ralu_ca

1

Bucataras
incepator

boldesti-scaieni prahova

Bucataras din 18.10.2012

RETETE309
PRIETENI176
Retete

Rolls Cinnabon

In Prajituri la 16 Noi 2013

Aluatul: Intr-un vas se dizolva drojdia cu putin zahar si se adauga approx 100 ml lapte caldut si putina faina. Maiaua se lasa la crescut. Dupa ce isi dubleaza volumul se adauga restul de faina, ouale, sare, zahar dizolvat in restul de lapte si untul moale. Se framanta pana ce bbtinem un aluat...

Ciorba ardelenesca de porc

In Ciorbe la 16 Noi 2013

Am portionat costitele si le-am pus la fiert in apa rece cu 1 lingura de sare, la foc mic si spumam din cand in cand. Legumele ( morcovi, patrunjel, telina si pastarnac) se curata, se spala si se taie cubulete sau rondele. Am incins untul impreuna cu uleiul si am calit legumele cateva minute....

Cartofi cu branza si marar

In Mancaruri de legume la 12 Noi 2013

Cartofii i-am curatat de coaja, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert cu putina sare. Dupa approx 15-20 minute, cand am considerat ca sunt fierti, am adaugat untul, amestecand usor, am stins focul, am adaugat si branza, iar la final mararul ( cat doriti ). Pofta buna! @ eu asta servesc...

Dovleac "placintar" la cuptor

In Dulciuri la 11 Noi 2013

Dovleacul l-am taiat bucati si l-am introdus la cuptor intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si acoperit pe deasupra cu folie Al. L-am lasat la cuptor cam 1 ora. verificam daca s-a copt cu o lingurita (sa se ia usor). Se serveste cu zahar si scortisoara. Pofta buna!

Desert cuburi din biscuiti

In Prajituri la 10 Noi 2013

Intr-un vas am pus galbenusurile in care am adaugat untul, cacaua, zaharul si zaharul vanilat. Am mixat aceaste ingrediente. Albusurile le-am batut spuma si dupa ce am rupt biscuitii in bucati mici, i-am amestecat. Acest amestec se omogenizeaza cu compozitia de galbenusuri la care adaugam laptele...

Ceafa marinata in bere

In Porc la 10 Noi 2013

Pregatim bucatile de carne si le crestam cu un cutit, ungem apoi feliile de ceafa pe ambele parti cu mustar din abundenta. Le-am asezat intr-o tava una langa cealalta si turnam deasupra bere cat sa acopere bucatile de carne. Le-am lasat la temperatura camerei peste noapte. A doua zi le-am...

Prajitura rapida "Acoperis de casa"

In Prajituri la 10 Noi 2013

Pentru preparare am taiat napolitana in 3 parti si am asezat piscoturile asa cum le-am prezentat in foto. Praful de budinca l-am amestecat cu cu zaharul si laptele rece. L-am pus la fiert pana s-a ingrosat. Am lasat la rece si am spumat untul (margarina) cu 3 linguri zahar pudra, dupa care l-am...

Strudel cu mere si nuca

In Prajituri la 3 Noi 2013

Pentru inceput merele le-am dat pe razatoare, le-am calit cu zahar ( cat doriti sa fie de dulce ) si spre final am agaugat scortisoara si nucile. Foaia am impartit-o in 4 si am inceput sa asamblez strudelele. Am asezat prima foaie, am uns-o cu ulei, apoi a 2a foaie, ulei si pe a 4a foaie am...

Prajitura fina

In Prajituri la 3 Noi 2013

Intr-un vas am amestecat bine galbenusurile cu zaharul la foc mic, pana ce incepe sa spumeze. Dupa ce s-a racit am adaugat mascarponele si am omogenizat bine. Crema obtinuta  am amestecat-o cu frisca batuta in care am adaugat si esenta. Am trecut fiecare piscot prin cafea amestecata cu...

Placinta floare cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2013

In laptele caldut am dizolvat drojdia, am adaugat zaharul amestecand bine si am prezarat un praf de faina, lasand sa creasca approx 15 minute. Intr-un vas am pus faina, ulei, sare si drojdia crescuta, amestecand si apoi am framantat aluatul. L-am lasat la crescut la loc calduros 1 ora si...

