publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura Egalitate cu crema de cocos
Blatul: Am scos untul din frigider cu ceva timp inainte de a face prajitura,pentru a se inmuia,apoi l-am pus intr-un bol,peste el am adaugat zaharul si l-am batut cu mixerul pana cand a devenit pufos,am adaugat apoi ,pe rand ouale,amestecand dupa fiecare ou adaugat.Dupa ce am terminat de pus...
Tort cu mouse de ciocolata si capsune
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina,praful de copt si am amestecat bine,iar la urma am incorporat usor si albusul fara a-l strica.Am pus...
Red velvet cupcakes
Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,esenta de vanilie,lavanda (am maruntit florile la mojar si...
Tajine de porc cu fructe uscate
Carnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am pus apa cat sa acopere totul pana la jumatate si dupa ce a dat in clocot pe aragaz,am pus oala in cuptor...
Chec cu somon si zucchini
Am tocat zucchini si morcovul cubulete,branza am dat-o pe razatoarea mare,usturoiul l-am tocat marunt,somonul l-am taiat cubulete. Intr-un castron am spart cele 7 oua si le-am batut bine pana au facut spuma,am adaugat condimentele,smantana,faina si apoi branza rasa si legumele,iar laurma de...
Pulpe de pui in crusta de mustar
Pulpele de pui le-am spalat bine,le-am sters cu un servet de hartie.Intr-un castronel am pus mustarul,mierea,curry,scortisoara,ienibaharul,chimenul,sos soia si sos worchester,le-am omogenizat bine si am obtinut un sos ,am luat o tava de yena pe care am uns-o bine cu untura de gasca,apoi am...
Turta dulce
Intr-o cratita am pus untul,mierea si zaharul si le-am incalzit usor pana cand zaharul s-a topit complet,am dat apoi cratita la rece cateva minute.Am rasturnat apoi continutul cratitei intr-un castron,am adaugat oul intreg si inca un galbenus (albusul l-am pastrat pentru glazura),faina...
Piept de pui cu sos barbeque si piure de fasole neagra
Pieptul de pui l-am taiat felii (nu foarte subtiri),l-am marinat in sos soia,sos worchester si curry pentru aproximativ o ora,apoi cu tot cu marinata in care a stat l-am pus in tava impreuna cu 1 lingura de unt si l-am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos,fara a-l usca. Fasolea a stat la...
Ciocanele cu iaurt si sos de rodie
Pulpele de pui le-am spalat bine si apoi le-am condimentat cu sos soia,sos worchester,curry,nucsoara,scortisoara si apoi am pus peste ele laptele batut.Le-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am dat la cuptor la foc...
Rulada de pui cu porc si stafide
Pieptul de pui l-am pus in folie alimentara si l-am intins bine batandu-l usor cu ciocanul de carne,l-am condimentat apoi cu piper sichuan,nucsoara,putina sare si curry. Intr-un castron am pus carnea macinata,usturoiul tocat marunt,nucsoara,cuisoare macinate,ghimbir,stafide,sos soia (o...
Chec aperitiv
Carnea tocata am aromatizat-o cu cuisoare,nucsoara,piper sichuan,curry,sare si am pus-o la foc iute intr-o tigaie unde am rumenit-o putin. Ouale le-am spart intr-un castron mai mare,le-am batut bine pana s-a facut o spuma,apoi am adaugat iaurtul,faina,branza rasa si am omogenizat foarte bine...
Prajitura cu ghimbir
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri,galbenusurile le-am dat deoparte,albusurile le-am batut spuma dar nu foarte tare. Intr-un castron am pus untul cu 200 gr zahar,zeama de lamaiae,anason,cuisoare macinate si 2 zahar vanilat,am amestecat bine pana cand s-a format o crema pufoasa,am...
Vita cu legume
Carnea de vita am taiat-o fasii subtiri,am presarat pe ea sare si apoi am dat-o prin amidon.Am incins ulei de rapita in wok,am adaugat cateii de usturoi putin zdrobiti,i-am lasat sa isi elibereze aroma,apoi i-am scos,am adaugat o parte din bucatile de vita date prin amidon,le-am rumenit frumos,si...
Pui cu bambus si ciuperci si taitei cu susan negru
Pulpele de pui le-am traiat cuburi,le-am marinat in sos soia,sos Worchester,ghimbir,curry,nucsoara,apoi intr-un wok am pus ulei de rapita,am adaugat apoi usturoiul tocat marunt,cuburile de carne,le-am lasat sa se rumeneasca frumos,apoi le-am scos pe o farfurie cu servet de hartie. Am adaugat...
Chiftele de pui cu susan, orez cu fasole verde si 2 sosuri
Puiul l-am taiat cuburi foarte mici si apoi l-am tocat in blender,apoi am adaugat si celelalte ingrediente,am amestecat bine si apoi am format bilute pe care le-am dat prin susan si apoi le-am prajit in ulei incins. Orez: O cana orez basmati fiert in 2 cani apa,cuisoare,sare pana cand...
Tort cu fructe de padure
Blatul: Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am batut bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi peste ele ulei,faina,praf de copt am amestecat totul bine si le-am lasat putin deoparte.Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare si apoi cu o lingura...
Sarmale Ardelenesti
Cum procedez: Intr-un castron am pus carnea macinata,peste ea sare,piper,orez spalat bine in prealabil,am amestecat bine toate ingredientele si le-am lasat deoparte. Am desfacut frunzele de varza,le-am indepartat partea tare de la cotor.La mine in Ardeal sarmalele se fac cat este foaia de...
Prajitura cu anason
Blatul: Am pus intr-un castron galbenusurile,zaharul,anasonul,cuisoarele,coaja si zeama de lamaie si am amestcat bine pana cand zahrul s-a topit complet.Am adaugat apoi uleiul,iaurtul,faina si am amestecat din nou.La sfarsit cand tot aluatul a fost complet omogenizat am adaugat macul,am...
Briose cu visine si nuci
De obicei atunci cand fac briose,amestec toate ingredientele uscate si separat cele umede si apoi intre ele. De data asta am vrut sa vad cum e si alt fel…asa ca am separat galbenusul de albus,albusul l-am batut usor spuma insa nu foarte tare,galbenusul l-am frecat cu zahar,am adaugat...
Piept de porc crocant la cuptor
Bucatile de carne dupa ce le-am spalat bine si le-am uscat cu un prosop de hartie,l-am crestat frumos pe partea cu soricul,apoi l-am frecat bine cu sare grunjoasa,curry si ghimbir macinat si l-am lasat asa sa stea cam 2 ore. Dupa ce am considerat ca pieptul de porc s-a patruns bine de...
Ursuleti cu gem de gutui
Am pus faina intr-un vas mai mare (unde am si framantat-o mai apoi),intr-o craticioara am incalzit nu foarte tare apa,o parte din apa (2-3 linguri) am pus-o peste drojdie pentru a o dizolva,si in apa ramasa,am adaugat zaharul si am amestecat pana cand zaharul s-a topit. Dupa ce drojdia s-a...
Porc in lapte de cocos si orez cu fasole rosie
Bucatile de carne le-am pus la marinat in lapte de cocos,cu sos soia,sos worchester,sos pimento,curry si le-am lasat asa cam o jumatate de ora,apoi le-am pus intr-o tava impreuna cu marinata,am adaugat anasonul stelat si frunza de dafin si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au...
Paste cu sos de branza si pui
Pulpele de pui le-am marinat in sos soia,sos tabasco,curry,chilly,le-am lasat cam o ora in aceasta marinata,apoi le-am pus intr-o tava si le-am dat la cuptor la foc mediu,pana s-au rumenit frumos.Cu 5 minute inainte de a opri focul,am pus peste ele sos spicy burbon,foarte aromat, am dat focul...
Pateuri cu branza
Am scos din congelator aluatul foietaj si l-am lasat 20 min la temperatura camerei.Branza am dat-o pe razatoarea mica. Dupa ce aluatul s-a dezghetat,l-am intins putin cu sucitorul,apoi l-am impartit in dreptunghiuri,pe care le-am uns pe margini cu ou,am pus in mijloc o lingurita de...
Salata de ghebe
Ghebele le-am lasat sa se decongeleze bine,de seara pana dimineata,apoi le-am scurs bine de apa. Intr-un borcan de 800 gr am pus 1 ou,300 ml ulei,1 lingurita mustar si sare am introdus blenderul de mana si am facut o maioneza rapida cu mai putin colesterol decat cea facuta numai din...
Tort cu mascarpone si ganache
Blatul: Am topit untul si ciocolata si le-am lasat deoparte. Ouale le-am amestecat bine cu zaharul, am adaugat mai apoi faina, praful de copt si la urma de tot ciocolata topita cu unt. Am pus compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu fund detasabil (28 cm) si am dat la cuptor pentru 12-15...
Piept de porc cu menta si ghimbir
Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi.Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender,boia,curry,sos soia,sos tabasco,menta,scortisoara si am pus marinata peste carne,am framantat bine ca sa patrunda bine toate aromele in carnita si am lasat-o...
Rulada cu ricota si gutui
Blat: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zahar pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi esenta,faina si cacaoa si am amestecat bine.Albusurile le-am batut spuma tare si am incorporat cu grija cate o lingura de albus in galbenusurile cu faina pana s-a...
Spaghete cu midii
Am spalat bine de tot midiile,intr-un ceaun am pus putin ulei de masline,usturoiul tocat marunt,l-am lasat putin sa isi elibereze aroma,apoi am adaugat midiile,vinul,am pus capacul si le-am lasat asa cred ca nu mai mult de 5 minute,pana cand toate s-au deschis. Intr-o oala am pus apa cu sare...
Pup cu varza
Am cernut faina intr-un castron mare,am incalzit apa,dar sa nu fie fierbinte,am inmuiat in putina apa drojdia si am lasat-o 10 min deoparte,apoi am pus-o peste restul de faina si am amestecat,am pus usor cate putina apa in timp ce framantam si am facut un aluat nici foarte moale,nici tare...