A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pateuri rapide cu branza feta

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la dezgetat, apoi se taie in lungime pe jumatate. Oul se bate bine cu branza feta maruntica, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se unge foaia de aluat cu aceasta compozitie, se...Citeste continuarea

Paste cu somon si mozzarela

Postat de: LopFras in Somon

Se calesc ciupercile in cubuletul de unt, se adauga somonul, se adauga patrunjelul. Se pune mozzarela taiata cuburi peste amestec. Se adauga 2 linguri ulei de masline si maslinele curatate de...Citeste continuarea

Pui umplut

Postat de: miha in Pui

Puiul se curata si se spala foarte bine. Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca impreuna cu 1 lingura de ulei, sare, piper, boia de ardei si cimbru. Cu acest amestec se unge puiul pe toate...Citeste continuarea

Porc chinezesc

Postat de: Brindusa in Porc

Pune un wok (sau o tigaie mare) la incalzit si adauga uleiul. Pune alunele la prajit in uleiul fierbinte pana ce devin aurii. Scoate-le. Amesteca cubuletele de carne cu amidonul si pune-le in...Citeste continuarea

Pui cu ananas- mancare chinezeasca

Postat de: Oana in Pui

Puiul se taie fasiute (eu am avut pulpe de pui), apoi se pune intr-un castron impreuna cu 3 linguri sos de soia si se lasa la rece jumatate de ora. Se scoate apoi puiul si se trece prin faina...Citeste continuarea

PRAJITURA CU VISINE

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

SE FREACA GALBENUSURILE CU ZAHARUL,MARGARINA SPUMA. SE ADAUGA FAINA SI 2 ALBUSURI BATUTE SPUMA. SE PUN SI RESTUL INGREDIENTELOR. COMPOZITIA SE PUNE INTR-O TAVA TAPETATA ,NU PREA MARE,SE...Citeste continuarea

Pui pe gratarul din cuptor !

Postat de: ana in Pui

Se taiu puiul si se opresc numai aripile ,pulpele si pieptul.(Se poate prehati si intreg ,dar nu am avut multe persoane la masa si am preferat sa-l tai). Puiul se  da cu sare grunjoasa se...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de miere

Postat de: ionix in Prajituri

   Intr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul. Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie. Cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul,...Citeste continuarea

prajitura cu crema de lapte si...

Postat de: ionix in Prajituri

  Prepararea blatului: Intr-un bol de plastic de pun ouale si le lasam sa ajunga la temperatura camereim, asta-n cazul in care ele sunt reci.  Apoi mixam oarte bine ouale cu...Citeste continuarea

Platou rece aperitiv

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se aseaza toate pe un platou rotund, ornand dupa imaginatie. Citeste continuarea

Prajitura cu nuca de cocos

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul , apoi cu ouale, faina, cacaoa, laptele si praful de copt. Totul se toarna intr-o tava si se da la copt 35 min. Crema:...Citeste continuarea

Prepararea aluatului in foi

Postat de: anisoara in Piine

PREPAPRAREA ALUATULUI : Pregatim o cana de 300 ml. Turnam in cana un ou de marime normala , o lingurita de zahar, o lingurita de sare , o lingura mare de ulei , o lingura de otet de masa. Tot...Citeste continuarea

Pasta de pate

Postat de: Mama_Lizica in Aperitive / Garnituri

Pateul se freaca bine cu maioneza si cu galbenusurile faramitate, apoi se incorporeaza si mararul taiat foarte marunt si se potriveste de piper. Se poate servi intinsa pe paine, cu gogosari sau...Citeste continuarea

Placinte moldovenesti "Poale´n brau"

Postat de: anisoara in Piine

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina prin sita intr-un vas mare. Adaugam uleiul si amestecam in maini faina cu uleiul. Separat, intr-o cana, adaugam oul si sare, le...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: mioritica in Prajituri

SE UNGE TAVA CU UNT,SE PUNE BISCUITELE ZOBIT,MERELE RASE,APOI BLATUL.(SE BAT ALBUSURILE SPUMA, SE PUNE ZAHARUL, APA, GALBENUSURILE FRECATE CU ULEIUL, PRAFUL DE COPT SI FAINA.SE BAGA LA CUPTOR.CAND...Citeste continuarea

Prajitura cu Blat roz

Postat de: gamilici in Prajituri

Blatul: Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca de capsuni si praful de...Citeste continuarea

Prajiturele biscuit

Postat de: gamilici in Prajituri

Aluatul : Untul se lasa la temperatura camerei sa fie mai moale ,apoi se adauga zaharul praf treptat si se omogeneizeaza. Se adauga nuca macinata,esenta de rom si ,din nou treptat,...Citeste continuarea

Pui Satay – Reteta Tailandeza

Postat de: gamilici in Pui

  Pieptul de pui: Se pregateste marinada adaugand si amestecand toate ingredientele mai sus mentionate. Se taie pieptul de pui in cubulete pe care le asezam...Citeste continuarea

Pilaf cu legume si ciuperci

Postat de: susu in Mancaruri de post

Se spala orezul. Morcovul curatat se da prin razatoarea mica iar dovlecelul prin razatoarea mare sau cuburi. Ceapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei incins apoi se...Citeste continuarea

Prajitura cu cocos

Postat de: rivka in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina, se adauga praful de copt stins cu putin otet si se adauga apoi albusurile batute spuma amestecandu-se cu...Citeste continuarea

Placinta cu branza si stafide...

Postat de: susu in Prajituri

Mod de preparare aluat: Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si...Citeste continuarea

Prajitura Alba ca zapada

Postat de: BuniMaria in Prajituri

               Se fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine...Citeste continuarea

Pirjoale de Sarbatori

Postat de: anisoara in Aperitive / Garnituri

Se toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute...Citeste continuarea

Pui la tava

Postat de: lenca21 in Pui

Puiul, curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute. Dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pastreze sucurile in interior), se aseaza...Citeste continuarea

Parjoale surpriza

Postat de: lenca21 in Mancaruri cu carne

 se mesteca 400gr de carne tocata (mixt vita-porc) cu1ou, 3 linguri de parmezan,si amestecul urmator, macinat in blender (sa fie ca o crema): Amestecam totul cu carnea si dam la frigider...Citeste continuarea

Pere imbatate cu sos de vin

Postat de: Adinuta in Dulciuri

Pasul 1: Se spala bine lamaia, cu un pic de apa si otet (am inteles ca ii curata coaja de chimicale), se sterge si se taie felii. Se pune vinul la fiert impreuna cu zaharul, betigasul de...Citeste continuarea

Prajitura de ciocolata cu fulgi de...

Postat de: gaby_d in Prajituri

BLATUL: Am pus ciocolata rupta cu apa fierbinte,intr-un castronel le-am topit la microunde(castronul nu s-a topit:)))) am mixat untul cu zaharul pudra,pana ce nu se mai simtea zaharul.am...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si cafea

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

FRECI OUALE CU ZAHARUL, MARGARINA ,FAINA CU PRAFUL DE COPT,LAPTELE,ESENTA.COMPOZITIA SE PUNE INTRO TAVA TAPETATA(NU PREA MARE TAVA).CAND E COAPTA O SCOTI,TAI MARGINILE SI INSIROPEZI PUTIN BLATUL....Citeste continuarea

Prajitura Regina Maria

Postat de: cornelia16_2002 in Prajituri

Blat 1: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam cocosul, faina si bicarbonatul stins. Se toarna bezeaua obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace pana se...Citeste continuarea

PIFTIE DE PORC (2) PENTRU SARBATORI

Postat de: anisoara in Porc

Principalul proces de preparare a piftiei este curatirea carnei . Piciorul de porc taiat si soricul le aranjam intr-un vas mare si turnam peste ele apa rece si le lasam intr-un loc   la...Citeste continuarea

Pelincutele Domnului

Postat de: Oana in Prajituri

Foile de placinta dezghetate se taie in patru. Se incinge cuptorul la foc mediu si cu usa intredeschisa se usuca foile. Se pn intr-o tava si se lasa pana se rumenesc usor. Atentie sa nu se arda!...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce si stafide

Postat de: nyana in Prajituri

Intr-un bol mare se bat ouale cu zaharul si  treptat se adauga branza dulce , apoi se pun stafidele si zaharul vanilat si esentele si coaja de portocale si se amesteca bine. Intr-o tava unsa...Citeste continuarea

