RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete / Pizza

Chifle pentru hamburger

In Piine la 2 Mar 2011

Cernem faina in vasul de paine si apoi punem sarea pe margine, facem o gropita in mijloc unde asezam drojdia , deasupra presaram zaharul ( daca avem drojdie proaspata atunci o dizlovam in putin lapte). Punem intr-un ibric laptele si-l incalzim usor, apoi amestecam cu untul si adaugam la...

Paine cu iaurt

In Piine la 24 Feb 2011

Cine face painea la masina amesteca ingredientele in ordinea de mai sus. Eu am framantat painea cu mana astfel ca am amestecat ingredientele uscate apoi pe cele lichide si le-am combinat. Am framantat un aluat bun de modelat( nu foarte mult) si am lasat la crescut pentru 2 ore( la masina...

Chifle ca pe vatra

In Piine la 23 Feb 2011

Cernem faina intr-un vas. Punem pe foc intr-un ibric, apa, laptele si untul si incalzim usor sa  se topeasca. Atentie nu trebuie sa infierbantam deoarece drojdia nu avem voie sa o oparim. Cand untul este topit incepem sa adaugam cate putina faina ( din toata cantitatea) pana punem 300...

Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline

In Piine la 21 Feb 2011

Facem din toate ingredientele, un aluat de paine elastic si numai bun de framantat( maxim zece minute). Este posibil sa mai aveti nevoie de cei 50 ml de apa  in plus sau nu, framantati si puneti cate putina. Lasam o ora la crescut la loc cald acoperit cu un servet( eu las lanaga aragaz cu...

Taitei de casa cu ulei de masline

In Piine la 19 Feb 2011

Intr-un vas punem ouale, uleiul, praful de sare si adaugam lingura cu lingura faina si facem un aluat bun si elastic. Intindem o foaie subtire si taiem cu rotita de pizza taitei subtirei sau cum ne plac( pot fi si mai grosi).

Painea bunicii VanDoren's

In Piine la 14 Feb 2011

Cerneti faina toata intr-un vas. Luati din total 4 cesti de faina si puneti in vasul de framantat. Faceti o mica gropita in mijloc. Adaugati drojdia , deasupra zaharul, apoi sarea pe margine, uleiul si apa. Amestecati bine si cand incepe sa se lege aluatul, usor, usor turnati si restul...

Paine alba Amish

In Piine la 12 Feb 2011

1. In vasul de framantat dizolvam zaharul in apa calduta, apoi amestecam bine si drojdia. 2. Adaugam uleiul si sarea si apoi faina cana cu cana, framantand sa se incorporeze bine. Nu punem cana urmatoare de faina pana nu am incorporat bine pe cealalta.  Dupa ce framantam aluatul il punem...

Paine floare din Sri Lanka

In Piine la 11 Feb 2011

Cernem faina in vasul de paine  adaugam sarea pe margini, in mijloc facem o gropita , punem drojdia uscata, oul batut si incepem sa amestecam usor. Adaugam cate putina apa pana o incorporam pe toata apoi untul topit. Facem un aluat usor manevrabil si  elastic . Lasam acoperit la loc...

Pizza Hawai

In Pizza la 9 Feb 2011

Cernem faina in vasul de framantat, apoi in mijoc facem o gropita punem drojdia, apoi zaharul deasupra si adaugam uleiul, apoi incepem sa turnam cate putina apa si sa framantam usor, adaugam si sarea . Iese un aluat frumusel si foarte bine manevrabil. Il lasam acoperit la loc cald pentru 8...

Paine etajata

In Piine la 6 Feb 2011

Cernem faina intr-un vas de paine, adaugam sarea pe margine, facem o gropita in mijloc, punem drojdia, zaharul deasupra si incepem sa turnam cate putin lapte caldut framantand usor. Adaugam si uleiul in continuare. Facem un aluat dens dar in acelasi timp elastic. Lasam la crescut acoperit 30 de...

Paine decorativa " Cosite"

In Piine la 4 Feb 2011

1. Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia , deasupra zaharul, apoi uleiul si incepem sa framantam adaugand cate putina apa pana o punem pe toata.  2. Nu framantam mult, doar cat sa obtinem un aluat elastic si moale....

Paine simpla de casa

In Piine la 5 Ian 2011

Am cernut faina si am amestecat-o  cu sarea. Am dizolvat drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul. Am turnat peste faina si am framantat putin ,apoi uleiul si am framantat bine. Am lasat o ora la crescut. Am impartit aluatul in patru , si am format 4 suluri de dimensiunea...

Schiacciata

In Piine la 21 Dec 2010

1. Ungeti cu putin ulei o tava de copt si puneti foaie pergament. Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gaura la mijloc. Faceti o pasta din drojdie si jumatate din cantitatea de apa. Adaugati in mijlocul fainii alaturi de restul cantitatii de apa si uleiul de masline. Amestecati...

Paine scotiana

In Piine la 19 Dec 2010

Cernem faina si-n mijlocul ei punem drojdia si presaram zaharul. Punem sarea intr-un colt. Intr-un ibric incalzim usor laptele si apa apoi adaugam untul cubulete sa se topeasca( atentie, nu fierbinte). Turnam peste faina si framantam un aluat bun, nu foarte moale, daca se mai cere mai...

Ksra marocana

In Piine la 18 Dec 2010

Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional). Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm Asezam alautul pe hartia pergament pe foaia de copt. Lasam la crescut acoperit cu folie unsa cu ulei 30 de...

