Pateuri rapide cu branza feta
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezgetat, apoi se taie in lungime pe jumatate. Oul se bate bine cu branza feta maruntica, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se unge foaia de aluat cu aceasta compozitie, se...Citeste continuarea
Paste cu somon si mozzarela
Postat de: LopFras in SomonSe calesc ciupercile in cubuletul de unt, se adauga somonul, se adauga patrunjelul. Se pune mozzarela taiata cuburi peste amestec. Se adauga 2 linguri ulei de masline si maslinele curatate de...Citeste continuarea
Pui umplut
Postat de: miha in PuiPuiul se curata si se spala foarte bine. Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca impreuna cu 1 lingura de ulei, sare, piper, boia de ardei si cimbru. Cu acest amestec se unge puiul pe toate...Citeste continuarea
Porc chinezesc
Postat de: Brindusa in PorcPune un wok (sau o tigaie mare) la incalzit si adauga uleiul. Pune alunele la prajit in uleiul fierbinte pana ce devin aurii. Scoate-le. Amesteca cubuletele de carne cu amidonul si pune-le in...Citeste continuarea
Pui cu ananas- mancare chinezeasca
Postat de: Oana in PuiPuiul se taie fasiute (eu am avut pulpe de pui), apoi se pune intr-un castron impreuna cu 3 linguri sos de soia si se lasa la rece jumatate de ora. Se scoate apoi puiul si se trece prin faina...Citeste continuarea
PRAJITURA CU VISINE
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSE FREACA GALBENUSURILE CU ZAHARUL,MARGARINA SPUMA. SE ADAUGA FAINA SI 2 ALBUSURI BATUTE SPUMA. SE PUN SI RESTUL INGREDIENTELOR. COMPOZITIA SE PUNE INTR-O TAVA TAPETATA ,NU PREA MARE,SE...Citeste continuarea
Pui pe gratarul din cuptor !
Postat de: ana in PuiSe taiu puiul si se opresc numai aripile ,pulpele si pieptul.(Se poate prehati si intreg ,dar nu am avut multe persoane la masa si am preferat sa-l tai). Puiul se da cu sare grunjoasa se...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de miere
Postat de: ionix in PrajituriIntr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul. Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie. Cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul,...Citeste continuarea
prajitura cu crema de lapte si...
Postat de: ionix in PrajituriPrepararea blatului: Intr-un bol de plastic de pun ouale si le lasam sa ajunga la temperatura camereim, asta-n cazul in care ele sunt reci. Apoi mixam oarte bine ouale cu...Citeste continuarea
Platou rece aperitiv
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe aseaza toate pe un platou rotund, ornand dupa imaginatie. Citeste continuarea
Platou aperitiv de sarbatoare
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriToate preparatele se aseaza ca in imagine Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriUntul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul , apoi cu ouale, faina, cacaoa, laptele si praful de copt. Totul se toarna intr-o tava si se da la copt 35 min. Crema:...Citeste continuarea
Prepararea aluatului in foi
Postat de: anisoara in PiinePREPAPRAREA ALUATULUI : Pregatim o cana de 300 ml. Turnam in cana un ou de marime normala , o lingurita de zahar, o lingurita de sare , o lingura mare de ulei , o lingura de otet de masa. Tot...Citeste continuarea
Pasta de pate
Postat de: Mama_Lizica in Aperitive / GarnituriPateul se freaca bine cu maioneza si cu galbenusurile faramitate, apoi se incorporeaza si mararul taiat foarte marunt si se potriveste de piper. Se poate servi intinsa pe paine, cu gogosari sau...Citeste continuarea
Placinte moldovenesti "Poale´n brau"
Postat de: anisoara in PiineToate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina prin sita intr-un vas mare. Adaugam uleiul si amestecam in maini faina cu uleiul. Separat, intr-o cana, adaugam oul si sare, le...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: mioritica in PrajituriSE UNGE TAVA CU UNT,SE PUNE BISCUITELE ZOBIT,MERELE RASE,APOI BLATUL.(SE BAT ALBUSURILE SPUMA, SE PUNE ZAHARUL, APA, GALBENUSURILE FRECATE CU ULEIUL, PRAFUL DE COPT SI FAINA.SE BAGA LA CUPTOR.CAND...Citeste continuarea
Prajitura cu Blat roz
Postat de: gamilici in PrajituriBlatul: Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca de capsuni si praful de...Citeste continuarea
Prajiturele biscuit
Postat de: gamilici in PrajituriAluatul : Untul se lasa la temperatura camerei sa fie mai moale ,apoi se adauga zaharul praf treptat si se omogeneizeaza. Se adauga nuca macinata,esenta de rom si ,din nou treptat,...Citeste continuarea
Pui Satay – Reteta Tailandeza
Postat de: gamilici in PuiPieptul de pui: Se pregateste marinada adaugand si amestecand toate ingredientele mai sus mentionate. Se taie pieptul de pui in cubulete pe care le asezam...Citeste continuarea
Pilaf cu legume si ciuperci
Postat de: susu in Mancaruri de postSe spala orezul. Morcovul curatat se da prin razatoarea mica iar dovlecelul prin razatoarea mare sau cuburi. Ceapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei incins apoi se...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos
Postat de: rivka in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina, se adauga praful de copt stins cu putin otet si se adauga apoi albusurile batute spuma amestecandu-se cu...Citeste continuarea
Placinta cu branza si stafide...
