Prajitura cu ciocolata si jeleu de...
Postat de: aliliana in PrajituriBlatul : albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua....Citeste continuarea
Pateu de ficat cu vin de Porto și...
Postat de: TVPaprika in Aperitive / GarnituriPunem la fiert 200 ml de vin de Ruby Porto cu o jumătate de ceapă mărunțită, câțiva căței de usturoi, cimbrul proaspăt și rozmarin. La fierbere scădem cantitatea de lichid la o...Citeste continuarea
Prajitura cu piersici si mascarpone
Postat de: aliliana in PrajituriBlatul de biscuiti: biscuitii se piseaza cu sucitorul. I-am pus intr-un bol peste care am adaugat untul topit, trei linguri miere, un praf de nucsoara, un plic zahar vanilat, o parte din compotul...Citeste continuarea
Prajitura cu prune si fulgi crocanti
Postat de: Ela68 in PrajituriAluatul este compozitie de cozonac. Se incalzesc 120 ml lapte si se dizolva drojdia. Se inglobeaza 4 linguri de faina si 1 lingurita de zahar. Se lasa maiaua sa creasca la cald, cca 15 minute....Citeste continuarea
Peste cod in crusta de fulgi
Postat de: Dea_Dea in PesteBucatile de peste se sareaza. Ouale se bat cu putina sare. Fulgii de porumb se maruntesc cu blender-ul. Se pune ulei la incins. Se ia bucata de peste , se da prin faina, apoi prin ou...Citeste continuarea
Pariziene cu mere
Postat de: sasha in DulciuriSpalam si curatam merele de coaja. Le taiem cuburi si se pun pe foc cu 2 linguri de apa si zaharul, amestecam si lasam pe foc pana se inmoaie merele si mai scade din apa, apoi adaugam scortisoara....Citeste continuarea
Parjoale preparate rapid
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam de coaja legumele si le spalam. Punem toata carnea intr-un vsa incapator. Punem in robotul de bucatarie ceapa si usturoiul si le maruntim bine. Punem in robotul de bucatarie...Citeste continuarea
Piept de pui cu rosii la cuptor
Postat de: gabrielacuisine in PuiSpalam pieptul de pui si il asezam soldateste intr-un vas de yenna. Il ungem cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei de masline (cca 2 linguri) apoi il asezonam cu boia dulce, piper si...Citeste continuarea
Pui cu sos de mustar si praz
Postat de: Oana in PuiPieptul de pui se dezoseaza si se taie pe jumatate, crestand putin partea mai groasa. Se condimenteaza cu sare si piper de la Fuchs si se unge fiecare parte cu cate o lingurita de...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBatem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Separat galbenusurile le mixam cu 8 linguri de zahar pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de...Citeste continuarea
Pizza cu blat pufos
Postat de: dariadeea in PizzaMai intai am pregatit blatul .Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta.Restul de apa rece l-am amestecat cu sare,zahar,ulei 2 linguri. Intr-un vas am pus faina cernuta,am facut o groapa...Citeste continuarea
Pulpe de potarnichi prajite
Postat de: cristeena20 in Pui- Pulpele de potarniche se dezoseaza si se pun in marinata facuta din ulei de masline, sare, piper, usturoi pisat, si vin alb. Eu le-am tinut o noapte in frigider acoperite. - Intr-o tigaie am...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni si frisca
Postat de: ela in PrajituriMixam albusurile cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul. Separat.frecam galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si esenta de rom,apoi adaugam laptele.Turnam peste...Citeste continuarea
Prăjitură cu vişine,căpşuni...
Postat de: diaconta in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pâna au stat „băţ”. Apoi am început sa adaug zaharul câte o lingura. Am...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: Valclaudia in PizzaPreparam aluatul amestecand toate ingredientele; il impartim in 3, intindem foile si le asezam in tavile unse cu ulei. Se vor lasa la dospit cca. 10 min. Ungem aluatul cu bulion, decoram dupa...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata, cafea,...
