Se curata legumele si se taie in bucati mari si se pun la fiert impreuna cu aripile de pui. Cand sunt fierte toate, se strecoara. Se fierb taiteii circa 8 minute, se strecoara si se dau prin jet de apa rece si se pun in supa rezultata mai sus.
Cine doreste poate adauga la sfarsit si patrunjel...
Mango il curatam si il taiem in bucati mici pe care le amestecam cu zahar si zeama de lamaie si il lasam aproximativ 15 minute la macerat amestecand din cand in cand. Aceasta compozitie o punem intr-un blender si o amestecam pana obtinem un piure, apoi adaugam iaurtul si amestecam pana se...
Carnea de pui se portioneaza, se pune la fiert in apa cu sare. Cand este pe trei sferturi fiarta, se adauga guliile si morcovii dati pe razatoare si faina dizolvata in putin lapte. La sfarsit se adauga mararul sau patrunjelul verde dupa preferinta. Cine doreste, poate adauga cand se serveste, o...
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si putina sare, apoi se toarna peste faina si se amesteca incet ca sa se absoarba toata faina, daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca si se framanta bine pana...
Taiem in felii subtiri ardeiul iute si cateii de usturoi.
Crevetii ii dezghetam daca este cazul si ii curatam.
Intr-o tigaie topim untul si calim putin ardeiul iute si usturoiul, apoi adaugam crevetii si ii lasam pe foc 4 minute si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.
Taiteii ii...
Galbenusurile se amesteca bine cu untul, apoi se adauga zaharul, branza dulce, zaharul vanilinat, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia descrisa anterior. Apoi se adauga coaja de la o lamaie....
Pulpa de miel se spala bine, se sterge de apa si se impaneaza cu usturoi, apoi se unge bine cu ulei si se asaza in tava. Usturoiul verde si patrunjelul se taie marunt si se presara peste pulpa. Slanina afumata se taie in fasii subtiri si se asaza peste pulpa, apoi se condimenteaza cu sare si...
Se curata si se spala pestele, apoi se sterge de apa cu un servetel absorbant si ungem bine cu ulei pesti si ii umplem cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat si cateii de usturoi. Ii asezam in tava adaugam deasupra felii de lamaie si ii dam la cuptor circa 25 de minute.
Pentru garnitura...
Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie. Cartofii se taie in cubulete, ceapa se taie julien, ciupercile se taie in felii subtiri, rosia si ardeiul gras se taie cubulete, morcovul se da prin razatoarea mica.
Se pune ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine translucida,...
Dam pe razatoarea mare telina si marul si le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida apoi dam pe razatoare si morcovul.
Separat intr-un bol pisam avocadoul cu o furculita sau o lingura de lemn, adaugam sare, zeama de lamaie si treptat uleiul pana obtinem un sos de consistenta...
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri, se bate albusul spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa, uleiul, galbenusurile de ou si treptat faina amestecata cu praful de corp amestecandu-se usor. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se da la cuptor circa 40 minute...
Prima data pregatim aluatul, amestecam ingredientele le framantam bine si lasam coca la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intr-un vas punem uleiul si calim ceapa taiata marunt, adaugam sarea, piperul, boiaua, apoi se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se caleste bine. Dupa ce...
Punem intr-un vas care se poate inchide ermetic, se poate folosi si un borcan, semintele de chia, cacaua, zaharul si vanilia, adaugam laptele de migdale.
Amestecam bine pana obtinem un amestec omogen.
Lasam doua ore pana cand se umfla semintele ce chia si amestecul capata consistenta unei...
Pieptul de pui se taie in felii subtiri.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei, morcovii si telina se dau prin razatoare si se pun peste ceapa calita se condimenteaza cu piper si sare dupa gust si se lasa la calit impreuna cu ceapa pana se inmoaie.
Pe fiecare felie de piept de...
Stomacul de porc l-am cumparat din magazin, el trebuie spalat bine in mai multe ape caldute.
Maruntaiele de porc si carnea se vor spala bine si se vor portiona in bucati potrivite si se vor pune la fiert in apa rece, circa 30 de minute, adunandu-se din cand in cand spuma care se formeaza...
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare, le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zahar si scortisoara, apoi le calim.
Intr-un vas spargem ouale si le amestecam cu zaharul adaugand cata putina apa, amestecam si adaugam toate lichidele pana se termina. Adaugam coaja...
Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este pielea intr-o tigaie rece si se pune pe foc mediu pentru aproximativ opt minute pe o parte, dupa care se...
Se curata dovleacul de seminte, se taie in bucati si se pune la fiert.
Se curata morcovii, cartofii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun la fiert; cand sunt gata, se blenduiesc si se sareaza dupa gust. Cand este fiert dovleacul, se paseaza si se amesteca cu legumele blenduite si unt....
Se da carnea prin masina de tocat carne, se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei, apoi se amesteca cu patrunjelul tocat, carnea tocata se adauga orezul, oul si amestecam totul bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se spala ardeii, dovleceii si rosiile si se curata bine...
Hidratam semintele timp de o ora, aveti grija sa verificati termenul de garantie sa nu fie expirat; cand sunt hidratate semintele isi maresc volumul, apoi le strecuram si le punem in blender impreuna cu mierea, sucul de la o lamaie si o jumatate de pahar cu apa.
Amestecati toate...
Fierbem cartofii, ii curatam si ii taiem in cuburi. Tocam carnea, o amestecam cu un ou crud si o condimentam cu sare, piper dupa gust, formam bilute pe care le prajim in ulei.
Preparam o maioneza din doua galbenusuri; taiem felii ridichiile si castravetii murati.
Toate acestea impreuna cu...
Morcovii se curata si se fierb, vinetele si ardeii kapia se coc, se curata si se lasa in strecuratoare la scurs.
Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei pana devine translucida, apoi se scoate si se lasa la racit.
Cand s-au racit toate, se dau prin masina de tocat carne si se pun...
Pentru varza calita, taiem varza julien si o punem la calit in untura de porc; cand este aproape gata, o condimentam cu sare, piper, boia dulce, cimbrisor si amestec de ierburi si marar toate de la Delikat.
Pentru friptura de porc, taiem carnea in felii subtiri pe care le condimentam cu...
Punem orezul la fiert in apa cu sare, separat taiem pulpa de manzat in doua felii groase pe care le condimentam cu sare, piper, rozmarin si le prajim in tigaia grill cam 3-5 minute, pe fiecare parte, in functie de preferintele fiecaruia.
Cand orezul este fiert, il strecuram, separat calim in...
Mai intai pregatim chiftelele, tocam carnea si o amestecam cu pesmet, ou si condimente pentru chiftele de la Delikat dupa gust.
Formam chiftelele in marimea pe care o dorim si le prajim in ulei pana devin aurii.
Pentru sosul de rosii punem intr-un vas la incalzit uleiul, adaugam faina si o...
Carnea se condimenteaza cu Delikat condimente pentru porc si se lasa circa 15 minute sa se patrunda bine.
Curatam cartofii si, daca sunt prea mari, ii taiem in patru, apoi ii punem intr-un vas si ii condimentam cu condimente pentru cartofi de la Delikat, amestecand pentru ca sa fie...
Prima data preparam 10 clatite simple, amestecam faina cu oul si putina sare, adaugam apa minerala pana obtinem o compozitie subtire din care facem clatitele.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei; intre timp tocam carnea pe care o adaugam peste ceapa calita si o mai lasam la calit,...
Curatam aripioarele si le lasam circa 2 ore in bere, apoi le ungem cu ulei si le condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru.
Le punem pe gratar dupa ce am pregatit celelalte carnuri si focul s-a domolit.
Intr-un vas frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul moale, oul intreg, laptele caldut, sarea si la urma faina. Aluatul se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana si se lasa la dospit sa creasca pana isi dubleaza volumul.
In acest timp curatam merele le dam pe...
Pulpele de pui la condimentam dupa gust cu sare si piper si la prajim pe gril.
Cartofii dulci ii punem la fiert in coaja; cand sunt gata, ii curatam de coaja, ii taiem in felii de circa 1 cm. Ii ungem cu ulei de masline si ii condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, ii asezam in tava si...
Supa de pui
Se curata legumele si se taie in bucati mari si se pun la fiert impreuna cu aripile de pui. Cand sunt fierte toate, se strecoara. Se fierb taiteii circa 8 minute, se strecoara si se dau prin jet de apa rece si se pun in supa rezultata mai sus. Cine doreste poate adauga la sfarsit si patrunjel...
