Se toacă ceapa verde cât mai mărunt și se călește în ulei. Când e gata se adaugă ardeiul copt tocat cubulețe. Se lasă la fiert 10 minute și se adaugă peștele fript mărunțit și curățat de oase. După 10 minute adăugăm roșiile tocate cuburi și sucul de roșii....
Fileul de pește se toacă la mașină, apoi se amestecă cu morcovul și cartoful rași pe răzătoarea mică, usturoiul făcut mujdei, ouăle, mărarul, condimentele și delikatul/sarea. Se omogenizează bine și se formează biluțe potrivite care se tăvălesc prin pesmet.
Se prăjesc...
Fileurile se trec prin șervețele de hârtie (după ce s-au dezghețat). Se sărează și se dau cu piper. Se taie în 3 bucăți mai mici.
Ouăle se bat cu sare și făina. Se pun fileurile în compoziția de ou și apoi prin pesmet.
Se prăjesc în baie de ulei pe...
Spalam pestele, il tamponam cu servetele absorbante, il saram si lasam deoparte 10 minute.
Punem pesmet intr-o farfurie adanca si trecem pestele pana capata o crusta de pesmet peste tot. Se prajeste in baie de ulei pana devine auriu.
Scoatem pe servetele absorbante.
Se serveste cu...
Dăm prin robot fileul de pește.
Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet.
Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. Se scot pe șervețele absorbante.
Spălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa, morcovul, cartoful, oul, sarea/delikatul, condimentele, mărarul, usturoiul) din care rezultă un amestec...
Scoatem oasele din pește și punem carnea de pește în vasul de blender peste care vom pune untul. Blenduim bine până devine o pastă cremoasă.
Se servește pe felii de pâine cu castravete sau ridichii.
Poftă bună!
Pestele se fileteaza si se marunteste (se va avea grija sa nu aiba oase si nici urme de piele).
Se adauga ceapa taiata mai fin, morcovul razuit, pesmetul, oul, usturoiul pisat, bicarbonatul, verdeata si condimentele si se amesteca bine pana se omogenizeaza bine.
Se formeaza chiftelute...
Scurgem bine tonul si tapetam bine cu servetele de hartie ca sa soatem excesul de lichid.
Pastrama de macrou se marunteste (se elimina pielita si eventualele oase) si se adauga peste tonul scurs. Se adauga maioneza si ceapa. Se amesteca bine, se potriveste de sare (daca este nevoie) si se...
Pestele curatat de intestine (nu se va curata si de solzi ca sa nu se prinda si sa ramana bucati de carne pe gratar) spalat si dat cu sare se pune pe gratarul incins si se frige pe ambele parti sau se poate despica pe burta si se va "cracana" intr-o singura bucata.
Legumele se pun si...
Rondelele de somon dupa ce se clatesc cu apa, se usuca cu servetele de hartie si se dau cu sare. Se pun pe gratarul incins si se frig pe ambele parti.
Mamaliga se va face intre timp. Se pune cana cu malai, apa, sarea si uleiul/untul. Se amesteca bine sa nu formeze cocoloase si cand s-a...
Icrele le amestecam cu mustarul, suc de lamaie - 2 linguri si le frecam cu ulei ca pe maioneza.
Cand s-au inmultit, adaugam grisul rece (50 ml apa si o lingura de gris se fierb bine) si pastrama de macrou maruntita.
Se serveste sub forma de tartine sau pe felii de castravete.
Pofta...
Se spala pestele, se curata si se taie capetele. Se lasa cateva minute in apa rece, apoi se zvanta cu prosoape de hartie. Saram pestele atat in interior, cat si in exterior.
Se pregateste un gratar pentru cuptor, unde vom aseza pestele (eu l-am folosit pe cel de la cuptorul cu microunde),...
Se taie pestele pe burta, se scot intestinele, se spala bine in interior pentru a nu avea urme de sange. Saram pestele in interior, dar si la exterior.
Incingem bine gratarul si punem pestele. Il intoarcem pe toate partile pana se coace bine. Macroul este printre putinii pesti care nu se...
Curatam pestele de intestine, scoatem branhiile, apoi il spalam bine sa nu ramana urme de sange. Nu dam solzii jos. Il stergem cu prosoape de hartie pentru a nu ramane urme de apa si il saram atat pe interior, cat si pe afara. Ungem cu putin ulei si il invelim in hartie de copt.
Incingem...
Se toaca ceapa cuburi. Se pune intr-un vas o lingura cu ulei (conserva de peste are mult ulei) si o cescuta de apa, in momentul in care incepe sa fiarba se adauga ceapa si se lasa pana scade lichidul si se inmoaie ceapa, apoi adaugam ardeiul. Cand s-au fiert bine se adauga rosiile si se lasa pana...
Se curata pestele daca nu este eviscerat, se taie capul si coada, inotatoarele si se spala bine fara a lasa urme de sange in interior. Se pune la fiert apa, 100 ml otet si cand clocoteste se adauga pestele pentru 10-15 minute. Se scoate apoi, se lasa la racit si se alege de oase si piele....
Zacusca cu somon
Se toacă ceapa verde cât mai mărunt și se călește în ulei. Când e gata se adaugă ardeiul copt tocat cubulețe. Se lasă la fiert 10 minute și se adaugă peștele fript mărunțit și curățat de oase. După 10 minute adăugăm roșiile tocate cuburi și sucul de roșii....
