daniastefania

1

Bucataras
incepator

oradea

Bucataras din 09.05.2014

RETETE132
PRIETENI164
Retete / Aperitive / Garnituri

Cornuri sarate

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2015

Punem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Punem aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosop de...

Chec aperitiv cu porumb si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2015

Punem intr-un vas ouale. Le batem bine cu sare. Avem grija sa adaugam mai putina sare, avand in vedere ca si mozzarella e mai sarata. Adaugam salamul si cascavalul cubulete. Amestecam bine. Adaugam porumbul, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Amestecam totul bine. Tapetam o tava de...

Empanadas cu cartofi, sunca si porumb

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2015

Prima data vom pregati aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut  Adaugam faina, sare si untura. Amestecam totul bine si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu un prosop de bucatarie. Lasam sa dospeasca pana isi dubleaza...

Triunghiuri cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2015

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia dizolvata. Amestecam putin, apoi adaugam sarea si uleiul. Framantam bine aluatul. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca, pana isi dubleaza...

Budinca de dovlecel, cartofi si bacon

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2015

Curatam dovlecelul si cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Baconul il taiem cubulete. Rosiile le taiem rondele. Ouale le batem si le amestecam cu smantana si condimentam. Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Apoi scurgem cartofii de apa. Punem intr-o tigaie putin ulei si calim dovlecelul....

Terina Jelly

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2015

Incepem prin a curata cartofii. Ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare.  Fierbem separat  si ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in jumatati. Cat timp fierb cartofii, taiem baconul sau kaizerul cubulete si il rumenim in putin ulei. Din galbenusul de ou si...

Oua umplute prajite

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2015

Punem 5 oua la fiert in apa clocotita. Lasam sa fiarba cam 6 minute. Sa iasa cu galbenusul tare. Le curatam de coaja, le taiem pe lungime si scoatem galbenusul. Amestecam maioneza(eu am facut-o dintr-un galbenus, mustar si ulei) cu galbenusurile, cascavalul ras, sare si piper. Umplem albusurile...

Conopida pane cu iaurt

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2015

Se spala conopida, se taie bucatele si se fierbe in apa cu sare. Apoi se scurge si se paseaza cu furculita. Intr-un vas se bat ouale cu faina, iaurtul, praful de copt, sare si piper. Se mai adauga iaurt daca e necesar. Aluatul trebuie sa fie mai gros, sa nu se lipeasca la prajit. Se adauga in...

Tarta " mozaic"

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2015

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul. Se cerne faina intr-un vas. Se face o gropita in mijloc si se adauga drojdia dizolvata in lapte. Se amesteca putin, apoi se adauga apa si uleiul. Se framanta un aluat elastic si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi luam putin...

Tarta cu vinete si branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2015

Pregatim prima data aluatul. Cernem faina intr-un vas si adaugam untul rece. Faramitam cu mana  pana devine nisipos. Adaugam sarea si ouale. Amestecam pana obtinem o bila. Acoperim cu folie transparenta si dam la frigider, o ora. Intre timp pregatim umplutura. Curatam vinetele, le spalam si...

Tarta cu dovlecel si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2015

Se curata morcovii, cartoful si dovlecelul si se taie cubulete. Se pun morcovii la fiert in apa cu sare. Se fierb 5 minute, apoi se scot si se scurg. In aceeasi apa se pune la fiert cartoful. Se fierbe 5 minute, apoi se scurge. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei 2 minute. Se adauga...

Chiftele din piept de pui si legume

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2015

Punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare, apoi lasam sa se raceasca. Daca faceti supa de pui, puteti folosi pieptul fiert din supa, cum am facut si eu. Morcovii ii curatam , ii spalam si ii fierbem in apa cu sare. La fel putem folosi morcovii din supa de pui. Cartoful il fierbem separat. Dupa...

Tarta cu vinete si rosii

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2015

Incepem prin a pregati aluatul pentru tarta noastra. Punem intr-un vas apa calduta, in care dizolvam drojdia. Adaugam faina, untul si sarea si framantam bine, pana obtinem un aluat nelipicios dar mai moale. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul....

Tarta de primavara

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2015

Pentru inceput vom face aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, ouale, iaurtul, zaharul si sarea si le amestecam. Adaugam apoi si uleiul si framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza...

Rulada cu salam si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2015

Batem bine ouale cu putina sare. Adaugam smantana, faina si ceapa verde tocata marunt. Amestecam bine totul. Punem si gogosarul acru tocat marunt , piper si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute. Dupa ce s-a...

Langosi cu cartofi si smantana

In Aperitive / Garnituri la 23 Mar 2015

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, sarea si zaharul si framantam bine aluatul. Va rezulta un aluat moale si lipicios. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei. Ungem si aluatul deasupra cu ulei ,acoperim si lasam la dospit 1 ora. In acest timp curatam cartofii si ii fierbem in apa cu...

Placinta cu legume si bacon

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2015

Pregatim prima data aluatul. Untul se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie. Peste unt adaugam faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se faramiteaza compozitia, pana devine nisipoasa si adaugam smantana. Se framanta aluatul, apoi se acopera cu folie transparenta si se da 30 minute la frigider....

Curry de cartofi cu oua ochiuri

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2015

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand au fiert se strecoara. Se pune pe foc un vas cu 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste putin. Se adauga usturoiul tocat marunt si se razuieste putin ghimbir. Se adauga boabele de mustar si pudra de curry....

Aluat de briosa umplut

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2015

Se dizolva in laptele caldut, drojdia cu zaharul. Se pune intr-un vas faina cernuta. Se face o gropita in mijloc si se adauga laptele treptat. Se adauga oul, uleiul si sarea. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se acopera vasul cu folie transparenta si se lasa aluatul la dospit,...

Tarta rustica de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2015

Se face un aluat din faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Se obtine un aluat elastic, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp se pregateste umplutura . Se toaca ceapa marunt. Cartofii curatati se taie rondele cu o grosime de 2 cm....

Crochete de lapte cu porumb si branza feta

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2015

Punem untul sa se topeasca. Adaugam faina si amestecam bine. Lasam ca faima sa-si schimbe putin culoarea, fara insa sa se rumeneasca. Adaugam treptat laptele si amestecam energic, sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sare, insa tinem cont si de faptul ca si branza e putin sarata. Cand...

Orez cu salam

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2015

Spalam foarte bine orezul. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga salamul taiat cubulete. Se lasa pe foc 5 minute. Se adauga orezul si apoi supa de carne. Se fierbe totul la foc mic circa 8 minute. In acest timp fierbem intr-un alt vas mazarea. Dupa aceea adaugam...

Gnocchi parisiene cu sos bechamel

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2015

Prima data pregatim gnocchi. Punem laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sarea si faina si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca pana compozitia se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se mai raceasca. Se adauga apoi ouale si se...

Empanadas cu cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2015

In laptele caldut se dizolva drojdia. Se adauga faina, untura si sarea. Se framanta aluatul cateva minute, pana este elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura. Cartofii si cascavalul se taie cubulete...

Afisate 1 - 24 din 24 retete    

Postari recente

publicat la 19.08.2019

Pizza la tigaie

publicat la 11.05.2019

Rondele de legume la cuptor

publicat la 11.05.2016

Tort Desi

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 27

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]