A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cocktail de vara

Postat de: retetele_tinei in Cocktail

Prima data pregatim ingredientele, asa incat sa ne fie mai usor la prepararea cocktail-ului. Dupa care, intr-un pahar se pune gheata. Peste gheata se pune bitterol. Sucul de portocala si...Citeste continuarea

Crumble cu prune si cardamon

Postat de: mitinita in Dulciuri

Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz. Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava. Fulgii...Citeste continuarea

Chiftelute cu zucchini

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja,se curata de seminte si se taie cuburi,cat mai mici. Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si oul. Se pun cuburile de dovlecel,se amesteca bine...Citeste continuarea

Chec pufos si aromat

Postat de: momo121 in Prajituri

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul si vanilia, peste am pus si galbenusurile su putina sare, am mixat pana s-a incorporat bine totul, pe urma am pus  esenta de...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile le batem bine cu un praf de sare,adaugam zaharul si  zaharul vanilat,continuam sa batem pana se topeste zaharul,adaugam uleiul,praful de copt si 8 linguri de faina,omogenizam...Citeste continuarea

Cremeş (cremşnit)

Postat de: diaconta in Prajituri

Aluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei. Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a...Citeste continuarea

Castraveti in saramura

Postat de: mihaelar63 in Muraturi

Castravetii se spala bine. Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui . Se prepara o saramura , cate o lingura...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: mihaelar63 in Muraturi

Castraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci si smantana

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Intr-un bol se...Citeste continuarea

Cuiburi din paste cu chiftelute,...

Postat de: vio_dreams in Spaghete

Punem carnea intr-un bol. Adaugam 2 linguri parmezan ras, patrunjelul tocat marunt, oul, usturoiul pisat, sare si piper. Amestecam pana la omogenizare si adaugam pesmet ca sa legam compozitia....Citeste continuarea

Catina cu miere

Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compot

Catina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs. Bobitele scurse le trecem prin blender. Pasta obtinuta o amestecam cu mierea, punem totul intr-un vas,...Citeste continuarea

Ciorba rosie de post

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa rosie se taie rondele, si se caleste usor in ulei. Adaugam gogosarul taiat cubulete, morcovii trecuti prin robot si rosiile...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecel cu piept de porc...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in ulei 2-3 minute, apoi adaugam pieptul de porc afumat taiat...Citeste continuarea

Cheesecake cu caramel

Postat de: rhapsody in Dulciuri

Caramel:   Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2...Citeste continuarea

Ciorba de fasole galbena pastai

Postat de: Lia1 in Ciorbe

1. Intr-o oala de 2.5-3 litri pune 3-4 cani de apa cu un varf de lingurita de sare sa se infierbante. 2. Spala pastaile. Fasolea galbena, soiul cu pastaia subtire si frageda, nu are ate. Doar...Citeste continuarea

Clatite dantelate

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie,  faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem...Citeste continuarea

Chiftelute de creier si cascaval

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare....Citeste continuarea

Cheesecake cu pere,smochine si...

Postat de: papabundetot in Prajituri

Biscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la...Citeste continuarea

Coaste de vitel in sos de rosii

Postat de: timea in Vita

Punem intr-un vas apa la fiert cu aprox 1/2 lingurita sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin.  Cand fierbe apa adaugam coastelesi carnea si lasam sa fiarba aprox 30 de minute...Citeste continuarea

Cotlet porc pe pat de legume

Postat de: retetele_tinei in Porc

 Legumele se spala, se curata (dupa caz) si se taie cubulete. Atat legumele taiate cat si carnea se sareaza si se pipereaza. Legumele taiate se pun intr-o tava, carnea se prajeste pe ambele...Citeste continuarea

Crenvursti in aluat - reteta video

Postat de: scortisoara in Aperitive / Garnituri

link youtube:  http://youtu.be/yKAKVfUtvog   Impartim aluatul foietaj ghidandu-ne dupa un crenvursti. Impaturim crenvurstiul in aluat si il crestam pentru a nu fi doar un...Citeste continuarea

Cartofi copti

Postat de: Larisel in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii, lasandu-i in coaja. Intr-o oala ii punem la fiert, cat sa dea doua trei clocote. Ungem cartofii cu amestecul de unt cu usturoi, sare si piper. Apoi pregatim drycookerul,...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu piept de pui

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii condimentam cu sare , piper , vegeta , boia dulce si chilli ; Ii punem intr0o tava pentru cuptor unsa cu ulei ; turnam apa peste si dam la cuptor pana cand scade apa ; Ouale le...Citeste continuarea

Cinnamon Rolls

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu...Citeste continuarea

Cosulete sarate cu costita si legume

Postat de: retetele_tinei in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat cu putina sare. Peste ouale batute se pun:smantana,si lingura de formaggio. Dupa se spala si se taie marunt si se pun peste oua:ardeiul,zucchina,si patrunjelul.Se ia o...Citeste continuarea

Chiftele de zucchini cu ricotta

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul -zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Morcovul se curata de coaja si se da pe razatoare. Ceapa o taiem cat mai marunt,amestecam cu dovlecelul si...Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si morcov

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,trebuie sa obtinem o compozitie ncii foarte subtire,nici foarte groasa. Punem o tigaie la incins,se toarna un strop de ulei si incepem sa facem...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca, mac si rahat

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu  250 gr zahar.Cand se topeste zaharul  se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de...Citeste continuarea

Croissant cu crema de branza,...

