Slanina fiarta in moare cu piper si boia

de MotanLaOale in Mezel de casa, 13 Mar 2019 | 11631 vizualizari

 

Inspirat de modul de preparare al lui Costel (Mutulica).

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati slaninuta (800g)
  • 1 ceapa
  • 4-5 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingurita coriandru
  • 5-6 boabe ienibahar
  • 2 linguri bia dulce
  • 1 litru moare (zeama de varza)
  • sare grunjoasa
  • PENTRU PRESARAT:
  • boia afumata
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta in moare cu piper si boia:

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.

Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.

Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.

Eu am sarit peste aceasta etapa deoarece slanina primita era gata tinuta in sare.

Se pune slanina intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie.

Se pun foile de dafin, piperul, coriandrul, ienibaharul, boiaua dulce si ceapa curatata si lasata intreaga.

Se fierbe la foc mic, 1 ora, pana intra furculita usor in slanina.

Se pune un capac si se lasa sa se raceasca slanina in zeama in care a fiert.

Se scoate si se lasa la zvantat pe o farfirie.

Se presara cu boia afumata si piper macinat bine pe toate partile si se pune la rece (pe balcon).  

Se poate pastra in congelator pentru mai mult timp.  

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta in moare cu piper si boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa