oanapl

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE890
PRIETENI272
Retete

Desert prajitura cu mac, nuci si mere

In Prajituri la 8 Iun 2017

Pentru aluatul 1, faina cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi smantana framanti aluatul. Bila de aluat obtinuta, o tii la rece timp de o ora. Pentru aluatul 2, faina cernuta o amesteci cu uleiul si sarea, le framanti in timp ce adaugi apa calduta. Aduni...

Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2017

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta, si sare (nu se pune peste maia)....

Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata

In Prajituri la 7 Iun 2017

Rupi ciocolata si o topesti cu 50 g unt la, bain marie. Cand se raceste putin, adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza. Separat, freci untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi ciocolata cu galbenusuri si omogenizezi compozitia. Incorporezi faina amestecata cu un praf de sare,...

Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone

In Torturi la 7 Iun 2017

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o lingura de lemn. Ungi cu unt o...

Gem de zmeura fara samburi

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2017

Speli zmeura usor, o lasi sa se scurga de apa si apoi o treci prin aparatul de suc de rosii. Treci zmeura de mai multe ori, pana cand pe o parte va iesi din ce in ce mai putin suc, iar pe partea cealalta vor iesi samburii sub forma unui carnacior uscat. Cantaresti lichidul rezultat si il pui la...

Desert prajitura marmorata cu mure

In Prajituri la 5 Iun 2017

Pregatesti ingredientele uscate . Cerni faina impreuna cu praful de copt. Intr-un bol, freci untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugi pe rand, ouale si le mixezi pana se incorporeaza bine, apoi adaugi si faina. Imparti compozitia in doua, iar primul aluat, il intinzi intr-o tava de 22...

Desert tarta cu capsuni

In Prajituri la 5 Iun 2017

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, zaharul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp, cureti capsunile, le tai cubulete si le pui pe foc, intr-un vas cu fundul gros, impreuna cu zaharul si...

Tarta cu carne de curcan si broccoli

In Curcan la 5 Iun 2017

Tai carnea de curcan cubulete si o calesti pe toate partile. Adaugi condimentele, apoi adaugi ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti broccoli, il scurgi bine de apa si il adaugi peste carnea...

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata

In Torturi la 3 Iun 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...

Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

In Mancare copii la 3 Iun 2017

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii. Tai dovlecelul cubulete sau felii si il calesti timp de 5-10 minute in...

Chiftele de pui la cuptor

In Pui la 2 Iun 2017

Carnea de pui o toci, apoi o amesteci cu ceapa mărunţită, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, oualle batute, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru. Inmoi o felie de paine in lapte, o storci bine si o rupi bucatele si o adaugi peste restul compozitiei. Formezi chiftelute...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 2 Iun 2017

Pui afinele in strecuratoare si le treci prin jet de apa rece, dupa care le cureti de codite si frunzulite. Pui afinele intr-un vas si presari zahar deasupra. Scuturi putin cratita ca sa se amestece fructele cu zaharul si le lasi astfel, in frigider pentru minim 3-4 ore, pana cand se formeaza...

Desert tarta cu rubarba, mure si smantana

In Prajituri la 2 Iun 2017

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit. Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie transparenta. Intinzi o foaie de aluat cu sucitorul pe o suprafata infainata, apoi, prin...

Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone

In Prajituri la 1 Iun 2017

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand, si amesteci bine. Adaugi faina peste crema de...

Broccoli cu ficatei la cuptor

In Ficat la 1 Iun 2017

Fierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici. Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Tai ardeiul si maslinele felii subtiri....

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2017

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Fierberea fructelor fara zahar are rolul de a elimina o parte din apa continuta de fructe, inainte de adaugarea zaharului,...

Pizza cu coronita de carnati

In Pizza la 30 Mai 2017

Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute. Cerni faina intr-un vas incapator si faci o adancitura in mijlocul ei si pui pe rand smantana,...

Desert prajitura cu stafide si iaurt

In Prajituri la 30 Mai 2017

Bati ouale cu zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugi iaurtul si amesteci bine. Pui apoi uleiul, faina si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza. Adaugi stafidele si esenta de lamaie.Tapetezi forma (diametru 24 cm) cu hartie de copt si torni aluatul. Dai la cuptor la foc...

Evantai de vinete

In Mancaruri de legume la 29 Mai 2017

Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri. Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel nu risti sa se desprinda de cotor....

Desert prajitura rasturnata cu visine

In Prajituri la 29 Mai 2017

Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm. Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C. Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt. Acoperi tava si o dai la cuptor pentru 10-15 minute. Sucul de la visine, impreuna cu zaharul si cu...

Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

In Prajituri la 28 Mai 2017

Speli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca sa-si lase putin sucul. Biscuitii digestivi ii maruntesti si ii pui intr-un vas termorezistent uns cu...

Salata cu oua de prepelita

In Salate la 28 Mai 2017

Speli frunzele de salata, le scurgi bine de apa si le tai fasii. Ardeiul il tai felii scurte si subtiri, iar ridichile le tai in doua si le feliezi. Tai rosiile felii, iar ceapa verde o tai fasii.   Ouale de prepelita le fierbi timp de 7-8 minute, le lasi sa se raceasca si le...

Dulceata de cirese negre

In Dulceata / Gem la 27 Mai 2017

Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii. Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul.  Lasi ciresele la rece cateva ore, sau peste noapte, si apoi le pui la fiert la foc mic. Dupa ce...

Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre

In Prajituri la 27 Mai 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un castron, pui branza faramitata, apoi adaugi sarea, zaharul vanilat, praful de copt si ouale batute. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugi faina si incepi sa o inglobezi cu o lingura, apoi o framanti cu mana, pana obtii un aluat...

Desert prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 26 Mai 2017

Umplutura:  Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final, adaugi scortisoara. Le lasi sa se racoreasca putin....

Conopida cu broccoli la cuptor

In Mancaruri de legume la 26 Mai 2017

Desfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida. Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet. Scoti legumele din apa, le scurgi bine si le pui in vasul termorezistent, apoi adaugi deasupra...

Aperitiv briose cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Cureţi morcovul de coajă şi îl fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli, în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce a fiert morcovul, îi laşi să se scurgă, apoi îi...

Desert prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 25 Mai 2017

Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust. Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul, mixand in continuare. Adaugi apoi laptele caldut, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. Torni...

Aperitiv tarta cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Cureti, speli bine si oparesti spanacul in...

Desert tort cu crema de zmeura si mure

In Torturi la 24 Mai 2017

Amesteci faina cu cacaua. Ouale le mixezi bine cu un praf de sare si cu zaharul macinat, pana cand isi tripleaza volumul. Adaugi uleiul de cocos lichid si mai mixezi un minut. Adaugi faina cernuta cu cacaua, amestecand cu miscari usoare, de jos in sus. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu...

Afisate 571 - 600 din 890 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]