Postat de: TAB1TA in PrajituriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua, sare, praf de copt, bicarbonat. Fructele de padure se...Citeste continuarea
Parjoale
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriDam prin masina de tocat carnea de vita impreuna cu pieptul de pasare dezosat si painea muiata. Amestecam carnea cu 2 oua, cartoful, morcovul care in prealabil au fost date pe razatoare. Adagam...Citeste continuarea
Placinta cu branza si chimen
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriAluat: Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut. Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de...Citeste continuarea
Placinta aperitiv
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriAmestecam branza cu smantana si mararul tocat marunt. Adaugam condimentele si ouale si omogenizam compozitia, dupa care o turnam intr-un vas de yena uns cu putin ulei. Separat, calim usor...Citeste continuarea
Perisoare cu smantana si ciuperci
Postat de: dariadeea in PuiMai intai am facut compozitia de perisoare din pieptul de pui tocat,orez ,un ou,pesmet .Apoi am format perisoarele pe care le-am pus la fiert in apa cu un pic de sare. Intre timp am tocat ceapa...Citeste continuarea
Prajitura cu branza a la Miha
Postat de: cris2711 in PrajituriIntr-un castron se mixeaza cele 2 oua cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,in compozitie. Se mixeaza bine pana isi mareste volumul. Se adauga uleiul si se amesteca cu...Citeste continuarea
Prajitura cu cirese amare si jeleu...
Postat de: adasev12 in PrajituriCireselor li se scot samburii, se presara cu 3 lg zahar si se lasa deoparte. Ouale se separa, galbenusurile se freaca spuma cu 4 lg zahar si un zahar vanilat, apoi se adauga uleiul si se mai...Citeste continuarea
Piept de porc cu ierburi la cuptor...
Postat de: timea in PorcSpalam bine carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt. Carnea o crestam din loc in loc la o distanta...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe aseaza o foaie de placinta pe masa de lucru ,se unge cu ulei ,se acopera cu alta foaie .Se aseaza dovleacul ras pe 3/4 din suprafata foii de placinta se presara zahar tos...Citeste continuarea
Peltea (jeleu) din flori de soc
Postat de: TAB1TA in Dulceata / GemFlorile de soc se pun intr-un vas. Peste ele se toarna sucul de mere. Se lasa vasul, acoperit, peste noapte, la loc răcrăcoros. A doua zi se strecoara sucul şi se pune la fiert cu...Citeste continuarea
Paine neagra cu seminte
Postat de: mena29 in PiinePrima data am cernut faina dupa care am facut in mijlocul ei o groapa in care am pus zaharul sarea si drojdia si semintele de floarea soarelui.Am adaugat apa calduta si am framantat un aluat...Citeste continuarea
Placinta sarata cu branza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPregatiti compozitia de brinza pt placinte: sfarimati casul sau dati-l pe razatoare daca este mai uscat, adaugati brinzeturile de la cutie, brinza telemea o dati pe razatoare, adaugati ouale si...Citeste continuarea
Paella cu fructe de mare (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in Fructe de mareIntr-o tigaie incapatoare puneti uleiul la incins, adaugati bucatile de piept de pui si calti-le pana ce puiul se albeste. Scoateti puiul si puneti calamarul la calit. Lasati-l pe foc 5-7 minute...Citeste continuarea
Peste pane cu cartofi natur
Postat de: dariadeea in PestePestele il portionam in bucati potrivite. Cartofii se curata,se taie cuburi potrivite si se pun la fiert in apa cu un pic de sare. Pestele il dam prin pesmet,ou batut bine si iar pesmet si...Citeste continuarea
Prajitura cu mascarpone
Postat de: dariadeea in PrajituriCu ajutorul unui pahar (puteti folosi o forma rotunda) am taiat blaturile de pandispan discuri potrivit de mari. Crema : marcarpone l-am frecat cu zaharul pudra foarte bine peste care am...Citeste continuarea
Prăjitura "Starbucks"
Postat de: adriana65 in PrajituriPentru crustă se amestecă zahărul brun cu nuca tocată, scorţişoara, cafeaua măcinată şi cafeaua ness. Într-un alt vas, cu ajutorul unei furculiţe se amestecă făina cu...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si visine
Postat de: Bunica in PrajituriPentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet. Visinele le-am spalat si le-am scos samburii. Branza "Ceva fin...Citeste continuarea
Pasta de ton cu branza si ceapa verde
