publicat la 20.06.2015
publicat la 04.01.2015
publicat la 04.01.2015
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de Surimi
Se spala salata ,se taie fideluta ,apoi se adauga sare ,ulei si otet. Batoanele impreuna cu 100 ml apa si putina sare se pun intr-o tava la cuptor pentru 15-20 minute . Dupa ce sunt gata se aseaza peste salata.
Salata de peste Ton
Deschidem cutia de ton si cu o lingura punem in strecuratoare pestele.Lasam 5 minute la scurs. Intr-un bol amestecam pestele cu maioneza. Adaugam sare dupa gust.
Pilaf de post
Alegem orezul ,il spalam ,apoi il punem intr-o cratita unsa cu ulei. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt . Punem apoi ceapa tocata in cratita,adaugam apa, cam 1,5-2 l apa si delikat . Punem cratita in cuptor, la foc mediu 30-40 minute. Se poate servi ca garnitura.
Muschi de porc cu sos de rosii
Muschiul de porc se spala ,se transeaza felii ,se adauga sare si cimbru,apoi se pune intr-o tava in cuptor. Punem 1 pahar de apa si acoperim tava cu 1 bucata de folie de aluminiu. Curatam usturoiul,il spalam,il zdrobim cu aparatul de usturoi, apoi il punem putin sa se rumeneasca intr-o...
Piept de pui la gratar cu salata de morcov ,telina si maioneza
Pieptul de pui se spala,se taie felii , apoi se sareaza putin si se pune pe gratar. Intre timp se curata legumele ,se spala ,apoi se dau pe razatoarea mica. Punem legumele rase intr-un bol si amestecam cu putina sare si cu maioneza . Cand pieptul este rumenit il asezam pe farfurie si...
Pastrama de oaie inabusita in vin alb
Spalam bine pulpa, o transam, o crestam cu cutitul, punem sare, otet si apa si lasam 2-3 ore la rece. Apoi curatam usturoiul, il spalam si il zdrobim cu aparatul de usturoi. Intr-o cratita punem ulei, pulpa, usturoiul, turnam vinul deasupra, condimentam cu oregano si sare dupa gust. Acoperim...
Platou taranesc cu jumari si mamaliguta
Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute...
Budinca de paste cu sunca si branza de capra
Se pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita. Intre timp...
Ardei umpluti cu orez si carne tocata
Intai curatam ardeii de seminte : crestam fiecare ardei usor cu cutitul in jurul cotorului ,scoatem cotorul si semintele.Spalam ardeii cu apa rece si ii lasam putin la scurs. Curatam ceapa ,o spalam,apoi o tocam marunt . Orezul se alege,apoi se spala . Intr-o cratita se pun 50 ml...
Supa de cartofi ,cuburi de soia si tortellini de post
Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece . Tocam ceapa cubulete,apoi cartofii ii taiem cuburi,morcovii ii tocam tot cuburi sau ii dam pe razatoare. Punem legumele in apa cu sare la fiert.Adaugam cuburile de soia si vegeta. Separat se pun 2l de apa cu sare intr-o...
Oua cleioase moi
Se pun ouale la fiert intr-un ibric .Se adauga putina sare in apa in care fierb .Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasati maxim 1 minut.Opriti apoi flacara de la aragaz si mai lasati 1 minut oul in apa . Rasturnati apa din ibric ,adaugati apa rece . Lasati ouale un minut in apa...
Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata
Prima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta tot asa de 5 ori. Apoi punem fasolea si o lasam sa fiarba bine impreuna cu gusa tocata cubulete.Adaugam sare. Se curata legumele ,apoi se spala...
Supa de galuste - Reteta gustoasa de post
Cum se prepara Supa de galuste - Reteta gustoasa de post Se curata legumele, apoi se spala cu apa rece .Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei . Cand ceapa se rumeneste usor ,adaugam apa,sare, morcovii intregi si bucatele de ardei gras.Punem si delikatul,apoi incepem sa pregatim...
