Pentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte. In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina amestecate cu unt, apoi adaugi amestecul cu oua cu lapte. Amesteci pana obtii un aluat omogen. Intinzi...
Dovleceii îi razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îi scurgi foarte bine.
Mixezi ouăle cu sare, apoi adaugi brânza și o mărunțești cu un mixer vertical, apoi adaugi dovleceii și omogenizezi compoziția.
Ardeiul capia îl speli, îl ștergi și...
Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă, apoi adaugi zahărul și zahărul vanilat, scorțișoara și așezi jumătățile de prune cu partea...
Pentru crema de ciocolată , încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru...
Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și frămânți până când obții un aluat moale și maleabil. Pui...
Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.
Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja.
Pui pulpa...
Speli pestele si il usuci cu servete de bucatarie. Presari sare si condiment de peste, storci deasupra zeama de la o lamaie, acoperi cu o folie de plastic si il dai la frigider.
Broccoli il speli si il desfaci in buchetele pe care le pui la fiert in apa clocotita 5 minute. Le scurgi si le pui...
Incingi untul intr-un vas apoi pui bacon-ul pe care il vei lasa sa se rumeneasca, atat cat sa devina usor crocant.
Intr-un castron pui smantana, galbenusurile si parmezanul ras fin. Adaugi sare si piper, dupa gust.
Amesteci smantana cu galbenusurile si parmezanul pana la omogenizare si adaugi...
Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte.
Ceapa şi usturoiul le toci mărunt, iar ardeiul îl tai felii subțiri și le călești, apoi...
Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie, apoi adaugi treptat făina, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie și frămânți . Tii aluatul minim 30 de minute la rece. Într-un bol mixezi ouăle și...
Topesti untul in cuptorul cu microunde.
Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana cand amestecul este omogen. Are consistenta unei creme. Incepi sa adaugi faina treptat, cu lingura, si...
Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma.
Intr-un vas, cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea...
Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când îi curățați.
După ce s-au răcit, îi cureți ușor de pieliță, le scoți cotorul...
Speli bine cartofii si ii pui la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Ii lasi sa fiarba pe jumatate, scurgi apa si ii lasi sa se raceasca.Tai cartofii in jumatate, pe lung, si ii scobesti cu o lingurita, lasand o margine de circa 0.5 cm. Miezul de la cartofii scobiti il amesteci cu smantana,...
Fierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti de coaja.
Ii pasezi cu telul. Peste cartofii pasati, adaugi toate ingredientele de mai sus, cu...
Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina...
Speli prunele, scoti samburii si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute.
Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si amesteci pana obtii un aluat ca o smantana. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de...
Mărunțești biscuiții și nucile și îi amesteci cu untul topit. Pui o formă cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și...
Tai caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Speli cireșele, le lași să se scurgă bine de apă și le scoți sâmburii.
Pentru blat, mixezi ouăle întregi cu zahărul până obţii o cremă, apoi adaugi esenţa si uleiul şi mixezi pentru câteva minute....
Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Tai cubulețe pieptul de pui spălat și îl călești în uleiul de măsline. După ce carnea de pui își schimbă culoarea, adaugi o cană de apă, morcovul dat pe răzătoarea mică și roșia tăiată cubulețe. Adaugi...
Dai morcovii pe razatoarea mica, apoi adaugi ouale, uleiul si zaharul si amesteci bine cu mana. Poti sa mixezi ouale si apoi sa le adaugi peste morcovi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Ungi tava cu unt si o tapetezi cu...
Freci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si ungi formele de gugulufi cu unt. Torni compozitia in forme si le...
Pui fructele de goji în apă pentru a se hidrata timp de 30 de minute. Între timp, te ocupi de primul strat de smoothie.
Pentru smoothie-ul de afine: tai avocado în cubulețe și îl pui în recipientul blender-ului împreună cu afinele și apa de cocos. Dacă...
Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, opresti focul si scurgi apa. Tai carnaciorii felii.
Mixezi ouale cu smantana si laptele. Adaugi sare si piper dupa gust.
Ungi un vas yena cu putin ulei si tapetezi cu o lingura de pesmet...
Speli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul și cu grișul.
Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul măcinat și mai amesteci puțin. Adaugi uleiul și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt...
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron.
În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii...
Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite.
Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele...
Bați albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, apoi urda mărunțită, făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom. Omogenizezi compoziţia, apoi încorporezi fructele congelate și piersica tăiată cubulețe.
Torni...
Căpșunile le speli, le cureți de codițe și le adaugi în recipientul blenderului. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste celelalte fructe.
Pui iaurtul. Amestecul îl treci prin blender până când obții o pastă omogenă, ca un piure....
reteta de preparare a papanasilor
Într-un castron pui brânza fărâmițată, apoi adaugi sarea, esența de lămâie si ouăle bătute. Amesteci până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical), apoi adaugi făina cu...
Desert prajitura cu dovleac
Pentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte. In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina amestecate cu unt, apoi adaugi amestecul cu oua cu lapte. Amesteci pana obtii un aluat omogen. Intinzi...
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza și ardei
Dovleceii îi razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îi scurgi foarte bine. Mixezi ouăle cu sare, apoi adaugi brânza și o mărunțești cu un mixer vertical, apoi adaugi dovleceii și omogenizezi compoziția. Ardeiul capia îl speli, îl ștergi și...
Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune
Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă, apoi adaugi zahărul și zahărul vanilat, scorțișoara și așezi jumătățile de prune cu partea...
Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale
Pentru crema de ciocolată , încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru...
Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita
Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și frămânți până când obții un aluat moale și maleabil. Pui...
Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra
Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa. Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja. Pui pulpa...
Somon pe pat de legume la cuptor
Speli pestele si il usuci cu servete de bucatarie. Presari sare si condiment de peste, storci deasupra zeama de la o lamaie, acoperi cu o folie de plastic si il dai la frigider. Broccoli il speli si il desfaci in buchetele pe care le pui la fiert in apa clocotita 5 minute. Le scurgi si le pui...
Paste carbonara cu sos de smantana
Incingi untul intr-un vas apoi pui bacon-ul pe care il vei lasa sa se rumeneasca, atat cat sa devina usor crocant. Intr-un castron pui smantana, galbenusurile si parmezanul ras fin. Adaugi sare si piper, dupa gust. Amesteci smantana cu galbenusurile si parmezanul pana la omogenizare si adaugi...
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte. Ceapa şi usturoiul le toci mărunt, iar ardeiul îl tai felii subțiri și le călești, apoi...
Tarta cu mure, afine si mascarpone
Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie, apoi adaugi treptat făina, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie și frămânți . Tii aluatul minim 30 de minute la rece. Într-un bol mixezi ouăle și...
Desert prajitura desteapta
Topesti untul in cuptorul cu microunde. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana cand amestecul este omogen. Are consistenta unei creme. Incepi sa adaugi faina treptat, cu lingura, si...
Desert prajitura cu crema de branza
Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma. Intr-un vas, cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea...
Ardei surpriza
Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când îi curățați. După ce s-au răcit, îi cureți ușor de pieliță, le scoți cotorul...
Aperitiv barcute din cartofi cu cascaval
Speli bine cartofii si ii pui la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Ii lasi sa fiarba pe jumatate, scurgi apa si ii lasi sa se raceasca.Tai cartofii in jumatate, pe lung, si ii scobesti cu o lingurita, lasand o margine de circa 0.5 cm. Miezul de la cartofii scobiti il amesteci cu smantana,...
Aperitiv placinta italiana de cartofi
Fierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti de coaja. Ii pasezi cu telul. Peste cartofii pasati, adaugi toate ingredientele de mai sus, cu...
Desert tort cu crema de branza si afine
Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina...
Desert prajitura cu prune si iaurt
Speli prunele, scoti samburii si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute. Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si amesteci pana obtii un aluat ca o smantana. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Mărunțești biscuiții și nucile și îi amesteci cu untul topit. Pui o formă cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și...
Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise
Tai caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Speli cireșele, le lași să se scurgă bine de apă și le scoți sâmburii. Pentru blat, mixezi ouăle întregi cu zahărul până obţii o cremă, apoi adaugi esenţa si uleiul şi mixezi pentru câteva minute....
Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella
Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tai cubulețe pieptul de pui spălat și îl călești în uleiul de măsline. După ce carnea de pui își schimbă culoarea, adaugi o cană de apă, morcovul dat pe răzătoarea mică și roșia tăiată cubulețe. Adaugi...
Desert prajitura cu morcovi
Dai morcovii pe razatoarea mica, apoi adaugi ouale, uleiul si zaharul si amesteci bine cu mana. Poti sa mixezi ouale si apoi sa le adaugi peste morcovi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Ungi tava cu unt si o tapetezi cu...
Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci
Freci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si ungi formele de gugulufi cu unt. Torni compozitia in forme si le...
Smoothie revigorant cu fructe de goji si apa de cocos
Pui fructele de goji în apă pentru a se hidrata timp de 30 de minute. Între timp, te ocupi de primul strat de smoothie. Pentru smoothie-ul de afine: tai avocado în cubulețe și îl pui în recipientul blender-ului împreună cu afinele și apa de cocos. Dacă...
Cartofi gratinati cu carnaciori (la cuptor)
Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, opresti focul si scurgi apa. Tai carnaciorii felii. Mixezi ouale cu smantana si laptele. Adaugi sare si piper dupa gust. Ungi un vas yena cu putin ulei si tapetezi cu o lingura de pesmet...
Desert prajitura cu piersici si mascarpone
Speli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul și cu grișul. Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul măcinat și mai amesteci puțin. Adaugi uleiul și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt...
Papricas de pui
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii...
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel
Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite. Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele...
Desert prajitura cu branza, piersici si fructe de padure
Bați albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, apoi urda mărunțită, făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom. Omogenizezi compoziţia, apoi încorporezi fructele congelate și piersica tăiată cubulețe. Torni...
Smoothie cu capsuni, banane si iaurt
Căpșunile le speli, le cureți de codițe și le adaugi în recipientul blenderului. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste celelalte fructe. Pui iaurtul. Amestecul îl treci prin blender până când obții o pastă omogenă, ca un piure....
Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine
reteta de preparare a papanasilor Într-un castron pui brânza fărâmițată, apoi adaugi sarea, esența de lămâie si ouăle bătute. Amesteci până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical), apoi adaugi făina cu...