
publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
O plimbare cu rolele pe piatra cubică îţi va astâmpăra setea de sporturi extreme. Faptul că tot restul zilei vei trepida fără pauză devine un avantaj pentru rudele tale apropiate, care te vor folosi pe post de fotoliu pentru masaj.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata cu rucola,mozzarella,sfecla rosie si rodie
Intr-un vas punem rucola,taiem sfecla rosie cubulete,o asezam in mijloc. Rosia se taie feliute subtiri,se aranjeaza pe margini de jur imprejur. Cuburile de mozzarella le taiem in jumatate si le aranjam peste salata. Cu o lingurita scoatem samburi din rodie si ii punem peste salata. Se...
File de pangasius cu sos de rosii,masline si capere
Feliile de pangasius se clatesc sub apa rece,se taie in trei daca sunt mari daca nu doar in doua. Se pun pe un servet de hartie sa se absoarba apa. Intr-o tigaie incapatoare se pune ulei de masline,ceapa si morcovii taiate rondele,se condimenteaza cu busuioc si piper. Se stinge cu...
Tocanita de cartofi cu dovlecei si piept de pui
Ceapa o taiem marunt o punem la calit in ulei,adaugam si morcovii taiati rondele. Dovlecelul se spala bine si se taie feliute potrivite,iar cartofii ii taiem cuburi. Pieptul de pui il taiem cubulete si adaugam peste legumele calite,punem si dovlecelul feliute si cartofii. Se pun 2 pahare de apa...
Varza scazuta cu aripi de pui
Varza se taie fasii,se pune intr-o cratita ,se pune sare si se amesteca bine,se lasa circa 30 minute. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu morcovul taiat rondele. Aripile de pui se taie in doua si se pune la calit peste morcov si ceapa. Varza se stoarce in maini si se...
Mancare de mazare cu carne de porc
Carnea de porc se taie cuburi. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline,adaugam si morcovii taiati rondele si carnea cuburi. Se stinge cu vinul rose,se lasa pana scade zeama. Se adauga mazarea si 2 pahare de apa si se lasa la foc mic sa fiarba cu un capac deasupra....
Salata de naut cu ton
Nautul il scurgem de zeama,il clatim sub jet de apa si il lasam la scurs. Frunzele de salata se clatesc bine si se taie fasii sau se rup cu mana bucatele mici. Ceapa o taiem marunt,amestecam cu salata. Rosiile si castravetele se taie cubulete. Amestecam toate ingredientele,adugam...
Mancarica de naut cu pulpe de pui
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit,adaugam si morcovii taiati rondele. Pulpele de pui le crestam si le adaugam peste legumele calite. Punem 2 pahare de apa si lasam la foc mic sa scada. Conserva de naut o scugem de zeama si o adaugam peste restul ingredientelor. Punem sare,piper...
Salata calda de cartofi cu oua si rosii
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare,pentru circa 20-30 minute.Se scot pe o farfurie cand sunt gata si se lasa putin sa se raceasca. Se curate de coaja si se taie cubulete. Ouale le punem la fiert 4-5 minute,sa fie tari,le curatam de coaja si le taiem cubulete mici. Punem...
Clatite cu ciocolata alba si cocos
Intr-un castron punem faina,oul si lapte cat cuprinde,adaugam uleiul si esenta si zaharul vanilat. Preparam clatitele intr-o tigaie ceramica,le prajim pe ambele parti si le scoatem pe o farfurie pe care o acoperim. Punem o craticioara cu apa pe foc,iar deasupra punem un ibric (ceva mai mic)...
Pizza cu blat de susan
Intr-un castron punem faina,drojdia in mijloc,zaharul si turnam cate putina apa calda,amestecam cu o lingura de lemn.Adaugam uleiul,susanul si mai punem faina daca mai este nevoie. Se framanta cu mana,pana avem un aluat nelipicios. Se lasa 30-40 min intr-un castron acoperit in cuptorul cu...
Mancarica de fasole pastai cu carnati afumati
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline.Adaugam si carnatii afumati taiati feliute si morcovul felii.Se lasa cateva minute dupa care adaugam fasolea congelata si apa cat sa acopere. Lasam la foc mic cu capac deasupra. Cand sunt aproape gata adaugam condimentele,usturoiul...
Stroganoff de manzat in lapte de cocos
Bucatiile de stroganoff le punem intr-un castron,le condimentam si adaugam laptele de cocos si putin ulei de masline.Se da la frigider pentru 2 ore. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-un ceaun cu putin ulei de masline,se adauga si bucatiile de carne si morcovul taiat feliute...
Placinta cu mere
Intr-un castron punem faina,drojdia,zaharul,coaja de la portocala si oul batut. Intr-un ibric punem laptele la incalzit impreuna cu untul taiat cubulete.Laptele doar se incalzeste putin,sa nu fie foarte fierbinte ca se opareste faina si nu mai creste aluatul. Se adauga putin cate putin...
Tartine cu ceva fin
Punem branza ceva fin intr-un castron,punem condimentele. Muschiul file si ardeiul kapia se taie cubulete,se amesteca cu branza,adaugam si marar tocat marunt. Bagheta de paine o taiem felii pe care le punem intr-o tigaie sa se prajeasca putin,pe ambele parti. Se scot pe o farfurie,se...
