Curatam cartofii si ii punem la fiert. Ardeiul il coacem direct pe flacara aragazului, apoi il curatam de coaja si il taiem fasii.
Taiem marunt ceapa si conopida si le amestecam impreuna cu uleiul de masline si semintele.
Dupa ce cartofii au fiert si s-au mai racorit, ii taiem in cubulete...
Punem pe foc apa cu zaharul si cacaua si lasam pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam margarina apoi amestecam pana margarina si zaharul sunt topite complet.
Turnam sosul peste biscuitii macinati, cocos si rom si omogenizam.
Pe prima foaie de napolitana punem o treime din cantitatea...
Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se omogenizeze.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam cu grija...
Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa fiecare.
Cernem faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in amestecul de oua cu ajutorul unei...
Curatam si spalam bine pestii, apoi ii uscam cu ajutorul servetelelor.
Taiem ceapa si usturoiul julienne si le amestecam cu sare, piper, foile de dafin, vinul, jumatate din cantitatea de boia si cateva linguri de ulei de masline. Asezam ceapa in tava.
Faina o amestecam cu sare, piper,...
Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile de clementina, zaharul, cuisoarele,...
Dam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute.
Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi margarina, praful de copt si jumatate din cantitatea de faina si amestecam cu lingura. Punem si restul de faina...
Fierbem orezul in 600 ml de apa fierbinte. Cand este gata, il scurgem de apa si il dam deoparte.
In wok punem uleiul de masline, ceapa si usturoiul taiate fasii si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie. Adaugam mazarea, susanul, baconul si sunca taiate si ele fasii si lasam la calit...
Taiem ardeii in cubulete mici, ceapa cat se poate de marunt, iar rosiile le curatam de seminte si le taiem la marimea ardeilor. Amestecam totul cu ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si frunzulite de patrunjel si lasam la frigider pentru jumatate de ora dupa care se poate servi.
Cartofii cu tot cu coaja si spalati ii ungem cu putin ulei si ii dam la cuptor.
Pisam usturoiul si il amestecam cu sare, piper, paprika, coriandru praf si cateva linguri de ulei de masline. Ungem bucatile de peste cu acest amestec si le punem in tava. Distribuim feliile de lamaie si foile de...
Amestecam apa cu zaharul pana devine un amestec omogen dar fara ca acesta sa se topeasca complet. Punem la foc mediu pana capata culoarea chihlimbarului fara sa amestecam deloc. Adaugam apoi margarina si amestecam. Luam de pe foc si cu grija adaugam si frisca.
Cand este cald, sosul este...
Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand incepe sa fiarba dam deoparte, adaugam restul de apa si lasam pana se raceste complet.
Taiem pulpele...
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Punem pasta de rosii concentrata si usturoiul si se mai lasa la calit 3-4 minute.
Se adauga apoi 500 ml de pasta de rosii, oregano, zaharul, sare si piper si circa 250 ml de apa fierbinte si se lasa pe foc moderat pentru...
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora.
Intre timp punem apa la incalzit si o lasam la indemana, apoi taiem carnea in bucati potrivite si o calim intr-o alta oala cu...
Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie sfaramicioasa, dar inca se mai pot vedea bucatele de margarina. Nu se amesteca prea mult pentru a nu se...
Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni.
Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine.
Intr-un castron se pune amestecul de ceapa...
Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul, galbenusul, un praf de sare si vanilia pana devine o crema pufoasa. Punem cafeaua rece si amestecam. Se adauga apoi faina,amidonul si cacaua cernute si se omogenizeaza. Se obtine un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini pe...
Intr-un castron punem ouale, faina, uleiul, laptele, parmezanul, praful de copt si putina sare, apoi amestecam cu mixerul cateva secunde, atat cat sa se omogenizeze.
Pentru umplutura taiem marunt crenvurstii si maslinele si le amestecam cu jumatate din cantitatea de branza, ketchup- ul,...
Intindem foaia de aluat si o ungem cu mustar, apoi presaram branza si putina sare. Punem 2 crenvursti pe unul din capete si incepem sa rulam in asa fel incat sa acoperim de doua ori cu aluat crenvurstii. Taiem aluatul si repetam cu ceilalti doi.
Batem oul si ungem marginile pentru a le lipi...
reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute.
Intre timp punem margarina intr-o tigaie, iar dupa ce s-a topit, adaugam pesmetul, nuca si cele 3 linguri de zahar...
Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat.
Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta.
Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a...
Batem oul cu zaharul si sarea pana devine o crema pufoasa. Adaugam apoi esenta de vanilie, laptele si iaurtul si amestecam. Punem si faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara si amestecam usor de cateva ori, pana la omogenizare.
Merele se curata de coaja si se taie in felii de cca....
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam apoi praful de sare, smantana, uleiul si coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde.
