Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2019 | 2712 vizualizari

 

Merge perfect ca aperitiv.
Usor de pregatit.

 

INGREDIENTE

aluat:
  • 100 g unt/margarina
  • 1-2 oua
  • 250 g faina
  • sare
umplutura:
  • 400 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • marar
  • ierburi de provence
  • gouda
  • emmentaler
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler:

Intr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare.

Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.


Intre timp pregatim umplutura.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se taie in bucati mai mici si se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu ceapa si putin ulei.

Spre sfarsit se adauga mararul, ierburile de provence, sarea si piperul si se mai lasa cateva minute la foc potrivit.

Aluatul se scoate din frigider. Se intinde uniform in forma pentru tarta.

Se umple cu compozitia de ciuperci dupa ce s-a racit.

Deasupra am presarat gouda si emmentaler ras.

Se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute.

TIPS-URI

1

Se poate servi calda sau rece la aperitiv. Se poate pune cascaval sau mozzarella in loc de gouda si emmentaler.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coji de nuci dulci

ieri la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

pe 19.02 la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si cu oua