O salata delicioasa, inspirata de reteta Nigellei Lawson, din revista mea de suflet Good Food adaptata gustului personal.Am inlocuit fisticul cu nuci si am renuntat la semintele de fenicul si piperul roz.
Am considerat ca si timp 30 de minute daca aveti ardeii copti deja si dezghetati si melasa pregatita sau cumparata.
Eu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti, scoateti cotorul cu semintele, ii scurget bine si ii rupeti fasii.
Cele 2 rodii mi-au folosit pentru ca nu aveam melasa de rodie cumparata. Taiem rodiile in jumatati. Pastram o jumatate de rodie pentru salata, iar restul le folosim pentru melasa. Scoatem semintele si le scurgem bine. Am obtinut 250 ml zeama pe care am pus-o intr-o craticioara cu 1 lingura zeama de lamaie si 1 lingurita zahar brun si le-am fiert pana au scazut mai mult de jumatate. Lichidul obtinut il putem pastra la frigider si intrebuinta la nevoie. Intr-un castron punem uleiul de masline, melasa de rodie, catelul de usturoi ras pe razatoarea mica si omogenizam bine. Intr-o rasnita punem 2 lingurite seminte de susan impreuna cu coriandru si le rasnim. Adaugam peste amestecul de ulei si melasa dupa gust. Turnam amestecul peste ardeiul kapia taiat fasii. Presaram seminte de susan intregi, seminte de rodie si nucile taiate grosier cu un cutit.
1
puteti pregati atat melasa, cat si dressingul cu o seara inainte