publicat la 29.01.2020
publicat la 13.02.2019
publicat la 05.08.2018
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Salata calda de conopida
Taiem conopida in felii, iar resturile ce raman, se pun la fiert in apa cu sare. Calim ciupercile cu putin ulei, sare si piper. Condimentam feliile cu sare, piper si paprika, apoi le ungem bine cu 2 linguri de ulei de masline si le punem in tigaie la foc mediu. Amestecam parmezanul cu...
Mancare in stil asiatic
Lasam crevetii sa se decongeleze, iar ciupercile se pun in apa sa se hidrateze cel putin 30 de minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o cratita, punem apa si sare, iar cand incepe sa dea in clocot, se pun crevetii decongelati. Cand apa incepe din nou sa fiarba dupa ce am pus...
Desert cheesecake cu unt de arahide
Macinam biscuitii si adaugam margarina sau untul topit si topping-ul de ciocolata. Amestecam si asezam preparatul intr-o forma rotunda cu fundul detasabil. Apasam bine in asa fel incat sa nu ramana gauri, apoi se da la frigider. Frisca si zaharul se pun pe foc pana dau in clocot. Dam deoparte...
Dorada cu bacon la cuptor
Pestele se curata de mate si solzi, apoi se usuca bine. Se fac cate 3 taieturi, dar nu adanci, pe fiecare parte a pestelui. Uleiul de masline se amesteca cu sare, piper, ceapa taiata in felii subtiri si 4 felii de lamaie. Ungem bine pestele cu uleiul aromat, iar restul il punem pe fundul...
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin
Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa dea gust uleiului de masline. Il vom folosi pe tot parcursul retetei, atat la aluat, cat si la uns...
Desert bilute de cocos si ricotta
Amestecam branza cu zaharul pana acesta se topeste. Separat, topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam sarea, 100 de grame de fulgi de cocos si ciocolata amestecului de branza si incorporam pana devine o pasta groasa. Dam la frigider pentru 30 de minute, apoi formam bilute pe care le...
Paste cu rosii si ciuperci
Taiem ciupercile si un catel de usturoi in felii si le calim intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana se rumenesc usor. Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute. Dam deoparte ciupercile si adaugam in tigaie 2 linguri deulei de masline, restul de usturoi feliat si...
Paste de casa
Punem faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc unde adaugam ouale batute si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare apoi incepem sa framantam cu mana cel putin 10 minute. Aluatul trebuie sa fie lucios si...
Veggie Burgers
Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in cubulete si usturoiul tocat. Cand incep sa se inmoaie, adaugam si ciupercile taiate cubulete si lasam la calit cateva minute atat cat sa fie bine gatite, fara a...
Salata de icre
Icrele si foile de dafin se pun la fiert timp de 10 minute, apoi se lasa la racorit, se indeparteaza pielita si se taie in felii. Ardeii, ceapa, usturoiul si coriandru se taie marunt si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se adauga si icrele, amestecam si lasam pentru cel putin 30 de...
Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)
Dupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin. Scoatem pestele si in aceiasi tigaie punem ceapa, usturoiul taiate fasii si cele 2 foi de dafin. Se...
Desert inghetata de susan negru
Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, amestecand mereu pana incep sa se crape putin. Se macina apoi pana devine o pasta groasa. Intr-o cratita, se adauga laptele, frisca, mierea, vanilia si pasta de susan si se da la foc mediu pana da in clocot. Separat se...
Magiun de prune cu nuca
Tocam prunele fara samburi apoi le punem pe foc intr-un tuci sau oala cu fundul dublu si antiaderenta. Eu am folosit wok-ul :) Adaugam scortisoara si zaharul, amestecam si lasam la foc moderat. Va sta pe foc in jur de doua ore si va trebui sa amestecam de multe ori ca sa nu se prinda. La...
Tarta cu martipan
Incalzim cuptorul la 200 de grade. Dam prin razatoarea cu ochiuri mari martipanul. Ii adaugam ouale, esenta, zaharul si untul topit si racit. Mixam in jur de 5 minute pana devine omogem. Intr-o tava rotunda si putin inalta punem hartie de copt si prima foaie de aluat, pe care o intepam pe...
Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel
Prajim alunele intr-o tigaie sau la cuptor, pana se rumenesc usor. Indepartam cat se poate din coaja si le macinam. Cu mana, amestecam bine faina si untul la temperatura camerei. Adaugam alunele, budinca de caramel, zaharul, esenta de rom, praful de sare si praful de copt. Amestecam pana...
Budinca de orez
Punem la fiert apa si orezul, la foc mediu, pana scade toata apa, dar avand grija ca orezul sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam apoi coaja de la o lamaie, taiata in felii(doar partea galbena) , betisoarele de scortisoara si 1,750 l lapte si lasam pe foc pana orezul este fiert bine si cremos,...
