COZONAC CU MAC CU FOI DE...
Postat de: babi5 in PrajituriSe lasa foile de placinta sa se decongeleze bine, apoi se imparte in doua. Intr-un castron se sparg 5 oua si se adauga zaharul si 2 zahar vaniliat, apoi cu mixerul mixam bine, bine pana devine...Citeste continuarea
Cuiburi de piure cu oua
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe amesteca piureul cu busuioc,sare,patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras. Se adauga si pesmet cat sa nu se mai lipesca piureul de maini. Formele se ung cu ulei si se tapeteaza cu...Citeste continuarea
Cozonac rapid
Postat de: georgiana04 in PrajituriFaina se pune intr-un castron incapator.Se face o gaura in mijloc in care se pune drojdia amestecata cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de lapte.se lasa la dospit timp de 10-15 min, intr-un loc...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu cocos
Postat de: xana in DulciuriPunem laptele (inafara celui de cocos) si coaja de portocala pe foc iar cand da in clocot dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cele 250 gr de zahar si apa se pun si pe foc pana zaharul...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu smantana, reteta...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCum se prepara Ciorba de varza cu smantana, reteta gustoasa pentru intreaga familie: Varza se taie fideluta . Restul legumelor se curata , se spala si se taie cubulete . Caliti usor in...Citeste continuarea
Coaja de portocala confiata
Postat de: Valclaudia in DulciuriCuratam cojile de portocale de partea alba. Taiem partea portocalie in fasii foarte subtiri pe care le punem la fiert in apa rece intr-o craticioara. Apa se pune cat sa cuprinda intreaga...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: caroline in PorcCuratam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai...Citeste continuarea
Crochete cu brinza de burduf
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriAmestecam intr-un bol brinza de burduf maruntita cu ajutorul unei furculite,oul intreg,faina si praful de copt.Amestecam bine toate ingredientele. Din compozitie facem bilute si le trecem prin...Citeste continuarea
Ciorba de burta "a la Flori"
Postat de: flori24 in CiorbeSe spala burta in 2 ape si se pune la foc mic cu o lingurita de piper boabe ,3 catei de usturoi ,sare si folie de dafin .Din momentul cand incepe sa fiarba se mai lasa vreo 30-40...Citeste continuarea
Covrigei cu cascaval
Postat de: comanligia in DulciuriFaina cu untul se amesteca. Se adauga praful de copt,cascavalul ras si sarea. Se framanta,se adauga 3-4 linguri de smantana,atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor,dar sa...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu carnat afumat
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Ceapa ,morcovul si telina se taie cubulete si se pun la fiert in 2 l apa cu sare . Cand morcovul este aproape fiert se adauga si cartofii...Citeste continuarea
Cipsuri din cartofi
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCartofii fara coaja se taie felii cat se poate de subtiri. Presuram peste felii condimentele, in cantitatile dorite apoi adaugam si 2-3 linguri de ulei de masline. Amestecam bine ca sa ramana toti...Citeste continuarea
Cornulete cu branza si chimen
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAmestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura. Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de...Citeste continuarea
Cozonac franțuzesc(brioșă)
Postat de: Ade200 in DulciuriSe amestecă faina cu sarea și cu zahărul. Drojdia se diluează cu laptele călduț, apoi cu ouăle. Se toarna în făină lichidul si se amestecă bine(eventual cu robotul de aluat). Se...Citeste continuarea
Carnati de porc cu vita
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneCarnea se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper, boia si usturoi. Se framanta bine , si se pune cate putina apa calduta , iarasi se framanta pana este compozitia putin mai moale. Se pune...Citeste continuarea
Cheesecake cu portocala si ciocolata
Postat de: privatelaura in PrajituriFursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si...Citeste continuarea
Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene
Postat de: timea in Mancaruri cu carneMai intai punem ouale la fiert timp de 7-8 minute. Ouale trebuie sa fie fierte tari.Le luam de pe foc si le punem in apa rece 1-2 minute apoi le decojim. Cartoful si morcovul le dam pe...Citeste continuarea
Cheesecake cu mandarine si ciocolata
Postat de: gabrielacuisine in TorturiBaza: Macinam biscuitii in robotul de bucatarie pana se fac ca o pulbere fina apoi ii amestecam cu o lingura de zahar pudra. Topim untul la microunde (sau pe foc) apoi il adaugam in...Citeste continuarea
Cremsnit cu foietaj de casa
Postat de: aliliana in PrajituriFoile: Din 350 g faina, apa, un praf de sare si 4 linguri ulei am facut un aluat. Din unt ( adus la temeperatura camerei), 6 linguri faina am facut un alt aluat. Primul...Citeste continuarea
Cosulete de ciocolata cu crema de...
