Cornulete fragede cu nuci
Postat de: rodicamaria in DulciuriSe amesteca ingredientele si se framanta.Se obtine o bila care se pune la frigider pt. 30 min. Apoi se rup mici bucatele si se formeaza cornuletele care se pun in tava tapetata doar cu faina ....Citeste continuarea
Chec cu albusuri si crema caramel
Postat de: ianculubita in PrajituriBatem bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,adaugam apoi uleiul cate putin,laptele,mixand in continuare energic; la sfarsit adaugam faina amestecata cu praf de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: ianculubita in CiorbeFasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba...Citeste continuarea
Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)
Postat de: danakarin in PorcSpalam ciolanul proaspat, il uscam cu un servet, crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur imprejur...Citeste continuarea
Costiţă de porc cu legume la cuptor
Postat de: diaconta in PorcSoricul l-am crestat astfel încât sa patrunda condimentele bine în carne. Am condimentat bine carnea si am lasat-o o ora la frigider. Toate legumele,în afara de...Citeste continuarea
Conopida cu sfecla rosie, hrean si...
Postat de: Ina in MuraturiConopida se spala bine si se desface in buchetele . Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite. Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi. In bidonul in...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: Florentina_Cristina in Aperitive / GarnituriSe ia bucata de cascaval si se taie felii de minim jumatate de centimetru grosime,in forma dorita(eu am taiat triunghiuri) Intr-o farfurie adanca se bat cele 2 oua si se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: Luana in CiorbeApa se pune la fiert . Salata se spala, se taie in fasii si se pune peste apa . Slaninuta se taie si ea marunt si se pune peste salata impreuna cu bulionul si usturoiul taiat marunt ....Citeste continuarea
Ciorba din sira afumata
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai portionam sira in bucati mai mici,o spalam in apa calduta si apoi intr-o oala cu 3-4 l apa o punem la fiert.Avem grija sa luam spuma din cand in cand,pana nu se mai ridica spuma la...Citeste continuarea
Ceai medicinal
Postat de: AlexandraOrdean in BauturiSe pune apa la fiert intr-un fierbator. Lamaia se spala bine si se taie felii jumatate, iar cealalta jumatate se stoarce bine intr-o carafa. Punem pliculetele de ceai si chimenul intr-o cana...Citeste continuarea
Cappucino aromat
Postat de: AlexandraOrdean in CafeaApa se pune la incalzit pana e fierbinte. In cana se pun plicurile de cappucino (2 de persoana) si se freaca bine cu zaharul si laptele pana devine o crema spumoasa. Adaugam restul...Citeste continuarea
Ciorba turceasca de linte
Postat de: mitinita in CiorbeLegumele se taie in cuburi mai mari. Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare. Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan afumat cu galuste...
Postat de: merisor67 in CiorbeSpalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa. O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din...Citeste continuarea
Ciocanele de pui pe pat de legume
Postat de: geobucataras in PuiCarnea o spalam bine si o condimentam cu barbeque de pui,legumele le curatam si le taiem in functie de preferinta. Dupa ce ati facut legumele le puneti in tava iar deasupra puneti carnea....Citeste continuarea
Ciorba din perisoare de pui
Postat de: JulyCris in CiorbeSe umple o oala cu apa si se da in clocot. Se da focul mic si se adauga cu grija perisoarele facute din: carnea amestecata cu oul,putin patrunjel tocat si delikat.(eu nu folosesc la compozitia de...Citeste continuarea
Ciocanele de pui picante cu...
Postat de: simona72 in PuiPt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine...Citeste continuarea
Cea mai pufoasa paine
Postat de: rhapsody in Piine1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija...Citeste continuarea
Cornulete cu gem si nuca
Postat de: Luana in PrajituriUntul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia . Adaugam coaja de portocala, apa, sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa . Intindem...Citeste continuarea
Cosulete umplute cu crema de branza
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDesfacem foile de placinta. Luam o foaie pe care o ungem cu ulei sau unt topit. Punem suprapuse, ungand fiecare foaie in parte, 4 foi de placinta. Taiem patrate de aproximativ 10/10 cm cu care...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu untura si cu nuca
Postat de: mena29 in DulciuriUntura trebuie sa fie la temperatura camerei. Framantam intre degete untura cu faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adaugam nuca macinata si amestecam, coaja rasa de la o...Citeste continuarea
Ciorba cu coasta de porc afumata si...
Postat de: gaby_d in CiorbeFara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune. Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba)...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tigaie servita cu...
