adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete

Tort de Sfantul Ioan

In Torturi la 7 Ian 2014

Blatul: Se separa ouale, iar albusurile si 2 lg de apa se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se freaca putin cu uleiul apoi se adauga peste albusuri, se adauga nuca de cocos si la final faina amestecata cu praful de...

Bilute cu rom

In Dulciuri la 3 Ian 2014

Napolitanele si biscuitii  le-am dat la robot, apoi am adaugat margarina topita, nuca, esenta de rom, stafidele hidratate in apa calduta si rahatul taiat cubulete mici. Am amestecat bine . Din aceasta compozitie am  facut biliute mici in mijlocul carora am pus cate un sambure de...

Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului)

In Dulciuri la 25 Dec 2013

Foile de placinta se desfac cu grija si se taie in 4 parti, apoi se ia bucatica cu bucatica si se prajesc pe plita.  Dupa ce se prajesc toate se pun la inmuiat in sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Nuca se prajeste si se macina, se amesteca cu zahar din belsug si coaja rasa de la...

Tort de Craciun

In Torturi la 25 Dec 2013

300 ml frisca impreuna cu ciocolata se topesc la bain marine si se lasa la racit. Se adauga apoi esenta de rom si apoi se spumeaza pana devine o crema consistenta. Piscoturile se insiropeaza bine cu apa + zahar + esenta de  vanilie. Se aseaza un rand de piscoturi, unul de crema si tot...

Fursecuri cu nuca si ciocolata

In Dulciuri la 20 Dec 2013

Margarina se lasa la temperatura camerei apoi se spumeaza cu zaharul si esentele. Se adauga si galbenusul de ou si se amesteca bine. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt ( cam 200g faina). Se adauga nuca si ciocolata, se amesteca, apoi se adauga faina si se omogenizeaza...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 12 Noi 2013

Gutuile se sterg bine de puf, se curata de coaja si se alege partea buna, adica fara partile lovite, pietroase si viermanoase... In general gutuile sunt pline de viermi, dar nu conteaza, se curata partea buna. Se pune apa intr-un castron si o lg-ita de sare de lamaie si  se pun...

Chec cu rahat si nuca

In Prajituri la 8 Noi 2013

Ouale  se bat bine cu zaharul, cam 3-4 minute, apoi se adauga uleiul putin cate putin, apoi laptele si la sfarsit faina, in care am amestecat praful de copt. Adaugam si cacaoa si esenta de vanilie. Apoi turnam compozitia in tava de chec, tapetata cu hartie de copt pe care am uns-o cu ulei....

Paste dulci cu ardei copti

In Spaghete la 8 Noi 2013

Mai intai punem ardeii la copt,  ii curatam si-i taiem fasii. Punem o oala mare la fiert cu apa,cam 4l...100 g paste la 1 l de apa. Cand da in clocot pune  o lg de sare si putin ulei sa nu se prinda pastele de fund, punem spaghetele intregi si lasam sa fiarba conform...

Salata de scrumbie

In Peste la 8 Noi 2013

Apa impreuna cu foile de dafin, boabele de piper, oregano si otetul se pun la foc si se dau in clocot Intre timp se  curata scrumbia, se taie capul si se lasa  in jumatati. Se ia de pe foc apa si se pune scrumbia in ea, se acopera  si se lasa asa vreo 15-20 min. sa se...

Pizza Capriciosa rapida

In Pizza la 24 Sep 2013

Blatul de pizza se pune pe farfurie asa congelat, se pun peste felii de sunca, carciofi, ciuperci feliate, bucati de mozzarela si masline, se potriveste gustul de sare si piper si se presara cu oregano. Se da la microunde cam 6-7 minute, pana se topeste mozzarela bine si se intinde... Se...

Pizza cu ciuperci si prosciutto

In Pizza la 23 Sep 2013

Mai intai am facut blatul: Am dizolvat drofdia in apa calduta cu zaharul, am pus un praf de faina deasupra si am lasat 20 de minute la cald. Eu am pus pe calorifer...pana a facut basicute. Am turnat peste faina, am adaugat uleiul si sarea dizolvata in apa, apoi apa calduta cate putin,...

Crocantele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Cartofii se curata si se dau pe razatoarea mica, se scug de zeama. La fel si cascavalul se rade marunt( 2 linguri). Se pun intrun castron, se adauga si oul si o lg-ita de marar verde, una de patrunjel tocat, un praf de cimbru si unul de oregano,sare si piper dupa gust. Se amesteca...

Milkshake de zarzare

In Bauturi la 8 Iul 2013

Fructele se spala si li se scot samburii, se pun in blender cu restul ingredientelor si se mixeaza spuma . Se toarna in pahare si se serveste cu mare pofta.  

Compot de zarzare

In Sirop / Compot la 7 Iul 2013

Se aleg frucele mai sanatoase si mai tari. Se spala bine si se lasa la scurs. Borcanele se spala foarte bine si se zvanta bine. Se pun fructele asa intregi in borcane, lasandu-se cam un deget loc gol,sa poata fierbe . Se pune la fiecare borcan 3 lg bune de zahar, apoi se pune apa,cat...

Gem de zarzare

In Dulceata / Gem la 7 Iul 2013

Zarzarele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-un ceaun sau un vas incapator, se presara zaharul peste ele, intercalat cu fructele, si se lasa cateva ore. Se pune apoi la foc mic la inceput, daca nu folositi ceaun e  bine sa puneti o plita sub cratita, sa nu fie direct...