Postat de: deyutzky in DulciuriCosulete: Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o punga. Scufundam punga in apa calda pana cand se topeste bine toata ciocolata. Cu o pensula luam din ciocolata...Citeste continuarea
Caltabos
Postat de: Constelatialeu in Supe/CiorbePregatim umplutura,carnea tocata amestecata cu ceapa taiata marunt si orezul,potrivim de sare si piper . Cu acest amestec umplem matele de caltabos si le punem la fiert cu 2-3 cepe si 2-3...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: raluka93 in DulciuriFaci o maia din putin lapte caldut, faina si 50 g drojdie si o lasi sa creasca acoperita.Pui intr-un lighean faina de calitate foarte buna, cernuta.Amesteci laptele caldut cu coaja de lamaie, 250...Citeste continuarea
Cosulete de mamaliga cu cabanos si...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriUngeti niste forme cu ulei,puneti mamaliga si modelati-o dupa forma. Cabanosul se taie feliute si se pune intr-o tigaie la prajit fara ulei. Dupa cateva minute se scot si se pun in...Citeste continuarea
Cozonac cu multe galbenusuri
Postat de: Creatsa in DulciuriPregatim din timp ingredientele la temperatura camerei. Intr-un vas incapator cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata. Galbenusurile le frecam bine cu sarea si le lasam la odihnit 45-60 de...Citeste continuarea
Chec in trei culori
Postat de: merisor67 in PrajituriIn reteta din caiet(reteta mamei soacre), la 8 oua trebuia sa folosesc 2 cani de zahar, dar eu am pus 1 si 1/2, pentru ca s-au batut asa de bine albusurile incat nu am putut pune tot zaharul....Citeste continuarea
Cornete cu crema si krantz
Postat de: Ela68 in PrajituriPentru obtinerea cornetelor se amesteca intr-un castron toate ingredientele. Se tapeteaza tava cu unt sau cu hartie de copt care a fost unsa cu unt si se toarna cate o lingurita din compozitie. Nu...Citeste continuarea
Chec de cacao cu stafide
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si 2 linguri zahar pudra pana obtinem o spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza cu alte doua linguri de zahar...Citeste continuarea
Carnati cu muraturi si varza acra
Postat de: Dya in PorcCarnatii preparati si uscati in prealabil, se prajesc, la foc potrivit, intr-o tigaie acoperita cu un capac. Se intorc pe ambele parti pentru a se patrunde uniform. Se servesc calzi, cu un pui...Citeste continuarea
Cozonac " Bradut" de Craciun cu...