Chec cu crema de pepene galben
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar galbenusurile se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si untul taiat cuburi. Pasta de galbenusuri formata o amestecam cu albusurile,adaugam si faina si praful de copt si crema de pepene. Nuciile le curatam de pielite si le pisam.Se adauga in...
Piept de pui in sos de unt cu rosii cherry
Pieptul de pui se taie felii potrivite,se pun pe o farfurie si se condimenteaza. Untul il punem intr-o tigaie,iar cand s-a topit se pun feliile de pui. Se intoarce pe ambele parti,se adauga si rosiile cherry taiate in doua si putina apa.Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana...
Zacusca de fasole
Fasolea se lasa peste noapte in apa,iar a doua zi se pune la fiert,se schimba cele trei ape si se lasa pana fierbe bine. Ceapa se taie bucati si se pune in robotul de bucatarie,se paseaza marunt. Ardeii kapia se coc pe gratar,se curata de pielite si de samburi si se pun tot in robotul de...
Mix de legume in sos de smantana
Legumele pun intr-o cratita impreuna cu untul si condimentele. Se adauga un pahar de apa si se lasa la foc mic sa fiarba.Cand scade zeama se mai completeaza cu apa,adaugam si cubul maggi pentru supa. Cand sunt gata legumele se adauga smantana,se amesteca bine si se servesc.
Tocanita de cartofi cu carnati afumati
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ceaun in ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam morcovul taiat rondele si ardeiul kapia taiat bucatele. Carnatii se taie felii si se adauga peste legumele calite. Se pun si cartofii taiati cuburi,2 pahare de apa cat sa acopere,condimentele...
Cartofi frantuzesti cu ciuperci
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie rondele. Intr-o tava pune hartie de copt,si asezam un strat de cartofi. Telemeaua o strivim cu o fuculita,o punem intr-un castron,adaugam smantana,ceapa taiata...
Mini tarte cu crema de pepene galben
Pentru aluat: Intr-un castron se pune untul la temperatura camerei,zaharul,faina si oul.Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios si usor elastic.Se pune intr-o folie alimentara si se pune in frigider pentru 1 oua. Pentru crema: Intr-un vas inalt se pun galbenusurile de ou...
Fundite cu ciuperci si sos de smantana
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare.Se lasa sa fiarba cat scrie pe cutie. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline.Cand se inmoaie se adauga kaizerul taiat cubulete si stingem cu vin alb. Dupa cateva minute se adauga si ciuperciile scurse de zeama si taiate...
Zacusca de vinete 2
Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un capac,se amesteca din cand in cand,se fierbe cam o ora jumatate. Vinetele,ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar,se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala...
Salata de ardei copti cu usturoi si busuioc
Ardeii se pun pe gratar,se lasa sa se faca pe toate partiile.Se scot pe un castron,se presara sare si se pune un capac. Se curata de coaja cat sunt inca calzi. Se taie fasii,se pun intr-un castron,punem sare,piper si busuioc uscat. Usturoiul se taie feliute,se pun peste ardei. Punem...
Galuste cu prune
Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure si ii lasam sa se raceasca. Prunele se taie pe o parte si se scot samburii,se pun intr-un castron cu cele 2 linguri de zahar. Untul il punem intr-o craticioara,adaugam pesmetul si lasam sa se...
Salata de cartofi cu piept de pui in crusta de cocos
Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja cand sunt gata si se taie cuburi. Ouale se curata si ele de coaja,albusul se taie cuburi,iar galbenusul se striveste si se adauga peste cartofi. Castravetii ii taiem feliute subtiri.iar ceapa marunt. Se amesteca toate...
Pulpe de pui in folie la cuptor
Pulpele de pui se curata de surplusul de grasime,se cresteaza si se clatesc sub jet de apa rece,se lasa putin sa se usuce. Cand sunt uscate se stropesc cu ulei de masline, si condimentele.Se lasa la frigider timp de 1 ora. Usturoiul il taiem feliute. Pe cate o bucata de folie de...
Hamsii prajite
Hamsiile trebuiesc curatate de solzi,de cap si intestine si se scoate si oasele. Faina se amesteca cu malaiul,iar hamsiile curatate si clatite bine sub jet de apa se trec prin amestecul de fainoase. Se pun la prajit in ceaun in uleiul incins. Se lasa pe fiecare parte pana se...
Salata de legume cu pui si branza marinata
Morcovii,telina,pastarnacul si pieptul de pui se pun la fiert (pentru ciorba) in apa cu sare. Cand sunt gata se scot pe o farfurie. Pastarnacul, telina si morcovii se taie cuburi,la fel si piept de pui. Castravetii ii taiem feliute subtiri,la fel si ceapa rosie. Se amesteca toate...
Midii in sos scazut de smantana picant(reteta nr 500)
Se pun midiile congelate intr-o tigaie,adaugam condimentele,usturoiul taiat felii si untul si frunzele de busuioc si lasam la foc mic. Se adauga vinul si se lasa sa patrunda gustul in midii. Cand sunt aproape gata se adauga smantana lichida amestecand cu grija. Se servesc calde...