Paine frantuzeasca

In Piine la 17 Dec 2010

Am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului. Cand aluatul este gata, rasturnati-l intr-un vas de framantat si daca este lipicios, mai adaugati putina faina si framantati cat sa o incorporati in aluat. Impartiti aluatul in doua. Modelati fiecare bucata sub forma unei mingii,...

Pizza focaccia

In Pizza la 10 Dec 2010

Intr-un vas de framantat amestecam apa, uleiul, mierea si apoi adaugam treptat faina, apoi in mijloc drojdia, si apoi mai adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Adaugam si sarea spre sfarsit si obtinem un aluat moale nelipicios.. Ungem bine biluta de aluat cu ulei de masline  pe...

Paine super rapida

In Piine la 5 Dec 2010

Am amestecat intr-un vas de framantat toate ingredientele si am obtinut un aluat de painica foarte foarte lipicios. Am pus alatul in tava de chec tapetata cu hartie si i-am dat o forma, niveland painica cat de cat. Am presarat seminte  de susan. Apoi am dat-o la foc destul de iute( 200...

Pizza alsaciana

In Pizza la 2 Dec 2010

 Faina , uleiul, galbenusul, sarea si apa se amesteca si framantam un aluat moale si flexibil in doua trei minute. Il lasam la odihnit in jur de cinci minute. Intre timp curatam ceapa si o taiem rondele, apoi zucchini felii( sau dovlecel). Intindem in tava un aluat foarte subtire( sau...

Paine cu orez

In Piine la 30 Noi 2010

Puneti faina in vasul de paine, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul. Adaugati si orezul fiert scurs si bine racit. Framantati aluatul care o sa vapara lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand....

Pan de Hojaldre

In Piine la 28 Noi 2010

Maiaua: Se amesteca faina cu drojdia  se adauga apa lacduta si se framanta pana se obtine o bila mica pe care o lasam sa creasca o ora pana isi dubleaza volumul. Se amesteca faina cu drojdia pentru aluat se face o gropita in centrul ei apoi se adauga maiaua si lingura de ulei. Se...

Paine impletita in sase, cu rozmarin

In Piine la 28 Noi 2010

In vasul de paine cernem faina si punem drojdia adaugam apoi uleiul si apa, zaharul si uleiul de masline. Framantam un aluat mai tare si compact sa-l putem modela. Il lasam acoperit 30 de minute pana devine pufos si-l putem lucra usor. Il rasturnam pe masa infainata il facem sul si-l...

Paine cu tarate si iaurt

In Piine la 27 Noi 2010

1. Puneti faina toata , taratele in vasul de framantat. Faceti o gropita in mijloc. Adaugati si sarea. Faceti o pasta din jumatate din cantitatea de apa calduta si drojdia la care adaugati si zaharul. Turnati peste faina impreuna cu restul de apa calduta, iaurtul si uleiul. 2.Framantati...

Spirala siciliana

In Piine la 24 Noi 2010

1.Amestecati grisul, faina sarea si faceti o gropita la mijloc. 2.Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa. Adaugati drojdia la amestecul de faina si gris impreuna cu uleiul de masline si turnati restul de apa treptat( s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea...

Ciabatta

In Piine la 23 Noi 2010

1. Dizolvati drojdia pentru biga in putina apa. Cerneti faina intr-un vas mare, adaugati drojdia dizolvata si restul de apa amestecand pana obtineti un aluat destul de tare. 2. Asezati aluatul pentru biga pe suprafata de lucru si framantati pana devine un aluat neted si elastic. Puneti...

Pitta

In Piine la 21 Noi 2010

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea intr-un vas. Se amesteca drojdia cu apa pana se dizolva si se aseaza intr-un vas mare. 2. Treptat se incorporeaza faina in amestecul de drojdie si se framanta pentru a se obtine un aluat moale. 3. Se infaineaza putin aluatul si se mai lucreaza 5...

Paine traditionala greceasca cu masline

In Piine la 21 Noi 2010

1. Cerneti faina si amestecati cu sarea in vasul de paine. Faceti o gropita la mijloc. 2. Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa calduta, adaugati-o in mijlocul fainii cu restul de apa si uleiul de masline, amestecati pana obtineti un aluat moale.( S-ar putea sa...

Paine cu tarate

In Piine la 20 Noi 2010

Se pun ingredientele uscate in vasul de paine si se adauga apa calduta...se framanta si se lasa la crescut timp de o ora. Cand este gata , se formeaza painile, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 15 minute la crescut la loc cald. Se pot pune seminte de floarea soarelui...

Paine elvetiana

In Piine la 18 Noi 2010

1.Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gropita in mijloc. Amestecati drojdia si apa calduta intr-un vas. 2. Incalziti putin smantana intr-un vas mic pana ajunge la temperatura corpului( 36-38  grade) Adaugati amestecul de drojdie si amestecati impreuna. 3. Adaugati amestecul...

Panini all'olio

In Piine la 18 Noi 2010

Dizolvati drojdia in apa, amestecati faina cu sarea si apoi turnati in mijloc apa si drojdia, framantati in jur de zece minute sau pana devine moale si elastic aluatul. Acoperiti cu o folie unsa cu ulei si lasati o ora la crescut la loc caldut. Impartiti aluatul in 12 mingiute pe care le...

Afisate 61 - 90 din 98 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]