Postat de: susu in PrajituriMod de preparare aluat: Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si...Citeste continuarea
Prajitura Alba ca zapada
Postat de: BuniMaria in PrajituriSe fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine...Citeste continuarea
Platou festiv
Postat de: valentinalaur in Aperitive / GarnituriToate ingredientele se aseaza frumos pe platou. Citeste continuarea
Pirjoale de Sarbatori
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriSe toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute...Citeste continuarea
Pui la tava
Postat de: lenca21 in PuiPuiul, curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute. Dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pastreze sucurile in interior), se aseaza...Citeste continuarea
Parjoale surpriza
Postat de: lenca21 in Mancaruri cu carnese mesteca 400gr de carne tocata (mixt vita-porc) cu1ou, 3 linguri de parmezan,si amestecul urmator, macinat in blender (sa fie ca o crema): Amestecam totul cu carnea si dam la frigider...Citeste continuarea
Pere imbatate cu sos de vin
Postat de: Adinuta in DulciuriPasul 1: Se spala bine lamaia, cu un pic de apa si otet (am inteles ca ii curata coaja de chimicale), se sterge si se taie felii. Se pune vinul la fiert impreuna cu zaharul, betigasul de...Citeste continuarea
Prajitura de ciocolata cu fulgi de...
Postat de: gaby_d in PrajituriBLATUL: Am pus ciocolata rupta cu apa fierbinte,intr-un castronel le-am topit la microunde(castronul nu s-a topit:)))) am mixat untul cu zaharul pudra,pana ce nu se mai simtea zaharul.am...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si cafea
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFRECI OUALE CU ZAHARUL, MARGARINA ,FAINA CU PRAFUL DE COPT,LAPTELE,ESENTA.COMPOZITIA SE PUNE INTRO TAVA TAPETATA(NU PREA MARE TAVA).CAND E COAPTA O SCOTI,TAI MARGINILE SI INSIROPEZI PUTIN BLATUL....Citeste continuarea
Prajitura Regina Maria
Postat de: cornelia16_2002 in PrajituriBlat 1: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam cocosul, faina si bicarbonatul stins. Se toarna bezeaua obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace pana se...Citeste continuarea
PIFTIE DE PORC (2) PENTRU SARBATORI
Postat de: anisoara in PorcPrincipalul proces de preparare a piftiei este curatirea carnei . Piciorul de porc taiat si soricul le aranjam intr-un vas mare si turnam peste ele apa rece si le lasam intr-un loc la...Citeste continuarea
Pelincutele Domnului
Postat de: Oana in PrajituriFoile de placinta dezghetate se taie in patru. Se incinge cuptorul la foc mediu si cu usa intredeschisa se usuca foile. Se pn intr-o tava si se lasa pana se rumenesc usor. Atentie sa nu se arda!...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce si stafide
Postat de: nyana in PrajituriIntr-un bol mare se bat ouale cu zaharul si treptat se adauga branza dulce , apoi se pun stafidele si zaharul vanilat si esentele si coaja de portocale si se amesteca bine. Intr-o tava unsa...Citeste continuarea
Piept de pui pane
Postat de: carla27carla in Puise taie pieptul de pui fasii si se condimenteaza .se pregateste pt pane:2 oua se bat cu furculita se adauga faina in ploaie se condimenteaza ,si se face un aluat ca de clatite. Fasiile de pui se...Citeste continuarea
Palmieri ca la Nisa
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriSe curata maslinele si se taie marunt. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie de teflon, cu putin ulei de masline, sotati ceapa si ardeiul. Sarati, piperati,...Citeste continuarea
Pastrav in crusta de malai
Postat de: ala_oancea in PastravSe spala fileurile si se sterg cu un prosop de hartie. Se taie in bucati de trei degete de late, se dau prin faina, prin ouale batute si apoi prin malai. Se prajesc pe ambele parti in ulei...Citeste continuarea
Placinta cu ciuperci
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa...Citeste continuarea
Prajitura cu biscuiti
Postat de: roxana007 in DulciuriLaptele se pune la fiert.Intr-un castron se pune amidonul si zaharul se amesteca si se adauga cate putin lapte dupa care se pune in tot laptele si se dau cateva clocote pana se ingroasa crema si...Citeste continuarea
Prajitura cu branza de vaci
Postat de: rocsi_1612 in Prajiturialuatul:margarina se freak cu zaharul,apoi s adauga oul,apoi faina,laptele,praful d copt,esentele si cacaoa. umplutura:se freaca branza cu ouale,apoi zaharul,esentele si faina. se pune trei...Citeste continuarea
pizza
Postat de: luminita20_2006 in PizzaSe amesteca drojdia cu zaharulapoi intr-un ligenas se pune faiane dupa care laptele caldut, untul topit, sareasi drojdia se framanta . Apoi se acopera si se lasa la dospit30 min.(pana ce isi...Citeste continuarea
PIZZA TARANEASCA DE CASA
Postat de: MIMI in PizzaEu folosesc ca reteta pt pizza,placinte,aperitive aceasi reteta ca la placinta cu branza.Eu o numesc "coca buna la toate",numai ca pt prajituri pun mai mult zahar in coca ,iar pt pizza sau...Citeste continuarea
Placinta cu branza si stafide
Postat de: MIMI in PrajituriPentru umplutura: Amestecam branza cu zaharul,ouale,stafidele,zaharul vanilinat. Pentru coca : Se pune faina intr-un castron ,se pune praful de sare si uleiul. Separat intr-o canuta...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriTopim untul cu ciocolata, adaugam laptele si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam bine si lasam la racit. Dupa ce se raceste compozitia adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa...Citeste continuarea
Pastrama
Postat de: miha in Mezel de casaPastrama este mai gustoasa si mai frageda daca se prepara din carne de porc mai tanar de 1 an. Se poate prepara si din sunci invascute. Carnea se taie in bucati groase de 2-3 cm si late de 5-6...Citeste continuarea
Paste cu ton
Postat de: nyana in PasteSe fierb pastele bine se scurg si se pun intr-un castron mare , se adauga conservele cu ton ,porumbul ,uleiul, sarea si piperul si se amesteca bine. Ceapa rosie se taie rondele subtiri si se...Citeste continuarea
Prajitura cu mac si glazura
Postat de: Michelle in PrajituriSe pune intr-un bol 200 gr margarina inmuiata la temperatura camerei,zaharul pudra,sarea si un plic de zahar pudra.Se mixeaza pana se obtine o crema omogena,in care se incorporeaza treptata apa...Citeste continuarea
Prajitura Raffaello
Postat de: gaby_d in Prajituriincepem cu primul blat: Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma cu 100gr zahar Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si uleiul apoi se adauga si laptele Se...Citeste continuarea
Piept de pui cu lamaie si curry
Postat de: luminita20_2006 in PuiPieptul de pui se feliaza apoi se bate un pic cu ciocanul de bucatarie.Se condimenteaza si se adauga si un pic de oregano si busuioc. Intr-o tigaie se pune ulei de mmasline si apoi cand s-a incins...Citeste continuarea
Pate de soia
Postat de: ama in Mancaruri de postIngrediente: 1 cana soia 20 ml ulei 1 ceapa 50 ml suc rosii sare patrunjel verde Soia se alege si se spala. Apoi se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert in multa apa (cam...Citeste continuarea