Prajitura cu mere si nuci

In Prajituri la 30 Oct 2013

Pentru umplutura , am ras merele ( cu coaja ) le-am calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si s-a lasat zeama am adaugat nucile, esenta rom si scortisoara, apoi am lasat sa se racoreasca. Faina am pus-o intr-un castron in care am adaugat untul taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat,...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 29 Oct 2013

Dupa ce am separat ouale, am spumat galbenusurile impreuna cu zaharul, am adaugat untul topit, dar racit, esenta, faina si am omogenizat bine. Apoi am turnat laptele rece pana ce am obtinut un aluat omogen. Am batut spuma albusurile si le-am adaugat in compozitie, praful de sare, amestecand usor....

Piept de pui umplut

In Pui la 27 Oct 2013

Pieptul de pui se spala, se taie felii subtiri si se bat cu ciocanelul de snitele, apoi condimentam cu sare, piper si cimbru. Ardeiul l-am taiat fasii lungi subtiri, la fel cascavalul si carnatii si impreuna se pun in pieptul de pui si se ruleaza, iar daca e nevoie se adauga scobitori (sa nu se...

Pere in vin si aluat

In Prajituri la 27 Oct 2013

Intr-un vas am amestecat faina cu untul taiat cubulete mici, sare, galbenusurile, apa si am amestecat pana s-a format un amestec omogen. L-am invelit in folie aluminiu si l-am introdus la frigider approx 50 min. Perele le-am curatat de coaja, dar am pastrat coditele. Intr-o cratita am...

Cartofi frantuzesti

In Porc la 20 Oct 2013

Am fiert cartofii in coaja. apoi i-am lasat sa se raceasca si i-am curatat de coaja. Ouale le-am fiert, branza se da prin razatoare, kaizerul l-am taiat cubulete, precum si ouale dupa ce le-am fiert. Am uns o tava cu unt si am presarat cu pesmet. Cartofii i-am taiat rondele asezandu-i unul langa...

Copanele de pui cu cartofi aromati la cuptor

In Pui la 14 Oct 2013

Copanele le-am spalat bine, apoi le-am uns cu uleiul de masline, am adaugat condimentele pentru pui, cimbru, busuioc, piper amestecand foarte bine. Apoi le-am asezat intr-o tava alaturi de cartofii rondele, usturoiul si am turnat vinul in tava. Am presarat inca putin cimbru si busuioc si am...

Placinta dobrogeana

In Prajituri la 14 Oct 2013

Intr-un vas am amestecat branza cu 100 ml smantana, zahar, coaja de lamaie si esenta de rom. Amestecul l-am impartit in 4 parti. Am uns o tava cu putin unt, iar restul l-am topit. Am obtinut 4 rulouri din 4 foi. Am luat fiecare foaie am uns-o cu unt cu ajutorul pensulei. Pe ultima am intins...

Prajitura cu gem de prune si nuca

In Prajituri la 14 Oct 2013

Intr-un vas am amestecat untul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, sare, smantana, faina, praf copt si coaja de portocala. Am omogenizat pana am abtinut un aluat potrivit, care se poate intinde. L-am inpartit in doua si o parte am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt, am introdus la...

Pui pe pat de legume asortate

In Pui la 6 Oct 2013

Puiul l-am portionat si l-am condimentat, apoi l-am asezat in tava in care am adaugat legumele si vinul. L-am introdus la foc mic la cuptor, pentru 1/2 ora tava am acoperit-o cu folie aluminiu, apoi l-am mai lasat inca 1 ora si numai bun de servit la masa de pranz. pofta buna!

Gogosi pufoase

In Dulciuri la 6 Oct 2013

Intr-un vas am pus drojdia, 1 lg zahar si putin lapte, am amestecat si am lasat la loc cald la dospit ( approx 40 min ). Faina am cernut-o intr-un lighean, am facut o adancitura in care am pus maiaua, zaharul, ouale batute bine, sare,zaharul vanilat, untul si am amestecat pana am obtinut un aluat...

Vinete cu usturoi si patrunjel

In Mancaruri de post la 21 Sep 2013

Dupa ce am spalat vinetele, le-am taiat felii si le-am asezat in tigaie, am acoperit-o si am lasat approx 20 minute la foc moderat. Intr-un vas de yena am pus un strat de vinete, patrunjel tocat, usturoi felii, sare , putin ulei si otet, apoi acelasi proces. Este un aperitiv foarte gustos....