Desert inghetata de mango cu toping de capsuni
Mango il curatam si il taiem in bucati mici pe care le amestecam cu zahar si zeama de lamaie si il lasam aproximativ 15 minute la macerat amestecand din cand in cand. Aceasta compozitie o punem intr-un blender si o amestecam pana obtinem un piure, apoi adaugam iaurtul si amestecam pana se...
Ciorba de gulioare
Carnea de pui se portioneaza, se pune la fiert in apa cu sare. Cand este pe trei sferturi fiarta, se adauga guliile si morcovii dati pe razatoare si faina dizolvata in putin lapte. La sfarsit se adauga mararul sau patrunjelul verde dupa preferinta. Cine doreste, poate adauga cand se serveste, o...
Desert gogosi
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si putina sare, apoi se toarna peste faina si se amesteca incet ca sa se absoarba toata faina, daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca si se framanta bine pana...
Creveti cu taitei
Taiem in felii subtiri ardeiul iute si cateii de usturoi. Crevetii ii dezghetam daca este cazul si ii curatam. Intr-o tigaie topim untul si calim putin ardeiul iute si usturoiul, apoi adaugam crevetii si ii lasam pe foc 4 minute si ii condimentam cu sare si piper dupa gust. Taiteii ii...
Desert prajitura cu branza dulce
Galbenusurile se amesteca bine cu untul, apoi se adauga zaharul, branza dulce, zaharul vanilinat, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia descrisa anterior. Apoi se adauga coaja de la o lamaie....
Pulpa de miel la cuptor
Pulpa de miel se spala bine, se sterge de apa si se impaneaza cu usturoi, apoi se unge bine cu ulei si se asaza in tava. Usturoiul verde si patrunjelul se taie marunt si se presara peste pulpa. Slanina afumata se taie in fasii subtiri si se asaza peste pulpa, apoi se condimenteaza cu sare si...
Pastrav la cuptor
Se curata si se spala pestele, apoi se sterge de apa cu un servetel absorbant si ungem bine cu ulei pesti si ii umplem cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat si cateii de usturoi. Ii asezam in tava adaugam deasupra felii de lamaie si ii dam la cuptor circa 25 de minute. Pentru garnitura...
Supa Alsaciana
Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie. Cartofii se taie in cubulete, ceapa se taie julien, ciupercile se taie in felii subtiri, rosia si ardeiul gras se taie cubulete, morcovul se da prin razatoarea mica. Se pune ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine translucida,...
Salata de cruditati
Dam pe razatoarea mare telina si marul si le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida apoi dam pe razatoare si morcovul. Separat intr-un bol pisam avocadoul cu o furculita sau o lingura de lemn, adaugam sare, zeama de lamaie si treptat uleiul pana obtinem un sos de consistenta...
Desert tort simplu
Blatul Se separa albusurile de galbenusuri, se bate albusul spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa, uleiul, galbenusurile de ou si treptat faina amestecata cu praful de corp amestecandu-se usor. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se da la cuptor circa 40 minute...
Ardei umpluti inveliti in aluat
Prima data pregatim aluatul, amestecam ingredientele le framantam bine si lasam coca la dospit pana isi dubleaza volumul. Intr-un vas punem uleiul si calim ceapa taiata marunt, adaugam sarea, piperul, boiaua, apoi se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se caleste bine. Dupa ce...
Budinca cu chia
Punem intr-un vas care se poate inchide ermetic, se poate folosi si un borcan, semintele de chia, cacaua, zaharul si vanilia, adaugam laptele de migdale. Amestecam bine pana obtinem un amestec omogen. Lasam doua ore pana cand se umfla semintele ce chia si amestecul capata consistenta unei...
Piept de pui umplut
Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei, morcovii si telina se dau prin razatoare si se pun peste ceapa calita se condimenteaza cu piper si sare dupa gust si se lasa la calit impreuna cu ceapa pana se inmoaie. Pe fiecare felie de piept de...
Toba de casa
Stomacul de porc l-am cumparat din magazin, el trebuie spalat bine in mai multe ape caldute. Maruntaiele de porc si carnea se vor spala bine si se vor portiona in bucati potrivite si se vor pune la fiert in apa rece, circa 30 de minute, adunandu-se din cand in cand spuma care se formeaza...
Desert placinta cu mere
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare, le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zahar si scortisoara, apoi le calim. Intr-un vas spargem ouale si le amestecam cu zaharul adaugand cata putina apa, amestecam si adaugam toate lichidele pana se termina. Adaugam coaja...