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul este cealalta jumatate ramasa de la cozonacul "Floare". Pt umplutura: amestecati lichiorul Amaretto cu apa si adaugati peste stafidele, merisoarele si caisel;e taiate...Citeste continuarea
Cozonac "Floare" cu nuca
Postat de: simona72 in DulciuriPt aluat : am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am selectat masina pt framantare de 2 ori a cate 15 minte, iar cand a fost gata de framantat am mutat aluatul intr-un...Citeste continuarea
Colacei pentru colindatori
Postat de: adnia in Piine1. Se introduc toate ingredientele in masina de paine (intai lichidele, apoi cele uscate) si se seteaza masina pe programul special pentru aluat (la mine dureaza cca 90 minute) 2....Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: Geanina87 in DulciuriCernem faina intr-un lighean mai mare de doua ori, pentru a iesi cozonacul mai pufos. Laptele cu zaharul si vanilia se pun pe foc pana se dizolva complet zaharul. Pregatim maiaua:...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Dya in Mezel de casaCarnea se toaca, se adauga condimentele si usturoiul pisat si se omogenizeaza compozitia. Se lasa la rece, peste noapte, intr-un vas acoperit, pentru a se aromatiza uniform. Daca este...Citeste continuarea
Cozonac floare cu nuca
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecata cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Cernem faina intr-un bol,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: mihaelam90 in CiorbePerisoarele: Amestecam carnea tocata cu orezul umflat,un ou pentru a lega compozitia, patrunjel si sare si piper dupa gust. Tocam ceapa,ardeiul si morcovul il dam pe razatoare si le punem...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: babi5 in DulciuriSe pun uleiul, apa, laptele, 3 linguri de zahar, zaharul vaniliat intr-un castron. Drojdia se dizolva in lichidul din castron si se amesteca bine, apoi adaugam coaja de lamaie rasa si faina si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Postat de: Corina33 in PrajituriSe pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc. Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile...Citeste continuarea
Cozonac cu ciocolata si rahat
Postat de: xana in DulciuriPentru inceput ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam zaharul cu drojdia, o lingura cu varf din cantitatea de faina si laptele caldut pana obtinem o pasta omogena. O...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu legume coapte
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati , spalati si taiati cuburi legumele . La maciuliile de usturoi taiati doar varfurile , spalati si puneti totul intr-o tava. Amestecati legumele cu pastele de ardei , ulei si sare ....Citeste continuarea
Cornulete vanilate cu nuca
Postat de: RuxyRux in PrajituriO portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete. Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot. Zaharul se face pudra la masina de cafea....Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci cu taitei
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Morcovii, telina, ardeiul rosu, ceapa se toaca cuburi, se pune la fiert in apa sarata. Dupa 15-20 min. cand morcovul este patruns se pun ciupercile feliate ....Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: Ina in Mancaruri de postCuratam cartofii , ii spalam si-i feliem . In tava pe care-o vom baga la cuptor, turnam uleiul si asezam cartofii felii astfel incat fundul tavii sa fie uniform acoperit. Presaram...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: Larisel in PrajituriUntura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta. Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si...Citeste continuarea
Chefal cu sos de portocale si orez...
Postat de: simona72 in PesteChefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea
Caramele de casa
Postat de: abstract01 in DulciuriSe topeste untul intr-o oala, se adauga zaharul si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza (5-10 min.). Cand s-a topit, se ia de pe foc si se dauga frisca si zaharul...Citeste continuarea
Chiftele picante
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana. Se condimenteaza boia,ardei iute, sare si piper....Citeste continuarea
Clatite cu cacao
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAmestecam ouale cu zaharul,smantana si uleiul,omogenizam.Apoi adaugam faina si subtiem cu laptele cu cacao,daca mai e nevoie sa subtiem,folosim apa de la chiuveta,ca altceva nu mai...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: ione21 in DulciuriSe pregăteşte maiaua din drojie cu apa minerală călduţă şi făina şi se lasă la dospit După ce a dospit, se amestecă zahărul cu laptele până se dizolvă bine şi se pune...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: krysty in CiorbeCuratam legumele ,le spalam cu apa rece ,apoi le punem la fiert intregi ,impreuna cu pieptul de pui spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le...Citeste continuarea
Cocktailuri: Kir Royal, Bellini,...
Postat de: Bucataras in CocktailKir Royal ( 100 ml) : 17 ml afinata si restul spumant Rhein Extra Brut Imperial Bellini (100 ml) : 33 ml nectar piersici s restul spumant Rhein Extra Brut Imperial...Citeste continuarea
















