A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pastrav in bacon

Postat de: miha in Pastrav

Usturoiul se toaca si facem un mujdei cu cele 2 linguri ulei si zeama de lamaie. Adaugam restul condimentelor si omogenizam. Cu acest amestec ungem pastravii. Ungem si la interior. Bacon-ul...Citeste continuarea

Pulpe de pui la capac

Postat de: madi_marin in Pui

Pulpele se taie in doua si se condimenteaza, iar pe sub piele se baga feliute de usturoi. Se ia o olicica, se pune apa in ea cam trei sferturi, apoi se aseaza capacul ei cu urechea in jos. Se...Citeste continuarea

Prajitura "Almondina"

Postat de: madi_marin in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu zaharul pe baie de abur. Se da deoparte vasul si se adauga faina, praful de copt , cacaoa , migdalele si esenta. Se amesteca bine si compozitia obtinuta se toarna intr-o...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos curry si legume

Postat de: Sylvia in Pui

Preparare:  Intr-o tigaie mare punem la incins uleiul si adaugam apoi pieptul de pui taiat cubulete si legumele taiate. Adaugam putina sare si piper proaspat macinat peste legume si le...Citeste continuarea

pulpa de porc in foi de varza acra

Postat de: mihaelar63 in Porc

pulpa de porc se spala . cu ajutorul cutitului se fac intepaturi adinci in care se introduce carnatul, ardeiul rosu usturoiul si coditele de ceapa din loc in loc . se...Citeste continuarea

Placinta in foi cu brinza de vaci...

Postat de: anisoara in Dulciuri

Cum se prepara Placinta in foi cu brinza de vaci reteta spornica si delicioasa aici este descrisa prepararea acestui aluat. Am obtinut 4 bucati de aluat in foi.  Dintr-o bucata de...Citeste continuarea

PANGASIUS CU CRUSTA MSM LA CUPTOR

Postat de: mihaelar63 in Pangasius

  bucatile de file de pangasius se spala , se portioneaza , se stropesc cu zeama de lamaie , se ung cu o pasta de ardei si usturoi pisat . se bat bine cele doua oua cu...Citeste continuarea

Pui cu lamiie si cartofi

Postat de: doinas in Pui

Se spala puiul, se curata cartofii, ceapa se taie pe lungime, lamiile se spala si se taie in opt. Se aseaza puiul taiat in patru intr-un vas termorezistent. Separat se amesteca condimentele cu...Citeste continuarea

PLACINTA CU DOVLEAC COPT

Postat de: Teo in Prajituri

Se taie dovleacul in 4-6 bucati si se coace aproximativ 2-3 ore. Dupa ce s-a mai racit se curata de pe coaja, se amesteca cu zaharul si 2-3 linguri de ulei. Se framanta o coca si se intind doua...Citeste continuarea

Pastrama de gasca - mezel

Postat de: ANCA in Mezel de casa

Pieptul de gasca dezosat si fara piele, se spala si se scurge bine de apa, se tavaleste bine in sare grunjoasa, se aseaza intr-un castron ceramic sau de sticla, si se lasa la rece cam 12 ore, dupa...Citeste continuarea

Porc cu legume

Postat de: nyana in Porc

Carnea se va taia in bucati mai mari  si se va praji in putin ulei. cat se prajeste carnea legumele se vor taia feliute subtiri iar cartoful cubulete mici mici. Cand carnea este prajita bine...Citeste continuarea

Pui cu legume- mancare chinezeasca

Postat de: Oana in Pui

Puiul se spala si se taie fasii, apoi se inabuseste in putin ulei. Isi va lasa zeama si lasam pe foc pana se evapora si se rumeneste putin. Adaugam putina sare, usturoiul si ghimbirul. Se scoate...Citeste continuarea

Painici cu carne

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Se framanta aluatul si se lasa la crescut.Eu l-am facut la masina de paine. Carnea tocata o amestecam cu ou si condimente. Dupa ce a crescut aluatul rupem  bucati potrivite le aplatizam...Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de: Adinacarla in Paste

Se fierb pastele in apa cu sare urmand instructiunile de pe pachet. Dupa ce au fiert se scurg si se trec sub jet de apa rece. Separat intr-un castron se amesteca tonul din conserva (inainte se...Citeste continuarea

Pangasius cu ceapa si sos la cuptor

Postat de: madi_marin in Pangasius

Se curata ceapa, se spala ,se taie in sferuri si se toaca mai grosier. Se pune intr-o tava cu ulei si se da la cuptor pana se inmoaie un pic. Se scoate tava si se aseaza peste ceapa pestele taiat...Citeste continuarea