Placinta cu mere

In Prajituri la 21 Sep 2013

Pentru inceput am curatat merele de coaja, apoi le-am dat prin razatoare. Intr-o cratita am pus merele rase si le-am lasat la foc moderat, amestecand constant ( sa nu se lipeasca) pana acestea scad. La final am adaugat scortisoara (cat de parfumate doriti, atata scortisoara puneti ) si zaharul...

Pui la cuptor

In Pui la 10 Sep 2013

Puiul l-am spalat bine, l-am umplut cu lamaie si rosii, l-am uns cu ulei de masline si condimentat cu sare, piper. l-am asezat in tava am turnat vin si apa, am asezat cartofii felii pe langa pui si ardeiul fasii. L-am introdus la cuptor si in approx 1 ora a fost numai bun de servit. Pofta buna!

Gogosari umpluti cu conopida in otet

In Conserve la 10 Sep 2013

Intr-o oala am pus la fiert otetul, apa, zaharul, sare, foi dafin, boabe piper si mustar. Gogosarii curatati si conopida buchetele se trec prin lichidulfierbinte. se lasa cateva secunde, amestecand. Cand s-au racit, cat de cat, punem cate 1 sau 2 buchetele conopida in fiecare gogosar. I-am asezat...

Zacusca de fasole

In Zacusca la 2 Sep 2013

Fasolea am pus-o la inmuiat ( peste noapte ) apoi am fiert-o pana ce aceasta a fiert.Ceapa si morcovul le-am dat prin razatoarea robotului. Gogosarii i-am taiat si i-am dat prin masina de tocat. Intr-o cratita ( mare ) am turnat uleiul pe care l-am lasat sa se incinga putin, apoi am adaugat ceapa...

Zacusca de vinete, ciuperci si masline

In Mancaruri de post la 27 Aug 2013

Vinetele le-am copt, le-am curatat si le-am lasat sa se scurga bine..Morcovul l-am dat prin razatoarea robotului. Ceapa am curatat-o si am dat-o prin masina de tocat , la fel si vinetele. Gogosarii i-am taiat bucati, dupa ce le-am scos cotoarele si i-am dat prin masina. Ciupercile le-am taiat...

Sirop de mure

In Sirop / Compot la 14 Aug 2013

Murele le-am trecut prin jet de apa, apoi le-am pus intr-o cratita si le-am presat foarte bine ( cu o manusa in mana ) si in compozitie am turnat 1 litru de apa.  Le-am lasat asa pana a 2a zi. Am dat prin strecuratoare amestecul format. Am masurat lichidul si in functie de cat am obtinut,...

Ciocanele de pui cu mujdei de usturoi si mamaliguta

In Pui la 12 Aug 2013

Ciocanelele de pui le-am spalat bine si le-am condimentat. Intr-un tuciulet am turnat untura ( bineinteles facuta de noi in casa ) astel incat ciocanelele sa fie aproape acoperite, am lasat sa se incinga, dupa care am pus si ciocanelele de pui. Le-am lasat la prajit pana acestea s-au rumenit...

Branza de casa

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2013

Laptele dulce l-am turnat intr-o oala si l-am lasat sa se incalzeasca la foc moderat (nu sa fiarba ), apoi am adaugat laptele batut amestecand foarte usor. Eu de data asta am vrut branzica sarata si am pus o lingurita de sare grunjoasa, amestecand usor. Am stins focul si l-am lasat la...

Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)

In Porc la 11 Aug 2013

Dupa ce ne-am aprovizionat cu tot ce ne trebuie, taiem carnea de porc ( eu am folosit de data asta ceafa, e putin mai grasa, dar se poate folosi si muschi de porc) bucati mici si subtiri astfel incat sa se poata frige ( la fel cum se vede in foto ), rosiile felii, ceapa rondele, ardeiul cuburi si...

Afisate 181 - 210 din 309 retete    

Postari recente

publicat la 13.03.2016

Mucenici umpluti cu nuca

publicat la 15.02.2016

Peste la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Daca azi toate par sa-ti mearga struna, sigur ai uitat sa iei ceva in calcul.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]