Postat de: Oana in Sandvisuri

Mai intai curatati morcovul, telina si marul si le dati pe razatoarea cu ochiuri mici sau si mai rapid, la robot. Le stropiti cu 2 linguri de zeama de lamaie si puneti putina sare. Dupa 5 minute...Citeste continuarea

Chec rapid

Postat de: caroline in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri .  Cu ajutorul unui mixer , la viteza maxima, mixam albusurile cu un putina sare pana ce devin o spuma tare .  Separat mixam galbenusuriel cu...Citeste continuarea

Cremsnit cu frisca

Postat de: mitinita in Prajituri

Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom...Citeste continuarea

Clatite - reteta de baza

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol ouale si le mixam bine impreuna cu un varf de sare si zaharul tos. Adaugam jumatate din cantitatea de faina alba si jumatate din cantittea de lapte  si amestecam bine ....Citeste continuarea

Colac delicios

Postat de: reisnaor_2006 in Ton

Facem o maia din putina faina,drojdia dizolvata in putin lapte,sare si o lasam sa creasca. Restul de faina o punem intr-un castron, adaugam untul topit, zaharul, laptele caldut, uleiul si maiaua...Citeste continuarea

Conopida cu pancetta si smantana

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Ceapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt. Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra. Conopida se rupe in...Citeste continuarea

Covrigi Polonezi

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca...Citeste continuarea

Cosulete cu nuci

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca galbenusurile, zaharul, sarea , praful de copt, faina, smantana, untura topita, coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine, pana...Citeste continuarea

Castraveti murati in otet

Postat de: margo in Muraturi

  Se aleg castraveti sanatosi,proaspeti, cat mai mici.Se spala,se curata de codite si se cladesc in borcane.Pe fundul fiecarui borcan se pun cateva ramuri de marar uscat si 1-2 catei de...Citeste continuarea

Crumble cu afine, coacaze si zmeura

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat  si amidonul. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica. Unge formele de ceramica cu unt. Cu varful degetelor...Citeste continuarea

Colacii nasului

Postat de: Bucataras in Piine

 Se pregatesc 2 sau mai multi colaci mari, dulci, din faina de grau de calitate superioara Gold Maya si se dau cadou nasilor in timpul nuntii (la final) sau a doua zi dupa nunta....Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: Ina in Sirop / Compot

Piersicile se spala  si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza.  Feliile de piersica se aseaza in borcane...Citeste continuarea

Ciolan afumat cu fasole verde

Postat de: Constelatialeu in Porc

Se taie in bucati mai mici ciolanul, se spala, se aseaza intr-un vas de yena se adauga o cana de apa si se da la cuptor, cca 1 ora, din cand in cand mai intoarcem bucatile de pe o parte pe alta si...Citeste continuarea

Cartofi umpluti la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofii fierti ii curatam de coaja, ii taiem in doua si le scoatem miezul. Ii asezam in tava cuptorului si adaugam pe rand in fiecare cartof pe care in prealabil l-am sarat si piperat, cate o...Citeste continuarea

Chisca Moldoveneasca

Postat de: momo121 in Mezel de casa

Pentru inceput spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor. Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu telemea Delaco

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja  la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu fasole pastai...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Morcovii se dau pe razatoarea mare,se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt. In oala de ciorba punem apa si o punem la foc,adaugam legumele calite si pancetta. Fasolea pastai se rupe in...Citeste continuarea

Covrigei Dukan

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Taratza de ovaz se da prin rasnita pana obtinem faina ,adaugam toate ingridientele ,la sfarsit adaugam lapte pana obtinem un aluat mai tare,ca in poza.Lasam 20 minute la odihnit . Formam covrigeii...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: gheorghitaanamaria in Mancaruri cu carne

Muschiul l-am taiat tip buzunar si l-am batut bine. L-am sarat si piperat si umplut cu kaizer si cascaval. L-am prins cu scobitori si l-am dat prin faina. L-am lasat la rece. Am facut un...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: danielaR in Mancaruri cu carne

Cartofii se fierb dar numai 15 minute. Lasam la racit si ii gaurim cat de tare putem. Resturile care le-am obtinut le dam pe razatoarea mica cat de bine putem. Adaugam carnea tocata si branza....Citeste continuarea

Coaste de porc fripte pe gratar

Postat de: Bucataras in Porc

 Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei...Citeste continuarea

Castraveți bulgărești

Postat de: panacris in Muraturi

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă  zarzavatul , se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]