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriTonul se scurge de ulei ,se pune intr-un castron. Se adauga deasupra crema de branza,se amesteca bine, Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Se adauga peste compozitie,impreuna cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume
Postat de: elucubratiiculinare in PuiSpălăm pulpele de pui și le condimentăm cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat). Într-o tavă aranjăm pulpele și legumele (proaspete sau congelate) Condimentăm cu ierburile...Citeste continuarea
Pasta de leustean
Postat de: gurita_ta2005 in ConserveSe curata frunzele de pe firul de leustean si se pun intr-un castron mare cu apa. Se clatesc bine si se baga in robotul de bucatarie,impreuna cu sarea si 2 linguri de ulei de masline. Se...Citeste continuarea
Prajitura Trio
Postat de: postavaru in PrajituriAlbusul il mixam spuma, cu un praf de sare. Separat mixam galbenusul cu zaharul si smantana. Amestecam faina cu praful de copt si macul si o incrporam in compozitie. La final adaugam spuma de...Citeste continuarea
Piept de pui cu rodie si sfecla rosie
Postat de: rhapsody in Pui1. Preincalzim cuptorul la 220 °C. 2. Spalam pieptul de pui, il stergem cu un prosop absorbant, il taiem in cuburi sau il lasam intreg, dupa preferinta (eu am taiat 1/2, iar 1/2 l-am lasat...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu cirese
Postat de: ela in PrajituriSpalam ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat,esenta de rom,aroma de vanilie si uleiul pana se albesc. Fiaina amestecata cu...Citeste continuarea
Pesto Panacris
Postat de: panacris in SosuriVerdețurile se spală, se toacă mărunt, de preferat într-un robot, se adaugă uleiul de măsline și sarea după gustul fiecăruia. Se folosește ca atare lângă...Citeste continuarea
Prajitura cu capsune
Postat de: bylaura in PrajituriSe separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Pui cu legume in vas roman
Postat de: AnyCostescu in PuiCarnea de pui se spala si se pune intr-un bol. Se "maseaza" cu : ulei, sare, piper, rozmarin,condimentul special pt pui , usturoi(de ici pe colo) si busuioc.Se acopera cu folie de...Citeste continuarea
Pateu de casa
Postat de: gabrielacuisine in FicatSpalam ficatul si il punem la fiert in apa rece. Cand a dat intr-un clocot, aruncam apa, il spalama si il punem din nou la fiert. Cand este gata, il punem in robotul de bucatarie (sau il dam...Citeste continuarea
Prajitura curcubeu Mala
Postat de: babi5 in PrajituriSe ia un castron, se pun 300 gr faina, se amesteca bine cu lingura de cacao, se adauga bicarbonatul, 1 ou intreg, 100 gr zahar si putin lapte, atat cat sa facem un aluat bun pentru intins (il...Citeste continuarea
Peste (dorada si somon) la cuptor
Postat de: Bucatardinpasiune in PesteDorada a fost gata curatata, eviscerata, asa ca doar a trebuit doar s-o spăl bine. In interiorul ei am introdus o felie de lamaie, 4 - 5 frunze de busuioc, 2 cătei de usturoi, presati usor...Citeste continuarea
Pui umplut cu cartofi noi
Postat de: merisor67 in PuiCuratam usturoiul si il pisam bine, il frecam cu uleiul si sare apoi adaugam patrunjelul tocat, piperul, boiaua de ardei si oregano. Spalam bine puiul il intepam cu o furculita din loc in loc...Citeste continuarea
Prajitura cremoasa cu branza si...
Postat de: Heracleea in PrajituriBlat: Separam ouale. Mixam galbenusurile cu indulcitor, esenta vanilie si sare pana ce amestecul creste putin. Turnam usor faina, budinca si praful de copt, dupa ce le-am amestecat in...Citeste continuarea
Piept de pui cu ciuperci...
Postat de: Alina26 in Pui1.Punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline.Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la calit.Spalam pieptul si il taiem cubulete potrivite.Dupa ce s-a inmuiat ceapa,adaugam pieptul de...Citeste continuarea
Piept de porc rumenit la cuptor
Postat de: cristeena20 in PorcBucata de carne o lasam intreaga si o condimentam cu o zi inainte: o crestam in felii ,o ungem bine cu o parsta de usturoi, sare, condimente pudra pentru coaste de porc, pasta de ardei, piper;...Citeste continuarea
Penne cu gorgonzola
Postat de: postavaru in PenneFierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem pastele si le trecem prin jet de apa rece. Pentru sos incingem untul intr-o tigaie iar apoi adaugam gorgonzola...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu sofran si ghimbir...
Postat de: hashul in PuiIntr-o tigaie incingem uleiul de masline, adaugam ceapa taiata julien, ghimbirul, boiaua, scortisoara si firicelele de sofran. Calim totul la foc mic vreo 10 min. Puneti deoparte ceapa si puneti...Citeste continuarea