Piept de pui pane

Postat de: carla27carla in Pui

se taie pieptul de pui fasii si se condimenteaza .se pregateste pt pane:2 oua se bat cu furculita se adauga faina in ploaie se condimenteaza ,si se face un aluat ca de clatite. Fasiile de pui se...Citeste continuarea

Palmieri ca la Nisa

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Se curata maslinele si se taie marunt. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie de teflon, cu putin ulei de masline, sotati ceapa si ardeiul. Sarati, piperati,...Citeste continuarea

Pastrav in crusta de malai

Postat de: ala_oancea in Pastrav

Se spala fileurile si se sterg cu un prosop de hartie. Se taie in bucati de trei degete de late, se dau prin faina, prin ouale batute si apoi prin malai. Se prajesc pe ambele parti in ulei...Citeste continuarea

Placinta cu ciuperci

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa...Citeste continuarea

Prajitura cu biscuiti

Postat de: roxana007 in Dulciuri

Laptele se pune la fiert.Intr-un castron se pune amidonul si zaharul se amesteca si se adauga cate putin lapte dupa care se pune in tot laptele si se dau cateva clocote pana se ingroasa crema si...Citeste continuarea

Prajitura cu branza de vaci

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

aluatul:margarina se freak cu zaharul,apoi s adauga oul,apoi faina,laptele,praful d copt,esentele si cacaoa. umplutura:se freaca branza cu ouale,apoi zaharul,esentele si faina. se pune trei...Citeste continuarea

pizza

Postat de: luminita20_2006 in Pizza

Se amesteca drojdia cu zaharulapoi intr-un ligenas se pune faiane  dupa care laptele caldut, untul topit, sareasi drojdia se framanta . Apoi se acopera si se lasa la dospit30 min.(pana ce isi...Citeste continuarea

PIZZA TARANEASCA DE CASA

Postat de: MIMI in Pizza

Eu folosesc ca reteta pt pizza,placinte,aperitive aceasi reteta ca la placinta cu branza.Eu o numesc  "coca buna la toate",numai ca pt prajituri pun mai mult zahar in coca ,iar pt pizza sau...Citeste continuarea

Placinta cu branza si stafide

Postat de: MIMI in Prajituri

Pentru umplutura: Amestecam branza cu zaharul,ouale,stafidele,zaharul vanilinat. Pentru coca : Se pune faina intr-un castron ,se pune praful de sare si uleiul. Separat intr-o canuta...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Topim untul cu ciocolata, adaugam laptele si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam bine si lasam la racit. Dupa ce se raceste compozitia adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa...Citeste continuarea

Pastrama

Postat de: miha in Mezel de casa

Pastrama este mai gustoasa si mai frageda daca se prepara din carne de porc mai tanar de 1 an. Se poate prepara si din sunci invascute. Carnea se taie in bucati groase de 2-3 cm si late de 5-6...Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de: nyana in Paste

Se fierb pastele bine se scurg si se pun intr-un castron mare , se adauga conservele cu ton ,porumbul ,uleiul, sarea si piperul si se amesteca bine. Ceapa rosie se taie rondele subtiri si se...Citeste continuarea

Prajitura cu mac si glazura

Postat de: Michelle in Prajituri

Se pune intr-un bol 200 gr margarina inmuiata la temperatura camerei,zaharul pudra,sarea si un plic de zahar pudra.Se mixeaza pana se obtine o crema omogena,in care se incorporeaza treptata apa...Citeste continuarea

Prajitura Raffaello

Postat de: gaby_d in Prajituri

incepem cu primul blat: Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma cu 100gr zahar Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si uleiul apoi se adauga si laptele Se...Citeste continuarea

Piept de pui cu lamaie si curry

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Pieptul de pui se feliaza apoi se bate un pic cu ciocanul de bucatarie.Se condimenteaza si se adauga si un pic de oregano si busuioc. Intr-o tigaie se pune ulei de mmasline si apoi cand s-a incins...Citeste continuarea

Pate de soia

Postat de: ama in Mancaruri de post

Ingrediente: 1 cana soia 20 ml ulei 1 ceapa 50 ml suc rosii sare patrunjel verde Soia se alege si se spala. Apoi se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert in multa apa (cam...Citeste continuarea