oanapl

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE890
PRIETENI306
Retete

Paste cu ton si ciuperci

In Penne la 6 Oct 2017

Începi prin a pune o oală cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, pui sare și apoi pastele. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, amestecând din când în când, pentru a evita ca pastele să se lipească între ele....

Lasagna dulce, cu branza si visine

In Lasagna la 6 Oct 2017

Într-o oală pui apă, un praf de sare și o lingură de ulei. Când începe să clocotească apa, pui foile de lasagna. Le fierbi 6-7 minute, le scoți cu o paletă și le lași să se răcorească pe un prosop curat. Într-un bol pui brânza fărămițată,...

Frittata cu ardei, dovlecel si paste

In Fusilli la 5 Oct 2017

Pui apă cu sare la fiert într-o oală și când apa clocotește, pui pastele și le lași să fiarbă 5-6 minute, apoi le scurgi bine. Tai șunca și dovlecelul cubulețe, iar ardeiul îl tai feliuțe. Într-un bol, bați ouăle cu smântâna, cu puțin piper...

Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

In Prajituri la 3 Oct 2017

Amesteci o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Adaugi zahărul și mixezi. Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de prune pentru 10 minute, iar apoi o încălzești pe baie de aburi. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de iaurt, apoi o...

Gogosari si conopida in otet

In Muraturi la 30 Sep 2017

Alegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi cureți de cotoare, semințe și șuvițele albe. Desfaci conopida în buchețele, o speli și...

Gogosari in otet

In Muraturi la 30 Sep 2017

Alegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi cureți de cotoare, semințe și șuvițele albe.Într-o oală mare pui la fiert: apa, oțetul,...

Desert gogosi umplute cu mere

In Prajituri la 27 Sep 2017

Într-un castron, amesteci făina și drojdia uscată. Adaugi laptele încălzit în prealabil și frămânți bine. Adaugi zahărul, sarea și oul și frămânți 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugi untul în 2 etape și...

Carne de vitel in sos de legume

In Vita la 25 Sep 2017

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline. Adaugi condimentele: sarea, piperul și cimbru și amesteci. Carnea o tai cubulețe și o pui...

Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura

In Prajituri la 23 Sep 2017

Pentru aluat, tai untul rece în cubulețe și îl amesteci cu făina și sarea până obții o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat și oul bătut cu apa și amesteci până se omogenizează compoziția. Lași aluatul la frigider pentru o oră. Între timp,...

Piept de pui umplut cu legume

In Pui la 22 Sep 2017

Speli pieptul de pui și îl usuci bine cu un prosop de hârtie, apoi crestezi pieptul de pui, pentru a obține niște buzunărele, fără a tăia până jos. Condimentezi carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce, după gust, apoi feliezi legumele și le introduci în...

Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400

In Torturi la 20 Sep 2017

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele. După un minut, amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai...

Deliciu cu ton si branza

In Ton la 18 Sep 2017

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi tonul scurs și marunțit. Adaugi ciupercile tăiate mărunt și le mai călești 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească. Mixezi ouăle cu sare și piper, apoi adaugi laptele,...

Ardei copti cu smantana

In Mancaruri de legume la 18 Sep 2017

Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros, pui untul și când s-a topit adaugi, în ploaie, o linguriță de făină....

Cous cous cu legume

In Mancaruri de legume la 18 Sep 2017

Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.  ...

Desert tarta cu mere, pere si mascarpone

In Prajituri la 18 Sep 2017

Cureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7 minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie fructele). Eu am pus perele spre final, doar 2 minute, deoarece erau moi. Le lași să se răcească....

Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone

In Torturi la 17 Sep 2017

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200 g ciocolată ruptă bucățele. După un minut, amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la...

Desert prajitura cu gutui si ciocolata

In Prajituri la 14 Sep 2017

Speli gutuile si le cureti de seminte, apoi le tai in cubulete mici. Intr-un vas in care vei coace prajitura, pui la caramelizat cele 100 g zahar pana capata culoarea aurie. Cand s-a caramelizat, adaugi 50 g unt si amesteci sa se topeasca totul. In acest amestec, pui gutuia tocata si...

