Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor
Postat de: LUK in PuiPulpele de pui decongelate se spala si se curata de piele(e optional dar mie mi se pare mai sanatos asa..)Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un vas (de preferat acela in care le si punem...Citeste continuarea
Pogacele cu branza
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriIn cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se...Citeste continuarea
Pui umplut in vas roman
Postat de: gatitdemine in Pui1. Pentru umplutură vom rade 2 morcovi , un măr, o jumătate de ţelină, cam 10-15 gr de ghimbir şi vom adăuga puţin praz tăiat rondele subţiri.Compoziţia obţinută se amestecă cu sare,...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata
Postat de: maria_claudia in PrajituriGalbenusurile se freaca cu zaharul si margarina pana devine spumoasa apoi se adauga iaurtul , faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma amestecand usor.Compozitia se...Citeste continuarea
Painici de brutar
Postat de: ana in PiineDrojdia se dizolva in putina apa calduta si se incorporeaza in faina impreuna cu apa si celelate ingrediente .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic nelipicios.Daca este putin lipicios mai...Citeste continuarea
Pasta de branza
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe freaca branza de vaca cu untul si cu smantana.Se adauga ceapa tocata marunt,sare,piper si un varf de cutit de boia.Se amesteca bine si la sfarsit se adauga chimen dupa gust.Se serveste pe felii...Citeste continuarea
Porc cu ghimbir
Postat de: Pelagie in PorcCarnea de porc se taie felii foarte subtiri, se prajeste putin in ulei, se adauga usturoiul si bere din cand in cand, cat sa fiarba inabusit timp de 25-30 minute.La sfarsit se adauga 1 lingura...Citeste continuarea
Prajitura desteapta
Postat de: sufletista in Dulciurigalbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul si racita la temperatura camerei, esenta si faina. Adaugam laptele putin cate putin,...Citeste continuarea
Peste la cuptor
Postat de: sufletista in Pestespalam si curatam pestele bine, ungem tava cu margarina. Intr-o farfurie punem pesmet, in alta farfurie batem ouale cu un pic de sare. Condimentam pestele si il dam prin ou, apoi prin pesmet si...Citeste continuarea
Prajitura saseasca cu branza dulce
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe pune laptele la foc cu 1 plic de vanilie si 5 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si cand da in clocot se adauga grisul in ploaie si se lasa pana se intareste( destul de rapid) ....Citeste continuarea
Prune cu orez
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postIntr-o cratita care se poate pune apoi la cuptor se pune uleiul la incins si se adauga zaharul se lasa pana se maroneste. Intre timp se spala bine orezul si dupa ce zaharul s-a inchis la culoare...Citeste continuarea
Peste cu ceapa si lamaie
Postat de: panacris in PestePestele din conserva se scurge de ulei. Se pune intr-o farfurie adanca au bol. Ceapa se curata si se taie felii subtiri. Se amesteca cu pestele. Lamaia se spala si se stoarce. Zeama obtinuta se...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: Tcc in PrajituriSe amesteca branza cu galbenusurile ,zaharul si stafidele.Separat batem albusurile spuma si amestecam cu compozitia preparata inainte. Se adauga cele 2 linguri de gris si amesteam. ...Citeste continuarea
Prajitura Fanta
Postat de: sufletista in Prajituriblatul: galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, se adauga peste galbenusuri. Se adauga margarina topita si se omogenizeaza bine....Citeste continuarea
Prajitura Kinder Pingui
Postat de: miha in PrajituriBlat: Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si grisul si se adauga la crema de galbenusuri. Se...Citeste continuarea
Paste cu spanac
Postat de: Furnicuti in PasteDin capatana de ustuoi taiem cativa milimetri din capatul cu mustatile, apoi o asezam pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu putina sare, 1 lingura ulei de masline, strangem bocceluta din...Citeste continuarea
Pulpa de porc la tava
Postat de: MIUTA in PorcAm pregatit pulpa cu o zi inainte. Am condimentat pulpa cu sare, piper, boia, vegeata si am uns-o cu ulei de masline. Am pus pulpa de porc la marinat in frigider pana a doua zi. A doua zi am pus...Citeste continuarea
Prajitura martisor
Postat de: maria_claudia in PrajituriAlbusurile se mixeaza spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,uleiul si faina amectecand usor de jos in sus.Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in...Citeste continuarea
Paste cu ton, feta si rosii cherry
Postat de: laylalala in PasteFierbe pastele conform intructiunilor de pe ambalaj. Amesteca feta cu busuiocul maruntit. Dupa ce pastele au fiert, scurge-le si amestecale cu feta. Adauga tonul urmat de rosii si...Citeste continuarea
Piftele
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCuratam usturoiul,il pisam. Intr-un lighean punem carnea, usturoiul, oul, faina, patrunjelul tocat, condimentele, painea inmuiata in apa si stoarsa bine. Amestecam bine pana se omogenizeaza,...Citeste continuarea
Prajitura cu cappucino si branza
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriOuale (la temperatura camerei) le separam. albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat. adaugam galbenusurile,unul cate unul si le incorporam bine in albusuri. punem laptele si esenta de...Citeste continuarea
Placinta americana cu branza dulce...