Brownies cu nuca si caramel
Cca 250 de grame din cantitatea de ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi impreuna cu margarina(sau untul) si un praf de sare. Amestecam din cand in cant pana se topesc apoi lasam 5 minute la racit. Zaharul si ouale intregi, le mixam la viteza mare timp de trei minute. Adaugam apoi...
Pancakes cu banane si cirese
Amestecam laptele cu iaurtul, oul si zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam scortisoara, praful de copt, sarea si faina si omogenizam. Punem si banana taiata in cubulete mici. Punem o tigaie la incins cu foarte putin ulei si turnam cu un polonic din compozitie. Distribuim bucatele de...
Cookies de ciocolata
Topim margarina pe baie de aburi si cand s-a mai racorit o amestecam cu zaharul praf, apoi cu oul. Cacaua, faina si praful de copt le cernem si le amestecam cu margarina pana se omogenizeaza. Adaugam si esentele dupa gust, praful de sare si ciocolata taiata in cubulete mici. Cu o lingura, luam...
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel
Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le lasam pe foc pana cand se inmoaie, dar fara sa se zdrobeasca. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa....
Redfish la cuptor
Amestecam usturoiul pisat cu boiaua, ghimbirul, sare, piper si uleiul de masline. Cu un cutit taiem usor suprafata pestelui, pentru a putea patrunde mai bine condimentele(nu multe taieturi si doar superficiale). Ungem pestele cu acest preparat, iar in cavitatea abdominala ii punem foaia de...
Prajitura tiramisu reteta cu ciocolata
Tiramisu reţetă originală Pentru blat, topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca. Mixam zaharul cu margarina pana devine o crema pufoasa, apoi adaugam pe rand galbenusurile celor trei oua, mixand dupa fiecare adaugare. Urmeaza esenta de migdale si ciocolata topita, pe...
Desert prajitura tavalita cu cocos
Pentru blat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi turnam margarina topita cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem apa rece si esenta si mai batem cateva secunde. Adaugam fulgii de cocos si faina si amestecam cu...
Pui prajit cu susan
Punem puiul la fiert impreuna cu ceapa, dafinul, coaja de lamaie, piperul si sarea. Lasam sa fiarba 15 minute. Amestecam susanul cu pesmetul, faina de porumb si usturoiul praf. Trecem fiecare bucata de pui prin faina de grau, apoi prin ou si prin amestecul de susan. Prajim...
Gelatina de cocos
Gelatina se pune in apa sa se inmoaie. Laptele de cocos, frisca, laptele condensat si cele 2 linguri de fulgi de cocos se pun pe foc si cand incep sa dea in clocot le dam deoparte si le trecem printr-o sita si cat inca este fierbinte adaugam foile de gelatina scurse si amestecam pana...
Chiftelute din cartofi cu bacon si porumb
Cartofii taiati cubulete se pun la fiert. Cand sunt gata, le scurgem apa si le adaugam laptele, apoi ii zdrobim ca pentru piure, nu foarte moale. Ceapa, baconul si usturoiul, taiate cat mai marunt se pun la calit, cu 1 lingura de ulei de masline. Se amesteca apoi cu piureul, porumbul, oul,...
Prajitura cu capsuni
Taiem capsunile cubulete si le punem la foc impreuna cu zaharul, la foc mic, pentru cca 30 de minute, amestecand din cand in cand. Apoi se lasa la racit. Blatul 1 : Macinam biscuitii si batoanele de cereale si le amestecam cu margarina topita. Intr-o tava mai inalta punem folie alimentara si...
Brownies cu crema de branza
Topim ciocolata, uleiul si margarina intr-o cratita cu fundul gros la foc mic. Dupa ce s-au topit, luam de pe foc, adaugam zaharul si vanilia si amestecam bine. Batem cele 4 oua, dar nu mult, apoi adaugam crema de ciocolata dupa ce aceasta s-a racorit si omogenizam. Adaugam si faina amestecata...
Carne de porc cu mustar si legume in otet
Taiem carnea in fisii subtiri, ca la strogonoff si o dam cu sare si piper. O punem intr-o tigaie cu uleiul de masline si margarina si o lasam la prajit pana incepe sa se rumeneasca, apoi adaugam usturoiul taiat marunt si mai lasam la prajit 2-3 minute. Adaugam vinul si amestecam pana se evapora...
Piept de porc la gratar cu cartofi noi
Curatam cartofii si ii condimentam cu celelalte ingrediente. Ii punem intr-o tava si ii dam la cuptor, la 200 de grade pana se rumenesc. Amestecam bine toate ingredientele sosului si ne luam la indemana o pensula. Dam carnea cu sare si o punem pe gratarul incins si cu ajutorul pensulei o...