Salata orientala cu macrou marinat
Intai spalam bine cartofii,apoi ii punem la fiert cu tot cu coaja ,in apa cu sare. Pestele marinat il tocam cubulete Cepele si gogosarul le curatam,le spalam cu apa rece ,apoi le taiem julien. Incercam cu un cutit fin sa vedem daca s-au fiert cartofii .Daca cutitul intra usor atunci...
Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...
Baclava cu Nuttela si nuca
Intai eu prepar crema : Miezul de nuca se coace putin in cuptor . Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt. Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella. Foile de placinta se ung cu unt ,apoi intre foi intindem uniform crema . Punem tava cu baclava in...
Supa de rosii cu carne de curcan
Spalam bine pieptul de curcan,il portionam in bucatele mai micute,apoi il punem la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa clocoteasca apa, se ia spuma de deasupra cu o lingura sau spumiera. Se adauga ceapa tocata cubulete, morcovul tocat cubulete, daca aveti si 1 ardei gras. Dupa ce sunt...
Varza dulce de post
Se pune uleiul intr-o cratita. Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem 200ml apa si lasam pe aragaz cam 30 minute...
Bulz moldovenesc
Mamaliga se prepara astfel: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp...
Ciorba de cartofi cu carne de purcel
Carnea de porc se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pun in oala.Curatam legumele,le spalam.Le tocam cubulete si...
Varza dulce cu cotlet de porc aromat la cuptor
Se pune uleiul intr-o cratita. Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem 200ml apa si lasam pe aragaz cam 30 minute...
Compot de struguri
Se fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Adaugam zaharul,mai lasam inca 5 minute si apoi punem boabele de struguri.Le lasam 5 minute sa fiarba,si apoi punem cratita cu compot deoparte si acoperim cu un capac .Dupa 15 minute ,dam capacul la o parte . Compotul de struguri este gata si se...
Ficatei inveliti in sunca presata la cuptor cu garnitura de cartofi
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...
Salata de ton cu fasole rosie si ceapa
Salata verde se spala, bine ( fiecare frunza ) . Ceapa se curata,se spala ,apoi se taie julien. Fasolea rosie se scoate din conserva ... se spala cu apa rece si se lasa in strecuratoare la scurs. Se scoate pestele din conserva,se lasa la scurs in strecuratoare. Intr-o salatiera punem...
Sandwich in forma de pizza
Pe o farfurie intinsa asezam feliile de paine .Deasupra intindem cu o paleta de lemn branza topita. Taiem sunca si salamul fasii si adaugam peste branza topita . Uniform punem branza gouda, maslinele taite rondele,si castravetele (spalat in prealabil ) taiat fasii.
Salata de vinete
Se coc vinetele in cuptor ,apoi se curata de coaja. Se spala cu apa rece ,se lasa la scurs intr-o strecuratore. Pe un tocator de lemn, tocam vinetele marunt marunt. Daca doriti le puteti da prin masina de tocat.Apoi le punem intr-un castron,adaugam sare si ulei putin cate putin . Amestecam...
Bors cu cartofi, gust autentic al copilariei intr-o reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Bors cu cartofi, gust autentic al copilariei intr-o reteta simpla si gustoasa: Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pune intr-o oala cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca apa,luam cu spumiera spuma de deasupra. Curatam legumele,le...
Mamaliguta la cuptor cu branza,sorici si ceapa
Mamaliga se prepara astfel: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp...
Cartofi la cuptor cu antricot aromat
Antricoatele se spala cu apa rece,se condimenteaza cu oregano si rozmarin si se adauga sare . Ustutoiul se curata de coaja ,se spala cu apa si apoi se zbrobeste cu aparatul . Cartofii se curata de coaja , se spala cu apa rece ,apoi se taie felii mari. Intr-o tava mai inalta unsa cu ulei...
Cremsnit cu crema de vanilie
Preparam intai crema : Punem laptele sa fiarba,adaugam zaharul ,untul si zaharul vanilat.Dupa ce zaharul si untul s-au topit adaugam faina si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase. Lasam crema sa se racoreasca. Dupa ce s-a mai racit crema ,asezam prima foaie de cremsnit pe o...