publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Porc cu legume la cuptor
Carnea am marinat-o cu sos soia,50 ml vin rose,curry, si am lasat-o o jumatate de ora in aceasta marinata,apoi carnea am scos-o,am asezat-o in tava de yena,marinata am bagat-o la blender impreuna cu cepele,usturoiul,o smochina,sosul worchester,sosul pimento si am amestecat bine pana s-a facut ca...
Rulada cu crema ganache
Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si...
Pui cu chutney de mango si orez
Pulpele le-am marinat in sos soia,sos worchester,sos tabasco,curry,si le-am tinut cam o ora in aceasta marinata,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata ,putin ulei de rapita si le-am bagat la cuptor pana s-au patruns bine si s-au rumenit frumos.Cand au fost aproape gata am amestecat...
Chec cu fructe uscate si glazura de lamaie
Am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana s-a topit zaharul complet si galbenusurile si-au dublat volumul,apoi am adaugat uleiul,coaja de lamaie,esenta,faina si praful de copt. Albusul l-am batut spuma tare cu un praf de sare si apoi cu o lingura l-am...
Dulceata de gutui
Gutuile pe care le-am avut au cantarit muult mai mult,cantitatea prezentata mai sus este strict fruct taiat cuburi mici. Am pus o oala mare cu apa si zaharul la foc,stelutele de anason,batoanele de scortisoara,zeama de lamaie si cuisoarele si le-am lasat sa fiarba pana cand s-a format un sirop...
Coaste caramelizate la cuptor
Am facut o marinata din ceapa,usturoi,coriandru,chimen,curry,ghimbr,zeama de lamaie,le-am pus pe toate la blender si le-am maruntit si amestecat bine,apoi aceasta marinata am pus-o peste coaste si le-am lasat sa se balaceasca asa in marinata cam o ora,apoi le-am introdus la cuptor impreuna cu...
Tort de mere intregi
Prima data m-am ocupat de mere,le-am curatat de coaja si cotor,le-am introdus in mijloc (de unde am scos cotorul) miez de nuca,apoi le-am asezat intr-o cratita (se poate si in forma de tort insa momentan a mea e putin defecta).Am presarat peste mere zaharul,scortisoara si am pus untul,apoi am dat...
Prajitura Dana :)
Galbenusul l-am separat de albus,l-am frecat bine cu zahar pudra si cel vanilat,apoi am batut albusurile spuma tare.Am incorporat usor galbenusurile peste spuma de albus,apoi am adaugat uleiul,faina esenta si praful de copt,am omogenizat bine totul,amestecand cu grija,am pus aluatul obtinut...
Ciorba de burta
Am cumparat burta prefierta tocmai pentru ca nu mai facusem aceasta ciorba si nu am vrut sa stric ceva necuratand cum trebuie o burta nefiarta .Burta am dat-o intr-un clocot cu apa,sare si otet si apoi am aruncat apa,am clatit burta si am lasat-o deoparte. Osul de vita l-am pus...
Pariziene cu mere
Am facut o maia din putin lapte incalzit usor,2 linguri de faina,drojdie,am amestecat pana s-a dizolvat drojdia si am lasat-o sa creasca cam 10 minute. Intr-un castron mare,am cernut faina,am adaugat ouale,untul si uleiul putin incalzite.Laptele l-am incalzit usor (nu foarte tare ca sa nu...
Prajitura cu mere,nuca si bezea
Merele,le-am curatat de coaja si apoi le-am dat prin razatoarea mare,le-am scurs apoi bine de suc si,le-am pus intr-o cratita pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie compozitia),am adaugat si o parte din miezul nucilor, si scortisoara si le-am lasat la foc aproximativ 15-20...
Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor
Carnea felii am pus-o la marinat in sos soia,lapte,curry,chilly,ghimbir macinat si am lasat-o sa stea acolo aproximativ 1 ora.Dupa acest timp intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am tocat ceapa si usturoiul marunt,le-am pus in tigaia incinsa,si peste ele am pus cubulete de kaizer,am lasat...
Pui Biryani
Pulpele le-am taiat bucati,ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus in cratita cu putin ulei sa se caleasca.Cardamonul l-am scos din pastai si l-am bagat in mojar sa il maruntesc putin,impreuna cu chimenul si boabele de coriandru,apoi le-am pus toate (impreuna cu...
Rulada cu ricotta si visine
Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si...
Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci
Muschiul de porc l-am curatat de pielitele de pe el,apoi l-am taiat felii de aproximativ 3 cm latime, pe care le-am mai aplatizat cu mana (ca sa se gateasca repede),le-am pus intr-un castron si le-am asezonat cu curry,chilly,cimbru si ghimbir macinat,si le-am lasat sa stea asa cateva minute bune...
Prajitura cu mere si cardamon
Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoarea mare,apoi le-am pus intr-o cratita in care am incalzit untul,peste mere am pus apoi zaharul,scortisoara si semintele din pastaile de cardamon (pe care le-am zdrobit putin cu mojarul si pistilul).Am lasat merele pe foc pana s-au inmuiat,apoi...
