Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI221
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorbita de cocos

In Ciorbe la 8 Noi 2013

Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa rece cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie. Lasam sa fiarba cam 2 ore ( depinde cat de batran e cocosul). Dupa care adaugam legumele taiate dupa preferinte si lasam sa fiarba impreuna. Dupa ce au fiert si legumele, punem bulionul,...

Ciorba de loboda cu omleta

In Ciorbe la 29 Apr 2012

Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert. Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt. Cand legumele sunt aproape fierte se pune orezul spalat in cateva ape si loboda taiata marunt. Se adauga...

Ciorba de cartofi cu tarhon

In Ciorbe la 18 Ian 2012

Spalam si curatam legumele de coaja. Punem cele 2 linguri de ulei intr-o cratita, peste care adaugam ceapa tocata marunt si o lasam sa se caleasca foarte putin, adaugam apoi morcovul taiat rondele, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul, toate taiate cubulete, apoi punem un...

Ciorba de pui cu orez si zeama de varza

In Ciorbe la 2 Ian 2012

Spalam bine puiul, dupa care il transam in bucati mici si-l punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau taiate dupa preferinte si  orezul spalat in cateva ape, apoi lasam sa fiarba impreuna. Cand...

Bors de fasole boabe

In Ciorbe la 14 Dec 2011

Spalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte. Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna. Intre timp pregatim rantasul: Punem uleiul intr-o tigaie,...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 28 Noi 2011

Burta se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata cu sare grunjoasa pana se albeste, iar la sfarsit se clateste cu otet. Se pune la fiert impreuna cu carnea taiata cubulete, luam spuma care se formeaza, apoi scoatem burta si o taiem fasii, dupa care punem fasiile din nou peste zeama,...

Bors de pui cu galuste imperiale

In Ciorbe la 28 Oct 2011

Reteta pentru bors o gasiti   aici Pregatim galustele: Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam cascavalul ras, apoi untul pe care l-am lasat la temperatura camerei, omogenizam si adaugam cu grija faina si grisul, iar la sfarsit...

Ciorba de aripioare, pipote si inimi de pui

In Ciorbe la 13 Oct 2011

Spalam si curatam carnea, dupa care o punem la fiert in apa cu sare si lasam sa fiarba. Spumam de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau taiate dupa preferinte si orezul spalat in cateva ape, dupa care lasam sa fiarba impreuna. Cand legumele...

Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean

In Ciorbe la 30 Apr 2011

Spalam si taiem aripile care mie imi par imense :D :)):)), le punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie si lasam sa fiarba bine, aproximativ 1:30 min, dupa care tocam legumele dupa preferinte si le punem in ciorba. Cand cartofii sunt fierti adaugam si tocana de legume si...

Bors de pui cu taitei de casa

In Ciorbe la 3 Apr 2011

Spalam bine spatele de pui, dupa care il transam in bucati mai mici si-l punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau taiate dupa preferinte si lasam sa fiarba impreuna. Cand legumele s-au inmuiat punem...

Ciorba de spanac, loboda si salata verde cu omleta

In Ciorbe la 27 Mar 2011

Spalam legumele in cateva ape. Taiem spanacul, loboda si salata julien, ceapa marunt, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoare. Punem apa peste ele si le punem la fiert impreuna cu orezul spalat in cateva ape si cele 2 linguri de ulei. Dupa ce au fiert legumele pregatim...

Ciorbita de primavara

In Supe/Ciorbe la 20 Mar 2011

Spalam bine legumele. Tocam ceapa, morcovii, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel marunt, cartofii cubulete si le punem la fiert in apa cu putina sare. Intre timp taiem si spanacul, loboda si salata verde Cand celelalte legume s-au inmuiat, punem verziturile si orezul spalat in...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 17 Mar 2011

Spalam bine legumele, apoi le taiem dupa preferinte si le punem la fiert in apa rece, in afara de spanac, deoarece pe acesta il vom pune dupa ce celelalte legume s-au inmuiat. Odata cu spanacul vom pune si orezul pe care l-am spalat in cateva ape si lasam sa fiarba impreuna. La sfarsit...

Ciorba de fasole cu zeama de varza- de post

In Ciorbe la 11 Feb 2011

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si o putem pastra in in pungi la congelator si o putem folosii cand avem nevoie si suntem in lipsa de timp ( eu asa am procedat de aceasta data) Dupa ce a fiert, calim ceapa tocata...

Supa de cocos ( de tara )

In Supe la 6 Feb 2011

Spalam bine carnea si opunem la fiert in apa rece cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie. Lasam sa fiarba cam 2 ore ( depinde cat de batran e cocosul) Dupa ce a fiert carnea, o scoatem, dupa care adaugam legumele taiatae dupa preferinta. Pieptul il taiem cubulete si incercam...

Ciorba de porc cu zeama de varza si taitei de casa

In Ciorbe la 29 Ian 2011

Spargem osul in bucati mai mici cu o toporisca, il spalam bine si punem bucatile la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, punem legumele taiate dupa prefeinte sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna. Dupa ce au fiert si legumele...