Desert tarta cu crema de dovleac

In Prajituri la 14 Sep 2017

Amesteci faina cu sarea, zaharul si untul taiat cubulete pana se obtine un aluat nisipos. Adaugi apoi treptat apa foarte rece si framanti pana obtii un aluat omogen. Lasi la rece circa 30 de minute. Pentru crema, coci dovleacul, indepartezi coaja si scurgi bine miezul de zeama, apoi il mixezi...

Aperitiv budinca de dovlecei cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2017

Cureți dovleceii și îi dai pe răzătoarea mică. Tai ceapa rondele. Dai pe răzătoare și brânza telemea. Într-un bol, mixezi ouăle, apoi adaugi dovleceii (scurși de zeamă), ceapa și telemeaua, iar la final, făina și amesteci până când se omogenizează...

Curcan umplut, pe pat de legume

In Curcan la 14 Sep 2017

Speli pieptul de curcan, il usuci cu prosoape absorbante si il crestezi de 4 ori. Nu se taie pana jos. il condimentezi cu sare. Toci marunt ceapa verde si usturoiul, le pui intr-un castron si adaugi maslinele umplute cu gogosari, feliate in prealabil, rozmarinul, ouale batute, sare si piper dupa...

Tarta cu ficatei de pui si ciuperci

In Ficat la 14 Sep 2017

Pentru aluat, amesteci untul cu faina si sarea si dupa ce s-au amestecat complet, adaugi apa, putin cate putin. Invelesti aluatul cu folie si il dai la rece pentru o ora. Pentru umplutura, calesti ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, adaugi ficateii spalati si curatati si ii lasi pana...

Gustare cu piept de pui si ciuperci

In Pui la 14 Sep 2017

Se freaca energic untul cu o lingura de lemn, se adauga, pe rand, galbenusurile, frecand insistent pana se incorporeaza perfect. Se adauga ciupercile si pieptul de pui date prin masina de tocat. Separat se amesteca smantana, cascavalul ras, o lingura de pesmet, patrunjelul tocat si faina...

Budinca cu ciuperci si vinete

In Mancaruri de legume la 14 Sep 2017

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare si cu piper si le lasi 10 minute la scurs. Cureti ciupercile, le speli si le tai fasii. Pui 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi ceapa tocata marunt si lasi sa se inabuse. Adaugi ciupercile si le lasi sa fiarba pana cand zeama lasata de...

Cheesecake cu mure si iaurt

In Prajituri la 5 Sep 2017

Topești untul într-o cratiță, la foc mic. Mărunțești biscuiții, îi pui într-un vas și apoi torni untul și amesteci până când obții o compoziție omogenă. Pui o forma cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm)...

Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

In Prajituri la 3 Sep 2017

Mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna până înglobezi toată făina. Vei obține un aluat fin, nelipicios. Capacul storcătorului...

Desert negresa cu crema de branza si cirese

In Prajituri la 2 Sep 2017

Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de...

Conopida cu ciuperci la cuptor

In Mancare copii la 2 Sep 2017

Maruntesti conopida in robotul de bucatarie. Calesti ceapa tocata marunt in ulei cu sare si piper 2-3 minute. Adaugi ciupercile, usturoiul pisat, conopoda maruntita, mozzarella rasa (80g), apa si omogenizezi totul. Pui compozitia intr-o tava si o introduci in cuptorul...

Desert prajitura cu gutui

In Prajituri la 2 Sep 2017

Speli gutuile, le cureti de coaja, le tai cubulete si le pui sa fiarba in 100ml de apa cu 3 linguri de zahar. Intre timp, mixezi ouale cu zaharul macinat pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. Adaugi uleiul si esenta si mixezi. Adaugi scorțișoara, cacao și faina cernuta cu praful...

Desert invartita cu gutui

In Prajituri la 1 Sep 2017

Intr-un castron mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora. Intre timp, razi...

Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

In Torturi la 1 Sep 2017

Pentru blat, amesteci faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat bati usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugi piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul ras apoi omogenizezi. Adaugi faina si laptele in reprize alternative si amesteci usor cu telul pana...

Afisate 481 - 510 din 890 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]