Prajitura cu biscuiti

In Prajituri la 30 Iun 2013

Punem intr-un vas ciocolata cu 200 ml frisca si topim ciocolata la microunde sau pe foc mic, amestecam bine sa se omogenizeze si dam la rece. Un plic de ness il dizolvam cu o lingura de apa si il turnam peste, apoi mixam foarte bine pana obtinem crema consistenta. Facem siropul din apa si...

File de pangasius la cuptor

In Pangasius la 30 Iun 2013

Flieurile se lasa la dezghetat, se zvanta bine cu un prosop, apoi se condimenteaza. Se aseaza in tava unsa cu uleiul de masline. Se taie ceapa julienne si se pune peste peste, la fel si usturoiul taiat, ardeiul taiat fasii lungi, morcovul rondele. Se pun si foile de dafin. Se toarna deasupra...

Sirop de trandafiri cu menta

In Bauturi la 20 Iun 2013

Apa de trandafiri se obtine astfel: luamcam 120 flori de trandafiri,le clatim cu apa intr-o sita si le punem la fiert asa cu cotor cu tot, in 1,5 l apa. Lasam sa fiarba pana scade cam la 1,200 l. Adaugam sarea de lamaie si mai lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc, strecuram apa,lasam sa...

Tocanita de cartofi noi cu soia

In Mancaruri de post la 13 Iun 2013

Mai intai soia se pune la inmuiat in apa rece cam 15-20 minute, apoi se stoarce bine foarte bine in pumn. Cartofii se curata si taie felii mai groase. Ceapa se curata si se taie solzisori, se caleste in ulei pana se inmoaie, se adauga apoi mixul de legume si se mai calesc 2-3 minute. Punem...

Milkshake de cirese amare

In Bauturi la 4 Iun 2013

Punem toate in blender si le terciuim bine. Mai putem adauga un cub de gheata....si ....pofta buna!

Dulceata de cirese amare

In Dulceata / Gem la 4 Iun 2013

Ciresele se spala si se aleg de samburi , cu grija sa nu risipim sucul,o bunatate. Se pun apoi intr-un castron si se pune zaharul peste ele. Se lasa asa cateva ore sau pana dimineata. Se pune apoi vasul la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul. La sfarsit punem sarea de...

Tarta cu ciocolata si capsuni

In Prajituri la 4 Iun 2013

Biscuitii i-am pus la robot si i-am facut faina. Stafidele le-am pus la imuiat in apa calduta. Am topit margarina si am pus peste praful de biscuiti,am adaugat zaharul in laptele cu cappuccino si am amestecat sa se dizolve, apoi am turnat peste biscuiti, am pus si stafidele si vanilia si...

Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni

In Prajituri la 31 Mai 2013

Cireselor li se scot samburii, se presara cu 3 lg zahar si se lasa deoparte. Ouale se separa, galbenusurile se freaca spuma cu 4 lg zahar si un zahar vanilat, apoi se adauga uleiul si se mai freaca putin. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 lg apa,  se adauga apoi zaharul...

Milkshake cu ciocolata, capsuni si banane

In Bauturi la 26 Mai 2013

Ciocolata se topeste cu 3 linguri lapte, se omogenizeaza bine si se toarna peste lapte, apoi se pune in blender, impreuna cu fructele si zharaul si se blenduieste ff bine tot. Servim cu un cubulet, doua de gheata...si o capsuna aromata deasupra....

Salam de biscuiţi reţetă

In Prajituri la 25 Mai 2013

Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se pun intr-un prosop si se zdrobesc cu sucitorul, nu prea tare. Margarina se pune la foc mic cu laptele si zaharul, pana se topeste margarina, se adauga si ciocolata si se lasa pana se topeste, fara a da in clocot. Se adauga apoi cacao si stafidele si...

Paste cu carne de porc in sos tomat

In Penne la 22 Mai 2013

Carnea se spala, se taie marunt si se pune la calit cu ulei. Se lasa sub capac sa se faca inabusit, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa. Se sareaza dupa gust si se pune cimbru uscat, se taie marunt usturoiul si se adauga peste carne, se lasa  la foc mic pana e gata, eu am lasat...

Amandine

In Prajituri la 21 Mai 2013

blatul: Mixam galbenusurile cu uleiul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare., apoi adaugam zaharul si batem pana devine lucios. Amestecam cele doua compozitii, adaugam apoi apa si faina amestecata cu cacao si praful de copt. omogenizam  , punem in tava si coacem la foc mediu....

Rulouri cu mar si stafide

In Dulciuri la 21 Mai 2013

Foile se lasa la temperatura  camerei sa se decongeleze, apoi se intind si se taie in trei pe lungime. Merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun la calit cu zaharul, stafidele si o lg-ita scortisoara. se lasa pana se inmoaie, nu mai mult. Din fasiile de placinta se iau cate...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 21 Mai 2013

Se culeg florile , cu cotor cu tot, la o portie se pun 120 flori. se aleg petalele. Cotoarele si semintele ce cad la ales nu se arunca, se pot pastra pt sirop. Petalele dupa ce se aleg se scutura de semintele galbene si se pun pe o farfurie. In cratita pe foc se pune apa cu zaharul sa...

Dulceata din flori de salcam

In Dulceata / Gem la 21 Mai 2013

Florile se pun intr-o sita si se lasa apa pe ele, sa se spele. Se scurg si se curata de cotoare. Se presara sarea de lamaie peste ele si se freaca putin pana se inmoaie. Se pune apa cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga si florile si se lasa la foc mic sa fiarba pana...

Afisate 1 - 30 din 436 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]