publicat la 08.10.2015
publicat la 05.10.2015
publicat la 05.10.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Tort de ciocolata
Separam albusurile de galbenus,albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie.Se amesteca incet de sus in jos cele doua compoziti, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza usor.Punem compozitia la copt la foc potrivit...
Rulada cu kiwi
Separam albusurile de galbenusuri , albusurile se bat spuma tare. Separat frecam galbenusurile cu zaharul si faina pana obtinem un amestec cremos,omogen. Amestecam cele doua compozitii prin rasturnare nu prin frecare. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata si coacem la foc...
Tort cu crema mascarpone
Bati albusurile spuma cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, incorporezi treptat galbenusurile, faina si praful de copt. Amesteci usor de jos in sus. Coci blatul 30 minute la foc mediu. Crema: mixezi mascarpone cu zaharul si cacaua, adaugi frisca batuta, nucile si esenta de rom. Sirop:...
Ciocanele de pui cu salata speciala
Spalam ciocanelele si le ungem cu ulei. Amestecam boiaua dulce cu zaharul si boiaua iute, presaram ciocanelele cu delicat, apoi le dam prin amestecul de mai sus. Le coacem 30 minute. Pentru salata taie cubulete castravetele, ceapa, catelul de usturoi, adaugam suc de lamaie, otetul, sos de...
Gogosi cu ciocolata
Incalzim usor laptele, adaugam drojdia si omogenizam bine, punem zaharul vanilat, sare, galbenusurile si coaja de lamaie. Amestecam bine, adaugam faina cernuta si incepem framantarea 30 minute. In timpul framantarii punem 2-3 linguri ulei, lasam la crescut 30 minute. Intindem o foaie potrivit...
Prajitura cu branza
Intr-un castron punem faina cernuta cu praful de copt, apoi adaugam la gramada ouale intregi, laptele, zaharul si uleiul, mixam bine pana devine compozitia omogena. Separat amestecam branza, cele 2 oua, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Tapetam o tava, turnam in ea 1/3 din aluat...
Cremes
Pentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Aluatul pentru uns :omogenizam osanza macinata cu faina. Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30 minute. Dupa trecerea acestor 30 minute aluatul pentru uns se imparte in 3 parti. Aluatul pentru foi...
Rulada cu crema de frisca
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si se bat spuma tare. Punem galbenusurile, amestecam usor cu o spatula, apoi punem faina si ciocolata calda. Amestecam usor pana la omogenizare. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem...
Fursecuri cu nuca
Intr-un castron punem faina, untul, untura si amestecam bine. Adaugam apoi ouale, zaharul, praful de copt si coaja de lamaie razuita fin. Framantam pana devine un aluat fin circa 15 minute. Intindem aluatul pe masa de lucru decupam in formele dorite, ungem formele cu ou si le batem in nuca...
Prajitura "Nini`s Bird"
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apa si galbenusurile (pe care le frecam mai intai cu ulei) Amestecam totul cu o spatula nu cu mixerul, faina o amestecam cu praful de copt, cacaoa si zaharul vanilat, apoi adaugam cate o lingura in compozitia de oua....
Turta dulce
Caramelizam 200 g zahar, stingem cu apa si lasam sa fiarba putin apoi punem siropul la racit. Cele 3 galbenusuri,bicarbonatul de amoniu stins in lapte,zaharul scortisoara si untura se amesteca, se adauga si siropul rece ,omogenizam bine. Adaugam treptat faina pana obtinem un aluat potrivit...
Savarine
Separam galbenusurile de albusuri . galbenusurile cu 3 linguri de zahar le mixam pana obtinem o crema albicioasa,albusurile cu un praf de sare si cele 3 linguri de zahar le mixam bine. Peste crema de galbenus punem pesmetul , albusurile si amestecam cu grija pana la omogenizare....
Salata de boeuf
Legumele le curatam si le punem la fiert cu un praf de sare, punem si carnita la fiert cu un praf de sare,cand sunt gata fierte lasam la racit dupa care tocam legumele,carnita si muraturile,amestecam totul intr-un vas potrivim de sare dupa gust si pregastim maioneza:galbenusurile cu 2...
Pane de aripioare umplute
Speli aripioarele, le stergi prin presare cu servetele de bucatarie, faci mici taieturi sub piele si introduci dupa gust kaizer, masline, ciuperci etc. Faci un amestec din malai, sare, piper, boia apoi treci aripioarele prin acest amestec. Le dai prin ou batut si printr-un amestec de pesmet,...
Rulada cu ciocolata
Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce compozitia devine albicioasa. Adaugam faina si albusul batut amestecam usor. Tapetam o tava cu hartie de copt punem compozitia in tava si dam la cuptor pentru 15-20 minute. Cand este gata punem blatul pe un prosop umed pe...
