 linguri de faina...

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta(ca la mama acasa)

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2010

Se topeste unt intr-o craticioara, se pune ceapa taiata marunt si se caleste 5 minute dupa care se pun ciupercile curatate si taiate ,se lasa sa se calesca 10 minute ,se condimenteaza cu sare ,piper si usturoi pisat . Dupa ce s-au calit putin si ciupercile se pune 1 cana de apa si se mai lasa...

Parjoale "by Anisoara"

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2010

Se amesteca bine carnea tocata cu sare,piper ,usturoiul pisat marut,ceapa tocata fin ,ouale si feliile de paine inmuiate in lapte caldut si patrunjel verde tocat. Se formeaza in mana parjolute se dau prin oul batut apoi prin faina, din nou prin ou  si apoi prin pesmet (optional prin...

Saratele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2010

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta. Faina se amesteca cu untura, margarina (unt) si sarea pana se incorporeaza toata faina in grasime, dupa care se pune drojdia cu apa, ouale, smantana, cascavalul ras (branza framantata), iaurtul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se face un aluat...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2010

Se lasa sa se dezghete foetajul putin dupa care se unge cu ou batut ,se presara mac sau cascaval se taie fasii si se rasucesc in forma de spirala Se coc intr-o tava unsa aproximativ 15 minute.Merg perfect  cu o bere

Urdoaice rumene si pufoase

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2010

Se pun toate ingredientele pt coca in masina de paine la programul de framantat + dospit. Umplutura: urda se amesteca bine cu ouale vanilia ,putina sare si zaharul pana devine cremoasa dupa care se pune mararul tocat fin. Cand coca a crescut  si dospit se intinde o foaie de 0,5 cm...

Chiftelute de pui cu surpize

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

Se inmoaie feliile de paine in lapte . Cartofi se curata si se toaca sau se rad prin razuitoare. Se amesteca carnea cu painea inmuitata in lapte , cartofii, usturoiul, 2 oua intregi , faina(2-3 linguri) si patrunjelul verde tocat, sare si piper. Se framanta foarte bine toate impreuna ....

Fasole galbena cu maioneza si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

Se curata fasolea se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.Cand e fiarta se strecoara de apa si se lasa la racit, dupa care se taie marunt. Intre timp cat fierbe fasolea se face maioneza din 1 ou crud (galbenusul) si unul fiert (folosesc doar galenusul si de la cel fiert) Se...

Rulouri din mamaliguta umplute cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2010

Se caleste ceapa cu morcovul si baconul tocat se condimenteaza cu sare si piper dupa care se pune pasta de tomate si vinul. Se pune apa sa fiarba 400 ml cu 300 ml lapte  putina sare  si faina de malai se face o mamaliguta mai moale. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei  se...

Rulada de pui cu carne tocata (by miha)

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2010

Se feliaza pieptul de pui ,se bate bine cu un ciocenel de snitele se condimenteaza cu sare si piper. O parte din piept l-am fiert in supica dupa care l-am tocat marunt, Se amesteca carnea tocata cu ouale crude ,usturoi,sare,piper si morcovul tocat sau ras. Se ia o bucata de carnita...

Tortilla cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2010

Se curata cartofii ,se taie cubulete mici si subtiri se prajesc intr-o tigaie de teflon de preferat (altfel riscati sa se prinda )cu 3-4 linguri de ulei si putina sare cu un capac acoperiti,se  amesteca din cand in cand(aproximativ in  10 minute sant prajiti) Ceapa se taie...

Cartofi copti umpluti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2010

Se spala cartofii bine , se lasa cu coaja,de preferat sa fie cartofi medii, ai mei au fost iarasi gigantici(aici toate sant gigantice) si se coc mai greu, se dau la cuptor pentru 40 minute, eu insa a trebui sa-i las mai mult fiind foarte mari. Se amesteca branza de vaci cu cascavalul(se...

Pilaf cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2010

Se curata ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei doua minute ,dupa care se pune ardeiul rosu taiat cubulete si ciupercile taiate si ele marunt. Se lasa sa se caleasca 2-3 minute dupa care se pune 1 cana de orez , apa , sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 20 minute dupa care se...

Crochete de cartofi cu sunca si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2010

Cartofii se fierb in apa cu sare dupa care se zdrobesc. Ciupercile se scurg din conserva  se taie marunt sau se toaca. Sunca cu salamul se prajesc putin dupa care se toaca sau se taie marunt. Se amesteca bine cartofii zdrobiti cu ciupercile si sunca, se condimenteaza, se pune...

Paparaie cu salam si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2010

Se taie salamul foarte fin si se prajeste putin dupa care se pun ouale batute bine cu un praf de sare, cascavalul ras si smantana se lasa sa se prajeasca la foc mic acoperit dupa care se intoarce pe capac si se prajeste pe ambele parti. Merge grozav de bine cu o salata de...

Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2010

Se curata ciupercile, se scot piciorusele si se toaca marunt, dupa care se amesteca si se calesc in ulei cu ceapa verde tocata si ardeiul rosu. Se condimeneteaza cu sare , piper si usturoiul pisat ,se lasa sa fiarba bine  toate impreuna 10 minute dupa care se pun cubuletele de rosii, otetul...

Tort aperitiv din clatite

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2010

Se pregateste aluatul pentru clatite: Se amesteca bine ouale cu vanilia si sarea ,dupa care se pune laptele si faina si se omogenizeaza bine compozitia iar la final se pune uleiul se mai mixeaza 2 minute cel mult (nu pun ulei in tigaie la copt deloc)daca e de teflon nu se lipesc deloc Se coc...

Piftie (racitura)in coaja de oua

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se pun carnea ,ceapa , morcovii taiati rondele la fiert . Se pune sare,piperul boabe si patrunjelul verde sa fiarba bine toate impreuna, aproximativ 1 ora si jumatate, dupa care se pune gelatina si usturoiul pisat marunt. Se strecoara bine zarzavaturile de supa si se alege carnea de piele...

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se pune apa cu uleiul sa fiarba impreuna cu sarea. Cand apa fierbe se pune faina si se ia de pe foc, se amesteca foarte bine. Se pune cate un ou intreg, pe rand si se omogenizeaza bine pana se incorporeza bine ouale. Se pun cu spritul sau cu o punga taiata la colt in tava , sub forma rotunda....

Paine cu usturoi si patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se taie franzeluta feliute ,dar nu chiar pana jos de tot Untul se omogenizeaza bine cu praful de usutroi ,patrunjelul verde tocat si usturoiul pisat foarte marunt pana devine cremos Se ung feliutele de paine cu crema de unt ,se infoliaza bine in folia de aluminiu se da tava la cuptor 10...

Chiftelute de pui cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se toaca bine pieptul de pui se amesteca cu ouale ,cascavalul,sare,piper alb ,usturoiul pisat si pesmetul,se framanta bine toate impreuna. Cu mana umeda se formeaza chiftelute mici care se prajesc in ulei fierbinte sau in cuptor. In retata Anisoarei se puneau in cuptor si au iesit chiftelute...

Dovlecei invizibili

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2010

Se curata dovleceii, o fasie da una ba, sa ramana dungati. Se taie feliute foarte subtiri si se sareaza putin. Se amesteca ouale intregi cu sare, piper, untul topit, dupa care se pune laptele si curry (cat doriti, eu am pus 1/2 lingurita) faina si praful de copt, praful de usturoi (nu era...

Rosii umplute cu ciuperci si vinete

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2010

Se taie capacul de la rosii si se scobesc bine ,apoi se lasa la scurs Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste in putin unt. Se pun ciupercile si vanata  tocate marunt , se calesc  aproximativ 10 minute ,se condimenteaza cu sare si piper se pune  cascavalul (se lasa 1 lingura pt...

Pernite picante de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2010

Cartofii se pun la fiert in coaja intregi, apoi se curata si se dau prin razatoare Se amesteca cartofii razuiti cu ouale,sare piper,cascavalul ras,untul si boia am pus eu in loc de susan si curry foarte putin ,la pitici nu le place tare susanul. Se amesteca bine toate, apoi se pune faina...

Hribi cu smantana (by gaby)

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2010

Se caleste ceapa tocata cu usturoiul in 2 linguri de unt sau se poate si ulei ,dar untul da un gust mai bun. Hribii eu i-am primit congelati si fierti asa ca nu am avut mare lucru cu ei Se pun hribii peste ceapa calita cu usturoi si i-am lasat 4-5 minute sa se dezghete bine, pana s-a topit...

Sufleu de vinete cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2010

Se toaca marunt vinetele (nu le-am curatat de coaja )si ciupercile si se calesc in putin ulei,apoi se pun cartofii  fierti si zdrobiti bine si rosiile zdrobite si curatate de pielitai se lasa sa fiarba 10 minute Se amesteca  toate  apoi se pune sare ,piper , galbenusurile,faina...

Ciuperci cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2010

Se curate ceapa si se caleste in ulei putin pana devine sticloasa,apoi se pun ciupercile curata si taiate sau daca nu sant mari se pot lasa intregi . Se pune apa, 1 cana 250 ml ,sare si piper si se lasa sa fiarba 20 minute cu un capac la foc potrivit ,dupa care se pune amidonul cu smantana...

Platou cu aperitive

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2010

Se amesteca bine carnea tocata cu paine inmuiata in lapte si usturoiul pisat ,patrunjelul verde tocat,sare piper, ouale.Se formeaza piftelute mici in mana si se prajesc in ulei fierbinte. Se taie ardeiul in triunghiuri,sunca se ruleaza cu cate  o feliuta de cascaval si se prinde cu...

Afisate 31 - 60 din 180 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]