Tort de pere cu crema ganache
Blatul:Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,spre sfarsit adaugam un praf de sare,apoi galbenusurile,uleiul,esentele,laptele,praful de copt stins cu lamaie si la urma de tot se adauga faina si zaharul. Se ameste bine ingredientele si se aseaza apoi in forma de copt tapetata...
Porc cu sos gorgonzola si nuci
Friptura,am pus-o la marinat in sos soia,apa de flori de portocal,50 ml vin alb,curry si am lasat-o cam 20 minute.In blender am tocat ceapa,usturoiul,ardeiul iute,coriandrul,chimenul,amestecate cu marinata in care a stat carnea.Am format astfel un sos pe care l-am pus in tava peste carne,dand...
Chiftele cu sos si cartofi cu coriandru
Am pus carnea intr-un castron,impreuna cu celelalte ingrediente,frunzele de busuioc le-am tocat marunt si le-am adaugat si pe ele,am amestecat totul bine si apoi am format bilutele de carne pe care le-am prajit in putin ulei pana s-au rumenit pe ambele parti. Separat,am pus o oala cu apa si...
Pui pe sticla cu umplutura de cartofi
Intr-o tigaie fara ulei sau altceva in ea am pus coriandrul,chimenul si cuisoarele si le-am tinut 25-30 secunde la foc pana si-au eliberat aromele,apoi le-am bagat in blender impreuna cu ceapa,usturoiul,ardeiul iute,sosul de soia,zeama de lamaie si uleiul de masline si am format astfel un sos mai...
Mancare de cartofi cu carne de porc
Am pus o cratita la foc cu ceva ulei in ea,cand acesta s-a incins am pus ceapa tocata pe care am lasat-o la foc mic pana cand a devenit sticloasa,am adaugat apoi foile de dafin,ardeiul,o lingura de boia de ardei si morcovii taiati rondele si am mai lasat totul la foc cam 3 minute.Am adaugat apoi...
Tarta Tatin cu prune
Prunele le-am taiat in jumatati si am scos samburul. In tava de tarta am pus la foc untul si zaharul pentru a se topi ,am adaugat o parte din scortisoara si coaja de lamaie.Dupa ce zaharul s-a topit am luat tava deoparte,am pus in ea prunele (unele cu coaja in sus si unele cu ea in jos),deasupra...
Coaste de porc caraibiene
Coastele trebuie sa stea la marinat cel putin 2 ore in otet de mere (sau otet de cidru de mere),sos soia,usturoiul tocat marunt,ardeii iuti tocati,curry. Porumbul l-am pus la fiert in lapte de cocos,chilly si putina sare,eu am rupt fiecare stiulete in 2 pentru a incapea mai bine in oala.Se...
Prajitura cu prune si bezea
Prunele spalate si curatate,le-am taiat in jumatati si apoi felii,le-am pus intr-o tigaie pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie compozitia) si scortisoara si le-am lasat la foc aproximativ 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.Le-am dat apoi deoparte sa se raceasca bine....
Pulpe lipicioase cu varza rosie
Pulpele le-am pus la marinat in sos soia,curry,scortisoara,apa de flori de portocal,ienibahar,varza,am spalat-o si am taiat-o fasii cat am putut eu de subtiri si am presarat peste ea sare si piper,am amestecat-o bine si am pus-o la foc.Am pus o cratita cu ulei de rapita la foc,cand...
Briose din faina integrala cu banane
Intr-un castron mai mare am pus faina,am amestecat-o cu praful de copt,apoi am pus pe rand toate celelalte ingrediente(mierea,laptele,uleiul) si am amestecat bine.Am adaugat apoi si cele 3 banane pe care eu le-am dat pe razatoarea mare (le-am luat ceva mai verzi tocmai ca sa pot face asta) dar le...
Straturi de dovlecel si pui
Pieptul de pui l-am taiat intai in jumatate si apoi in feliute subtiri pe care le-am marinat in sos soia,curry,ardei iute si putina apa de flori de portocal. Dovleceii i-am taiat felii i-am asezonat cu sare si i-am lasat asa sa stea cam 10 minute pentru a-si lasa toata apa pe care au de gand sa o...
Muschi de porc cu sos de capere
Muschiul de porc spalat si uscat l-am frecat cu putina sare si apoi l-am pus intr-o tigaie incinsa pe foc impreuna cu 3 catei de usturoi intregi.L-am lasat pana s-a rumenit frumos pe toate partile apoi l-am bagat 30 min la cuptor ca sa se patrunda bine. Separat intr-o alta tigaie am pus putin...
Hamburger
Carnea am pus-o intr-un castron si am amestecat-o cu ingredientele de mai sus,frunzele de busuioc le-am taiat marunt si le-am adaugat si pe ele.Am format 3 chiftele mai mari de carne pe care le-am aplatizat cu mana sa semene cu cele de la un fast food adevarat si apoi le-am pus intr-o...
Mini pateuri cu ciuperci si smochine
Aluatul foietaj l-am scos din congelator,insa nu l-am lasat sa se dezghete chiar de tot pentru ca ar fi fost prea moale ca sa lucrez cu el. Ciupercile si smochinele le-am taiat cubulete mici,am pus putin ulei de rapita intr-o tigaie,am adaugat usturoiul si ardeii iuti tocati marunt,am calit...