oanapl

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE890
PRIETENI306
Retete

Desert dulceață de zmeură întreagă

In Dulceata / Gem la 31 Iul 2017

Așezi zahărul într-o oală largă cu pereți mai înalți (dulceața se umflă la fiert) si îl umezești cu apă rece (150 ml de apă la 1 kg de zahăr). Tot acum storci și zeama de la lămâie si o torni peste zahărul umectat din oală. Zeama de lămâie previne...

Mancarica de soia boabe cu afumatura

In Mancaruri de legume la 31 Iul 2017

Soia spălată o pui într-un vas cu apă să se îmnoaie de seara; a doua zi, scurgi apa și o pui într-un vas cu apă caldă să fiarbă; o lași să clocotească câteva minute, scurgi apa, clătești boabele sub jet de apă rece, apoi le pui din nou la fiert cu apă...

Desert tort cu mure si crema de branza

In Torturi la 30 Iul 2017

Blat: Într-un castron înalt, mixezi întâi untul până când devine omogen, adaugi 150 gr zahăr și freci până la încorporare. Separi ouăle și adaugi cele 5 galbenușuri, pe rând, în untul frecat cu zahăr. Pui laptele și iar mixezi...

Desert tort cu afine si mascarpone

In Torturi la 30 Iul 2017

Într-un bol, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și iaurtul. Introduci afinele intr-un blender si le pasezi. Dizolvi gelatina in 100 ml compot de zmeură (sau altfel de compot de fructe de pădure), o lasi câteva minute la hidratat, apoi o topești pe baie pe aburi....

Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine

In Torturi la 29 Iul 2017

Prepari blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma cu margine detasabila, torni aluatul si se dai...

Gogosele cu ton

In Ton la 28 Iul 2017

Pui la fiert apa și untul, cu o linguriță de sare. Când începe să fiarbă, adaugi toată cantitatea de făină și amesteci energic, până când aluatul se desprinde de pereții vasului. Iei vasul de pe foc și lași compoziția să se răcească. ...

Desert ciocolata de casa cu mure si caju

In Prajituri la 28 Iul 2017

Prăjești caju-ul în cuptorul încins, pentru 5-10 minute.  Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu), mai lași pe foc 6-7 minute, până când compoziția are aspectul unui sirop....

Chiftele cu cartofi la cuptor

In Curcan la 28 Iul 2017

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii. Cureti cartofii si ii speli.  Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu...

Desert prajitura cu branza si fructe de padure

In Prajituri la 27 Iul 2017

Scoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe. Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența de lamâie în brânză. Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi foarte bine...

Paste cu branza la cuptor

In Paste la 25 Iul 2017

Pastele le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apa rece si le lasi la scurs. Intr-un castron, amesteci branza de vaci cu ouale, apoi adaugi smantana si telemeaua.  Condimentezi cu sare si piper. Amesteci pastele cu branza....

Gem de caise cu portocale si migdale

In Dulceata / Gem la 25 Iul 2017

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Speli portocalele, le cureti de coaja si de pielea alba (pentru ca poate fi amara), le tai cubulete si le pui peste caise....

Desert prajitura cu visine si urda

In Prajituri la 21 Iul 2017

Speli visinele, le stergi si elimini samburii. Le pui intr-o sita si le lasi 15-20 minute sa se scurga. Pui ciocolata si untul, taiate in bucatele potrivite, intr-o craticioara, pe foc foarte mic. Amesteci pana cand ciocolata si untul sunt complet topite. Stingi focul si le lasi sa se raceasca...

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

In Prajituri la 21 Iul 2017

Tiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie. Amesteci din când în când, până obții o cremă bine...

Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone

In Torturi la 1 Iul 2017

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de...

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

In Prajituri la 29 Iun 2017

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa,...

Desert prajitura cu mere, iaurt si nuci

In Prajituri la 23 Iun 2017

Speli merele, le scoti mijlocul si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute. Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si amesteci pana obtii un aluat ca o smantana. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie...