Separat se amesteca faina si praful de copt, apoi se adauga peste amestecul de oua in trei etape, amestecand usor cu o spatula sau un tel....
Intr-o tigaie calim ciupercile cu o lingura de ulei si usturoiul, sare si piper. Le dam deoparte si in aceeasi tigaie punem ceapa taiata in felii subtiri, sare si inca o lingura de ulei si o lasam sa se caramelizeze putin.
Puiul se curata de piele si oase, apoi se rupe in bucati mici si se...
Curatam dovlecelul, indepartand miezul si coaja, apoi il taiem in bucati, la fel facem si cu chayote. Morcovul curatat se taie in rondele.
Taiem pazul bucati si il calim in ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si mai lasam cateva secunde. Punem legumele taiate, catelul de...
Amestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra.
Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul, praful de copt, garam masala, sare si o lingura de ulei si incepem sa framantam pana se formeaza un...
Batem oul cu laptele, frisca, scortisoara, cardamomul si un praf de sare. In acest amestec lasam feliile de panetone cca 5 minute, intorcandu-le cu grija cam pe la jumatatea timpului, pentru a se imbiba de amestecul cu ou pe ambele parti.
Punem uleiul intr-o tigaie, iar cand aceasta s-a...
Cu un servetel absorbant stergem carnea pentru a indeparta orice exces de umiditate, apoi o pudram cu sare, piper, paprika si usturoiul tocat in asa fel incat toata suprafata sa fie condimentata. O punem intr-un castron si o dam la frigider pana a doua zi.
Dupa cele 24 de ore, amestecam uleiul...
Pentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare.
Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam galbenusurile unul cate unul, fara a ne opri din mixat.
Amestecam faina cu praful de copt si...
Pestele se curata de solzi si intestine si se spala bine, apoi se usuca cu un prosop de hartie. Cu un cutit bine ascutit, facem cate doua- trei taieturi superficiale pe ambele parti pentru a patrunde mai bine condimentele.
Sarea se amesteca impreuna cu oregano, cimbru, coaja de la jumatatea...
Salata de cartofi
Curatam cartofii si ii punem la fiert. Ardeiul il coacem direct pe flacara aragazului, apoi il curatam de coaja si il taiem fasii. Taiem marunt ceapa si conopida si le amestecam impreuna cu uleiul de masline si semintele. Dupa ce cartofii au fiert si s-au mai racorit, ii taiem in cubulete...
Desert napolitane de post
Punem pe foc apa cu zaharul si cacaua si lasam pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam margarina apoi amestecam pana margarina si zaharul sunt topite complet. Turnam sosul peste biscuitii macinati, cocos si rom si omogenizam. Pe prima foaie de napolitana punem o treime din cantitatea...
Desert tort indragostit
Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se omogenizeze. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam cu grija...
Desert rulada cu crema de piersici si caramel
Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa fiecare. Cernem faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in amestecul de oua cu ajutorul unei...
Sardine la cuptor
Curatam si spalam bine pestii, apoi ii uscam cu ajutorul servetelelor. Taiem ceapa si usturoiul julienne si le amestecam cu sare, piper, foile de dafin, vinul, jumatate din cantitatea de boia si cateva linguri de ulei de masline. Asezam ceapa in tava. Faina o amestecam cu sare, piper,...
Desert pere posate in vin
Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile de clementina, zaharul, cuisoarele,...
Aperitiv saratele cu pasta de masline si cascaval
Dam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute. Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi margarina, praful de copt si jumatate din cantitatea de faina si amestecam cu lingura. Punem si restul de faina...
Orez prajit
Fierbem orezul in 600 ml de apa fierbinte. Cand este gata, il scurgem de apa si il dam deoparte. In wok punem uleiul de masline, ceapa si usturoiul taiate fasii si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie. Adaugam mazarea, susanul, baconul si sunca taiate si ele fasii si lasam la calit...
Salata de ardei
Taiem ardeii in cubulete mici, ceapa cat se poate de marunt, iar rosiile le curatam de seminte si le taiem la marimea ardeilor. Amestecam totul cu ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si frunzulite de patrunjel si lasam la frigider pentru jumatate de ora dupa care se poate servi.
Pisica de mare la cuptor
Cartofii cu tot cu coaja si spalati ii ungem cu putin ulei si ii dam la cuptor. Pisam usturoiul si il amestecam cu sare, piper, paprika, coriandru praf si cateva linguri de ulei de masline. Ungem bucatile de peste cu acest amestec si le punem in tava. Distribuim feliile de lamaie si foile de...
Sos caramel
Amestecam apa cu zaharul pana devine un amestec omogen dar fara ca acesta sa se topeasca complet. Punem la foc mediu pana capata culoarea chihlimbarului fara sa amestecam deloc. Adaugam apoi margarina si amestecam. Luam de pe foc si cu grija adaugam si frisca. Cand este cald, sosul este...