Foietaj cu crenvusti
Intindem foaia de foietaj taiem patratele punem crenvusti rulam ungem cu ou presaram seminte dupa preferinta si dam la cuptor la foc mic 25 minute.
Ciorba de perisoare
Morcovi,patrunjelul,pastarnacul le curatam si le taiem cubulete apoi le calim in putin ulei pana se imoaie putin adaugam apa si lasam la fiert .Intre timp pregatim perisoarele amestecam carnea cu orez ,boia piper sare si putina verdeata tocata marunt.Cand a inceput sa fiarba supa adaugam cartofi...
Tort cu mere felii si zahar ars
arzi cele 10 linguri de zahar intr-o cratita,apoi pui feliile de mere peste zaharul ars si dai cratita la cuptor cat sa se rumeneasca putin merele.pregatesti blatul asa:bati albusurile putin apoi adaugi cele 6 linguri de zahar si bati totul spuma tare,pui galbenusurile si amesteci incet.adaugi si...
Fursecuri cu gem de prune
Frecam untul spuma cu zaharul, adaugam oul si caja de lamaie amestecam bine punem si faina si framantam putin. Invelim aluatul in folie alimentara si punem la frigider circa 1 ora.Intindem o foaie potrivit de groasa si decupam in forma dorita, .pumen fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de...
Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa
Cum se prepara Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa Blat : Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri zahar, 7 linguri de nuca macinata, cele 3 linguri de faina si praful de...
Snitel de pui in aluat de cartofi
Se spala cartofii,se fierb in apa cu sare se lasa sa se raceasca dupa care se curata de coaja.Se dau pe razatoare impreuna cu ceapa si branza si se pun toate intr-un castron.Se adauga ouale, faina si patrunjel se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Pieptul de pui se taie felii se bate cu...
Biscuiti de casa
Se amesteca zaharul cu ouale,praful de copt,praful de sare,zaharul vanilat si laptele.Se incorporeaza untura la temperatura camerei,apoi faina amestecand pana se obtine un aluat elastic.Punem la frigider 30 minute.Aluatul obtinut se trece prin masina de tocat,la care sa adaugat o forma clasica de...
Piept de pui cu sos de smantana si cascaval
Pieptul de pui se spala bine se taie in bucati potrivit de groase, se pun intr-o tava putin adanca. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper negru macinat. Ungem bine bucatile de pui cu sosul de smantana, apoi radem deasupra cascaval. Punem tava la cuptor la foc mediu pentru 45-50...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Bati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare apoi adaugi faina cernuta cu cacao si amesteci usor.Pui compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt la foc potrivit pentru 20-25 de minute.Lasi blatul la racit iar intre timp pregatesti...
Prajitura cu mere
Amesteci bine margarina cu faina, dizolvi drojdia in lapte caldut apoi framanti un aluat amestecand toate ingredientele intr-un vas. Framanti un sfert de ora ,dupa care il lasi sa se odihneasca o jumatate de ora. Cureti merele, le razi pe partea mare a razatoarei, le amesteci cu zaharul si le...
Chec in doua culori
Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile si cand acestea devin spuma tare ,adaugam pe rand, zaharul si esenta de vanilie. Pui apoi pe rand galbenusurile ,apa calduta si cele 10 linguri de ulei. Adaugi faina si praful de copt (cernute impreuna de 2-3 ori)si amesteci pana se...
Gulas secuiesc
Incingem 2-3 linguri ulei intr-un ceaun sau oala mare si punem bucatile de carne la prajit. Rumenim carnea apoi adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul fasiute. Lasam totul cateva minute ca sa se inmoaie ceapa si adaugam boiaua, dafinul, otetul, rosiile decojite si taiate cubulete, sare dupa...
Pancove de post cu dulceata de capsuni
Intr-un vas punem drojdia, sare, zahar, coaja rasa de lamaie. Adaugam apa calduta, amestecam pana se omogeniziaza si punem faina cat cuprinde. In timp ce framantam punem si putin ulei (2 linguri), framantam circa 15-20 minute si lasam la dospit acoperit cu un prosop. Intindem aluatul pe...
Ciorba de burta
Burta de vita o dezghetam si o spalam bine. Morcovii si patrunjelul le dam pe razatoare, ardeiul il tocam marunt si calim totul in putin ulei, apoi adaugam apa. Cand incepe sa fiarba adaugam burta de vita, piper boabe, foi dafin si lasam la fiert circa 40-45 minute. Spre final adaugam usturoiul...
Cordon blue
Pieptul de pui il feliem, invelim carnea in folie si batem usor ca pentru snitele,condimentam cu sare si piper adaugam 1 felie de sunca,1 felie de cascaval si cateva feliute de ardei rulam cu grija.Batem carnita in ou apoi pesmet ,ou -pesmet ,ou pesmet si prajim bine pe ambele parti le scoatem pe...