Postat de: Florentina_Cristina in PorcMOD DE PREPARARE CARNE Se spala bine carnea si se taie felii de circa 2-3 cm. Se lasa putin la scurs dupa care se bate cu ciocanul de snitel pentru fragezire (nu bateti carnea foarte mult)....Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: JulyCris in CiorbePieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in doua. Se lasa la fiert pana se inmoaie, se scot din zeama...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: JulyCris in PrajituriSe bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare. Se adauga uleiul,se amesteca usor,apoi se adauga faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca cu grija de...Citeste continuarea
Ciorbita ardeleneasca
Postat de: geobucataras in CiorbeInainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine. In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si ceapa taiata...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu pasta de avocado
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem dupa preferinta. Asezam cartofii in tava cuptorului, adaugam 4-5 linguri de ulei si amestecam cu mainile cartofii sa se unga pe toata suprafata cu...Citeste continuarea
Cornuri insiropate
Postat de: mon in DulciuriImpartim faina in doua castroane la fel procedam si cu celelalte ingrediente.Toate la impartim in doua mai putin cacaua.Aluatul alb il framantam 20 minute apoi il lasam la dospit.In cealalta parte...Citeste continuarea
Ciorba rapida de legume cu leustean
Postat de: mitinita in CiorbePunem supa de pui intr-o oala si o infierbantam. Intre timp, curatam toate legumele si le dam prin robot. Lasam legumele cat de mari dorim noi sa fie. Cand incepe sa clocoteasca supa punem...Citeste continuarea
Cartofi aurii la cuptor
Postat de: mitinita in Mancaruri de postCuratam cartofii,ii spalam si ii taiem in cubulete de marime egala. Ii scurgem in strecuratoare. Facem un amestec din boia de ardei, pudra de usturoi,de ceapa,sare si piper. Punem intr-un...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: mitinita in PorcCeapa si morcovul se dau pe razatoare. Amestecam toate ingredientele. Nu este nevoie de sare,amestecul de condimente contine si sare. Intr-o tava punem putin ulei si o dam la cuptor sa se...Citeste continuarea
Cartofi cu maioneza la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem in 4 pe lung.Ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Ii amestecam cu maioneza...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si caramel
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul. 3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut,...Citeste continuarea
Cartofi si dovleac la cuptor
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriIn tava mare a aragazului punem hartie de copt. Spalam cartofii, cu tot cu coaja, cu un burete abraziv. Spalam si dovleacul, fara sa-i inlaturam coaja, ii taiem capetele si-l curatam de seminte....Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriIntr-un bol se pun toate ingredientele Se amesteca Se adauga faina pana se formeaza un aluat care poate fi "manuit" bine Formati cornulete de aproximativ 5-10 cm sub forma de...Citeste continuarea
Crochete cu chimen
Postat de: ilinca_rox in Aperitive / GarnituriIntr-ul bol se pune faina, cu putina sare si praful de copt. Se adauga oualele, apa, laptele si chimenul si se amesteca. Coca obtinuta se intinde si se taie in fasii. Se unge tava cu...Citeste continuarea
Cheesecake Padurea Neagra
Postat de: privatelaura in TorturiPornim cuptorul, la foc mediu. Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu...Citeste continuarea
Ciorbă de gâscă
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se pune la fiert în apă rece, nesărată ;) După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare. Între timp zarzavaturile curățate și spălate se...Citeste continuarea
Chiftele de porc cu arome indiene
Postat de: papabundetot in PorcIntr-un castron mai mare am pus carnea, peste ea am pus mai apoi ciupercile si usturoiul date prin blender pentru a le marunti, apoi restul de ingrediente, ouale (sunt suficiente 2 oua, eu am avut...Citeste continuarea
Chiftele cu sos marinat
Postat de: Adi75 in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea cu usturoiul dat prin razatoare sau strans cu clestele special pentru usturoi, pesmetul, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare, piper. Se omogenizeaza compozitia bine dupa care...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Adi75 in CiorbeSe pun oasele la fiert in cca 4 L apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Supa trebuie spumata. Cand carnea se desprinde usor de pe oase le scoatem afara, lasam supa sa se aseze si o...Citeste continuarea
Cornulete cu gem de gutui
Postat de: mitinita in PrajituriScoatem aluatul de foietaj din congelator. Pe masa de lucru presaram faina. Intindem cu sucitorul aluatul de foietaj,pana obtinem grosimea dorita. Taiem patrate uniforme si punem in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: ralu_ca in CiorbeAm taiat morcovul rondele subtiri, iar ceapa o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam orezul ales si ouale. Condimentam cu sare , piper , putina boia, dar si putin bulion...Citeste continuarea
Cupcakes cu cafea
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv cu Miez de Lapte
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriAplatizam feliile de paine cu ajutorul sucitorului. Le dam coaja jos si o lasam deoparte. Ungem 4 forme de briose cu unt si punem in fiecare forma cate o felie de paine. Intr-un...Citeste continuarea
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de...
Postat de: Ina in DulciuriIngredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura. Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci brune
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ciupercile, desprindem coditele, apoi le spalam. Spalam ardeiul si frunzele de salata. Trecem prin robot coditele ciupercilor si frunzele de salata. Feliem palariutele...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu mere, lamaie si...
Postat de: vero_closca in Crap / CarasSe curata bine pestele si se desface pe spate. Se unge o tava cu uleiul de masline si se aseaza pestele. Acesta se presara cu sare si piper si se cresteaza in zonele unde este mai gros (pe spate)...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si budinca de...
Postat de: petruta_ionela84 in DulciuriPt clatite : Mixam ouale cu zaharul, adaugam laptele, ciocolata topita, faina in ploaie, cacaua si esenta de rom. Coacem clatitele intr-o tigaie pt aprox 2 minute pe fiecare parte Punem...Citeste continuarea
Chec tigrat
Postat de: rena in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem la mixer albusurile cu un praf de sare si jumatate din zahar pana devine o spuma groasa si sticloasa. Adaugam galbenusurile,untul topit,laptele si...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu oase proaspete...
Postat de: geobucataras in CiorbeCuratam toate legumele si le taiem cubulete .Inainte de pune ciorbita pe foc fierbem separat oasele, dupa ce am fiert oasele punem toate legumele la fiert cu oasele si lasam sa fiarba la foc mediu...Citeste continuarea
