Postat de: lia in PrajituriAmestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana...Citeste continuarea
Prajitura martisor
Postat de: Julie in PrajituriSe bat ouale intregi cu zaharul,se adauga coaja rasa de portocala si faina. Se amesteca usor pt a iesi o prajitura pufoasa. Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si bezea( sau cu...
Postat de: Sidy in PrajituriSe mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit, cam 15...Citeste continuarea
Prajitura cu mere cafea si stafide
Postat de: comanligia in PrajituriAmesteci faina, zaharul, cafeaua si praful de copt pana obtii o pasta omogena.Torni compozitia intr-o tava rotunda unsa cu margarina apoi adaugi merele si stafidele. Dai tava la cuptor sa se coaca...Citeste continuarea
Prajitura Martisor
Postat de: MIUTA in PrajituriAm curatat capsunii de codite si i-am spalat. Am oprit 3-4 pentru decor iar pe ceilalti i-am zdrobit si amestecat cu zaharul pudra. Am mixat frisca cam 180ml. Cam 20 ml am lasat sa topesc...Citeste continuarea
Paine alba simpla - reteta pas cu pas
Postat de: ExploraCuisine in PiineMai intai preparam maiaua : intr-un bol mic punem drojdia zdrobita, zaharul si 300 ml apa calduta (nu fierbinte!) si o lingura de faina. Amestecam bine, punem un stergar...Citeste continuarea
Placinta foietaj cu branza de vaci...
Postat de: ExploraCuisine in PrajituriCum se prepara Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam,...Citeste continuarea
Pui marinat si cartofi la cuptor
Postat de: postavaru in PuiCarnea se spala si se taie bucati mai mari. Pentru marinada amestecam bine toate ingredientele. Adaugam carnea peste marinada si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin 30 de...Citeste continuarea
Pui cu mazare si menta
Postat de: Brindusa in PuiIncalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile. Adauga ceapa, Amesteca Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa. Adauga...Citeste continuarea
Paine frantuzeasca
Postat de: Brindusa in PiineIn prima zi Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine. Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura. Cand nu mai poti amesteca cu lingura,...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu pasta de ardei
Postat de: Sidy in PuiSe iau pulpele se da pielita jos si se prajesc in putin ulei, pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie. Se taie o ceapa mare in patru, si se taie feliutze subtiri. (solzi) se pun in uleiul...Citeste continuarea
Prajitura cu miere si lamaie
Postat de: LUK in PrajituriIncepem prin a pregati aluatul de foi.Punem intr un vas ouale intregi,zaharul,zaharul vanilat,amoniacul.Omogenizam bine cu mixerul.Adaugam treptat mierea incalzita dar adusa la...Citeste continuarea
Pateuri cu ciuperci, sunca de...
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garniturimai intai am facut aluatul...stie toata lumea cum se face...nu insist...am lasat la dospit o ora in acest timp am pregatit umplutura de ciuperci: am taiat ceapa marunt si am pus la...Citeste continuarea
Paine trandafir
Postat de: adasev12 in Piineam facut o maia cu drojdie , sare si lapte caldut si am lasat putin la dospit( 20 min ) . am amestecat apoi cu faina si am adaugat apa cat cuprinde, am framantat aluatul fff bine si l-a m...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu cartofi si...
