![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Tocana de porc cu cartofi si zucchini
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit 2 minute. Se adauga carnea taiata cuburi,si morcovul taiat rondele. Se stinge cu vin si se lasa pana scade zeama dupa care se adauga apa cat sa acopere carnea. Cartofii ii taiem cuburi,ii punem peste carne,adaugam apa cat aproape sa acopere si...
Fasole pastai cu ceapa si usturoi o mancare ca la mama acasa
Cum se prepara Fasole pastai cu ceapa si usturoi o mancare ca la mama acasa Fasolea pastai se curata de capete,se rupe in bucati potrivite si se spala. Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert,cand incepe sa dea in clocot se adauga fasolea pastai. Se lasa cam 20-30 minute(pana cand...
Conopida cu rosii
Conopida o rupem buchetele mici si o punem in apa rece cu sare 10 minute. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline.Punem putina apa si lasam sa se inmoaie putin. Adaugam buchetelele de conopida,punem rosiile taiate in patru,putin apa si acoperim. Dupa 10 minute punem...
Supa din pulpe de pui cu zucchini si paste
Pulpele de pui se pun in oala de ciorba la fiert. Ceapa se toaca marunt si se pune la clait in ulei de masline,impreuna cu morcovii taiati rondele.Dupa cateva minute se pun in oala de ciorba. Dovleceii zucchini se curata de seminte si se taie feliute potrivite(nu foarte subtiri),se pun cand...
Pandispan cu mure
Murele se lasa sa se decongeleze dupa care se pun putin la strecurat. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana devin spuma ,adaugandu-se treptat zaharul. Galbenusurile se adauga peste compozitia de albusuri,se adauga treptat faina,uleiul si murele,se amesteca usor...
Ficatei de pui cu struguri
Se pune la calit in unt ceapa tocata marunt. Ficateii se curata de pielite si se adauga peste ceapa,impreuna cu condimentele,dupa cateva minute se pune vinul rose si se lasa la foc mic sa fiarba. Strugurii daca sunt prea mari se taie in doua(ai mei au fost mici,i-am pus intregi),se adauga...
Spaghete cu smantana si cocktail de fructe de mare
Pentru coktail: Intr-un castron punem midiile,impreuna cu creveti clatiti cu apa,stropim cu ulei de masline si le punem la calit. Se adauga condimentele,vinul si se lasa pana scade zeama. Se pun untul si fresh-ul de portocale si selasa cam 10 minute,pastram sa aiba putin sos. Pentru...
Midii prajite
Intr-o farfurie punem malaiul. Se ia midiile se dau prin malai si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie . Se stropesc cu zeama de lamaie. Se pot servii cu mujdei de usturoi
Clafoutis cu struguri
Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute. Se adauga apa si smantana se amesteca bine dupa care se adauga faina si praful de copt,se mai amesteca 1 minut. Se ung formele cu ulei,se aseaza struguri taiati in jumatate,iar deasupra se...
Mancare de pui cu mazare si zucchini
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu morcovul taiat rondele. Se adauga bucatile de pui, se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Dovlecelul se curata de seminte, se clateste bine si se taie feliute, se pune peste pui la fiert...
Fori di zucca (flori de dovlecel)
Ouale se amesteca bine cu condimentele,faina se pune cat cuprinde. Floriile de dovlecel se spala bine,se usuca,se dau prin amestecul de ou si se pune la prajit in ulei incind. Se scot pe un servet de bucatarie. Se servesc calde sau reci.
Supa cu taitei si fasole pastai
Intr-o oala mare punem apa si ceapa intraga la fiert. Morcovi se taie rondele si se pune in ulei de masline cateva minute la calit dupa care punem in oala de supa. Taitei se pun intr-o craticioara la fiert in apa cu sare(cand aceasta a dat in clocot). Fasolea pastai se da sub jet de apa si se...
Salata de boeuf cu linte si conopida
Pieptul de pui si pune la fiert impreuna cu morcovii,la fel si cartofii se pun separat la fiert in coaja. Intr-o craticioara mica se pune apa la fiert iar cand a dat in clocot se adauga buchetelele de conopida pentru 15 minute. Cartofii se curata de coaja cat sunt inca calzi,se lasa sa se...
Clatite cu mere caramelizate
Se amesteca toate ingredientele pentru compozitia de clatite. Se pune o tigaie la incins se unge cu putin ulei(daca ati pus in compozitie nu e nevoie sa mai puneti si in tigaie),se prajesc clatite pe ambele parti. Merele se curata de coaja,de seminte si se taie cuburi.Se pun intr-o...
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume
Ceapa se toaca marunt se pune cateva minute la calit,dupa care se adauga morcovii taiati rondele sau cuburi. Dupa ce s-au calit putin se pun in oala de ciorba la fiert la foc potrivit. Se amesteca ingredientele pentru perisoare,se formeaza bilute si se adauga in oala. Cartofii se curata...
Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi
Peste carne de pun condimentele,uleiul de masline si vinul rosu.Se lasa la marinat 24 ore in frigider intr-un vas acoperit. Intr-o tigaie punem bucatiile de carne cateva minute pe fiecare parte. Se scot se pun intr-o tava ,se pune putina apa si se dau la cuptor la 200 de grade pentru 20...
Penne cu ton,porumb ,piper rosu si vodca
Pastele se pun la fiert cand apa incepe sa clocoteasca.Se lasa pana se fac putin al dente(nu trebuiesc fierte foarte mult). Ceapa se toaca marunt se pune la calit in ulei de masline,dupa cateva minute se adauga si tonul scurs de ulei si vodca. Cand a scazut zeama se pune porumbul scurs de...
Tocanita de pui
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline. Se adauga dupa cateva minute morcovul dat pe razatoarea mare,pulpele de pui crestate si aripiile de pui taiate in doua. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Se adauga condimentele dupa gust....
Chiftele de legume
Intr-o craticioara se pune apa cu sare,iar cand clocoteste se pun buchetelele de conopida la fiert.Se lasa cam 15-20 minute,se scot,se strecoara de apa si se paseaza. Ceapa se toaca marunt si se pune intr-un castron. Morcovul se da pe razatoarea mica,se scurge de zeama si se pune peste...
Cous Cous cu ciuperci
Intr-o tigaie punem ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit. Ciuperciile se scurg de zeama si se taie mai marunt. Intr-o craticioara se pune apa la fiert cu un praf de sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga praful de cous cous. Se pun condimentele si se amesteca frecvent (altfel...
Fasole pastai cu dovlecel si carne de porc
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute se adauga si bucatiile de carne, clatite sub jet de apa rece. Se pune putin busuioc, sare si piper si se stinge cu vinul alb. Dupa ce zeama a scazut se pune apa si se lasa la fiert timp de 30 minute. Se...
Salata de cartofi cu ton,porumb si rosii cherry
Cartofii se pun in coaja la fiert si ii taiem cuburi cand s-au fiert si s-au racit. Tonul se scurge de ulei si se piseaza cu o furculita. Porumbul se scurge de zeama si se amesteca cu tonul si cartofii cuburi. Punem condimentele,smantana si rosiile cherry taiate cat mai mici. Se...
Salata rece de conopida cu rosii cherry si sos de smantana
Se pune o oala cu apa si sare pe foc,iar cand incepe sa clocoteasca apa se adauga buchetele mici de conopida spala.Se fierb circa 15 minute. Ceapa rosie se taie solzisori si se pune intr-un castron inalt. Intr-un robot de bucatarie sau cu un blender se marunteste salata,frunzele de ceapa...
Bucatele de carne de porc cu ciuperci
Bucatile de carne se marineaza cu ingredientele de mai sus, se acopera si se da la frigider 3-4 ore sau toata noaptea. Intr-un ceaun punem ceapa tocata marunt in ulei de masline, lasam cateva minute si adaugam carnea marinata impreuna cu sosul format. Cand scade sosul se pune apa cat sa...
Salata de fasole galbena, mazare, linte si telemea
Fasolea galbena si mazarea se scurg de zeama si se pun intr-un castron inalt. Lintea se clateste bine cu apa rece si se lasa sa se scurga. Ceapa o taiem solzisori, o adaugam in castron impreuna cu branza telemea si sfecla rosie taiate cuburi. Rosiile cherry se taie in 4 sau in bucati mai...
Tocana de cartofi cu carnati subtiri
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline. Carnatii ii taiem bucati potrivite si ii adaugam peste ceapa putin calita. Se adauga putina apa si se lasa la foc mic. Intre timp se curata cartofii si se taie cuburi, se adauga in ceaun peste carnati, punem apa cat sa acopere,...
Fusilli cu carne tocata si zucchini
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline. Adaugam carnea tocata peste ceapa,punem condimentele,vinul si lasam sa scada,dupa care adaugam apa pana cand se fierbe carnea(cca 30 minute). Dovlecelul il lasam cu coaja si il taiem in doua si feliute subtiri,iar rosia o taiem...
Tocanita de ardei cu aripi de pui
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul il taiem felii si le punem la calit in ulei de masline.Adaugam si aripiile de pui,le lasam cateva minute si punem putina apa,acoperiti cu un capac si lasati la foc mediu sa fiarba. Se muta compozitia intr-o craticioara sau un ceaun,punem si ardeii taiati...
Tocanita de ciuperci cu zucchini
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei intr-o tigaie mare. Ciuperciile se curata,se spala si se taie feliute.Se adauga peste ceapa calita. Punem o cana de lapte,condimentele si lasam la foc mic sa fiarba. Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele,se adauga in...
Ciorba de pui cu varza si zucchini
Pieptul de pui se pune intreg la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta.Spuma care o lasa se ia cu o spumiera Varza se taie fasii,se pune intr-o strecuratoare,si se lasa deoparte. Morcovii se taie in patru,iar ceapa se toaca marunt.Se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga...