alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI196
Retete / Dulciuri

Crostata cu nectarine

In Prajituri la 16 Aug 2014

Aluatul:  Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Umplutura: nectarinele se spala...

Tarta cu crema de lamaie

In Prajituri la 16 Aug 2014

Incepem cu crema prima data: ouale intregi (asa le-am pus de aceasta data) impreuna cu zaharul au fost amestecate pana au devenit o crema, adaugam amidonul si un praf de sare si omogenizam. Dupa ce au fost amestecate bine toate, adaugam laptele in fir, amestecand continuu. Compozitia se pune pe...

Sirop de mure

In Sirop / Compot la 8 Aug 2014

Murele se spala bine, se aleg si se pun la scurs. Dupa ce s-au scurs le pasam cu blenderul vertical. Le trecem prin strecuratoare. Va rezulta cca 800 g de suc concentrat de mure. Peste acesta adaugam apa pana ce obtinem 2l lichid. Transferam lichidul intr-o oala mai mare si adaugam 2 kg...

Prajitura de post la Multicooker

In Prajituri la 5 Aug 2014

Incepem cu merele. Le spalam, curatam de coaja, taiem cubulete si le punem in straturi intr-o farfurie cu zahar pudra si scortisoara. Ciocolata o taiam bucatele. Intr-un bol punem zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare, peste care adaugam apa si amestecam. Urmeaza uleiul pus in fir si...

Prajitura cu nectarine

In Prajituri la 2 Aug 2014

Incepem cu nectarinele. Se spala, se taie feliute, se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de lamaie si se acopera.  Aluatul: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat pana  cresc ca volum, se adauga uleiul in fir, mixam in continuare. Se adauga faina amestecata cu...

Prajitura cu ciocolata, nuci si mascarpone

In Prajituri la 29 Iul 2014

Ciocolata si untul se pune topit pe bain marie. Cand este gata  dam compozitia  la rece. Intre timp  batem bine 5 oua cu zaharul ( pana creste ca volum). Peste aceasta compozitie punem crema de cicolata, adaugam faina amestecata cu praful de copt ,, in ploaie", omogenizam....

Gem de piersici cu nuci

In Dulceata / Gem la 29 Iul 2014

Piersicile se spala bine  dupa care se taie cu cutitul feliute. Cand si cand le stropim cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare. Intr-o cratita se pune apa si zaharul, putina zeama de lamaie la fiert si se lasa pana se face un sirop. Cand siropul este legat, se adauga fructele. Le...

Tort cu crema de vanilie si mascarpone

In Torturi la 23 Iul 2014

Crema : ouale se freaca bine cu zaharul, un praf de sare,  pana se obtine o spuma. Se adauga amidonul si se omogenizeaza peste care se adauga laptele in fir subtire. Dupa omogenizare se pune crema pe foc. Cand are consistenta unei budinci o dam de-o parte. Cand s-a racit bine, adaugam crema...

Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise

In Prajituri la 6 Iul 2014

Aluatul:   faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat.   Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.  Se lasa aluatul la...

Mini tarte cu jeleu de cirese

In Prajituri la 6 Iul 2014

Incepem cu jeleul de cirese. Ciresele se spala, se ,, dezoseaza" si se pun la scurs. Intr-o tingire punem untul la topit. Cand este gata adaugam ciresele, zaharul si lasam putin ( pret de 5 minute, cat sa se topeasca zaharul si sa se omogenizeze toate) la ,, calit".  Dupa acest...

Sirop de coacaze

In Sirop / Compot la 24 Iun 2014

Coacazele de culeg si se curata bine de frunze, codite si alte impuritati. Se spala. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Le transferam intr-o craticioara/cana ( ceva inalt sa fie). Peste ele se pun 300 g zahar, amestecam  si le lasam pret de 15 minute. Le blenduim bine, le trecem prin...

Dulceata de fragute cu zahar caramelizat

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2014

Fragutele se aduna, se curata, se spala si se pun la scurs.  Intr-o cratita punem la caramelizat zaharul.Il lasam la topit pana capata culoarea chihlimbarului, dupa care punem apa. Lasam sa se topeasca zaharul si sa se lege siropul.Adaugam fragutele, dam focul mai mic. In cca 15 minute...

Prajitura cu dulceata de trandafiri si crema de vanilie

In Prajituri la 9 Iun 2014

Blatul:  Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se pun peste albusuri. Se mixeaza bine. Scoatem telurile si continuam...

Briose cu crema de ciocolata Finetti

In Prajituri la 7 Iun 2014

Ouale se separa. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma, se adauga zaharul, se mixeaza cu nadejde pana ce devin bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza  albusurilor. Aluatul se pune in forme de briose,...

Cornuri fragede cu finetti

In Prajituri la 5 Iun 2014

Untul se topeste putin la cuptor. Faina se cerne . Peste ea se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine, bine pana rezulta un aluat. Acesta se pune la  frigider ccca 30 minute.  Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in trei bucati. Fiecare parte se intinde cu sucitorul,...

Prajitura cu capsuni si fragi

In Prajituri la 5 Iun 2014

Pregatim capsunile pentru inceput. Acestea se spala, se taie pe jumatate cu cutitul, se pun intr-un bol peste care punem doua linguri zahar. Le dam de-o parte. Blatul: Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana...