Postat de: MIUTA in PuiAm curatat foarte bine puiul si pe urma l-am condimentat cu sare,piper,boia,vegeta cu gust de pui,rozmarin si ulei de masline.L-am uns foarte bine si pe exterior si pe interior.L-am bagat intr-un...Citeste continuarea
Paine cu tarate si seminte
Postat de: madi_marin in PiineIntr-un vas se pun la incalzit laptele, apa si untul. Atentie sa nu fiarba! In amestecul cald se dizolva drojdia si se pune totul in cuva masinii de paine. Se adauga apoi faina cernuta, sarea ,...Citeste continuarea
Pui de balta prajit
Postat de: mimmi in Mancaruri cu carneSe pun piciorusele la dezghetat in apa fierbinte. Se sareaza,se dau prin faina,prin ou batut condimentat cu sare,piper si boia dupa gust si ultima data prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: miremirc in PrajituriPtr.aluat : amestecam bine toate ingredientele; impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi. Ptr.umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le punem intr-o craticioara pe...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe
Postat de: Ubulika in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana se topeste cat de cat, se adauga uleiul si treptat faina ; praful de copt se stinge cu o lingurita otet si se incorporeaza si totul se bate cu mixerul. Merele se...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie cu cartofi...
Postat de: carmenvlad in PuiSe prajesc pulpele condimentate in doua linguri ulei de masline, pe amandoua partile. Se scot, se aseaza intr-un castron si se acopera. In alta tigaie calim ceapa in uleiul de masline, adaugam...Citeste continuarea
Paste cu sos de smantana
Postat de: mimmi in PastePunem pastele la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert le strecuram si turnam putin ulei de masline peste ele. Intre timp pregatim sosul : Taiem ceapa marunt,sunca,ardeiul...Citeste continuarea
Pui cu bambus
Postat de: Sylvia in PuiPregatim pieptul de pui, il stergem si il feliem, se pune putin la rumenit la foc mediu cu condimente si ulei . Adaugam dupa ce s-a albit pe toate partile bambusul, o canita de...Citeste continuarea
Pui cu dovleac si cartofi la punga
Postat de: aziz in Puise taie carnea fisii ,ceapa si usturoiul felii si se pun la calit in citeva linguri de ulei. cind s-au rumenit adaugam rosiile cu tot cu suc. lasam cam 30 minute la fiert intre timp se...Citeste continuarea
Paste semi-carbonara la cuptor
Postat de: mihaelaradu in Fusilli1. Punem pastele la fiert in apa clocotita. Adaugam un praf de sare si putin ulei. 2. Pentru sos , calim usturoiul in 2 linguri de ulei, adaugam baconul si mai calim 3-5 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Perisoare cu sos alb
Postat de: carmenvlad in Mancaruri cu carnePentru perisoare se procedeaza astfel: se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cu orezul spalat, morcovul ras, oul si celelate ingrediente (fara busuioc). Se portioneaza si se fac cu...Citeste continuarea
Păstrăv cu legume la cuptor
Postat de: gatitdemine in Pastrav1. Păstrăvul curăţat se sărează, se pune într-un vas mai adânc și se toarnă peste ulei de măsline,sucul de la o lămâie şi se presară boia şi busuioc ,lăsând...Citeste continuarea
Paine de casa cu seminte si crenvusti
Postat de: MIUTA in PiineSe face la inceput o maia din drojdie,o lingura de zahar,apa si putina faina.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se adauga restul de faina,putina sare si se framanta cu apa calduta.La...Citeste continuarea
Pui cu fasole verde si usturoi
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carnemai intai se alege fasolea si se curata bine apoi se opareste cu apa clocotita...se lasa cateva minute asa. separat intr-o cratita se taie ceapa si ardeiul si se calesc putin in 2-3 lg de...Citeste continuarea
Pastrav somonat cu sos exotic picant
Postat de: nico15 in PastravPestele in prealabil a fost desolzat si i s-a curatat abdomenul, s-a taiat coada se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic. Pregatim crusta se amesteca...Citeste continuarea