Pui prajit
Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand incepe sa fiarba dam deoparte, adaugam restul de apa si lasam pana se raceste complet. Taiem pulpele...
Sos de rosii pentru pizza sau paste
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Punem pasta de rosii concentrata si usturoiul si se mai lasa la calit 3-4 minute. Se adauga apoi 500 ml de pasta de rosii, oregano, zaharul, sare si piper si circa 250 ml de apa fierbinte si se lasa pe foc moderat pentru...
Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora. Intre timp punem apa la incalzit si o lasam la indemana, apoi taiem carnea in bucati potrivite si o calim intr-o alta oala cu...
Aperitiv biscuiti cu branza si chimen
Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie sfaramicioasa, dar inca se mai pot vedea bucatele de margarina. Nu se amesteca prea mult pentru a nu se...
Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine. Intr-un castron se pune amestecul de ceapa...
Desert biscuiti boabe de cafea
Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul, galbenusul, un praf de sare si vanilia pana devine o crema pufoasa. Punem cafeaua rece si amestecam. Se adauga apoi faina,amidonul si cacaua cernute si se omogenizeaza. Se obtine un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini pe...
Mini pizza muffins
Intr-un castron punem ouale, faina, uleiul, laptele, parmezanul, praful de copt si putina sare, apoi amestecam cu mixerul cateva secunde, atat cat sa se omogenizeze. Pentru umplutura taiem marunt crenvurstii si maslinele si le amestecam cu jumatate din cantitatea de branza, ketchup- ul,...
Aperitive crenvursti in foietaj
Intindem foaia de aluat si o ungem cu mustar, apoi presaram branza si putina sare. Punem 2 crenvursti pe unul din capete si incepem sa rulam in asa fel incat sa acoperim de doua ori cu aluat crenvurstii. Taiem aluatul si repetam cu ceilalti doi. Batem oul si ungem marginile pentru a le lipi...
Desert reteta de preparare a papanasilor fierti
reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Intre timp punem margarina intr-o tigaie, iar dupa ce s-a topit, adaugam pesmetul, nuca si cele 3 linguri de zahar...
Risotto de ciuperci
Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat. Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta. Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a...
Desert gogosi cu mere
Batem oul cu zaharul si sarea pana devine o crema pufoasa. Adaugam apoi esenta de vanilie, laptele si iaurtul si amestecam. Punem si faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara si amestecam usor de cateva ori, pana la omogenizare. Merele se curata de coaja si se taie in felii de cca....
Desert prajitura cu mure
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam apoi praful de sare, smantana, uleiul si coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde. Separat se amesteca faina si praful de copt, apoi se adauga peste amestecul de oua in trei etape, amestecand usor cu o spatula sau un tel....
Tarta cu pui rotisat si ciuperci
Intr-o tigaie calim ciupercile cu o lingura de ulei si usturoiul, sare si piper. Le dam deoparte si in aceeasi tigaie punem ceapa taiata in felii subtiri, sare si inca o lingura de ulei si o lasam sa se caramelizeze putin. Puiul se curata de piele si oase, apoi se rupe in bucati mici si se...
Supa crema cu peste
Curatam dovlecelul, indepartand miezul si coaja, apoi il taiem in bucati, la fel facem si cu chayote. Morcovul curatat se taie in rondele. Taiem pazul bucati si il calim in ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si mai lasam cateva secunde. Punem legumele taiate, catelul de...
Naan- paine indiana
Amestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra. Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul, praful de copt, garam masala, sare si o lingura de ulei si incepem sa framantam pana se formeaza un...
Friganele cu panettone
Batem oul cu laptele, frisca, scortisoara, cardamomul si un praf de sare. In acest amestec lasam feliile de panetone cca 5 minute, intorcandu-le cu grija cam pe la jumatatea timpului, pentru a se imbiba de amestecul cu ou pe ambele parti. Punem uleiul intr-o tigaie, iar cand aceasta s-a...
Coaste si cartofi la cuptor
Cu un servetel absorbant stergem carnea pentru a indeparta orice exces de umiditate, apoi o pudram cu sare, piper, paprika si usturoiul tocat in asa fel incat toata suprafata sa fie condimentata. O punem intr-un castron si o dam la frigider pana a doua zi. Dupa cele 24 de ore, amestecam uleiul...
Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura
Pentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare. Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam galbenusurile unul cate unul, fara a ne opri din mixat. Amestecam faina cu praful de copt si...
Snapper la cuptor
Pestele se curata de solzi si intestine si se spala bine, apoi se usuca cu un prosop de hartie. Cu un cutit bine ascutit, facem cate doua- trei taieturi superficiale pe ambele parti pentru a patrunde mai bine condimentele. Sarea se amesteca impreuna cu oregano, cimbru, coaja de la jumatatea...