Chiftelute de salau 2
Fileul de pește se toacă la mașină, apoi se amestecă cu morcovul și cartoful rași pe răzătoarea mică, usturoiul făcut mujdei, ouăle, mărarul, condimentele și delikatul/sarea. Se omogenizează bine și se formează biluțe potrivite care se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc...
Merluciu pane
Fileurile se trec prin șervețele de hârtie (după ce s-au dezghețat). Se sărează și se dau cu piper. Se taie în 3 bucăți mai mici. Ouăle se bat cu sare și făina. Se pun fileurile în compoziția de ou și apoi prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei pe...
Rondele de fitofag prajite
Spalam pestele, il tamponam cu servetele absorbante, il saram si lasam deoparte 10 minute. Punem pesmet intr-o farfurie adanca si trecem pestele pana capata o crusta de pesmet peste tot. Se prajeste in baie de ulei pana devine auriu. Scoatem pe servetele absorbante. Se serveste cu...
Chiftelute din cod alb
Dăm prin robot fileul de pește. Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. Se scot pe șervețele absorbante.
Parjoale din file de salau
Spălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa, morcovul, cartoful, oul, sarea/delikatul, condimentele, mărarul, usturoiul) din care rezultă un amestec...
Pate din macrou afumat
Scoatem oasele din pește și punem carnea de pește în vasul de blender peste care vom pune untul. Blenduim bine până devine o pastă cremoasă. Se servește pe felii de pâine cu castravete sau ridichii. Poftă bună!
Chiftelute de peste
Pestele se fileteaza si se marunteste (se va avea grija sa nu aiba oase si nici urme de piele). Se adauga ceapa taiata mai fin, morcovul razuit, pesmetul, oul, usturoiul pisat, bicarbonatul, verdeata si condimentele si se amesteca bine pana se omogenizeaza bine. Se formeaza chiftelute...
Salata de peste
Scurgem bine tonul si tapetam bine cu servetele de hartie ca sa soatem excesul de lichid. Pastrama de macrou se marunteste (se elimina pielita si eventualele oase) si se adauga peste tonul scurs. Se adauga maioneza si ceapa. Se amesteca bine, se potriveste de sare (daca este nevoie) si se...
Saramura de peste la gratar
Pestele curatat de intestine (nu se va curata si de solzi ca sa nu se prinda si sa ramana bucati de carne pe gratar) spalat si dat cu sare se pune pe gratarul incins si se frige pe ambele parti sau se poate despica pe burta si se va "cracana" intr-o singura bucata. Legumele se pun si...
Somon la gratar cu mamaliguta
Rondelele de somon dupa ce se clatesc cu apa, se usuca cu servetele de hartie si se dau cu sare. Se pun pe gratarul incins si se frig pe ambele parti. Mamaliga se va face intre timp. Se pune cana cu malai, apa, sarea si uleiul/untul. Se amesteca bine sa nu formeze cocoloase si cand s-a...
Icre de peste cu macrou afumat
Icrele le amestecam cu mustarul, suc de lamaie - 2 linguri si le frecam cu ulei ca pe maioneza. Cand s-au inmultit, adaugam grisul rece (50 ml apa si o lingura de gris se fierb bine) si pastrama de macrou maruntita. Se serveste sub forma de tartine sau pe felii de castravete. Pofta...
Macrou la cuptor cu mamaliguta si mujdei
Se spala pestele, se curata si se taie capetele. Se lasa cateva minute in apa rece, apoi se zvanta cu prosoape de hartie. Saram pestele atat in interior, cat si in exterior. Se pregateste un gratar pentru cuptor, unde vom aseza pestele (eu l-am folosit pe cel de la cuptorul cu microunde),...
Macrou la gratar
Se taie pestele pe burta, se scot intestinele, se spala bine in interior pentru a nu avea urme de sange. Saram pestele in interior, dar si la exterior. Incingem bine gratarul si punem pestele. Il intoarcem pe toate partile pana se coace bine. Macroul este printre putinii pesti care nu se...
Stiuca la gratar in foaie de copt
Curatam pestele de intestine, scoatem branhiile, apoi il spalam bine sa nu ramana urme de sange. Nu dam solzii jos. Il stergem cu prosoape de hartie pentru a nu ramane urme de apa si il saram atat pe interior, cat si pe afara. Ungem cu putin ulei si il invelim in hartie de copt. Incingem...
Zacusca cu ton
Se toaca ceapa cuburi. Se pune intr-un vas o lingura cu ulei (conserva de peste are mult ulei) si o cescuta de apa, in momentul in care incepe sa fiarba se adauga ceapa si se lasa pana scade lichidul si se inmoaie ceapa, apoi adaugam ardeiul. Cand s-au fiert bine se adauga rosiile si se lasa pana...
Zacusca de macrou
Se curata pestele daca nu este eviscerat, se taie capul si coada, inotatoarele si se spala bine fara a lasa urme de sange in interior. Se pune la fiert apa, 100 ml otet si cand clocoteste se adauga pestele pentru 10-15 minute. Se scoate apoi, se lasa la racit si se alege de oase si piele....