Prajitura cu gem
Postat de: ianculubita in PrajituriSe amesteca bine ouale cu zahar,scortisoara,putina sare,coaja de lamaie,pana-si dubleaza volumul apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt;se toarna compozitia in tava cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Prajitura cu malai
Postat de: ianculubita in PrajituriOuale se bat cu zahar apoi se adauga restul ingredientelor,fara ordine,la sfarsit amestecandu-se faina cu praful de copt;se omogenizeaza bine totul,dupa care se pune in tava cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Piept de pui umplut
Postat de: sufletista in Puise spala pieprul si se curata de piele. Se taie fasii si se bate ca la snitele. Se taie carnatii, branza si ouale fierte tari. Se condimenteaza feliile de piept. Se ia o felie, se pune o bucata...Citeste continuarea
Prajitura cu menta si mascarpone
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi adaungam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Untul il topim impreuna cu ciocolata. Racim. Amestecam...Citeste continuarea
Paste cu legume la cuptor
Postat de: Sidy in PasteCuratam morcovii, ceapa si usturoiul.Morcovii ii taiem fasii subtiri, ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem la fiert apa cu sare si o lingura ulei. Cand da in clocot adaugam pastele si le...Citeste continuarea
Prajitura cu caise
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriBlatul Caisele se oparesc si se decojesc; se taie in jumatati si se scot samburii. Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de lichid. Untul se freaca spuma ,apoi se adauga...Citeste continuarea
Prajiturele cu tarate
Postat de: ianculubita in PrajituriToate ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi cu lingurita se pune in forme de briose sau direct in tava pe hartie de copt;se da tava la cuptor la foc moderat 20-30min. Citeste continuarea
Piept cu legume la gratar
Postat de: ianculubita in PuiPieptul,fara os,fara piele,spalat,uscat,feliat,se pune intr-un bol,se condimenteaza,se adauga uleiul si zeama de lamaie,se amesteca apoi se lasa 20min;legumele se curata se spala,ceapa si ardeiul...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce
Postat de: alldaycooking in PrajituriBranza am mixat-o bine impreuna cu smantana, ouale si fructoza pentru a obtine o compozitie cat mai fina. La sfarsit am adaugat faina, grisul, praful de copt si zaharul vanilat. Am turnat...Citeste continuarea
Pateuri cu spanac
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o...Citeste continuarea
Prajitura cu zmeura si frisca
Postat de: Julie in PrajituriBlat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Se...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos
Postat de: mihaelab in PrajituriIntr-un lighenas am pus toate ingredientele pt aluat si le-am mestecat pur si simplu cu un tel.Dupa ce am amestecat bine am pus compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si am dat...Citeste continuarea
Piept de pui in doua marinade
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriModul de preparare e extrem de simplu. Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :))) Glumesc :P Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu...Citeste continuarea
Penne cu pui si brinza feta
Postat de: mihaelab in PenneAm fiert pennele conform instructiunilor de pe ambalaj(8min) in apa cu sare. Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am prajit. Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o. Cand a fost gata am...Citeste continuarea
Piept de pui in sos de rosii, o...
Postat de: Corina33 in PuiCum se prepara Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara Ceapa, morcovul, ardeiul, se curata, se spala si se taie cubulete respectiv rondele. Se pun la calit in uleiul incins....Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata alba si nuci...
Postat de: miha in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de...Citeste continuarea
Pulpe picante cu cartofi manastiresti
Postat de: Sidy in PuiIndepartam pielea de pe pulpe , le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem intr-un bol mai mare toate ingredientele pentru pulpe, le amestecam bine pina se topeste zaharul.Dam bine...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce
Postat de: postavaru in DulciuriPentru umplutura am mixat bine branza cu zahrarul, apoi am adaugat ouale si am mixat pana a devenit cremoasa. La final am adaugat aromele si stafidele. Aluatul este acelasi cu cel folosit la...Citeste continuarea
Pilaf cu carne si rosii
Postat de: miha in PuiCopanelele se curata, se spala si se prajesc usor in ulei bine incins. Se adauga ceapa tocata marunt si radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, rosiile oparite, curatate de coaja si...Citeste continuarea
Piure de cartofi si morcov
Postat de: mihaelab in Mancare copiiCartoful si morcovul i-am curatat,i-am spalat si i-am taiat cuburi si i-am fiert in apa cat sa-i acopere si o lingurita de ulei de masline. Dupa ce s-au fiert, apa care a mai ramas si impreuna...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu frisca si...
Postat de: pusikmea in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina,...Citeste continuarea
Parfe de vanilie cu sos de capsuni
Postat de: lilik in DulciuriBatem galbenusurile cu zaharul spuma apoi adaugam laptele fierbinte cu vanilia si punem pe foc mic amestecand in continu cu o lingura de lemn pana se formeaza pe lingura o perdea. Dam deoparte...Citeste continuarea
Pizza cu ghebe
Postat de: rocsi_1612 in Pizzahttp://www.bucataras.ro/retete/pizza-de-post-19366.html aluatul este facut dupa reteta de aici. Taiem pastramioara si kaizerul bucatele. ghebele fierte le tocam ,dar nu prea marunt....Citeste continuarea
Paste cu carne la cuptor
Postat de: miha in FusilliPastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul tocate marunt, morcovul dar pe razatoarea cu ochiuri mici se...Citeste continuarea
Pulpa impanata la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcPulpa de porc o spalam bine si o tamponam cu servete de bucatarie de surplusul de apa. cabanosul il taiem rondele de 3-4 cm lungime. 4 catei de usturoi ii curatam si ii taiem pe jumatate....Citeste continuarea
Paine de casa cu ou
Postat de: mihaelab in DulciuriAm pus ouale intr-o farfurie impreuna cu laptele si sarea si le-am batut bine. Am taiat painea felii si am dat-o prin ou apoi am pus intr-o tigaie cu ulei incins. Cand s-au prajit le-am scos si...Citeste continuarea
Pasca mea
Postat de: Anamaria7 in PrajituriMaiaua: Drojdia se freaca bine cu 1 lgt zahar intr-o cana, apoi se adauga 2 linguri de lapte si se lasa 10 min la crescut. Aluatul [in masina de paine]: Faina, sarea, zaharul,...Citeste continuarea
Prajitura cu brandy si fructe
Postat de: Anamaria7 in PrajituriBlatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final punem amestecul de faina, cacao si praf de copt, trecut prin sita. Amestecam usor de jos in sus....Citeste continuarea
Pasca munteneasca
Postat de: izulika in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un castron, iar la mijloc se face o gropita unde se pune uleiul,sarea,zaharul si drojdia.Apa minerala se incalzeste si se framanta aluatul apoi se lasa la dospit.Intre timp se...Citeste continuarea
Prajitura Raluca
Postat de: Anamaria7 in PrajituriFoile: Separat, din jumatate din cantitatea de ingrediente, se pregatesc doua foi care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180C (eu am folosit o tava de 25 cm x 35 cm). Albusurile...Citeste continuarea
Prajitura cu mascarpone si caise
Postat de: bitza in PrajituriBlat: Ouale se separa,albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si se transforma totul...Citeste continuarea
Pulpa de pui imbracata in bacon
Postat de: bitza in PuiPulpa de pui se condimenteaza cu sare,piper si chili,se cresteaza si se inveleste in 2 felii de bacon care se leaga cu 2 foi de ceapa verde. Pulpa se aseaza intr-un vas termorezistent....Citeste continuarea
Pasca
Postat de: sufletista in DulciuriSe face maiaua din drojdie, 3 linguri de lapte caldut, un praf de sare si 2 linguri de zahar. Amestecam dupa care acoperim si lasam 15 minute. Asezam faina intr-un bol mai mare facem gaura la...Citeste continuarea
Pulpe de pui la Dry Cooker
Postat de: mihaelab in PuiPulpele le-am parlit, dupa care le-am spalat bine, apoi le-am sters cu un prosop de hartie si le-am pus in tigaia incinsa, fara nici un strop de ulei. Dupa ce s-au facut le-am condimentat....Citeste continuarea
Paine floarea soarelui
Postat de: mihaelab in PiineApa am incalzit-o si tot aici am pus si cubul de unt pt a se topi. Am cernut faina si am format un cuib in mijloc si am pus toate ingredientele mentionate mai sus si apa cu untul si am inceput...Citeste continuarea
Parjoale moldovenesti a la Pastorel...