Pui pe sticla

Postat de: madi_marin in Pui

Se curata puiul de varfurile aripilor, se spala si se unge cu ulei. Se ,,maseaza,, cu condimente foarte bine. intr-o tava se pune o sticla de bere plina cu apa si pe ea se aseaza puiul.Se pun...Citeste continuarea

Pateu cu ficat

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere . se fierbe  ficatul cu 2 foi de dafin . ceapa se taie si se caleste putin in unt ....Citeste continuarea

Platou cu fructe de mare

Postat de: Sylvia in Fructe de mare

Am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am...Citeste continuarea

PANGASIUS LA GRATAR CU SOS SI SALATA

Postat de: ela in Pangasius

Pangasiusul se taie in doua,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece 15-30min.Se unge apoi pestele cu putin ulei de masline si se pune pe gratar cateva minute.Se topeste o lingura de...Citeste continuarea

Paine mestesugareasca

Postat de: Michelle in Piine

reteta preluata de aici   multumesc Alegeti un bol de plastic mai mare la care sa aveti capac si in care puneti toata faina cernuta. Vasul sa fie maricel ca aluatul isi dubleaza bine...Citeste continuarea

Prajitura Tosca

Postat de: Oana in Prajituri

Modul de preparare este acelasi ca la cubuletele delicioase Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga macul si cocosul, putin cate putin, amestecand de jos in sus cu o...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca,stafide,rahat si...

Postat de: gamilici in Prajituri

  Piscot: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat din nou pana se topeste zaharul (e mai usor cu zahar pudra). Se adauga nuca macinata , visinele, stafidele si...Citeste continuarea

Placintele din foi de napolitana

Postat de: anisoara in Dulciuri

Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar  si vanile. Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si branza de vaca

Postat de: mihaelar63 in Prajituri

se spala ouale se sparg intregi  si se pun intr-un bol mare . ouale se amesteca cu ajutorul unui tel si se adauga la ele uleiul , iaurtul si zaharul . la sfarsit se pune faina in...Citeste continuarea

Pancakes

Postat de: ionix in Prajituri

  Laptele se mixeaza cu zaharul si un praf de sare iar apoi se adauga galbenusurile, treptat. Intre timp se pune untul la topit. Dupa ce untul s-a topit, se lasa la racit un...Citeste continuarea

Prajitura cu bucati de ciocolata

Postat de: anisoara in Prajituri

Se incalzeste cuptorul . Intr-un vas mai larg se toarna dulceata  preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa  de bicarbonat de sodiu nestins...Citeste continuarea

Piept de pui cu ardei

Postat de: AlinaL in Pui

Pieptul de pui de taie in fasii mai lungi si subtiri. Se pun bucatile de carne intr-o tigaie in care am pus ulei, apa si putina sare. Se lasa pe foc pana scade apa si se rumenesc bucatile de...Citeste continuarea

Pangasius cu sos de lamiie

Postat de: luminita20_2006 in Pangasius

Pangasius se condimeteaza cu coriandu, rozmarin, sare si piper si se da la rece 30 min. se incinge intr-o tigaie ulei de masline. Se da fileul prin pesmet apoi se prajeste pe fiecare parte 5 min....Citeste continuarea

Pui cu lamaie in stil chinezesc

Postat de: Oana in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie in fisii de marimea unui deget. Oul se bate intr-un bol. Se tavaleste puiul prin amidon, apoi prin ou si iar prin amidon, se aseaza toate bucatile p o farfurie,...Citeste continuarea

Prajitura cu mac

Postat de: Adinacarla in Prajituri

BLAT:Se bat cele 7 albusuri adaugand zaharul treptat abia dupa ce albusurile au fost bine batute. Apoi incorporam si cele 4 galbenusuri. Adaugam macul si la sfarsit 4 linguri de faina amestecand...Citeste continuarea

Pantera Roz :)

Postat de: ana in Prajituri

Blatul : Batem albusurile spuma adauga pe rand lingurile de zahar, galbenusurile, adaugam plicul de pudding si lingura de faina. Aluatul il coacem in tava de cuptor tapetata in prealabil cu...Citeste continuarea

Platou asortat cu pastrama de casa

Postat de: anisoara in Aperitive / Garnituri

Se alege si se cumpara carne ( muschi de la picior sau de pe spate) de calitate buna de porc, vitel, piept de gaina sau de curcan. Toate bucatile de carne sa fie cam de aceeasi greutate...Citeste continuarea

