Pentru foaia de ruladă:
Într-un vas încăpător se amestecă brânza de vaci, cașcavalul ras și ouăle, până ce se obține o cream omogenă și puțin lichidă.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu cât tava e mai mare cu...
Peștii se curăță de solzi și intestine, apoi se filetează și se taie bucățele, se adaugă sarea și se lasă la rece cca. 30 minute.
Între timp, ceapa și morcovii se curăță, apoi se taie felii morcovul și jullien ceapa.
Apa se pune la fiert împreună cu oțetul,...
Varianta 1:
Ciupercile, ceapa, păstârnacul, ardeiul și morcovul, se curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Se asezonează de piper, apoi se pasează manual...
Cartofii se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, de preferință în coajă, la abur cca. 30 minute, după ce începe apa să clocotească. După ce s-au fiert, se scurg de apă și se lasă la răcit, minim 3 ore. Ar fi de preferat să folosiți cartofii fierți pentru...
Varianta 1:
Legumele și vegetalele, se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu uleiul de măsline și apă cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Se asezonează de sare, piper, se adaugă iaurtul și apoi se pasează...
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.
Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere.
Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de...
Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite.
Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu...
Carnea de vită se taie fâșii subțiri.
Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute.
Legumele (ardeiul iute, ardeiul kapia, ceapa, varza roșie, morcovul) se curăță, spală, apoi feliază jullien...
Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu.
Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece.
A doua zi,...
Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează.
Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat,...
Varianta 1:
Morcovii se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, untul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Se asezonează de sare, piper, apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer...
Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează.
Legumele se curăță și se toacă grosier.
Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și se lasă la călit, cca. 10 minute, amestecându-se ușor. Apoi se adaugă restul de apă și se...
Afinele curățate și spălate se pun într-un vas încăpător cu fundul dublu, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se amestecă ușor și se lasă câteva ore, eventual peste nopate, ca să-și lase zeama.
Fructele se pun la fiert împreună cu siropul...
Varianta 1:
Roșiile se spală, curăță de cotoare, se taie în patru, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere.
Ardeiul kapia se coace la flacăra aragazului, apoi se lasă într-un vas acoperit,...
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe.
(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute.
Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare.
Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor,...
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.
(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Ehei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se începe ușor, ușor frământarea, astfel încât să se obțimă un aluat...
Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe.
Sosul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător, la foc mic cca. 60 minute, după primul clocot,...
File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute.
După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de...
Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot.
După ce porumbul...
Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile.
Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau un borcan de minim 3000 ml, se adaugă lămâiile feliate, zahărul și zahărul vanilinat....
Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier.
Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu...
Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze.
Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui.
Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa...
Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește.
Dar, nah, acum m-a împins curiozitatea, și mai ales promisiunea că am să încerc și eu :D Iuliana Toth e...
Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume.
Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și...
Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional).
Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri.
Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci,...
Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot.
Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților.
Într-un vas încăpător se amestecă legumele...
Legumele curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului...
Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
Cubulețele...
Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati
Pentru foaia de ruladă: Într-un vas încăpător se amestecă brânza de vaci, cașcavalul ras și ouăle, până ce se obține o cream omogenă și puțin lichidă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu cât tava e mai mare cu...
Avat marinat
Peștii se curăță de solzi și intestine, apoi se filetează și se taie bucățele, se adaugă sarea și se lasă la rece cca. 30 minute. Între timp, ceapa și morcovii se curăță, apoi se taie felii morcovul și jullien ceapa. Apa se pune la fiert împreună cu oțetul,...
Supa crema din ciuperci, editie revizuita
Varianta 1: Ciupercile, ceapa, păstârnacul, ardeiul și morcovul, se curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Se asezonează de piper, apoi se pasează manual...
Salata Lila, cu cartofi mov si file de hering
Cartofii se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, de preferință în coajă, la abur cca. 30 minute, după ce începe apa să clocotească. După ce s-au fiert, se scurg de apă și se lasă la răcit, minim 3 ore. Ar fi de preferat să folosiți cartofii fierți pentru...
Supa crema de dovlecei
Varianta 1: Legumele și vegetalele, se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu uleiul de măsline și apă cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Se asezonează de sare, piper, se adaugă iaurtul și apoi se pasează...
Salata din cartofi cu pasta de masline
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de...
Aperitiv gofre sarate
Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite. Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu...
Vită cu legume a la Robert
Carnea de vită se taie fâșii subțiri. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute. Legumele (ardeiul iute, ardeiul kapia, ceapa, varza roșie, morcovul) se curăță, spală, apoi feliază jullien...
Gem din prune si fistic
Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece. A doua zi,...
Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone
Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat,...
Supa crema de morcovi
Varianta 1: Morcovii se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, untul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Se asezonează de sare, piper, apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer...
Ciorba de somn la ceaun
Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și se lasă la călit, cca. 10 minute, amestecându-se ușor. Apoi se adaugă restul de apă și se...
Dulceata de afine
Afinele curățate și spălate se pun într-un vas încăpător cu fundul dublu, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se amestecă ușor și se lasă câteva ore, eventual peste nopate, ca să-și lase zeama. Fructele se pun la fiert împreună cu siropul...
Supa crema din rosii, ardei kapia copt si quinoa
Varianta 1: Roșiile se spală, curăță de cotoare, se taie în patru, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Ardeiul kapia se coace la flacăra aragazului, apoi se lasă într-un vas acoperit,...
Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Dulceata din pepene rosu
Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute. Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare. Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor,...
Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Pizza cu carnati chorizo si porumb
Ehei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se începe ușor, ușor frământarea, astfel încât să se obțimă un aluat...
Sos pentru pizza
Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe. Sosul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător, la foc mic cca. 60 minute, după primul clocot,...
Somon gatit simplu, pe pat de sare
File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de...
Porumb de lapte conservat
Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot. După ce porumbul...
Lichior din nuci verzi
Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile. Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau un borcan de minim 3000 ml, se adaugă lămâiile feliate, zahărul și zahărul vanilinat....
Tocanita de galbiori cu smantana
Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier. Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu...
Cordon bleu din piept de pui
Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa...
File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia
Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește. Dar, nah, acum m-a împins curiozitatea, și mai ales promisiunea că am să încerc și eu :D Iuliana Toth e...
Rulouri crocante din castraveti pentru iarna
Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume. Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și...
Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional). Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri. Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci,...
Salata de castraveti cu ceapa in saramura
Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot. Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților. Într-un vas încăpător se amestecă legumele...
Supa crema de legume si ciuperci
Legumele curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului...
Omleta din oua de gasca
Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie. Cubulețele...