Piept de rata cu legume de toamna
Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este pielea intr-o tigaie rece si se pune pe foc mediu pentru aproximativ opt minute pe o parte, dupa care se...
Supa de dovleac
Se curata dovleacul de seminte, se taie in bucati si se pune la fiert. Se curata morcovii, cartofii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun la fiert; cand sunt gata, se blenduiesc si se sareaza dupa gust. Cand este fiert dovleacul, se paseaza si se amesteca cu legumele blenduite si unt....
Rosii, ardei si dovlecei umpluti
Se da carnea prin masina de tocat carne, se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei, apoi se amesteca cu patrunjelul tocat, carnea tocata se adauga orezul, oul si amestecam totul bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se spala ardeii, dovleceii si rosiile si se curata bine...
Slabeste cu chia
Hidratam semintele timp de o ora, aveti grija sa verificati termenul de garantie sa nu fie expirat; cand sunt hidratate semintele isi maresc volumul, apoi le strecuram si le punem in blender impreuna cu mierea, sucul de la o lamaie si o jumatate de pahar cu apa. Amestecati toate...
Salata de cartofi (reinterpretata)
Fierbem cartofii, ii curatam si ii taiem in cuburi. Tocam carnea, o amestecam cu un ou crud si o condimentam cu sare, piper dupa gust, formam bilute pe care le prajim in ulei. Preparam o maioneza din doua galbenusuri; taiem felii ridichiile si castravetii murati. Toate acestea impreuna cu...
Zacusca cu morcovi
Morcovii se curata si se fierb, vinetele si ardeii kapia se coc, se curata si se lasa in strecuratoare la scurs. Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei pana devine translucida, apoi se scoate si se lasa la racit. Cand s-au racit toate, se dau prin masina de tocat carne si se pun...
Varza calita cu pulpa de porc
Pentru varza calita, taiem varza julien si o punem la calit in untura de porc; cand este aproape gata, o condimentam cu sare, piper, boia dulce, cimbrisor si amestec de ierburi si marar toate de la Delikat. Pentru friptura de porc, taiem carnea in felii subtiri pe care le condimentam cu...
Orez picant cu pulpa de manzat
Punem orezul la fiert in apa cu sare, separat taiem pulpa de manzat in doua felii groase pe care le condimentam cu sare, piper, rozmarin si le prajim in tigaia grill cam 3-5 minute, pe fiecare parte, in functie de preferintele fiecaruia. Cand orezul este fiert, il strecuram, separat calim in...
Chiftele cu sos de rosii
Mai intai pregatim chiftelele, tocam carnea si o amestecam cu pesmet, ou si condimente pentru chiftele de la Delikat dupa gust. Formam chiftelele in marimea pe care o dorim si le prajim in ulei pana devin aurii. Pentru sosul de rosii punem intr-un vas la incalzit uleiul, adaugam faina si o...
Cartofi noi cu spata de porc
Carnea se condimenteaza cu Delikat condimente pentru porc si se lasa circa 15 minute sa se patrunda bine. Curatam cartofii si, daca sunt prea mari, ii taiem in patru, apoi ii punem intr-un vas si ii condimentam cu condimente pentru cartofi de la Delikat, amestecand pentru ca sa fie...
Clatite cu carne
Prima data preparam 10 clatite simple, amestecam faina cu oul si putina sare, adaugam apa minerala pana obtinem o compozitie subtire din care facem clatitele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei; intre timp tocam carnea pe care o adaugam peste ceapa calita si o mai lasam la calit,...
Aripioare de pui la gratar
Curatam aripioarele si le lasam circa 2 ore in bere, apoi le ungem cu ulei si le condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru. Le punem pe gratar dupa ce am pregatit celelalte carnuri si focul s-a domolit.
Desert prajitura cu mere
Intr-un vas frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul moale, oul intreg, laptele caldut, sarea si la urma faina. Aluatul se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana si se lasa la dospit sa creasca pana isi dubleaza volumul. In acest timp curatam merele le dam pe...
Pulpe de pui cu sparanghel si cartofi dulci
Pulpele de pui la condimentam dupa gust cu sare si piper si la prajim pe gril. Cartofii dulci ii punem la fiert in coaja; cand sunt gata, ii curatam de coaja, ii taiem in felii de circa 1 cm. Ii ungem cu ulei de masline si ii condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, ii asezam in tava si...