Paprikas cu smantana a la Kati

Postat de: mihaelar63 in Pui

pulpele se curata , se taie in doua  si se spala . ceapa si ardeii se curata se spala si se taie cubulete marunte . carnea de pui se prajeste pana se rumeneste in ulei...Citeste continuarea

Pate de soia

Postat de: Michelle in Mancaruri de post

Punem de seara soia la inmuiat.O fierbem ,apoi o mixam.Eu am dat-o prim masina de facut suc de rosi ca sa iasa mai fin pateul.Se lasa la racit.Se adauga usturoiul,oregano,busuioc,sare dupa...Citeste continuarea

Pui picant cu mere

Postat de: ama in Pui

Intr-un bol mic amestecati bine mierea, mustarul, apa, usturoiul si rozmarinul. Cand s-a omogenizat amestecul, adagati si ardeiul iute tocat marunt.   Intr-o tavita asez carnea de pui...Citeste continuarea

Porc Vietnamez

Postat de: ama in Porc

Intr-o tigaie am incins putin ulei si am pus la rumenit carnea de porc impreuna cu morcovii, ceapa si ardeiul pana s-au colorat un pic. Intre timp, intr-un bol, am amestecat siropul strecurat de...Citeste continuarea

Poienita cu ciuperci a la Michelle

Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituri

ciupercile intregi se fierb,cartofii si morcovul la fel,apoi separat cartofi se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu branza si oregano. Morcovul se razuie si se amesteca...Citeste continuarea

Platou cu aperitive

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Rulada aperitiv: Intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si le amestecati cu mixerul, apoi puneti peste compozitia obtinuta si cele 3 albusuri batute spuma....Citeste continuarea

Paine de secara

Postat de: Michelle in Piine

Amestecam fainile cu sarea,se adauga drojdia dospita,apa cat cuprinde(adik pana se face un aluat elastic nelipicios)adaugam si uleiul,framantam si lasam la dospit.Intindem aluatul si il ungem cu...Citeste continuarea

Pui marinat in iaurt

Postat de: miha in Pui

Iaurtul se amesteca cu zeama stoarsa de la portocala. Se adauga usturoiul pisat si restul ingredientelor. Acest amestec se toarna peste carne, astfel incat sa fie bine acoperite. Se acopera...Citeste continuarea

Piept de pui acoperit la cuptor

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Tai carnea felii,subtiri,bati ca pt snitele,le sarezi le piperezi,le treci prin margarina topita si le asezi intr-un vas termorezistent,uns cu margarina si tapetat cu pesmet.Ciupercile maruntite...Citeste continuarea

Pastravi a la jamie

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

pastravul se curata si se spala , se incresteaza pe spate se aseaza in tava cu usturoiul feliat  , cimbru ,sare si piper . se stropeste cu ulei de masline, zeama de...Citeste continuarea

Pricomigdale cu ciocolata

Postat de: Bucataria_Portocalie in Prajituri

Amestecam bine migdalele cu 200 gr zahar, adaugam ciocolata si un albus nebatut. Separat, batem spuma albusurile cu 50 gr zahar. Incorporam albusurile in compozitia de migdale. Tapetam o...Citeste continuarea

Placinta cu spanac

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Intr-o craticioara sau tava de teflon ,puneti putin ulei ,adaugati ceapa si o prajiti pina se aureste .. adaugati spanacul , si il tineti pe foc pina se trage toata apa ...dupa ce il luati de pe...Citeste continuarea

Platou dulce cu fructe

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

fructele se curata si se feliaza panettonele se feliaza se aranjaza cat mai tentant impreuna cu cioco pe un platou mareee... Citeste continuarea

Platou cu aperitiv rece

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

sunca de praga se ruleaza cu  pasta de hrean mozzarella natur bilute se inteapa in scobitori , alternata cu boabe de struguri infipte intr-o chifla restul ingredientelor...Citeste continuarea

Portocale umplute

Postat de: ionix in Prajituri

  Portocalele se spala bine.  Se iau portocalele pe rand, una cate una,  si se taie un capacel deasupra. Apoi se scobeste pentru a scoate portocala dinauntru. (aveti grija...Citeste continuarea

Piftie de cocos

Postat de: miha in Pui

E de preferat sa punem cat mai multe oase: aripi, gheare, cosul pieptului, plus pieptul, care mai apoi il vom taia si adauga in piftie. Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la...Citeste continuarea

Pancove trandafir-gogosi

Postat de: Michelle in Prajituri

Se face un aluat nelipicios din ingrediente,se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,apoi se intinde foaie si se taie 3 dimensiuni de discuri. uniti discurile cu ajutorul albusului...Citeste continuarea