Supa de pui cu tascute ( taitei)

In Supe la 29 Ian 2011

Spalam bine pieptul de pui si-l punem intreg la fiert. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert pieptul de pui, il scoatem, punem ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiat pe jumatate, telina o lasam felie. Lasam sa fierba si legumele. cand au fiert si acestea bagam...

Supa de orez cu piept de pui

In Supe la 28 Ian 2011

Spalam peiptul de pui si-l punem la fiert, asa intreg. Intre timp, pana fierbe, dam morcovul, telina si pastarnacul pe razatoare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert pieptul de pui punem legumele date pe razatoare si orezul spalat in cateva ape. Lasam pana fierb legumele si...

Perisoare de curcan

In Supe/Ciorbe la 23 Ian 2011

Spalam legumele. Apoi le taiem cubulete mici. Intr-o oala punem apa cu sare, dupa ce apa a dat in clocot adaugam legumele si orezul. Cand legumele s-a inmuiat pregatim perisoarele: Amestecam carnea cu oul si condimentele, dupa care cu mana umeda formam perisoarele pe care le vom pune...

Ciorba de vita

In Ciorbe la 19 Ian 2011

Cu o seara inainte de a pregatii ciorba punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi. Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare . Dupa ce fierbe si se formeaza spuma, aruncam prima apa , spalam carnea si o punem din nou la fiert. Cand carnea este...

Supa de curcan fugit cu galusti

In Supe la 19 Ian 2011

Spalam si curatam aripa de curcan, dupa care o punem la fiert. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea ( aproximativ o ora, pt ca fierbe mai greu) o scoatem si punem legumele taiate cubulete. Cand sunt aproape gata legumele pregatim compozitia pentru galuste. Batem oul...

Ciorbita de cartofi cu ficatel

In Supe/Ciorbe la 14 Aug 2010

Spalam si curatam ficateii de pielite si ii punem la fiert. spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce au fiert ficateii, punem legumele taiate dupa preferinte sau date pe razatoare si orezul spalat in cateva ape si lasam pana fierb si acestea. Dupa ce au fiert si legumele si orezul, asezonam...

Ciorba de fasole verde cu carne de vita

In Supe/Ciorbe la 8 Aug 2010

Pentru inceput spalam si curatam carnea de pielite si o punem la fiert ( timpul de firbere depinde de cat de cruda sau nu este carnea) Intre timp spalam si curatam fasolea, rupem capetele pastailor si eliminam atele. Curatam morcovii si telina si le taiem dupa preferinte. Dupa ce a fiert...

Ciorba taraneasca de porc

In Ciorbe la 4 Aug 2010

Spalam carnea si oasele si le punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, punem legumele taiate dupa prefeinte sau date pe razatoare si orezul spalat in cateva ape si lasam pana fierb si acestea. Cand au fiert si legumele punem cateva...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 1 Aug 2010

Spalam pulpele si  le punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie. Intre timp spalam si curatam legumele. Dupa ce au fiert pulpele, le scoatem si punem legumele taiate dupa preferinte. Intre timp se prepara compoztia pentru galuste: se bat ouale ca pentru omleta cu...

Ciorba de legume cu orez

In Supe/Ciorbe la 27 Mai 2010

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem dupa preferinta. Punem o oala cu apa si putina sare pe foc, apoi adaugam legumele, pt inceput nu punem dovlecelul ( se pune dupa ce s-au inmuiat morcovii, deoarece acesta fierbe foarte repede). Dupa ce s-au inmuiat legumele punem si orezul si...

Bors de perisoare

In Ciorbe la 15 Mai 2010

Curatam legumele, le taiem dupa preferinte si le punem la fiert . Intre timp facem perisoarele dintr-un ou, felia de paine inmuiata in lapte, o lingura de orez, carnea, sare si piper, amestecam bine. Dupa ce legumele sunt inmuiate bine, punem perisoarele in ciorba, cu mana uda ( nu uitam sa...

Ciorba de vacuta

In Supe/Ciorbe la 8 Mai 2010

Cu o seara inainte de a pregatii ciorbita punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi. Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare. Dupa ce fierbe si se formeaza spuma, aruncam prima apa , spalam carnea si o punem din nou la fiert. Cand carnea este...

Ciorba radauteana

In Supe/Ciorbe la 6 Mai 2010

Carnea se spala si se pune intr-o oala in apa cu sare. Se lasa sa dea cateva clocote, iar apoi se scoate, supa se strecoara,carnea se spala si se pune din nou la fiert, astfel ciorba va iesi limpede. Se aduga si legumele. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 1 ora, pana cand carnea si legumele...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

In Supe/Ciorbe la 3 Mai 2010

Ouale impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine. Apoi se intinde o foaie subtire, se presara faina deasupra, se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra. Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi. Se...

Afisate 1 - 30 din 37 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]