Postat de: carmenvlad in Mancaruri cu carneIn ceea ce priveste carnea, popreala nu-i: poti face mata parjoale si din carne de vitel, si de miel, si de pasare (gaina, rata, piept de gasca si chiar de curcan, cum binevoiesti). Parjoala...Citeste continuarea
Purcelus de lapte la cuptor
Postat de: horia in PorcEste bine daca inainte de frigere,il vom condimenta si-l vom tine la marinat o noapte,intr-un bait facut din apa,boia de ardei,oregano,sare,usturoi si zeama de lamaie. se scoate si se aseaza de...Citeste continuarea
Prajitura deliciu
Postat de: miremirc in PrajituriIntr-o tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presaram 300 g nuca prajita si taiata. Peste aceasta nuca, asezam blatul : batem albusurile spuma tare, adaugam...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce de vaci
Postat de: anomisana in PrajituriPentru inceput am pus stafidele la inmuiat in putina apa. Apoi am cernut faina si am pus-o intr-un vas mai mare. Am facut o gaura in mijloc si in ea am pus drojdia sfaramata, putin zahar, putina...Citeste continuarea
Pasca cu branza si stafide(fara aluat)
Postat de: ela in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc,adaugam untul moale(lasat cu cateva ore inainte la temperatura camerei),zaharul vanilat si esenta de...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce
Postat de: diaconta in DulciuriDrojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se...Citeste continuarea
Pasca traditionala cu branza si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei. E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana. Faina se cerne in...Citeste continuarea
Pasca cu branza,crema de smantana...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntai de toate operatiunile ,cu o seara inainte pregatiti smantana. intr-un bol puneti faina de porumb. peste faina puneti o sita ,iar pe sita un prosop de bucatarie curat. turnati in...Citeste continuarea
Placinta cu branza si stafide
Postat de: mihaelab in DulciuriAm framantat aluatul cu ingredientele de mai sus pana ce nu s-a mai lipit de maini, iar dupa ce l-am framantat bine am pus cele 2 linguri de ulei si am mai framantat putin, dupa care l-am...Citeste continuarea
Puisor si dedicatie pentru toti...
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe decojeste oul si se taie la mijloc in zigzag,astfel incat sa se poate scoata o parte. Se fac ochii din maslina si se taie doua felii subtiri din morcov . Se asambleaza mai frumos ca...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si aluat de branza
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriAmesteci faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi oul, branza scursa de lichid, uleiul, laptele si framanti. La inceput o sa fie o compozitie faramicioasa pe care o asezi pe...Citeste continuarea
Pasca traditionala (aluat facut la...
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Pentru aluat se pun ingredientele in cuva masinii de paine, urmand urmatoarea regula : intai se vor pune ingredientele lichide , apoi cele soilide; eu am urmat intocmai pasii de la...Citeste continuarea
Prajitura cu foaie sfaramata
Postat de: Sidy in PrajituriSe amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma. Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la...Citeste continuarea
Pizza alsaciana
Postat de: Sidy in PizzaDin faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, iar apoi se intinde. Smantana se intinde peste blat. Ceapa se taie solzisori, (nu va speriati ca...Citeste continuarea
Pizza cu spanac
Postat de: alldaycooking in PizzaIntr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat...Citeste continuarea