Tarta cu crema de vanilie

In Prajituri la 23 Mai 2014

Intai preparam crema: ouale cu zaharul, zaharul vanilat, faina, un praf de sare se amesteca in uscat. Dupa omogenizarea completa se adauga laptele rece, se amesteca si se pune pe foc. Se mesteca continuu pana ajunge la consistenta unei budinci, dupa  care se da la rece. Aluatul: faina...

Crostata cu mere si nuci ( de post)

In Prajituri la 22 Mai 2014

Foaia: margarina se framanta cu faina, sare si zahar, zahar vanilat. La final se adauga apa, se omogenizeaza bine si se da la rece. Merele se curata de cotoare si se toaca cuburi. Nucile se prajesc.  Intr-o oala punem zaharul si merele, le amestecam bine si cand zaharul incepe sa se...

Briose cu dulceata de cirese

In Prajituri la 15 Mai 2014

Ouale se bat intregi cu zaharul si un praf de sare pana cresc ca volum. Sa adauga esenta de vanilie, untul topit si drojdia pulbere. Se omogenizeaza bine toate. Se scot telurile mixerului si adaugam faina lingura cu lingura cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus. La final se adauga apa,...

Tarte cu crema de mure

In Prajituri la 8 Mai 2014

Incepem cu crema de mure ca sa aiba timp sa se raceasca.Murele le lasam la decongelat, dupa care intr-o cratita punem unt. Cand untul s-a topit adaugam murele si zaharul si apa. Se lasa sa fiarba putin dupa care incepem sa pasam murele in siropul respectiv. Apoi, trecem compozitia prin...

Tarta cu crema de portocale si ciocolata

In Prajituri la 4 Mai 2014

  Incepem cu crema de portocale:  zeama obtinuta de la doua portocale (am avut portocale tare zemoase) se amesteca cu apa. Intr-o cratita amestecam galbenusurile, faina si zaharul bine-bine,peste care adaugam sucul de portocale.  Apoi, totul se pune pe foc. Cand este gata se...

Tarta cu gem de prune

In Prajituri la 2 Mai 2014

Aluat: Intr-un bol se pune faina ( pentru inceput- 120 g), sarea, praful de copt, untul, oul. Se framanta bine. La final se pune laptele, se framanta si in functie de consistenta se adauga restul de faina. Aluatul se da la rece cca o ora, dupa care se scoate se intinde o foaie si de pune intr-o...

Muffins cu ciocolata

In Prajituri la 29 Apr 2014

Faina, sarea, cacaoa, praful de copt, zaharul  se pun intr-un bol, se amesteca. Partea lichida ( oua, ulei, apa minerala) se pun intr-un vas si se amesteca bine. Partea lichida se adauga partii uscate si se amesteca bine. Ciocolata se toaca cu cutitul si se pune peste compozitie. Se...

Placinta cu mere si nuci in foietaj

In Dulciuri la 27 Apr 2014

Aluatul se  decongeleaza ( eu l-am tinut in frigider de pe o zi pe alta). Merele le-am curata de coaja ( desi prefer sa nu le curat, am executat operatiunea pentru ca prajitura a  fost o masa). Nuca se prajeste putin si se toaca.  Merele se pun la calit  impreuna cu...

Prajitura cu branza si ciocolata

In Prajituri la 24 Apr 2014

Aluatul: faina se cerne. Se adauga praful de copt, zahar, cacao, ouale si untul si se framata. La final se pune apa si se omogenizeaza aluatul. Se da la rece in congelator pentru 10 minute.  Branza: se pun in blender toate ingredientele si se amesteca bine pana devine o pasta de...

Prajitura cu branza si visine

In Prajituri la 23 Apr 2014

Aluat: faina se cerne intr-un vas. Se amesteca cu sare, praf de copt,zahar.Peste acestea se adauga ouale, margarina se se framanta. La final se adauga apa si se mai framanta putin. Compozitia de da la rece. ( Eu am lasat-o peste noapte) Branza: in blender se pune branza impreuna cu...

Choux a la creme

In Prajituri la 21 Apr 2014

Gogosile: Apa si uleiul se pun la fiert cu un praf de sare. Cand au fiert adaugam faina in ploaie si amestecam foarte bine pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand s-au racorit bine se adauga ouale, unul cate unul, omogenizand bine compozitia.  Se pune compozitia...

Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)

In Prajituri la 14 Apr 2014

Blat: Intr-un bol am pus partea uscata si am amestecat ( faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare si ciocolata). Peste aceasta am pus, dupa ce am omogenizat bine, apa, uleiul, zeama de lamiae si esenta de rom. Le-am amestecat pe toate si le-am pus intr-o tava dreptunghiulara pe...

Negresa cu gem de prune si nuca

In Prajituri la 13 Apr 2014

Faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt, un praf de sare si nuca macinata se amesteca intr-un castron. Peste acestea se adauga apa mineral si uleiul, se omogenizeaza bine. La sfarsit  se adauga  gemul de prune. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de...

Portofele cu gem de prune

In Prajituri la 7 Mar 2014

Aluatul: faina se cerne intr-un lighean. Se adauga drojdia si se pune un praf de sare. Apa se incalzeste si peste ea se adauga zaharul,  zaharul vanilat si se amesteca pana la dizolvare. Se pune peste faina. Se face un aluat legat peste care, la final se pune uleiul in fir. Se pune la dospit...

Afisate 61 - 90 din 162 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]