Aperitiv tarta cu broccoli, ciuperci si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2017

Cureti cartofii de coaja, ii tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate, ii scurgi de apa si ii lasi sa se raceasca. Speli ciupercile champignon, le stergi cu un prosop absorbant (daca vrei, le cureti coaja, dar nu e musai) si le tai felii subtiri. Desfaci...

Aperitiv briose cu ciuperci si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2017

Calesti ceapa tocata marunt cu ciupercile taiate felii, in uleiul de masline incins. Se condimenteaza cu usturoiul zdrobit, cimbru, sare si piper. Bati ouale cu lapte si ulei si adaugi faina cernuta cu praful de copt. Adaugi compozitia de ciuperci racita si omogenizezi. Pui aluatul in forme de...

Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata

In Torturi la 21 Iun 2017

Începi cu crema de ciocolată, deoarece trebuie să stea câteva ore la rece. Incălzesti frișca lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte. Blatul:...

Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti

In Torturi la 18 Iun 2017

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi...

Desert tort cu capsuni si crema de vanilie

In Torturi la 17 Iun 2017

Bati ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugi faina si praful de copt, omogenizezi compozitia apoi torni in forma de tort si dai la cuptor pentru 30 de minute.Dupa ce se raceste blatul, il tai in doua. Pregatesti crema astfel: dizolvi amidonul in doua-trei linguri de apa rece, ca sa nu faca...

Ardei umpluti cu carne de vita

In Vita la 17 Iun 2017

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita o tai cubulete. Speli patrunjelul si il toci marunt. Pui uleiul intr-un ceaun si calesti usor ceapa...

Lapte cu cereale si seminte (mic dejun sanatos)

In Cook and smile la 16 Iun 2017

Torni laptele intr-un bol si adaugi fulgii de cereale. Pui semintele in rasnita si le macini timp de 30 de secunde, apoi le adaugi in bolul cu lapte. Le lasi sa se umfle si, intre timp, tai bucatele migdalele. Adaugi stafidele si amesteci. Poti sa adaugi, optional, fructe si miere de albine.

Desert prajitura ieftina cu capsuni

In Prajituri la 15 Iun 2017

Incingi cuptorul la 180 grade C. Cureti coditele, speli fructele si le stergi cu un prosop absorbant. Le tai felii pentru ca sa nu cada la fundul tavii. Mixezi ouale cu zaharul si un praf de sare (cat luati cu trei degete) timp de cca. 2-3 minute.   Compozitia trebuie sa fie spumoasa....

Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

In Prajituri la 14 Iun 2017

Intr-un castron, cerni faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amesteci. Dupa ce le-ai amestecat bine, faci o adancitura in mijloc si torni uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepi sa mixezi la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se...

Somon cu legume la tigaie

In Somon la 14 Iun 2017

Speli legumele si apoi tai morcovul curatat si dovlecelul in feliute subtiri (pe care le tai in 4). Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi morcovii, dovleceii, porumbul si rosiile si adaugi sare, piper si cimbru, dupa gust. Lasi sa se caleasca legumele pana cand se inmoaie. Speli pestele si...

Desert verrine cu cirese si mascarpone

In Dulciuri la 13 Iun 2017

Pui la fiert ciresele, in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat. Dizolvi amidonul in acesta, pui iar la foc mic pentru un minut, iei de pe aragaz, adaugi ciresele si amesteci usor pentru a le acoperi uniform cu sosul...

Tarta cu ciuperci, broccoli si ardei

In Mancare copii la 13 Iun 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider, pentru o ora. Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp desfaci broccoli...

Desert choux a la creme cu capsuni

In Prajituri la 11 Iun 2017

Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se omogenizează compoziția. Lași această compozitie să se răcească bine, apoi încorporezi...

Ficatei de pui in sos de lapte

In Ficat la 9 Iun 2017

Pui ficățeii la fiert in putină apă și ii lași să fiarbă câteva minute, pentru a scoate sângele. Ii scoti din apă, ii clătești și apoi ii pui într-o tigaie și adaugi untul tăiat cubulete și sare și piper măcinat. Ii sotezi...

Afisate 541 - 570 din 890 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]